Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Шта је за вас, генерал Владимир Трифуновић?
издајник
29.6%  (16)
херој
33.3%  (18)
ни једно,ни друго
16.7%  (9)
не знам/немам одговор
20.4%  (11)
Ukupno glasova: 54
Idi dole
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Укинута пресуда генералу Трифуновићу  (Pročitano 41398 puta)
Krajnje beznadezan

Dođoh, videh, osvojih!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10979
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Nokia 6300
Nije Trifunović ni heroj ni izdajnik, jadnik je kao i smi zajedno.To je ono što jedan deo forumaša ne može da shvati. Ne znam zašto Trifunović  mora biti , ili izdajnik, ili heroj. Izgleda da mora uvek da bude crno, ili belo. Smile
Па и није толики издајник, било је много више и већих издајника у ЈНА у том периоду. Херој није сигурно 100%. Једноставно поступио је потпуно погрешно, како је могао да поступи, ова рехабилитација, и сад недавни предлог за одликовање је политичка игра.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
Zastava Добој, Република Српска, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.17
Citat
онда је мој пријатељ прошао поред њеног оца и пуцао у девојчицу да јој скрати муке.

иди на лечење Smile
Мргец, не доноси тај суд олако. Цела ситуација је стравична. Ко зна како би било ко од нас поступио да се тамо затекао.

Ја сам се смијао партизанским филмовима у којима је пријатељ пријатеља убијао из самилости
или оним сијечењем прстију без икакве анестезије са шљивом у руци.
Читајте сада ово:
Село Смолућа око 1.500 душа,око 500 срба под оружијем од 16-смрти година.
Тотално окружење брат ми је ишао на пробијање обруча са вањске стране,а овог момка лично
знам покупио је пун курац гангрена и нога је сада на куку.То за дјевојчицу је био случај и било
је јавно свједошење на ТВ тог војника који је пуцао у пријатељеву дјевојчицу.
Ево овог момка из Смолуће (такви су нас дизали из мртвих):
— Трчи, Немања, тражи од неког бонсек да пресечемо кост — замоли га доктор Станислав.
Докторка Славица даје Саши слатке воде да пије да му срце не пукне.
Немања донесе бонсек. Извршише дезинфекцију, и, без иједне таблете и ињекције, завратише сву мишићну масу, као рукав на кошуљи, и стадоше тестерисати кост.
Саша Цветиновић исколачи очи, ухвати се рукама за шипку кревета, али ни једном не јаукну, нити испусти глас. Гледа како се пет девојака, болничарке и докторка Славица зноје, као да њих секу бонсеком, а не њега.
У собама рањеници пустише сузе, медицинске сестре плачу и шапућу:
— Саши секу ногу бонсеком, без анестезије.
Док су му секли ногу, ни једном се није онесвестио.

Ово вам је 100% истина и тај момак је познат као људина над људинама.

