Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 15. Avg 2025, 16:38:12
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 205 206 208 209 ... 407
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Uhapšen Ratko Mladić!  (Pročitano 505506 puta)
Poznata licnost

Kapetan

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 4288
Zastava Ljubinje (Republika Srpska)
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Apple iPhone 4
"Када је био рат деведесетих остао сам у кући нисам ишао на ратиште . Дошла је 1999 Нато Авиони су нападали Србију , а ја сам се крио по склоништу нисам имао храбрости да изађем и прикључим се војсци . Рат се завршио контао сам да је крај са тим лошим деведесетим , али сам се преварио је била геј парада 2000 говорио сам ма биће људи ја нећу ништа променти , и нисам отишапо . 2007 године проглашена независност Космета , гледао сам протест на телевизији а потом отишао у град јер сам то вече имао заказано са девојком . Сутра ме је било срамота јер сам гледао како "хулигани разбијају град" . Ускоро је почело све брзо да се одвија више нисам мога да упратим догађаје , сваки дан сам гледао нешто ново се дешава на улици, али остао сам пасиван , надајући се да могу и без мене . Кад су похапсили генерале , нисам излазио вани . Када су ухапсили најбоље српске синове , нигде ме није било . Када су почели да затварају српску децу због геј параде , и тада сам остао нем и равнодушан . Кад су признали Космет и тада ме није било брига , ја сам живео у Београду имао сам солидну плату и миран живот . Гледао сам и питао сам се шта ти млади људи раде , који су њихови проблеми . Када су осуђивали децу на 240 година , ја сам говорио тако и треба да се деси . Није ме било ни када су се сепаратисти експонирали по Санџаку и Воводини . Гледао сам на ТВ људи нису имали снаге било шта да кажу , отцепила се Војводина и Рашка , остала је само централна Србија , таман сам помислио да је све готово и да коначно можемо мирно да живимо са својим сусједима , а онда једно јутро на врата је закуцала група људи. Ја сам отворио , а потом добио кундак у главу . Ништа ми није било јасно , погледом сам питао зашто ово чините ? Нисам ништа скривио . Једино што сам у том тренутку приметио био је црни орао на црвеној подлози која се налазила на левој страни њихове униформе , гледао сам својим очима како ми убијају родитеље , вриштао сам "СТАНИТЕ !!! НЕМОЈТЕ", а затим сам добио пар удараца у главу , и кроз помућеност ума и несвестицу , чуо сам неке псовке на страном језику , ништа ми није било јасно . Ускоро сам се затекао у некаквом кампу , где смо имали и преводиоца . Никако ми није било јасно како смо доспели тамо . Све што се сећам били су ударци и тумбање по камиону . Преводиоц је ускоро обратио се на течном српском језику , рекавши . Од данас је наше царство , од ове године ви Срби нећете да постојите , нестаће ваша историја , традиција , гробови ваших предака , мошти ваших светаца . Са вама ће плашити малу децу ! А потом је кренио редом . Све нас у колони у кампу , једним замахом ножа је убија , гледао сам људе како падају , а вероватно Божја канза је била да будем на крају реда , да све то гледам . Управо стојим , ал касно је не могу ништа да променим још 10 људи и ја сам готов !

СРБИНЕ АКО НЕ ЖЕЛИШ ДА СЕ ОВО ДЕСИ, ИЗАЂИ НА ПРОТЕСТ ЗА СРПСКОГ ГЕНЕРАЛА , КОЈИ ЈЕ СВОЈ ЖИВОТ ПРОКОЦКАО ДА БИ МИ САЧУВАЛИ СВОЈА ОГЊИШТА. АКО ЈЕ ОН БИО СПРЕМАН ДА СЕ ЖРТВУЈЕ ЗА НАС, ТВОЈА СВЕТА ДУЖНОСТ ЈЕ ДА МУ ВРАТИШ!"
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1459
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
СРБИНЕ АКО НЕ ЖЕЛИШ ДА СЕ ОВО ДЕСИ, ИЗАЂИ НА ПРОТЕСТ ЗА СРПСКОГ ГЕНЕРАЛА , КОЈИ ЈЕ СВОЈ ЖИВОТ ПРОКОЦКАО ДА БИ МИ САЧУВАЛИ СВОЈА ОГЊИШТА. АКО ЈЕ ОН БИО СПРЕМАН ДА СЕ ЖРТВУЈЕ ЗА НАС, ТВОЈА СВЕТА ДУЖНОСТ ЈЕ ДА МУ ВРАТИШ!"[/b]

Moze li to nekako drugacije da se resi?  Smile

Eto gde gresite radikali.
Pozivate na herojsku smrt i "mucenistvo" a mi ljudi ( kao i oni koji pozivaju) smo  samo obicne male zivuljkice koje samo zele  da prtzaju, uzivaju itd.

