Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Uhapšena žena koja je terala Srbe da piju krv  (Pročitano 10840 puta)
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.151
mob
Nokia 
Da,ruzna zena sacuvaj me Boze ,da sam fashion guru rekla bih da tu lezi sva njena frustracija.
I sto rece Anea ,da nismo valjda ocekivali zanosnu lepoticu
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

42

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26656
Zastava Restoran na kraju vaseljene
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Nokia 6630, valjda
Ako se utvrdi da pluta u vodi....
IP sačuvana
social share
“The mind commands the body and it obeys. The mind orders itself and meets resistance.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Ponosni vlasnik samog sebe

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 39839
Zastava Ovde sam negde
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
A sta ako Tadic kaze da nemamo dokaze?  Smile

Onda će lepo da se izvine
IP sačuvana
social share
Kad vidis me na Bureku odma reci Alal vera 

Wc ne radi
Radovi u toku
Apiš me za Đoku
Smiley

Nije kriza,lakse nac litar ulja i kilu brasna neg pamet..
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

One for all,all for one

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1238
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
mob
SonyEricsson C902
 Smiley 1 Strašno.
IP sačuvana
social share

Sons of Gondor! Of Rohan! My brothers. I see in your eyes the same fear that would take the heart of me. A day may come when the courage of Men fails, when we forsake our friends and break all bonds of fellowship, but it is not this day. An hour of wolves and shattered shields when the Age of Men comes crashing down, but it is not this day! This day we fight! By all that you hold dear on this good earth, I bid you stand, Men of the West!
Pogledaj profil Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 10.0.648.151
mob
Apple 15
Azra se skrivala kao radnik u staračkom domu

Davorin Tomić    | 19. 03. 2011. - 00:02h | Komentara: 10
Banjaluka -- Azra Bašić (51), koja je zbog zločina nad Srbima u Derventi tokom 1992. godine u utorak uhapšena u SAD, poslednjih godina živela je u malom mestu Stenton pod lažnim imenom Izabela Bašić, potvrdile su njene komšije, ali i istražioci koji su vodili ovaj slučaj.

Bašićeva se u četvrtak pojavila pred federalnim sudijom Robertom E. Vjerom u gradu Leksingtonu, koji je za 1. april odredio održavanje statusne konferencije. Na tom ročištu sud bi trebalo da donese odluku da li će biti održano i saslušanje radi ekstradicije. Istovremeno, sud je odredio Patrika Naša za pravnog zastupnika Bašićeve, koji je tokom saslušanja rekao da želi da razmotri mogućnost davanja kaucije za njegovu branjenicu.

Prema pisanju američkih medija, Bašićeva je pred sudom objavila nekoliko detalja o njenom boravku u Kentakiju, navodeći da je oko dve godine bila zaposlena u fabrici „Nestle“, te da je prijatelji i kolege poznaju po imenu Izabela. Zajedno sa Azrom, kako saznajemo, uhapšen je i Teodor Loman (63), koji je prijavljen na istoj adresi kao i Bašićeva. On je uhapšen kao osuđivani robijaš koji je u trenutku hapšenja posedovao naoružanje. Prema pisanju lokalnih američkih novina, policajci koji su došli da uhapse Bašićevu u kući gde je ona živela našli su Lomana, ali i nekoliko pištolja i pušaka, pa je bivši robijaš takođe uhapšen.

Azrine komšije iz Stentona, gde je Riječanka živela poslednje dve godina, ispričale su posle hapšenja da je „Izabela“ bila pristojna osoba, koja ih je uvek uljudno pozdravljala, pa ih je vest o hapšenju zatekla.

Ipak, oni su naveli da je Stenton malo mesto gde svako gleda svoj posao i da „ukoliko je Bašićeva tražila mesto gde će se sakriti od svoje prošlosti, to bio pravi izbor“. Komšije dodaju da je Azra, paralelno sa poslom u fabrici, radila i u lokalnom staračkom domu, a jedna od starica koju je Bašićeva negovala tvrdi da se „Izabela“ bila izuzetno ljupka i draga osoba.

Ipak, tako ne misle u logoraškim udruženjima širom RS, iz kojih su i juče stizale reakcije na hapšenje u Americi.

Predsednik Udruženja za traženje zarobljenih boraca i nestalih civila iz Broda Marko Grabovac rekao je da je tužilaštvo napravilo propust u krivičnoj prijavi protiv Azre Bašić jer joj na teret nisu stavljeni zločini počinjeni u logoru na stadionu „Polet“ u Brodu 1992. godine.

- Kroz ovaj logor prošlo je više od 300 Srba iz više opština RS, od kojih je većina bila fizički maltretirana i ubijena, a čiji se posmrtni ostaci danas nalaze u masovnim grobnicama ili su delimično ekshumirani - rekao je Grabovac.

On je rekao da je pre hapšenja Bašićeve u SAD tužilaštvo BiH trebalo da procesuira Indiru Vrbljanac-Kamerić, koja je odgovorna za brojne zločine počinjene nad Srbima tokom proteklog rata u Brodu i drugim mestima u Posavini, a koja je bila nadređena Bašićevoj.

