Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 30
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ujedinjenje katoličke i pravoslavne crkve !?  (Pročitano 27255 puta)
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
mob
Nokia 
"Hteo bih malo da vam skrenem paznju nesto sto bi svi mi morali da znamo, a sto mnogi tzv. Katolici i Pravoslavci (Hriscani) na nasim podrucijima ne shvataju ali sada je krajnje vreme da se nesto po tom pitanju uradi.

Jedna od najvznijih stvari u zivotu jednog Hriscanina, bez obzira na dedominaciju, je njegovova/njena licna komunikacija sa Gospodom Bogom. U sustini, to jednu osobu i pravi Hriscaninom jer je pravi Hriscanin ili Hriscanka jedino ta osoba ili dusa koja odrzava svoju licnu komukaciju sa Bogom; moli mu se, postuje Bozije zakone i tezi da posveti svoj zivot sveopstoj bozijoj nameri. Bogu se treba moliti i u dobrim i u teskim danima jer Bog cuje ljudske vapaje i uvek na njih odgovri svojim spasenjem, ukoliko ste iskreni u svojoj veri u Boga i svojoj molitvi ponekad cak i ako niste. Vrhunac koji jedan Hriscanin moze da dostigne u svom zemaljskom zivotu je taj da ne isce stalno "Boze pomozi mi" nego  da ponudi Bogu svoju pomoc tako sto ce mu se staviti na raspolaganje u ostvarivanju sveopsteg Bozijeg plana. Ako svoj zivot usmerite u pravcu po kojem cete biti na raspolaganju samom Bogu, imate osigurano mesto u njegovom carstvu, koje ce doci posle sudjeg dana.

Zasto vam ja ovo pisem?

Pa pisem vam zato sto hocu da vam objasnim da Katolici, Pravoslavci, Protestanti i ostali nisu pravi Hriscani ukoliko nemaju svoju licnu komunikaciju i vezu sa Bogom kroz molitvu i sledjenje Bozijih zakona. Ako ste se rodili u Katolickoj ili Pravoslavnoj familiji, to ne znaci da ste Hriscanin, jer da bi bili Hriscani morate da prihvatite Isusa Hrista, Boga naseg u svoje srce i szivite svoj zivot po njegovim propisima. Ako idete nedeljom u crkvu i ako slavite Bozic (ili onaj 25. Decembra ili onaj 7. Januara), to takodjer ne znaci da ste Hriscani. Ako vam pop ili pastor dolazi na kuci i ako ostavljate svoj novac u crkvi, ni to ne znaci da ste pravi Hriscani. Jedina stvar po kojoj ce vas Bog prepoznati kao svoje sledioce u vreme Strasnog Bozijeg Suda i jedina stvar koja ce vam otvoriti vrata Carstva Bozijeg je prihvatanje Isusa Hrista u svoje srce i sledjenje njegovih nacela.  Mi moramo da to uradimo koliko god mozemo jer je on na kraju krajeva nas kreator i stvoritelj.

Veoma je vazno da budemo dosledni Hriscani i da shvatimo da se politika mora izbaciti iz relgije jer je politika u crkvi (podela crkve) Djavolje delo koje je danas prisutno kako bi diskreditirao nasu veru u Boga i udaljilo nas od njega. Veoma je vazno da citate Bibliju i sami pokusate da shvatite sta je nama Hriscanima tu predato nego da da se prepirete oko Pravoslavaca i Katolika te da pljujete jedni druge zbog nacije. O miniranju i rusenju crkvi kao i verskih objekata da ni ne govorim. Hriscani ne smiju da imaju naciju, i ako ste pravi Hriscani, necija nacija nebi smela da vam znaci APSOLUTNO NISTA. Sa samim time hteo bi da zakljucim da je mrznja izmdju Katolika i Pravoslavaca delo Djavoljevo i da oni "Hriscani" koji mrze jedni druge zbog te razlike se udaljuju od Carstva Bozijeg isvoje istinske Hrsicanske vere. Ako ste veci hrvat ili Srbin nego Hriscanin, imate zagarantovan put u pakao, svidelo se to vama ili ne.