Додатак у Смолући је до пробоја било око 7.000 срба који су дошли и из околних села,
година је 1992 или 93 не могу се сјетити.
« Poslednja izmena: 27. Jan 2010, 12:19:29 od yetyou »
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
Генерал Трифуновић је, по мени, заслужио да иде у затвор. Нажалост, многи који су затвор заслужили, укључујући и дезертере, извукли су се без икаквих последица. Значи, о томе да ли Трифуновић треба у затвор или не можемо расправљати само на нивоу "а зашто само он", а не да ли је затвор заслужио или не. Он је издајник који ће, очигледно, проћи некажњено. Уосталом, то његово спашавање 200-300 људи је заиста потпуно потрто учинком тенкова у непријатељским рукама. Осим простог броја погинулих и рањених који, према Јетјуу (а његови подаци су, колико се да проверити, обично веродостојни), износи око 1.500 људи предаја 180 тенкова непријатељу нарушава равнотежу на бојишту и директно утиче на исход рата. Може се поставити и питање како би било ко од нас, што заваљен сада у удобну фотељу безбедно куцка по нету, поступио у сличној ситуацији и колику би храброст и вештину показао. Али, нико од нас није школовани високи официр и командант корпуса, од кога се очекује да буде хладнокрван у критичним ситуацијама. Стога је његова одговорност још већа. У свакој војсци озбиљне државе (а наша то, изгледа, није) за сличну неспособност људи губе чинове, иду у затвор или, чак, губе главу.  Не сумњам да ће му тих 200-300 војника које спасао бити веома захвални јер је већини вероватно спасао животе, али ће га и многе породице по злу помињати.
« Poslednja izmena: 27. Jan 2010, 12:30:46 od panini »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.17
Генерал Трифуновић је, по мени, заслужио да иде у затвор. Нажалост, многи који су затвор заслужили, укључујући и дезертере, извукли су се без икаквих последица. Значи, о томе да ли Трифуновић треба у затвор или не можемо расправљати само на нивоу "а зашто само он", а не да ли је затвор заслужио или не. Он је издајник који ће, очигледно, проћи некажњено. Уосталом, то његово спашавање 200-300 људи је заиста потпуно потрто учинком тенкова у непријатељским рукама. Осим простог броја погинулих и рањених који, према Јетјуу (а његови подаци су, колико се да проверити, обично веродостојни), износи око 1.500 људи предаја 180 тенкова непријатељу нарушава равнотежу на бојишту и директно утиче на исход рата. Може се поставити и питање како би било ко од нас, што заваљен сада у удобну фотељу безбедно куцка по нету, поступио у сличној ситуацији и колику би храброст и вештину показао. Али, нико од нас није школовани високи официр и командант корпуса, од кога се очекује да буде хладнокрван у критичним ситуацијама. Стога је његова одговорност још већа. У свакој војсци озбиљне државе (а наша то, изгледа, није) за сличну неспособност људи губе чинове, иду у затвор или, чак, губе главу.  Не сумњам да ће му тих 200-300 војника које спасао бити веома захвални јер је већини вероватно спасао животе, али ће га и многе породице по злу помињати.

Није у питању 200 тенкова 53 и 84 већ је у питању и исти толики број бофорса,прага,бовова,
минобацача,топова.То је био артиљеријско-тенковски корпус,а сада то неко представља као
касарницу.Далеко од тога да он није препуштен сам себи од стране ГШ али он као човјек
који школован за тај посао није смио допустити такав развој догађаја.Па мајку му стару још
је стотине гарнизона било у истом положају па су људи који нису могли прижити даљи
отпор оружје оштетили,уништавали,једноставно онеспособљавали за тренутну употребу
и то је по жен.конвенцији дозвољен рад,а по вијној доктрини основно правило приликом
предаје.
Одговорно тврдим да ВРС није имала током четири године ни на једном потезу дужине
100 километара ту количину технике па ни око Сарајева за које многи сматрају да је било
највише тешког наоружања,а ја мислим и да јесте Сарајево и околина.
За број мртвих сам навео податак за пробој коридора са стране Добој-Брод и од оног броја
је 80% страдало од артиљерије коју хрвати на том подручју нису имали до доласка оних
јединица из Хрватске које сам већ навео (пет оклопно-механизованих бригада),а на
порталу ХВ имате које су јединице наоружане оружјем из Вараждина (тих 5)... Smile
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6
Bože, koliko gluposti ovde... Čovek je onesposobio tehniku, samo je nije digao u vazduh ! Šta je trebalo, da uđe u otvorenu borbu sa 200 regruta koji nisu znali ni da pucaju ! I trebalo je svi da izginu da bi sada neki kreteni na forumu mogli da pišu "vi ste nama ubili 200 vojnika u Varaždinu" ?! Vojvoda Živojin Mišić, naš najveći vojskovođa, rekao je "ne dam da mi pešak gine, šta će moja zemlja bez ljudi?!". On je odbio naređenje da formira preke sudove u vreme opšteg pakla i rasula u decembru 1914. Isto je rezonovao i general Trifunović. Zašto nije streljao taoce, iako je dobio naređenje da to učini ? Zato što je čovek, normalan, i cenio je ljudski život.I sada dođe neki anonimni kreten na forumu (niko konkretno) i napiše da je on izdajnik. Prema tadašnjem, krivičnom vojnom zakonodavstvu, krivično je bio odgovoran komandant koji bi se predao neprijatelju a da nije ostao bez sredstava za odbranu. Koja je sredstva za odbranu imao on, sa regrutima koji nisu prošli obuku ?! Sa tenkovima kojima nije imao ko da upravlja ?! Pritom, on se nije predao !!!. Zato nemojte da lupetate, jer sigurno gomila kompleksaša koji se kriju iza pseudonima ne  može da rezonuje bolje i da izvidi činjenice bolje od Vrhovnog suda !
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Citat
онда је мој пријатељ прошао поред њеног оца и пуцао у девојчицу да јој скрати муке.