Umesto u smrt i stradanje, zovite u "stvaranje bolje buducnosti" kroz civilizovane postupke, sitnim koracima do cilja. Ucite od dogadjaja 5.oktobra jer iako je mozda placeno sa strane, gnev i ogorcenje su bili apsolutno domaci. Tada je bilo puno razocaranih i to je iskoristeno.
Ista je situacija i danas ali ima li dovoljno mudrih da to iskoriste na pravi nacin ?
IP sačuvana
social share
"Svi oni jednako misle.To nisu ljudi na čiju se reč možeš osloniti. To je najodvratnija fukara na svetu, koja se ne može zajaziti ničim što bi joj se ponudilo. Ja sam duboko uveren da se s njima nećemo usrećiti. Ti su ljudi, svi odreda, prozirni kao čaša, nezajažljivi, i u takvom meri lažni i dvolični da sumnjam da na kugli zemaljskoj ima većih podlaca, prevaranata i samoživih ljudi." - Zivojin Misic o Hrvatima uoci stvaranja Kraljevine SHS
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Question everything.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 5329
Zastava Beograd
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 5.0
Ратко Младић: Хоћу да ме брани Шешељ!

понедељак, 30. мај 2011.

Некадашњи командант Војске Републике Српске, генерал Ратко Младић затражио је да лидер радикала Војислав Шешељ буде његов адвокат у Хашком трибуналу! Одмах по завршетку јучерашње посете оцу, ово је изјавио Дарко Младић и навео да је Ратко Младић био децидан по том питању.

- Рекао ми је да би заиста волео да га Шешељ брани, а ако то не буде изводљиво због прописа у Хагу, онда да му буде правни саветник - казао је Младић и тиме демантовао писања појединих београдских медија по којима је генерал Младић за Шешеља рекао да је кретен који брука Србију.

- Ништа од наводних псовки или увреда према Шешељу мој отац ми није изрекао - објаснио је Дарко Младић и додао да му генерал саопштио и првих двадесетак имена будућих сведока одбране.

- Уписао сам пуне две стране тих људи, али тиме ћемо се касније бавити зато што се нисмо бавили конкретним тачкама оптужнице, већ само неким детаљима.

Он се осврнуо и на дијагнозу и закључак тима специјалиста који су прегледали генерала.

- После консултација са неким докторима могу да кажем да или није тачна дијагноза или закључак, пошто не може бити и једно и друго - рекао је Дарко.

Генералов син је новинарима поделио налаз петорице доктора у коме пише да генерал Младић болује од губитка спознаје способности и губитка памћења, али и од низа других болести срца и крвних судова као и одузетости десне стране тела. Ипак, закључак је да је способан да приступи суду и прати ток судског поступка.

- Мислим да мој отац није способан за суђење у Хагу. Позивам стручну јавност да прокоментарише ову дијагнозу, а власти у Србији да допусте вештачење његовог здравственог стања. Мом оцу су прекршена основна људска права и ми ћемо, због тога, уз жалбу Специјалном суду, писати и Суду правде у Стразбуру. Не бавим се никаквом тактиком одлагања слања у Хаг мог оца, већ тражим да правосуђе у Србији испоштује законску процедуру.

Адвокат породице Милош Шаљић тврди да је генералово здравствено стање додатно погоршало у последњих 24 часа.

- На памет су почеле да му падају крајње морбидне идеје. И даље стално говори о посети гробу ћерке Ане, а онда је, када смо му објаснили да то највероватније неће бити могуће из безбедносних разлога, рекао да онда у затвор донесу сандук са њеним лешом.

Шаљић тврди да је погоршање очигледно и због низа других крајње морбидних коментара које има.

- Најпре каже, ако му се не испуне услови, да ће пешке кренути у Хашки трибунал, а онда почне да прича како је задовољан третманом који има у притвору и да стално прича са чуварима, да би дошао на идеју да му донесемо камеру да он то све сними. Ситуација је алармантна. Он је имао три мождана инфаркта и питање је колико ће још дуго живети - казао је Шаљић и потврдио да ће последњег дана за подношење жалбе на решење о изручењу Хашком трибуналу поднети жалбу, али поштом.