-Slavonac"

preuzeto sa jednog foruma

Dopalo mi se kako čovek razmišlja.
IP sačuvana
social share

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

HR u srcu....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1504
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 8800-N73
зато што се подмеће кукавичје јаје, ево појаснио сам у горњем тексту како ставрно изгледа то "уједињење", дакле нема везе о унијаћењу православља , већ о тешњој сарадњи истока и запада (цркве), папа ће бити признат као први међу једнакима али неће имати никакву праву јурисдикцију над патријарсима као што има над кардиналима! Папа ће бити нека врста неутралног судије у случају спорова али без обавезе да се његове одлуке прихвате, дакле у виду препоруке, ови наслови су пренадувани, није то право уједињење!Али на нашу жалост неко то вешто користи у својој политичкој пропаганди!И ја сам био збуњен али сад ми је јасније!

Pa cemu onda toliko protivljene...???....Zasto je to negativno ..???

PS : Svaka cast "Slavoncu".. Smile Smile
« Poslednja izmena: 16. Nov 2007, 12:00:40 od dado81 »
IP sačuvana
social share
No Risk NO Fun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ми ништа не обећавамо - и то испуњавамо!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4672
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
зато што то неко криво представља, као неку личну победу а не као евентуалну победу хришћанства!
Све се ово дешава због најезде ислама и добро је, али је лоше да то неко поред свега покушава да представи као личну заслугу и као покоравање православаца, без жеље да детаљније објасни ситуацију (један од разлога што је Руска СПЦ иступила из преговора)

!Мада чекам да видим шта ће изјавиди Синод СПЦ по овом питању!
« Poslednja izmena: 16. Nov 2007, 12:00:01 od bambyle »
IP sačuvana
social share
И данас кад дође до последњег боја, неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот,  отаџбино моја, знајући шта дајем и зашто га дајем.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1340
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7;M
Sam se sa sobom svađaš evidentni? Prvo tražiš da neko pomene Jasenovac a sam ga podmećeš u razgovor. Onda odvajaš papu i patrijarhe, on je jedan od, nije ništa značajniji i nije nadređen, nepogrešiv, ne piše nebeske zakone. Znači nije dovoljno da on nešto hoće, treba to što hoće i da uskladi sa svetom. Ne može da proglasi pravoslavne narode za teritorije gde treba misionariti.

ti si otišla u kur.. Smile

di sam ja rekao bilo šta od toga što si ti natrkeljala?

vječiti strah od ugroženosti, vječiti...

slušaj jednom za svagda:

1.jesu jednaki su, ravnopravni, i katolici i pravoslavci

2.vjeruju u istu stvar, sakramenti vrijede i kod jednih i kod drugih

3.ako se ujedine svejedno je ko je glavni ako su isti, svejedno je kako se zovu ako sve isto znači, svejedno je, isto je, nema razlike, neka bude onako kako se papa i patrijarh dogovore

jel ti sad išta jasno?

sad opet reci: nije papa nepogrešiv

livingstonka: čovjek je u pravu u vezi onoga o naciji i vjeri ali je u krivu što se crkve tiče. svaki kršćanin da bi bio kršćanin osim onoga o vezi sa bogom mora, jednostavno MORA, ići u crkvu. crkva je zajedništvo vjernika a isus je rekao: gdje su dvojica u moje ime i ja sam među njima.  kršćani ne mogu funkcionirati kao jedinke, moraju prakticirati zajedništvo vjernika, živu crkvu sa svojim "vođama" tj. pastirima

IP sačuvana
social share
snaga udarca mi varira
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 
зато што то неко криво представља, као неку личну победу а не као евентуалну победу хришћанства!
Све се ово дешава због најезде ислама и добро је, али је лоше да то неко поред свега покушава да представи као личну заслугу и као покоравање православаца, без жеље да детаљније објасни ситуацију (један од разлога што је Руска СПЦ иступила из преговора)

Izgleda da ćemo brzo imati novog patrijarha. G. Pavle je vrlo loše ali ne od bolesti nego od starosti.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

HR u srcu....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1504
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 8800-N73

A tko to tako predstavlja,gdje i kako si to skuzio...??????...Za mene je to pobjeda i napredak Hriscanstva i zato mi je to jako pozitivna stvar ako se desi, bez obzira tko je glavni "vodja" jer to nije vazno ....
« Poslednja izmena: 16. Nov 2007, 12:05:41 od dado81 »
IP sačuvana
social share
No Risk NO Fun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1340
OS
Windows XP
Browser

