Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Avg 2025, 21:31:12
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 276 277 279 280 ... 407
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Uhapšen Ratko Mladić!  (Pročitano 507816 puta)
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
Citat
- Neću ove papire haške, ne priznajem Haški sud, ko mu j... mater. Ti podigni ovo (advokatu) da se mala (zapisničarka) ne saginje, ne znam da ima ovu kratku suknju - rekao je Mladić.
Ovaj Blic izmišlja šta oće al ovo im je simpatično  Smile
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Novi nindža kolo vodi.

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 872
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
У Хагу се мучи да повеже двије реченице, а према Блицу се овамо распричао све у 16.  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1

Нама је Вук Караџић наметнуо језик пијаце као књижевни језик

Smile Smile

@Maradic, pa zar ne vidis da oni zele da vrate Srbiju negde u 15. ili 17. vek ?
Ovi su ti neka vrsta "pravoslavnih vehabija".
"Православне вехабије" не постоје јер се у Православљу не може претерати и изворно и дословно тумачење Православља никада никоме не може донети зло (наравно ако се не манипулише Православљем у политичке сврхе).

Isto to tvrde i vehabije za "izvorni islam"
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2823
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0
inicio,U Srbiji ih je ubijeno oko 15.000 (12.500 domicilnih), a njemački komadant istočnog područja jug Turnet Lohor u Berlin je 1942. javio da je "Srbija jedina zemlja u kojoj je pitanje Židova i Cigana riješeno".

-Srbi su pobjednici u Drugom ratu,možda dio jer Nedić i društvo su isto srbi
-Hrvati su i tito,hebrang,ribar,dalmatinski brojni partizani i oni su pobjedili
Sve što si napisao su poluistine ili laži.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1459
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
inicio,U Srbiji ih je ubijeno oko 15.000 (12.500 domicilnih), a njemački komadant istočnog područja jug Turnet Lohor u Berlin je 1942. javio da je "Srbija jedina zemlja u kojoj je pitanje Židova i Cigana riješeno".

Ne, to je rekao za Jevreje i u pravu je.
Samo si zaboravio da su Jevreje ubijali ne u Srbiji, nego na teritoriji NDH a dzelati su bili Nemci i ustase Wink
Takodje, Jevreje nisu isporucivali Srbi, odnosno vlast koju podrzava narod, vec namesnik okupacione vlasti.

To je susta suprotnost rezimu u NDH koji je vladao uz podrsku vecine Hrvata dakle istih onih koji su dezertirali iz  jugoslovenske vojske i cvecem docekali Nemce.

IP sačuvana
social share
"Svi oni jednako misle.To nisu ljudi na čiju se reč možeš osloniti. To je najodvratnija fukara na svetu, koja se ne može zajaziti ničim što bi joj se ponudilo. Ja sam duboko uveren da se s njima nećemo usrećiti. Ti su ljudi, svi odreda, prozirni kao čaša, nezajažljivi, i u takvom meri lažni i dvolični da sumnjam da na kugli zemaljskoj ima većih podlaca, prevaranata i samoživih ljudi." - Zivojin Misic o Hrvatima uoci stvaranja Kraljevine SHS
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1

-Srbi su pobjednici u Drugom ratu,možda dio jer Nedić i društvo su isto srbi
-Hrvati su i tito,hebrang,ribar,dalmatinski brojni partizani i oni su pobjedili
Sve što si napisao su poluistine ili laži.

извини гноме...нисам те разумео...ти причаш о јеврејима? Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2823
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0
Bg,
Hrvata iz NDH koji su spašavali Židove ima oko 160 i dobili su priznanje pravednik među narodima od samih Židova.
Napiši mi koliko ih ima u srbiji.Židova je u NDH pobijeno 80% a u Srbiji skoro svi.toliko o istini.
Našao sam podatak da je kod vas 125.Malo za tako dobar narod.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.71
mob
Nokia 2610
Intervju nedelje General Mićo Grubor, najbliži saradnik Ratka Mladića

Ratko je sam otkrio gde se krije!

General Mićo Grubor, jedan od najbližih saradnika Ratka Mladića u vojsci Republike Srpske tokom rata u BiH, kaže u intervjuu za „Alo!“ da je najtraženiji haški begunac najverovatnije uhapšen tako što je sam, preko svoje porodice i onih koji su ga skrivali, dao vlastima do znanja gde se nalazi.

