Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Avg 2025, 14:47:06
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 290 291 293 294 ... 407
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Uhapšen Ratko Mladić!  (Pročitano 507504 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3484
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0
Citat

Srbija 1992 ...Srbija 2011 ... Duplo manja ...

5. srbija moze biti i beogradski pasaluk, al ce biti srbija
Smile. Smile

ako se danas smanjis ne znaci da se sutra neces uvecati Smile
IP sačuvana
social share
An elderly Albanian couple is sitting in their dark flat in Pristina. The electricity is out, yet again, and they are sitting in front of a blank television, lights out, food beginning to rot in the refrigerator which isn't running, no hot water, and certainly no cooking to do. They are just sitting there, wondering what to do next when all of the sudden, the crackle of electricity is heard when the lights begin to flicker. The television comes to life, the hum of the refrigerator can be heard and the water heater starts up.

The old man looks at his wife and says „Honey, get my gun. The Serbs are back.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.77
mob
Nokia 2610
MOSKOVSKI PRAVNICI ĆE ZASTUPATI KOMANDANTA VRS U HAGU
Jelena Guskova bira tim ruskih advokata koji će braniti Mladića

BEOGRAD - Jelena Jurjevna Guskova, ruski akademik i član Senata Republike Srpske, iduće nedelje dovodi u Beograd poznatog ruskog advokata na sastanak s pravnim timom Ratka Mladića.

Poznaje situaciju na Balkanu: Jelena Guskova

- Gospođa Guskova pomaže i angažovala se da nađe nekog od poznatih ruskih advokata. Iduće nedelje dolazi jedan od njih na razgovor, ali to još ne znači da će odmah biti angažovan. To ćemo tek videti, ako ne bude on, onda će to biti neko drugi od boljih ruskih advokata. To ne možemo da znamo pre razgovora s njim. Mladić je rekao da želi ruskog ili američkog advokata, ali je pravni tim zaključio da je bolji ruski, jer imamo više poverenja u branioca iz Rusije nego u one iz zapadnih zemalja - kaže advokat Miloš Šaljić iz pravnog tima Mladićeve odbrane.

Prema njegovim rečima sastanku u Beogradu sa ruskim advokatom prisustvovaće i profesori Kosta Čavoški i Smilja Avramov, koji su timu odbrane. Kad je reč o finansiranju odbrane Mladića, u Međunarodnom sudu u Hagu kažu da on prvo mora da podnese zahtev Tribunalu za pravnu pomoć, a zatim da čeka da sredstva koja potražuje budu odobrena.

Blic
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Live Long and Prosper

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 11001
Zastava Austria
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
LG Google Nexus 5
Citat

Smile. Smile

cini mi se da ce srbija morati cekati raspad EU da bi povratila delove hrvatske koje su nekad bile sprske  Smile
IP sačuvana
social share
Budi jako oprezan da ne rasplaces zenu jer Bog broji njene suze. Zena je nastala od muskarcevog rebra. Ne od njegovih stopala da se po njoj gazi. Ne od njegove glave da se njome vlada, nego od boka da mu bude jednaka. Ispod ruke da bude zasticena i pokraj srca da bude voljena.

Ewig dein, Ewig mein, Ewig uns

Nicht alle sind glücklich, die glücklich scheinen. Manche lachen nur um nicht zu weinen.

U mraku vidim kako ti oči sjaju, a kad nam se lica dotaknu i tvoj dah ukrsti sa mojim, ja osetim sve godine naše ljubavi sažete u jedan jedini tren, i znam samo da postojimo ti i ja, ali pretopljeni na silnoj vatri naše duge, tajne i tajanstvene ljubavi, i pomešani nerazdvojno, zauvek.