Први пут видео снају

Јучерашњи дан је за генерала Ратка Младића био посебно занимљив зато што је уз супругу Босиљку и сина Дарка, први пут видео своју снају Биљану. Како "Вести" незванично сазнају сусрет снаје за свекра прошао је јако емотивно. Ратко се заплакао и у више наврата јој поновио: "Јако си лепа."

Тако, како сазнајемо, данас би Ратко Младић први пут требало да види и своје унуке Стефана и Анастасију, а највероватније и рођену сестру Милицу, али и бројне рођаке који су током јучерашњег дана стигли из више крајева Босне и Херцеговине и смештени су код Младићеве супруге Босиљке.

Негира Сребреницу

- Испричао ми је да ма шта да је урађено у Сребреници, јуна 1995. године, он нема никакве везе са тим. Рекао ми је да је он тамо спасао велики број жена, деце и бораца Армије БиХ и да је његово наређење било да се прво евакуишу рањеници, жене и деца, а онда заробљени борци. Шта је и ко иза његових леђа урадио није његова ствар јер мој отац ништа није наредио - казао је Дарко Младић.

(Вести)
IP sačuvana
social share
Deus ex machina.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17

Pa ako pogledas izmisljenu cifru od 7000-8000 pobijenih onda i nema vecih ali s'obzirom da je ta cifra sama po sebi smesna onda je jednostavno za zgrazavanje cinjenica da neko moze tako nesto da izjavi.

Ma, americka propaganda.  Smile

Još uvek nije dokazano da je cifra izmišljena, a čak i da jeste, streljano je makar 2000 ljudi za koje postoje forenzički dokazi.

od 02:24

od 02:03
« Poslednja izmena: 30. Maj 2011, 15:02:51 od Raven_Claw3190900 »
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2137
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
mob
SonyEricsson 
Citat
Ni jedna policija na svetu osim ovih SPSovskih cigana ne gađa demonstrante kamenicama i ciglama.
da... negde ih gađaju mecima.
a ovi su samo im vratili 'projektile' da ne bi morali nabaviti druge...znaš...reciklaža...eko proizvodnja, go green, itd...  Smile

Citat
Када је био рат деведесетих остао сам у кући нисам ишао на ратиште . Дошла је 1999 Нато Авиони су нападали Србију , а ја сам се крио по склоништу нисам имао храбрости да изађем...
Smile

Citat
Ратко Младић: Хоћу да ме брани Шешељ!
jel taj isti šešelj koga nazivao kretenom?!  Smile
IP sačuvana
social share
If electricity comes from electrons, does morality come from morons?
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

In the Beginning was the Command Line

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6758
Zastava Novi Sad
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Samsung Galaxy IIs
IP sačuvana
social share
Vi mora da ste od baba culi o kuratosti Rusa, cim ih ne vadite iz usta...

Sumnjivo je to...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2834
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.71
mob
Nokia 
Ratko Mladic je covek koji je imao dva ili tri mozdana udara plus ima 69 godina, ocigledno je da on vise ne zna sta prica. Verovatno su ga zato i uhapsili sad zato sto su znali da mu je kraj blizu. Ali to opet ne opravdava izdajnike.

Citat
dok je povređeno 11 građana i 32 policajaca.
Ma kako da ne, samo da mi je znati od cega su povredjena 32 policajca. Jos gledam koju sve opremu ima nasa policija, pa mi imamo jednu od najbolje opremljenih i obucenih policija u ovako bednoj drzavi, a vazno je da su vojsku zato unistili. Jos se posle javi onaj krmak Dacic i kaze kako nema dovoljno policajaca. A prozivali su Slobu da je napravio policijsku drzavu, a docekali smo da skup od najvise 10 hiljada ljudi obezbedjuje 3000 policajaca, oko zgrade predsednistva stalno stoji jedan autobus zandarmerije.
Samo da mi je znati na osnovu cega su hapsili posle ljude koji su prolazili na zelenom vencu i po knez mihajlovoj.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
mob
Apple iPhone 3Gs
Kokota, jedno prijateljsko pitanje ili sugestija za tebe, nemoj da se ljutiš što ofujem. Ti si student političkih nauka, ovo je politički forum, ima mnogo stvarno zanimljivih tema o kojima bi mogla da se razvija diskusija. Što ne uradiš nešto na tom pitanju nego kačiš bezvezne spam vesti o nekom sirotom uznemirenom naprslom čoveku koje nemaju nikakvu stvarnu težinu. Vidi traje ogromna borba za priznanje palestinske države. Pakistan sa svojim ogromnim nuklearnim potencijalom se trese u građanskom ratu. Globalna cena hrane skače a trgovina narkoticima se drastično suzbija. U toku je G8 samit sa pitanjem novog hladnog rata na stolu.