Sa ovim stavom slaže se i predsednik Saveza logoraša RS Branislav Dukić, koji je juče apelovao na tužilaštvo i sud BiH da, pored Azre Bašić, procesuiraju i Indiru Vrbljanac-Kamerić.

“Bašićeva mora biti izručena vlastima BiH, a Indira Vrbljanac-Kamerić privedena pravosuđu BiH da bi se konačno suočile sa pravdom i odgovarale za zlodela koja su počinila Srbima u Posavini 1992. godine“, poručio je Dukić.

Podsetimo, u dokumentima koja su predata vlastima SAD navedeni su zatrašujući detalji o mučenjima i ubistvima za koje se sumnjiči Bašićeva, koja je tada bila pripadnik 108. riječke brigade ZNG.

Sastanak sa ambasadorom
Slučajno ili ne, sud i tužilaštvo BiH juče je posetio američki ambasador za pitanja ratnih zločina Stiven Rap, koji se sastao sa predsednicom suda BiH Medžidom Kreso i glavnim tužiocem BiH Miloradom Barašinom. Kako je saopšteno, tokom sastanka se razgovaralo o radu ovih pravosudnih institucija, o izazovima i poteškoćama sa kojima se susreće u svakodnevnom funkcionisanju. Ipak, niko nije želeo reći da li se na sastancima razgovaralo o predmetu „Bašić“.

Advokat: Bašićeva će se boriti protiv izručenja
Azra Bašić nastojaće na sudu da spreči izručenje vlastima BiH, koje su za njom preko Interpola izdale poternicu, izjavio je danas njen branilac Patrik Neš.
"Usprotivićemo se izručenju", izjavio je Neš Tanjugu.
Prema njegovim rečima, sledeće pojavljivanje pred sudom biće 1. aprila, za kada je zakazana statusna konferencija, a tek nakon toga trebalo bi da se održi ekstradicioni pretres.
Neš, koga je za branioca odredio sud, sada nije mogao više da govori o planovima odbrane, dok se u potpunosti ne upozna sa slučajem i dok sa njima ne upozna sud. Sudska dokumentacija o Bašićevoj koju je dostavila BiH ima čak 2.000 strana. Neš je rekao i da planira da od suda traži da Bašićevu pusti na slobodu uz kauciju, ali nije moga da precizira da li će to učiniti do 1.aprila.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows 7
Browser
Chrome 10.0.648.151
mob
Apple 15
Iskreno... ako bas zeli da ostane u americkom zatvoru i da se protiv nje vodi proces po americkim zakonima... neka je... u Kentakiju i dalje postoji smrtna kazna... a i dalje je tu Arijevsko bratstvo...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
Ne mogu ovo ni da citam ni da kopiram, pokusala sam i ne mogu, evo link samo

http://www.politika.rs/rubrike/region/Molili-su-Hrvate-da-ih-pobiju.lt.html
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Gusarska posla...

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3647
Zastava The Golden Age of Piracy
OS
Windows 7
Browser
Chrome 10.0.648.151
mob
Samsung Galaxy S III
Eto kako se ponasa covjek kada mu das slobodu nad tudjim zivotom ...

Citat
„Po Azrinom naređenju, tukao nas je ko kod je stigao i mogao. Muke su bile tolike da su neki zatočenici molili hrvatske vojnike da ih ubiju. Isprebijane logoraše terali su da jedu so, a onda im po dva-tri dana nisu davali vode.“

Citat
„Azra me je tukla do iznemoglosti.Gubio sam svest.Skidala me je i udarala po genitalijama, a često mi je pretila da će mi odseći polni organ. Polomila mi je šest rebara, a glavu skoro smrskala.Iz logora sam izašao gotovo stopostotni invalid”, ispričao je Kuzmanović svoju priču o danima i mukama provedenim u hrvatskim logorima."

IP sačuvana
social share
Above _ Beyond - Sun In Your Eyes (chillout video) .mp3
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows 7
Browser
Chrome 10.0.648.151
mob
Apple 15
Ne, ona nije covek...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Црвене сијају звезде, само једној гаси се сјај...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42971
Zastava Краљево
OS
Windows 7
Browser
Chrome 10.0.648.151
Ko mi obrisa poruku brzinom milisekunde ? Smile
IP sačuvana
social share
Како ти се звао отац? -Хусеин. Његов отац? -Кемал. Чији је Кемал? -Шефкин. Даље? -Шефик Ибров, Ибро Рушидов, Рушид Екрем, Муслија, Адем и Алија! Даље? -Нема даље! -Нема даље, последњи је Алија! Ко је родио Алију? -Одкуд знам, опет неки Хусеин, Кемал! -Није. -Него ко? -Њега су родили Цвјета и Спасоје Југовић. А ако кренеш назад сретаћеш само оваква имена: Вељко, Милош, Душан, Видак, Војак...

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.