Look, when you love someone, it's worth fighting for, no matter what the odds.                
Why do I keep doing this to myself? I must be a masochist or something.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

In the Beginning was the Command Line

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6758
Zastava Novi Sad
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Samsung Galaxy IIs
Citat

Smile. Smile

cini mi se da ce srbija morati cekati raspad EU da bi povratila delove hrvatske koje su nekad bile sprske  Smile

Ili austrije.

Sporo je to, moze da potraje, nego sta kazes na onu moju ideju o blitz jurisu Srbije na EU a zatim i USA a ?
Prelazak atlanskog okeana ce mozda biti malo problem ali, resice se i to.
« Poslednja izmena: 08. Jun 2011, 10:32:27 od system_V_r4 »
IP sačuvana
social share
Vi mora da ste od baba culi o kuratosti Rusa, cim ih ne vadite iz usta...

Sumnjivo je to...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
Holandski vojnik o zločincu
Mladić nas je ponizio

Srebrenica je najveće poniženje u povijesti holandske vojske koje je ostavilo trajne ožiljke kod mladih vojnika koji su bili pripadnici mirovne misije UN

Neizbrisivo sjećanje koje holandski veteran Boudewijn Kok nosi iz Srebrenice je ironični i podrugljivi pozdrav generala Mladića koji je stajao s druge strane ceste. Kok, koji je tada imao dvadeset godina, jedan je od 400 holandskih vojnika koji su tog dana napustili Srebrenicu i ostavili u nemilosti 50000 muslimana koje su trebali zaštititi.

Srpske paravojne snage su ostavile po strani neadekvatnu holandsku vojsku i zauzele UN "zaštićeno područje" u tom istočnobosanskom gradu. Umjesto da im se suprotstave, mladi holandski vojnici su se predali da bi nakon toga pomogli srpskim vojnicima da "utovare" protjerane muslimane u autobuse, sve po naredbi generala Mladića, što je bio vrhunac poniženja.

"Kada sam ga vidio, poželio sam da imam oružje i da ga upucam, ali on nam je naredio da se razoružamo", rekao je Kok za Daily Teleghaph sjedeći u pubu u mirnom selu Witharen u Holandiji.

"Znali smo da će muslimani biti mučeni, ali nismo mogli ni zamisliti da će biti ubijani. Mladić ih je ubijedio da će s njima dobro postupati. Ali nije. Nacisti su prevozili ljude vozovima, Srbi su koristili autobuse", rekao je on.

U petak je Kok, otac dvoje djece, na televiziji gledao Mladićevo pojavljivanje pred sudom u Hagu koji je samo nekoliko sati vožnje udaljen od Witharena.

"Nije izgledao kao slabašan starac koji je uhapšen u Srbiji prošle sedmice i nije izgledao toliko bolesno da ne bi izdržao suđenje", rekao je Kok nakon što je vidio čovjeka kojeg naziva "čudovištem".

"Izgledao je ponosno. Kada je rekao sudiji: 'Ja sam general Ratko Mladić', ponovo sam vidio onog istog generala Mladića, čovjeka kojeg se sjećam iz Bosne i koji je naredio da se izvrši masakr", rekao je on.

Nakon Srebrenice mnogi su potonuli u depresiju i alkoholizam

Najgore sjećanje na taj zloglasni juli 1995. koje ga je godinama mučilo i proganjalo jeste osjećaj bespomoćnosti kada su odvedeni muslimani koje je g. Kok osobno poznavao. Mladići koji su igrali nogometa sa holandskim vojnicima i muškarci koji su radili u holanskom vojnom kampu su također odvedeni. Holanđani su uspjeli spasiti samo deset muškaraca koji su radili za UN i koji su imali papire koji to potvrđuju.

Nakon toga su bili oštro kritizirani što nisu uspjeli spasiti ni svoje prijatelje. Na pitanje o onima koji su spašeni, Kok je odgovorio:

"Naš prevodilac je bio jedan od njih. Tražio je od nas da povedemo sa sobom i njegovog oca i brata, ali naš oficir je to odbio. Šta smo mogli uraditi? Da smo spasili još dvojicu opet bi ih ostalo stotine, a srpski vojnici su nam zabranili da povedemo više ljudi sa sobom."