A tko to tako predstavlja,gdje i kako si to skuzio...??????...Za mene je to pobjeda i napredak Hriscanstva i zato mi je to jako pozitivna stvar ako se desi, bez obzira tko je glavni "vodja" jer to nije vazno ....

ne možeš ti to njima objasniti, ja sam se polomio pišući

sad ćeš vidjeti komentare: a zašto pavle ne bi bio glavni, zašto papa ne bi bio u kuršumliji, i ovo i ono...
IP sačuvana
social share
snaga udarca mi varira
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ми ништа не обећавамо - и то испуњавамо!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4672
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
Citat
нико није ни рекао да нису, мада је Ватикан више шиканирао православње него православље Ватикан!
Citat
донекле си у праву, али разлике су огромне, скоро па непремостиве после 1000 година!
Citat
3.ako se ujedine svejedno je ko je glavni ako su isti, svejedno je kako se zovu ako sve isto znači, svejedno je, isto je, nema razlike, neka bude onako kako se papa i patrijarh dogovore
Јесли ли прочитао шта ја написах мало пре, нема говора о тоталној јурисдикцији папе над патријарсима, договор је да папа буде први међу једнакима, дакле нема прегласавања било ког патријарха од било ког другог патријарха па ни од папе који је такође патријарх!
Амин!  Smile
Citat
tko to tako predstavlja,gdje i kako si to skuzio...??????...Za mene je to pobjeda i napredak Hriscanstva i zato mi je to jako pozitivna stvar ako se desi, bez obzira tko je glavni "vodja" jer to nije vazno ....
Естонска православна црква и вартоломеј као и неки истакнутији католици!

Рим је прво седиште цркве, ок, мада не би требао бити ни Рим ни "куршумлија" како рече неко већ Јерусалим...
Патријаршије остају поптуно независне са својим седиштима, само се признаје да Рим прво седиште, што и јесте, па то знамо сви из веронауке!
Citat
sad ćeš vidjeti komentare: a zašto pavle ne bi bio glavni, zašto papa ne bi bio u kuršumliji, i ovo i ono...

Евидентни, мани се патријарјха Павла ако желиш конструктивну комуникацију, што петљаш човека који је на самрти и који је изнад свега овога у своју прљаву антисрпску реторику!
« Poslednja izmena: 16. Nov 2007, 12:12:35 od bambyle »
IP sačuvana
social share
И данас кад дође до последњег боја, неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот,  отаџбино моја, знајући шта дајем и зашто га дајем.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 
Sam se sa sobom svađaš evidentni? Prvo tražiš da neko pomene Jasenovac a sam ga podmećeš u razgovor. Onda odvajaš papu i patrijarhe, on je jedan od, nije ništa značajniji i nije nadređen, nepogrešiv, ne piše nebeske zakone. Znači nije dovoljno da on nešto hoće, treba to što hoće i da uskladi sa svetom. Ne može da proglasi pravoslavne narode za teritorije gde treba misionariti.

ti si otišla u kur.. Smile

di sam ja rekao bilo šta od toga što si ti natrkeljala?

vječiti strah od ugroženosti, vječiti...

slušaj jednom za svagda:

jel ti sad išta jasno?

sad opet reci: nije papa nepogrešiv

Znaš šta, nema ovde smajli koji ti šalje poljubac, ali za ovo da sam otišla u kurac bi ga sad dobio. Čisto da vidiš šta je hrišćanstvo.

Inače čovek je obično nepoverljiv i plaši se od onoga kome je verovao, pa se razuverio.

Jeste Hrist kaže gde ste dvojica biću i ja među vama, ali kaže i da je dovoljno da se zatvoriš u svoju sobu i pomoluš Bogu, ne moraš da praviš od sebe predstavu da bi pokazao svetu svoju veru. A kaže i za lažne proroke da ih po delima prepoznamo. Ma to je knjiga koju treba pažljivo više puta pročitati.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1340
OS
Windows XP
Browser
estonska pravoslavna crkva ovaj sporazum predstavlja kao pobjedu kršćanstva nad pravoslavljem????? Smile

bamby di si to iskopao????

simijonka: upravo suprotno, isus nigdje ne govori da je dovoljno zatvoriti se u sobu nego da svoju vjeru treba javno ispovjedati i da kršćani moraju biti jedna zajednica žive vjere i tek je onda bog s njima i među njima
IP sačuvana
social share
snaga udarca mi varira
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 30
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.