Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 25 26 28 29 30
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ujedinjenje katoličke i pravoslavne crkve !?  (Pročitano 27543 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1636
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.1
mob
Nokia 6120
ujedinjenje nije lose stvar, samo sto to nije lako u praksi.
evo ti primer, zamisli da neki ruski patrijarh bude papa  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

HR u srcu....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1504
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 8800-N73
evo ti primer, zamisli da neki ruski patrijarh bude papa Smile

Mene nebi smetalo....
IP sačuvana
social share
No Risk NO Fun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
Kakva lavina očekivanih, negativnih komentara od tzv. pravoslavaca. 99% ovih navodnih pravoslavaca ne znaju da nabroje svih 10 zapovesti ili koliko ima zvaničnih jevanđelja. Takođe,
tzv. pravoslavci većinom ne znaju "Oče naš", tvrdim da kad bi zaustavljali građane na ulici i tražili da izgovore osnovnu molitvu "OČE NAŠ", 99% ljudi bi lupetalo gluposti.

99% Srba ne zna suštinu i osnovne dogme pravoslavlja. A i kako bi znali, kad je SPC klasična nacionalistička organizacija koja je hrišćanska (pravoslavna) samo u nazivu. Srpski popovi se bave raznim zanimanjima (od dnevne politike preko pedofilije do šverca), samo se ne bave širenjem hrišćanskog nauka.

Što se tiče ujedinjenja, prerano je. Prvo treba ujediniti sve nacionalne pravoslavne crkve u jednu, jedinstvenu crkvenu organizaciju sa jednim poglavarom, time bi se prevazišli nacionalno-politički raskoli među samim pravoslavcima. Npr. Ukrajinci nisu Rusi i ne žele da im Ruska PC perfidno nameće rusifikaciju preko svojih sveštenika u Ukrajini, kao što Makedonci nisu Srbi i ne prihvataju srbizaciju kroz političko delovanje SPC u Makedoniji. Ima još dosta sličnih primera međupravoslavnih raskola (ziloti u Grčkoj, starokalendarci u Bugarskoj).
IP sačuvana
social share

Dok je budala, biće i radikala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 
Bravo za tebe  Smile.....Tekst je vecim dijelom tocan,no par sitnica mi je nepoznato.....Ja nisam nikad cuo za to, da se novcem ili bilo kakvim materijalnim dobrom moze otkupit grijeh,to prvi put cujem....
Da nebi doslo do zabune ; ja nisam nikakav veliki poznavalac vjere i crkve niti posjecujem istu nego samo ne mogu naci nista ruzno i lose u vijesti o eventualnom ujedinjenju crkava,gledajuci danasnju situaciju u svijetu  Smile
Crkve u sabornom jedinstvu su imale veliki mileniumski sabor 2001. u Vitlejemu. To je bio dobar momenat da se vidi da li i katolička protestantska i evangelistička crkva žele sabornost. Nisu se sabrali sa ostalom braćom patriarsima. Ali to ne smeta tebi i bilo kom drugom čoveku dobre volje danas i ovde ili bilo kad i bilo gde da živite istinski život u Hristu za razliku od crkava koje su politikom otišle od Hrista. Jer čak i ako bi njihova braća pravoslavni, Kopti, Jermeni,... frešili u nečemu dužnost brata u veri bila bi da oprosti ne 7 nego 7x7x7 puta dnevno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1340
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7;M
evo ti primer, zamisli da neki ruski patrijarh bude papa  Smile

ni mene ne bi smetalo da pravoslavac bude papa

ali eto srpski zločini su izmišljanje a hrvatski zločini su nepobitna činjenica

ajmo zaboraviti međusobne zločine i probati se dogovoriti oko nečega što je kroz povijest znalo biti razlog mržnje i zločina

na kraju krajeva ako naši vjerski autoriteti budu ujedinjeni i pomireni i njihovi sljedbenici će to lakše postati (mislim pomireni, ne moramo biti ujedinjeni)
IP sačuvana
social share
snaga udarca mi varira
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1636
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.1
mob
Nokia 6120
ja nemam ista protiv, ali npr pravoslavci nikada nisu imali vrhovnog poglavara, mozda ne bi hteli ni sad.
mozda ne bi hteli ni da postoji papa, a katolicima je to osnova.
razlike su vremenom postale velike ali ko zna za 1000 godisnjicu raskola moza se ljudi malo opamete  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
U ponudi za ujedinjenje jasno se kaže da Papa ne može biti pravoslavac !  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
U ponudi za ujedinjenje jasno se kaže da Papa ne može biti pravoslavac ! Smile

mi se taman ponadali kad ono...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1636
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.1
mob
Nokia 6120
najsmesnije je sto izmedju pravoslavaca i katolika postoji kakva takva komunikacija ali sta cemo sa protestantima, njih ima tri puta vise nego pravoslavaca  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ko ponese kajace se a ko ne ponese kajace se vise!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6301
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
mob
Nokia E
Previse smo mi te katolicko-hriscanske ljubavi osetili na svojoj kozi da bi sada bili pod istim kisobranom!
IP sačuvana
social share
„Tromo se vreme vuče i ničeg novog nema, danas sve ko juče sutra se isto sprema."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 25 26 28 29 30
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.