"Prevodilac je nakon svega našao svoje članove porodice u masovnoj grobnici i bio je ljut na nas, što mogu razumjeti. Da sam znao da će biti ubijeni, možda bih pokušao povesti sa sobom još nekoliko tih mladića ili ih sakriti u naš kamp. Oni nisu tražili od nas da ih povedemo sa sobom jer nisu imali pojma da će biti ubijeni - oni uopće nisu bili vojnici", rekao je Kuk.

Mladićevo pojavljivanje na sudu i to na holandskom tlu je veliki događaj za veterana Koka. Mladi vojnik koji je poslan na misiju u Bosnu kako bi zaštitio Bošnjake od srpske agresije je godinama živio s bremenom poniženja zbog debakla holandske vojske u Srebrenici. Nakon što se vratio kući, ismijavali su ga na ulicama, optuživali su ga za kukavičluk i nesposobnost da spriječi genocid i nazivali ga nacistom nakon što je izjavio za lokalne novine da je pomagao da se izbjeglice utovaraju u autobuse. Saznao je da su neki od vojnika potonuli u depresiji i alkoholizmu i priznaje da se tek u proteklih par godina uspio pomiriti s prošlošću i iznaći način da ponovo uživa u životu.

On nije vidio nikakva ubistva. Međutim, kada je njihov vojni konvoj napuštao Srebrenicu vidio je kamion sa tijelima ubijenih Bošnjaka. Konačan broj je bio mnogo pogubniji; 8000 mladića i muškaraca koji su zarobljeni i brutalno ubijeni u najvećem masakru u Evropi od pada nacizma.

"Srbi su ubili toliko ljudi jer su htijeli 'veliku Srbiju', a Srebrenica se nalazi na granici sa Srbijom u dijelu Bosne koji im je bio vrlo značajan. Nikad do sad nisam vidio takve ljude. U očima srpskih vojnika se mogla vidjeti smrt. U njima nije bilo ni boje ni veselja ni života. Posljednja faza okupacije je bila haotična. Naši komandanti više nisu davali nikakve naredbe i vladala je opća panik", keže on.

"Pomagao sam ženama da uđu u autobuse. One su deportovane u područja koja je držala bosanska vojska i nisu ubijene. Kada sam se vratio u Holandiju, ljudi su govorili da sam pomogao Srbima u etničkom čišćenju. Znao sam, ako im ne pomognem da će ih srpski vojnici udarati i nasilno ubacivati u vozila. Pokušao sam pomoći izbjeglicama. Htio sam im dati vodu, ali su me Srbi spriječili. Nisam govorio njihov jezik, ali kada su nam se obraćali, bilo je jasno da govore: Zašto nam ne pomažete, gdje nas vode? Bila je to izuzetno teška situacija za dvadesetogodišnjeg mladića i ogromno poniženje za holandsku vojsku", naglasio je Kok.

Kok čeka suočenje sa Mladićem

Veteran Kok kaže da su holandski vojnici razmatrali mogućnost da se suprotstave srpskim vojnim snagama. Međutim, umjesto toga su bespomoćno napustili svoje položaje.

"Nismo imali nikakvu zračnu opremu niti pojačanje od UN-a. Tamo je bilo 10000 srpskih vojnika naspram 400 holandskih, a ja sam imao samo petnaest metaka. Da smo pružili otpor, u masovnoj grobnici bi bilo i 400 holandskih vojnika", seća se ovaj holanski vojnik.

"Smatram da su UN htele da se napuste 'zaštićena područja' jer su htjeli prolongirati rat. Mislim da je UN imao tajni dogovor sa Srbima i zato im je dopustio da preuzmu Srebrenicu. Ali niko nije ni slutio da će doći do masovnog ubijanja. Za to krivim Mladića", kaže Kok.