иди на лечење Smile
Мргец, не доноси тај суд олако. Цела ситуација је стравична. Ко зна како би било ко од нас поступио да се тамо затекао.

не доносим ја никакав суд...тако нешто није доказано и није на њој да то износи...а и да је то тачно тај милостиви борац би требао да иде на дугогодишњу робију...није та девојчица била рањена животиња па да јој се прекраћују муке Smile

иначе...познајући досадашњи ангажман на форуму дотичне чланице руско српске федерације тешко да јој могу поверовати било шта Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.17
Bože, koliko gluposti ovde... Čovek je onesposobio tehniku, samo je nije digao u vazduh ! Šta je trebalo, da uđe u otvorenu borbu sa 200 regruta koji nisu znali ni da pucaju ! I trebalo je svi da izginu da bi sada neki kreteni na forumu mogli da pišu "vi ste nama ubili 200 vojnika u Varaždinu" ?! Vojvoda Živojin Mišić, naš najveći vojskovođa, rekao je "ne dam da mi pešak gine, šta će moja zemlja bez ljudi?!". On je odbio naređenje da formira preke sudove u vreme opšteg pakla i rasula u decembru 1914. Isto je rezonovao i general Trifunović. Zašto nije streljao taoce, iako je dobio naređenje da to učini ? Zato što je čovek, normalan, i cenio je ljudski život.I sada dođe neki anonimni kreten na forumu (niko konkretno) i napiše da je on izdajnik. Prema tadašnjem, krivičnom vojnom zakonodavstvu, krivično je bio odgovoran komandant koji bi se predao neprijatelju a da nije ostao bez sredstava za odbranu. Koja je sredstva za odbranu imao on, sa regrutima koji nisu prošli obuku ?! Sa tenkovima kojima nije imao ko da upravlja ?! Pritom, on se nije predao !!!. Zato nemojte da lupetate, jer sigurno gomila kompleksaša koji se kriju iza pseudonima ne  može da rezonuje bolje i da izvidi činjenice bolje od Vrhovnog suda !

