Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 21:48:05
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 312 313 315 316 ... 407
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Uhapšen Ratko Mladić!  (Pročitano 507954 puta)
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
LG Nexus 5
Bramerc traži istinu o skrivanju Mladića

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc izjavio je danas u Hagu da početkom novembra očekuje izveštaj o tome gde se krio Ratko Mladić i ko su mu bili pomoćnici.

Glavni tužilac Tribunala Serž Bramerc je najavio da će početkom novembra doći u redovnu posetu Beogradu pre nego što podnese šestomesečni izveštaj Savetu bezbednosti UN.

Bramerc od vlasti Srbije očekuje izveštaj o tome gde se godinama krio general Ratko Mladić i ko mu je u tome pomagao.

U razgovoru sa stranim dopisnicima iz Haga, Bramerc je rekao i da se neće žaliti na odluku pretresnog veća da se Mladiću sudi u objedinjenom postupku.

Bramerc je naznačio da će tužilaštvo sažeti optužnicu protiv Mladića i da traži najbolji način za to.

Glavni tužilac je kazao da ne zna kada će sudjenje Mladiću početi, i da nema informacije o zdravstvenom stanju optuženog.

Bramerc je rekao i da se nada da će tužilaštvo završiti izvodjenje dokaza protiv Radovana Karadžića u maju iduće godine.

Izvor: Smedia
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 14.0.835.202
mob
Samsung SGH-E590
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Dođoh, videh, osvojih!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10979
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
Nokia 6300
Шта је сад битно ко је скривао Младића, зар за хаг није најважније да је он код њих? Да ли је Хрватска гонила Готовине помагаче у скривању?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
LG Frizider
Ma to ti je sviranje kurcu, mora Bramerc nesto da radi za te pare koje prima...... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
Mladić: Ne mogu danas na sud
Izvor: Tanjug

Hag -- Ratko Mladić neće prisustvovati Statusnoj konferenciji u postupku zbog bolesti, saopšteno je iz Haga.
(Tanjug)
(Tanjug)

Mladić je trebalo da se izjasni o trećoj, proširenoj optužnici, koja obuhvata i zločine počinjene 1995. godine u selu Bišini kod Šekovića, u istočnoj Bosni, a potom da prisustvuje statusnoj konferenciji.

"Danas nisam u stanju da prisustvujem suđenju zbog bolesti", naveo je Mladić u podnesku sudu i dodao da je saglasan da se sudski postupak nastavi u njegovom odsustvu, ali u prisustvu njegovog advokata.

Haški optuženik je dozvolio i da se Sudskom veću daju informacije o njegovom zdravstvenom stanju. Predstavnica za štampu Tribunala Nerma Jelačić potvrdila je agenciji Frans pres da će današnja sednica biti održana bez prisustva optuženog. Jelačićeva je juče, na konferenciji za novinare, najavila da će tim srpskih lekara iduće nedelje posetiti Mladića u pritvoru u Sheveningenu.

Pretresno veće Haškog tribunala naložiće podrobni lekarski pregled bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića kako bi njegovo zdravstveno stanje bilo u potpunosti utvrđeno, nagovestio je predsedavajući sudija Alfons Ori.

Sudija Ori je potvrdio da je Mladić dao odobrenje da pretresnom veću bude dostavljena njegova zdravstvena dokumentacija. Predsedavajući sudija ocenio je, međutim, da u ovom trenutku ne bi bilo od pomoći da se o Mladićevom stanju obaveštava javnost.

Mladić se prilikom svakog dosadašnjeg pojavljivanja pred sudom žalio na zdravstvene probleme, a glavni tužilac Tribunala Serž Bramerc ocenio je, prošlog meseca, da je Mladićevo zdravstveno stanje "razlog za zabrinutost." Mladić je u Haškom sudu optužen u 11 tačaka za genocid, zločine protiv čovečnosti i kršenja zakona i običaja ratovanja u BiH 1992-1995. godine.

Krajem maja, posle 16 godina u bekstvu, uhapšen je u Lazarevu, kod Zrenjanina i izručen Hagu. Prilikom prvog pojavljivanja u sudu odložio je izjašnjavanje o krivici, a 4. jula je udaljen iz sudnice zbog ometanja sednice i nije se izjasnio o krivici, pa je u njegovo ime uneto u zapisnik da se ne oseća krivim.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
Stanković: Srpski lekari idu kod Mladića

Lekari iz Srbije sledeće sedmice pregledaće Ratka Mladića, zajedno sa lekarima iz Haškog tribunala, najavio srpski ministar zdravlja Zoran Stanković.
Stankovic-Srpski-lekari-idu-kod-Mladica-VIDEO

- Lekarski tim Srbije sledeće sedmice treba da otputuje u Haški tribunal, gde će, zajedno sa lekarima Haškog tribunala, obaviti uvid u zdravstveno stanje optuženika Ratka Mladića. Tada će doneti odluku o daljem toku lečenje i pruženja terapije Mladiću - rekao je danas ministar zdravlja Zoran Stanković.
ytbtn

Optuženi Ratko Mladić koji juče zbog bolesti nije došao u sudnicu Tribunala u Hagu, još se oporavlja od upale pluća.