Grubor ističe da je verzija prema kojoj je general lociran praćenjem rodbine i prijatelja i njihove komunikacije najverovatnije prava, s tim da se mora dodati da su oni za sobom namerno ostavili trag koji je organe bezbednosti odveo do generala!
Zbog čega bi se general Mladić, posle 16 godina izbegavanja da se pojavi u Hagu, sada odlučio na tako nešto?
- Bolest, samo bolest može biti razlog! Ništa drugo. On je bio u situaciji da nije mogao više da opstaje bez lekarske pomoći, a ilegalno nije mogao da se leči jer bi one koji bi to učinili država optužila za jatakovanje. I penziju su mu uzeli, a toga nema nigde, ni u jednom zakonu.
Mislite da je mu je ta indirektna predaja ostala kao jedino rešenje?
-U suštini, moglo bi se reći da je general sam dao do znanja da je spreman da se preda. Nije to zvanično, ali faktički bi se moglo doći do toga. Bio je doveden do duvara. Em mu je zdravstveno stanje takvo da ne može bez lekarske pomoći, em je porodica u teškom stanju... Snaha otpuštena s posla, sinu uskraćuju poslove... Na sve načine su maltretirani i dovedeni do toga da to mora da se reši na neki način. Ja sam lično više verovao u onu verziju, prema kojoj se general neće živ predati.
Da li je priča da će se Mladić pre ubiti nego što će dozvoliti da ga uhapse bila njegova zamisao ili je lansirana iz njegovog okruženja?
- On je meni rekao da će po svojoj zemlji hodati slobodno i nikako drugačije, ali izgleda da u njemu ipak nije bilo tog samoubilačkog gena.
Je li tačno da boluje od raka limfnih žlezda i da je operisan 2009. u jednoj našoj bolnici?
- Da, to je istina. I ja imam taj nalaz i otpusnu listu iz ustanove koja ga je lečila
Koja je to bolnica?
- To je jedna dobra ustanova, ali to nije za priču.
Kada ste poslednji put videli generala i razgovarali s njim? Znate li gde se skrivao?
- Skrivanje je i za mene velika zagonetka. Ja sam ga poslednji put ovde u Beogradu zvanično video 2002. godine (smeh). Mislim da je otišao nekud u Rusiju ili u neku drugu zemlju jer su i mnogo manji šrafovi otišli. Mogao je i on, ali je, kako vidimo, ipak ostao tu.
Trebalo je da se vidite onog dana kad je isporučen Tribunalu u Hagu, ali su ga transportovali iz Specijalnog suda ranije. Je li vam žao što se niste sreli?
- Kad se Ratko izjasnio da želi da ga ja posetim, javnosti je verovatno bilo interesantno ko je taj Mićo Grubor. Nažalost, ja ga nisam video jer su ranije krenuli da ga isporuče. Bilo je određeno da budem s njim od 16.40 do 17.20 u ćeliji, a trebalo je da ga posete i Ljiljana Bulatović, Smilja Avramov i Irinej Bulović. Nažalost, vraćeni smo jer je on pokupljen i odveden.
Videli ste ga na televiziji prilikom prvog pojavljivanja na suđenju. Je li se promenio mnogo od onog kako ga znate?
- Velika je razlika, ne možeš ga uporediti s onim nekadašnjim Ratkom. To je sada jedna sasvim druga osoba, on više nema ni trećinu svojih fizičkih mogućnosti i potencijala koje je imao. Vidim da je pomalo tog intelektualnog sačuvao jer je jaka ličnost. Ratko je bio izvanredan čovek, bio je energičan i imao svoje ja, ali za tri godine, koliko smo bili zajedno, nije doneo nijednu odluku, a da zajedno s nama četvoricom pomoćnika nije raspravio, bilo da je bilo reči o nekim taktičkim odlukama ili kadrovskim rešenjima. O svemu smo se izjašnjavali glasanjem, a Ratko je uvek bio tamo gde je većina.
Verujete li da će u Hagu imati odgovarajuću lekarsku negu?
- Imaće negu, ali se plašim da neće biti adekvatna. Prava nega bi bila da je na slobodi. On je vrlo emotivan i dostojanstven čovek. Njega strašno vređa i iritira da ga policajci odvode i dovode pod ruku.
Znate za šta se Mladić tereti u Hagu. Šta mislite o toj optužnici?
-Pažljivo sam slušao siže optužnice, tvrdim da ništa od toga nije tačno! Jedino što mu se može pripisati jeste da u nekim momentima, ali samo u nekim. Recimo, u Srebrenici nije energičnije zastupao to da se ne sme niko ubijati bez suda. On je rekao pri raspoređivanju mase u Srebrenici da ko hoće može da ide i da mu dlaka s glave neće faliti, a ko hoće može i da ostane, ali da oni koji su vojničko zamenili civilnim odelom moraju da se izdvoje. Samo mu se može zameriti da nije preduzeo sve da spreči samovolju, ali hajde ti spreči ljude čiji su roditelji spaljeni, kojima je u 37 sela u okruženju sve poklano i popaljeno i sve je to rađeno pred snagama UN-a, i to holandske vojske.
Koliko je ljudi ubijeno u Srebrenici?