Ено ти на једном од претходних постова снимак изласка војника аутобусима и вожњу тих
тенкова што су онеспособљени што рампом на лабудице што пуним гасом на фронт.
Одакле теби да је он имао само војнике који нису прошли обуку?
Прво и сам знаш да су постојале четири генерације одласка у војску баш из тог разлога
да се то никада неби десило (мартовска,јунска,септембарска и децембарска класа).
То су сада пуштене приче.Препоручујем ти умјесто што некога називаш комплексашем
да прво погледаш снагу касарне у Вараждину,а након тога и прво степену тужбу прије
доношења свога суда.Тамо нико не апострофира предају већ напротив не неоспособљавање
што тенкова што осталог тешког наоружања.
Или мислиш да су се сви требали тако понашати и да су сви имали 1991,92,93,94,95 и 99
вишегодишње обуке и ратна искуства.Та прича је за мене завршена јер нема сатисфакције
којом би се он бар за мене могао оправдати.
Врховни суд Србије је  повукао и тужбе против НАТО челника за 1999 годину да се могу
шетати по Београду без страха од хапшења па онда можеш мислити колико је он аполитичан
орган.Иначе кад већ помену судство Врховни судови се формирају тако што власт предлаже
и поставља,вјерујем да се не ради баш све у интересу народа поготово везано за пресуде
тадашње власти,а данашњих коалиционих партнера.Просто ти је СПС.
У сваком случају многи случајеви "падну" прије ВС.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6
Postoje kasarne samo za obuku, znam, jer sam ja bio u takvoj, gde starijih vojnika i nema (osim par desetara).
Ne može vrhovni sud da "povuče" ničiju tužbu, može da je odbaci, ako dođe do njega, ali protiv NATO-a se tužbe podnose Međunarodnom sudu pravde, jer su u pitanju države.
Sudije Vrhovnog kasacionog suda postavlja Visoki savet sudstva, a ne izvršna vlast. I da, svi oni koji sede kući i kuckaju "zašto on tada nije sve digao u vazduh", ni ne pomišljajući šta bi bilo onda, koji bi bio odgovor ustaša na to, su iskompleksirani jadnici.
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.17
Postoje kasarne samo za obuku, znam, jer sam ja bio u takvoj, gde starijih vojnika i nema (osim par desetara).
Ne može vrhovni sud da "povuče" ničiju tužbu, može da je odbaci, ako dođe do njega, ali protiv NATO-a se tužbe podnose Međunarodnom sudu pravde, jer su u pitanju države.
Sudije Vrhovnog kasacionog suda postavlja Visoki savet sudstva, a ne izvršna vlast. I da, svi oni koji sede kući i kuckaju "zašto on tada nije sve digao u vazduh", ni ne pomišljajući šta bi bilo onda, koji bi bio odgovor ustaša na to, su iskompleksirani jadnici.

Касарна у Вараждину је била главна касарна оклопно-механизованих јединица на том простору,а
у Задру артиљеријска.Та касарна није била за обуку већ је била главни центар тенковских
јединица у Хрватској (чини ми се 4 војна област).
Нисам говорио о тужбама против НАТО-а већ о тужбама против НАТО појединаца и званичника
те организације које су биле поднесене,а накнадно повучене од стране ВС Србије који настаје
низом радњи које се забвршавају на Влади.Она је почетна институција.Смијешно је да влада
има ингеренцију над ВС (правну НЕ али формалну ДА) и то проузрокује да се доносе пресуде
политичке конотације као што је био случај у првом суђењу гдје је то примјењено против
Трифуновића гдје је пресуда била политичка.Ја то не негирам али и ова је политички обојена
јер да није тако сви који су одговорни би били похапшени.Ја нисам ни једном рекао да је само
Трифуновић крив.Криви су сви који су били у командном ланцу и сви требају да одговарају за
своје пропусте или за не одрађени посао а за који су били прво школовани,а након тога и екстра
плаћани (доба ЈНА).
Што се Вараждина тиче:апсолутно ни један комад тешког наоружања није смио исправан пасти
у руке тада непријатеља државе.Уопште сада не говорим са позиције србина већ са позиције као
да сам из СФРЈ.ЗНГ,ТО Хрватске,ХОС или хрватска војска је у том тренутку била непријатељска
страна према ЈНА и то је он као један од највиших официра у држави знао.Зашто се није
припремио и на вријеме извршио евакуацију касарне јер његов чин је дозвољавао доношење
одлука без консултација са вишом командом у ситуацију коју он процјени.
Са гледишта војника ВРС ја бих га стрељао на лицу мјеста због предаје и не пружања отпора
непријатељу.Нигдје се није забиљежио такав случај ни гдје су људи имали само калаше и
били у горој позицији,а камоли са том силом којом је он располагао.Рат је и у рату се гине,а
ко ће преживјети зависи од среће и храбрости.Да је то урадио напримјер на Возућој (Озрен)
свеједно га ништа не би спасло као ни његове војнике на које се позива.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
Каква држава, укључујући и председника који трчкара около и извињава се, такве и судије. И изем ти ја команданта коме корпус спадне на 200 људи. Уосталом, војвода Мишић је током Колубарске битке стрељао око стотину дезертера.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.098 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.