- Očekujem da će lekari iz Srbije imati dobru saradnju sa lekarima iz Tribunala i da će zajednički učestvovati u proceni zdravstvenog stanja Mladića i njegovoj sposopbnosti da učestvuje u postupcima pred Haškim tribunalom - rekao je ministar Stanković.
Tribunal: Mladića poslati na lekarski pregled
Ljajić: Istraga o Mladićevim jatacima zbog nas samih

Nakon konferencije URS-a, ministar zdravlja je rekao da je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s Haškim tribuinalom odluku o tome da pet lekara pregleda Mladića donela u dogovoru s Tribunalom u Hagu. To je učinjeno na zahtev njegovog advokatskog tima.

Stanković je kazao da je Mladićev advokatski tim, nakon Mladićevog odlaska u Hag, uputio zahtev da se pošalje ekipa lekara u taj tribunal, koja bi izvršila uvid u njegovo zdravstveno stanje.

http://www.smedia.rs/vesti/vest/80010/
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
nije preporučljivo za one sa slabim stomakom

tekst milicionera sa ulice

« Poslednja izmena: 11. Nov 2011, 18:08:09 od Gale10 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Mladić traži odlaganje suđenja

Odbrana Ratka Mladića traži da početak suđenja, najavljen za mart, bude odložen za oktobar. Mladić sebe uporedio sa Gavrilom Principom i rekao da "očekuje fer suđenje", ali da mu se čini da se proces odvija po izreci "kadija te tuži-kadija ti sudi".

Suđenje Ratku Mladiću moglo bi da, ukoliko bude prihvaćen zahtev odbrane, bude odloženo za oktobar. Mladićeva odbrana zatražila je od pretresnog veća da suđenje ne počne krajem marta, kako je najavljeno, nego u oktobru, kako bi mogla da obavi sve pripreme za proces.
Ratko-Mladic.jpg

Mladićev branilac Branko Lukić rekao je sudiji Alfonsu Oriju da bi za odbranu bilo "nemoguće" da se pripremi za suđenje "pre kraja oktobra", imajući u vidu obim predmeta i "stotine hiljada stranica" dokumenata.

"Početak suđenja pre oktobra bio bi nepravičan za odbranu i generala Mladića", naglasio je Lukić.

Tužilac Dermot Grum rekao je da odluku o početku suđenja ostavlja sudijama. Grum je precizirao da će, kao i u procesu protiv Radovana Karadžića, tužilaštvo dokazni postupak protiv Mladića voditi po hronološkom redu i da će prvo izvoditi dokaze o zločinima u Sarajevu, a na kraju o genocidu u Srebrenici.

Sudija Ori, koji je u decembru nagovestio da će suđenje početi 27. marta, odgovorio je da će zahtev odbrane uzeti u obzir pretresno veće.

Optuženi Mladić slušao je raspravu posvećenu pravnim detaljima priprema za proces, a kada je dobio reč sudiji se obratio sa "druže Ori" i rekao da "očekuje fer suđenje", ali da mu se čini da se proces odvija po izreci "kadija te tuži-kadija ti sudi".

U nepovezanom govoru, zatim je rekao da je "od 1918. godine tehnika napredovala", da "na ekranu ispred sebe razume brojke, ali ne i jezik", da je "usporen iz zdravstvenih razloga" i da mu "treba vremena da shvati šta je prevodilac rekao".

"Ja sam teško bolestan i meni ne funkcioniše desna strana tela zbog šloga koji sam doživeo 18. avgusta 2008. Ne žalim se, niste mi vi krivi - da li je Božja volja ili vijetnamski sindrom, tada sam imao teško breme, kao i sada... To kažem zbog mog naroda i zemlje koja je još u okovima i pritiskaju je sa svih strana", rekao je Mladić.
Mladic.jpg

Mladić je ponovo protestovao zato što mu pri transportu u sud iz pritvor stavljaju lisice - "što nije u skladu sa Ženevskim konvencijama" i zato što mu nije dozvoljeno da u sudnici nosi kapu, "a ventilatori duvaju".

Ponovio je i da mu Tribunal ne dozvoljava da kompletira tim za odbranu "uglednim profesorom i oficirom iz Rusije zato što su Rusi". "Zato sam prošli put u sudnicu došao s ruskom kapom", objasnio je Mladić.