Zašto? Jer sam odavno odustao od diskusije sa ljudima koji veruju u teorije zavere, smatraju da zli sud pravde ima viševekovni pik na nebeski narod i slične gluposti. Kada bude prostora za ozbiljnu konverzaciju, naravno. Do tada, nema se ni o čemu diskutovati.

Mladić prvo o slučaju Topčider?

Pravni zastupnici porodica ubijenih gardista Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića, predali su danas istražnom sudiji zahtev za saslušanje Ratka Mladića na okolnosti njihovog ubistva u kasarni na Topčideru 2004. godine.

Janko Jakovljević, advokat Predrag Savić i Petar Milovanović (Foto: Tanjug)

Advokat Čedomir Stojković iz kancelarije "Batić" rekao je da je zahtev podnet zbog špekulacija da su se u vreme kada su gardisti stradali u Vojnom objektu "Karaš" na Topčideru sakrivali haški optuženici.

"Advokatska kancelarija želi istinu, a od Mladića tražimo da nam pomogne u otkrivanju istine o tome kako su gardisti stradali u najbezbednijem vojnom objektu na balkanu", rekao je Stojković.

Prema njegovim rečima, oni od Mladića žele da im kaže da li se u vreme zločina u kasarani skrivao on ili neki drugi haški optuženik.

Njegov kolega advokat Predrag Savić najavio je žalbu Ustavnom sudu, zbog kako je rekao, činjenice da u kasarni nisu radile kamere, kao i da će tražiti da se ti propusti sankcionišu.

U Specijalni sud, gde Mladić boravi u pritvorskoj jedinici, sa advokatima su došli očevi nastradalih mladića.

Oni su novinarima rekli da "samo žele da saznaju istinu".

Adokati iz kancelarije Batić, smatraju da sada, kada je Ratko Mladić dostupan državnim organima, organi krivičnog gonjenja moraju da ga saslušaju bez ikakvog odugovlačenja i opravdanja, i to hitno jer će on uskoro biti isporučen Haškom trubunalu.

General Vojske Republike Srpske Mladić, protiv koga je optužnica Haškog tribunala podignuta 1995. godine i od 1996. je bio u bekstvu, u četvrtak je uhapšen u selu Lazarevu, kod Zrenjanina.

U javnosti se spekulisalo da su dvojica gardista životom platili slučajno otkrivenu dobro čuvanu tajnu o skrivanje Mladića u vojnom objektu Karaš na Topčideru, ali je njihovo ubistvo i pored više istraga različitih istražnih timova, ostalo nerasvetljeno.

Izvor: Mondo
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7878
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
Мени је наш човек из Републике Србске,ратник , у вези Сребренице те давне 96,97 рекао да су мујаге биле биле комплетно разоружане,заробљене и да им је остављен избор да ли да остану или ако желе да иду на њихову територију.Транспорт је био обезбеђен за цивиле док су сви ови њихови муџахедини одлучили да иду..и то пешке.Направили су велику грешку.Ту,у том тренутку  се Ђенералова улога завршава,он није био у Сребреници кад су ови кренули у групама .На том њиховом путешествију до њихове територије преко разних пропланака,шума,долина..они су систематски ликвидирани у фазону"ајмо у лов на зечеве".Тај лов су организовали ови из 10 диверзантског одреда..Пелемиш и остали,она чувена група "Паук"ако се сећате,коју је Слоба својевремено комплетно ухапсио а ђинђић их пустио на слободу.
Значи,човек ми причао да се Сребреница није десила,као"ставиш 500 људи пред тарабу на стрељање" него је то трајало данима изван самог места док је трајао"лов на зечеве".
Још тада ми је човек рекао да се ради о максимално 1500-2000 њихових бораца,значи муџахедина који су данима раније били у униформи непријатељског војника,под оружјем на том подручју.

« Poslednja izmena: 30. Maj 2011, 15:30:22 od smook »
IP sačuvana
social share
Pokreni Se Srbine  Мој Србине                                                   Ramon Molinas Belza
Za Zivot Srbije                       нигде нећеш стићи                                        Vecna mu Slava!
Celo Srbstvo Diglo Se            главну ријеч воде бранковићи                          
Za Zivot Srbije                      устај Гавро,пуцај иза угла
                                            не можемо живјети од РУГЛА!
DVERI SRBSKE
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Nokia 
Te momke je mogao da ubije samo SAS ili tako neka banditska firma lovaca na ucenjene glave.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 205 206 208 209 ... 407
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 15. Avg 2025, 16:38:12
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.08 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.