"Jednog dana ću povesti svog sina u Srebrenicu. Kada me bude pitao 'Tata, šta si ti radio u ratu?', reći ću mu istinu: da je sve to zapravo bila prljava politika", kaže on.

Kok žustro brani reputaciju Thoma Karremansa, holandskog komandanta za kojeg smatra da je 'žrtveno janje' za debakl u Srebrenici. Fotografije Karremansa na kojima pije šampanjac s Mladićem dok se izbjeglice utovaraju u autobuse mu u tome mnogo ne pomažu. Komandant Kerremans je ocrnjen i trenutno živi na jugu Španije, a njegova uloga u srebreničkoj tragediji se prešućuje.

"Ponosan sam što sam služio Kerremansu", rekao je Kok. "Siguran sam da će se pojaviti pred sudom sa dokazima protiv Mladića."

"Ja ću isto biti tamo. Nakon Srebrenice sam si obećao da ću jednog dana vidjeti Mladića pred licem pravde, a neka obećanja koja si date jednostavno morate ispoštovati. Ono što doista želim vidjeti je njegov izraz lica kada mu sudija kaže da će provesti ostatak svog života u zatvoru", zakljujuje svoje sećanje Kok.

извор: чика перина весела дружина Smile

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

да парафразирам директора шешеља : "јуначка холандска армија..."  Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1459
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Mladić nas je ponizio

Srebrenica je najveće poniženje u povijesti holandske vojske koje je ostavilo trajne ožiljke kod mladih vojnika koji su bili pripadnici mirovne misije UN

I treba.
Da su izvrsili obecanu demilitarizaciju Srebrenice, ne bi Oric i mundzos ekipa ubili 2 000 Srba u tom mestu a onda se ne bi desila ni Srebrenica 2.

Ali tako je to sa strumfovima (plavim slemovima) i njihovim "zonama pod kontrolom UN-a".
Tako su i Krajinu cuvali pa ih nigde nije bilo kada su ustase izvrsile agresiju na "zasticenu zonu".
IP sačuvana
social share
"Svi oni jednako misle.To nisu ljudi na čiju se reč možeš osloniti. To je najodvratnija fukara na svetu, koja se ne može zajaziti ničim što bi joj se ponudilo. Ja sam duboko uveren da se s njima nećemo usrećiti. Ti su ljudi, svi odreda, prozirni kao čaša, nezajažljivi, i u takvom meri lažni i dvolični da sumnjam da na kugli zemaljskoj ima većih podlaca, prevaranata i samoživih ljudi." - Zivojin Misic o Hrvatima uoci stvaranja Kraljevine SHS
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 177
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
Citat

Smile. Smile

И распад НАТО-а.
Што се тиче српског дијела БиХ и што се тиче Црне Горе, ту није потребан никакав распад ЕУ&НАТО, то ћемо лепо новим демократским референдумом вратити.
IP sačuvana
social share
Маштам о Србији без Г17.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6758
Zastava Novi Sad
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Samsung Galaxy IIs
IP sačuvana
social share

Sumnjivo je to...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1661
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
mob
Motorola 
@crocodile opet je Srbija veca od svih bivsih republika i ima vise Srba. A ti se spremi za dan kad Srbija bude na samo 50 km od Zagreba kad se ujedine Republika Srpska i Srbija.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6758
Zastava Novi Sad
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Samsung Galaxy IIs
@crocodile opet je Srbija veca od svih bivsih republika i ima vise Srba. A ti se spremi za dan kad Srbija bude na samo 50 km od Zagreba kad se ujedine Republika Srpska i Srbija.

Onda ne mora da zuri, NATO i EU se "raspadaju" vec preko 20 godina.
IP sačuvana
social share

Sumnjivo je to...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 290 291 293 294 ... 407
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Avg 2025, 14:47:06
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.071 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.