Sudija Ori je potom prekinuo Mladića i uputio ga da sve primedbe na primeren način uputi preko svog branioca.

Kada je ponovo dobio reč, Mladić je želeo da govori o njegovim ratnim beležnicama, koje su prilikom pretresa njegovog stana zaplenile vlasti Srbije i predale Tribunalu, ali mu sudija Ori to nije dozvolio, rekavši da za to "nije ni vreme, ni mesto" i da će za to optuženi imati dovoljno vremana tokom procesa.

Mladić kao Gavrilo Princip

Optuženi je zatim počeo da govori da se "1918. desio jedan srpski vitez Gavrilo i svojom krvlju u jednom kazamatu u Terezin-Polju...", a sudija ga je opet prekinuo. Mladić je, uprkos tome, nastavio da je "Gavrilo Princip dao svoj život za svoj narod, kao i ja, koji je u blokadi", posle čega mu je sudija Ori isključio mikrofon.

Sudija Ori je zasedanje okončano upozorenjem da će "ukoliko Mladić nastavi da ga prekida, pa makar i na kraju statusne konferencije, idući put optuženog izbaciti iz sudnice".

Sledeću raspravu o stanju u postupku protiv generala Mladića, sudija Ori je zakazao za 23. februar.

Bivši komandant Vojske Republike Srpske je u 11 tačaka optužen za genocid, zločine protiv čovečnosti nad nesrbima i kršenja zakona i običaja rata tokom sukoba u BiH 1992-95. godine.

Mladić je u junu i julu dva puta odbio da se izjasni o krivici o tačkama optužnice, posle čega je sudija Ori, po pravilima Tribunala, u spis uveo da se on ne oseća krivim.

U prvom pojavljivanju pred sudijom, 3. juna,Mladić je optužbe nazvao "monstruoznim" i "gnusnim",

Prvu optužnicu protiv Mladića zbog genocida nad 7.000 Muslimana u Srebrenici, Tribunal je podigao 25. jula 1995, ali on je ostao begunac do maja 2011. godine, kada su ga vlasti Srbije uhapsile u Lazarevu kod Zrenjanina. Tribunalu je izručen 31. maja iste godine.

rts
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 10.0.2
Ратко Младић: Хашки трибунал је пристрасан, НАТО суд
   PDF    Штампа    Ел. пошта
четвртак, 23. фебруар 2012.

ХАГ – Бивши командант Војске Републике Српске Ратко Младић, оптужен за геноцид у БиХ, изразио је данас пред Хашким трибуналом сумњу да ће имати правично суђење, називајући суд „пристрасним” и „НАТО судом”.

„Ви се заклињете да ћете ми судити фер и поштено. У то ја сумњам... Ви сте НАТО суд и судите у име НАТО мени и мом народу. На то немате право, јер је НАТО тукао мој народ и туче сиротињу по Азији и Африци...Ви сте пристрасни”, рекао је Младић у на моменте тешко разумљивом обраћању суду током расправе о стању у поступку, током које је показивао и слике своје деце, док су била мала.

Председавајући судија Алфонс Ори, Младића је, као и раније, исправио, рекавши да се не суди његовом народу него њему.

Пре него што га је судија Ори прекинуо, Младић је рекао : „Овде није место мени и мојим саборцима, него онима који су уништили Југославију и који уништавају Републику Српску”.

Судија Ори потврдио је да ће суђење Младићу почети 14. маја, уводним речима оптужбе и одбране, која може одлучити и да уводну реч одложи.

(Бета)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 10.0.2
Mladić optužuje sud

Ratko Mladić sumnja da će imati pravično suđenje, a Haški trubunal nazvao "pristrasnim" i "NATO sudom". Vi ste NATO sud i sudite u ime NATO meni i mom narodu, na to nemate pravo, rekao Mladić.

Bivši komandant Vojske Republike Srpske Ratko Mladić, optužen za genocid u BiH, rekao je da sumnja da će imati pravično suđenje, a Haški trubunal je nazvao "pristrasnim" i "NATO sudom".
Ratko Mladić pred Haškim tribunalom

"Vi se zaklinjete da ćete mi suditi fer i pošteno. U to ja sumnjam... Vi ste NATO sud i sudite u ime NATO meni i mom narodu. Na to nemate pravo, jer je NATO tukao moj narod i tuče sirotinju po Aziji i Africi...Vi ste pristrasni", rekao je Mladić u, na momente teško razumljivom, obraćanju sudu tokom rasprave o stanju u postupku.

Predsedavajući sudija Alfons Ori, Mladića je, kao i ranije, ispravio, rekavši da se ne sudi njegovom narodu nego njemu.

Bivši komandant Vojske Republike Srpske je u 11 tačaka optužen za  genocid u Srebrenici i još sedam bosanskih opština, zločine protiv čovečnosti nad nesrbima i kršenja zakona i običaja rata tokom sukoba u BiH 1992-95.

Pre nego što ga je sudija Ori prekinuo, Mladić je rekao : "Ovde nije mesto meni i mojim saborcima, nego onima koji su uništili Jugoslaviju i koji uništavaju Republiku Srpsku".

Sudija Ori potvrdio je da će suđenje Mladiću početi 14. maja, uvodnim rečima optužbe i odbrane, koja može odlučiti i da uvodnu reč odloži.

Prvog svedoka tužilaštva, sudije će saslušati 29. maja. Tužilaštvo je najavilo da će pred pretresno veće izvesti 148 svedoka, dok će izjave još 212 svedoka uvesti u dokaze u pisanom obliku.

Inače, Mladić se u sudnici pojavio kratko ošišane kose i prvi put od hapšenja nije nosio odelo, već crni donji deo trenerke i sivu polo-majicu dugačkih rukava. U sudnicu je doneo aktn tašnu, a tokom zasedanja je vodio beleške desnom rukom, koju je u prethodnim pojavljivanjima retko pokretao.

Mladić traži uniformu

Pošto je saslušao dugo proceduralno razmatranje tehničkih detalja priprema za predstojeći proces, Mladić je, kada mu je sudija dao reč, stojeći prvo protestovao što uprava pritvora nije dozvolila njegovoj supruzi da mu donese "ratnu uniformu".

"Ja se ponosim Vojskom Republike Srpske i njenom uniformom", rekao je Mladić, pokazujući svoju fotografiju u toj uniformi.

Rekao je da je na sud došao "u ovoj odeći u kojoj sam bio tokom rata, posle rata i u izbeglištvu".

"Poneo sam i kapu u kojoj su me oni satrapi uhvatili. Potrebna mi je kapa, ali ja se na njih ne ljutim", rekao je Mladić, a zatim je sudu pokazao fotografije ćerke i sina snimljene, kako je rekao, "1987. na Popovoj Šapki", dok ih je učio da skijaju.

Mladićeva ćerka Ana počinila je samoubistvo 1994. godine.

Optuženi je pokazivao i slike svog preminulog brata i majke, za koju je rekao da ju je "NATO i mrtvu pregledao u njenoj kući". "Ja iz određenih razloga nisam mogao da dođem na sahranu", rekao je Mladić.

Tvrdeći da "ne pravi cirkus", Mladić je rekao i: "Ja sam star čovek, pred krajem, koliko vidim, što se tiče zdravlja... Ja ne branim Ratka Mladića, s njim radite šta hoćete, ali ostavite na miru moj narod".

Potom je tvrdio i da mu Tribunal ne dozvoljava da u tim za odbranu postavi ruskog pravnika Aleksandra Mezjajeva i istoričarku Jelenu Guskovu "zato što su Rusi".

Protest protiv ratova u svetu

"Ne date mi ni kapu rusku da stavim, a zašto? Hoću da protestujem da se prekinu ratovi u svetu... Ako NATO udari na Iran, džabe nam konferencije", rekao je Mladić.

Pošto ga je sudija Ori uputio da preko branioca Lukića podnese zahtev da mu se dozvoli da nosi kapu u sudnici, ako za to postoje medicinski razlozi, Mladić je ponovo rekao da Tribunal "sudi meni i mom narodu, a ne onima koji su razorili i razaraju druge zemlje".

"Imam kapu adidas, golubiju, rusku, a imam i rukavice kao oni Amerikanci u štafeti što su pobedili na Olimpijadi, mislim 1972, i podigli ruke ovako", rekao je Mladić, dižući stisnutu pesnicu.

Sudija Ori zatim je okončao raspravu.

Mladić je u junu i julu prošle godine dva puta odbio da se izjasni o krivici o tačkama optužnice, posle čega je sudija Ori, po pravilima Tribunala, u spis uveo da se on ne oseća krivim.

U prvom pojavljivanju pred sudijom, 3. juna, Mladić je optužbe nazvao "monstruoznim" i "gnusnim".

Prvu optužnicu protiv Mladića zbog genocida nad 7.000 Muslimana u Srebrenici, Tribunal je podigao 25. jula 1995, ali on je ostao begunac do 26. maja 2011. kada su ga vlasti Srbije uhapsile u Lazarevu kod Zrenjanina. Tribunalu je izručen 31. maja 2011. godine.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 312 313 315 316 ... 407
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 21:48:05
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.