- Mirza Tokača iz Sarajeva tvrdi da je za vreme rata ubijeno 1.700 stanovnika Srebrenice. Bivše vlasti u RS su, nažalost, prihvatile onaj broj koji im je diktiran, jer su bili pod pritiskom međunarodne zajednice. Jeste, bilo je zločina, ali njih su činili, recimo, „Škorpioni“ i Arkan, ali je to bilo van moći vojske. Ratko Mladić i ja smo od Biljane Plavšić tražili da protera Arkana iz Srpske i on je otišao za jedan dan. Ta dama, kojoj teško pristaje taj termin, opet ga je pozvala 1995, da bi kasnije rekla da smo mi imali nameru da etnički čistimo Bosnu.
Čini se da i dalje niste u dobrim odnosima s Plavšićevom. Da li vas zvala posle Mladićevog hapšenja?
- Ona ne sme da nam se javi. Ja joj ni kao predsednici nisam ustao na Manjači da se pozdravim s njom. Ni ona ni Momčilo Krajišnik to nisu krili i oni su u toku rata nas koji smo levičarske provinijencije držali kao nužno zlo, jer nije imao ko da odbrani srpski narod.
Šta je stajalo iza sukoba političke vlasti i vojske u RS, koji se dogodio usred rata?
-To je bila jedna politička paranoja. Momo i Biljana nisu bili zreli za funkcije. Radovan je bio fleksibilniji. Ja sam Ratku predlagao da se mane ovo dvoje i prihvati Radovana. S njim se moglo razgovarati. Suština tog sukoba je bio strah od Ratkove velike popularnosti.
Mislite li da će Mladiću i Karadžiću spojiti optužnice?
-To je ista optužnica. Možda bi spajanje komplikovalo Radovanovu situaciju, jer bi mu bio usporen postupak.

Ameri radili prljave poslove
Mnogi tvrde da su u srebreničku tragediju upletene i strane službe. Znate li nešto o tome?
- Ja sam kada se to dogodilo već bio u penziji, ali znam da su Amerikanci radili prljave poslove. Dozvolili su Hrvatima da naprave i „Bljesak“ i „Oluju“, nama su 1993. godine odobrili da napadnemo Goražde, ali da to rešimo za dan, dva. Takve stvari su radili Ameri i UN. Sve je to zavisilo od naklonosti pojedinih diplomata koji su hteli da se dodvore ovom ili onom.

Crno dugme za Anu
Veliki udar za Mladića bila je i tragična smrt njegove ćerke Ane. U to vreme ste bili jedan od njegovih najbližih saradnika. Postoji nekoliko verzija o njenoj smrti, šta je istina?
- Dvadesetak dana pre te tragedije, umrla je moja sestra, koja je živela ovde u Beogradu, i ja sam nosio crno dugme kao znak žalosti. U pet sati tog jutra nazvao me je naš drugar pokojni general Jovo Marić i pitao me da li imam to dugme. Pitao sam šta će mu, a on kaže da treba šefu jer se Ana ubila. Ona je možda mesec dana pre toga dolazila kod nas na komandno mesto i sedeli smo skupa Ratko, ona i ja. Kandidovao sam je za svoju snajku jer sam tada imao neoženjenog sina. Postoje dve verzije šta se dogodilo, jedna je da je u pitanju samoubistvo, a druga da je neko ubio. Ratko je prihvatio tu drugu verziju, a ja prihvatam da mu verujem.

Šešelj bi ga branio izvanredno
Šta mislite o Mladićevoj ideji da ga pred Tribunalom brani Vojislav Šešelj?
- Nisam za to čuo, ali zašto ne. Šele bi ga branio izvanredno. Ratka je lako braniti.
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2834
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.71
mob
Nokia 
Izbrisan post posto je Hrvoje banovan.
« Poslednja izmena: 05. Jun 2011, 17:38:24 od Marco V »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.71
mob
Nokia 2610
ADVOKAT ALEKSIĆ BRANIO HAG, UMESTO DA BRANI MLADIĆA!

Porodica Ratka Mladića tvrdi da se njegov advokat po službenoj dužnosti Aleksandar Aleksić prema njemu poneo veoma ružno u sudnici. General rekao sudijama da je imao tri šloga i da vodi tešku borbu s rakom

BEOGRAD - Advokat ne miriše Mladića?
Porodica optuženog generala Ratka Mladića veoma je razočarana nastupom Aleksandra Aleksića, njegovog advokata po službenoj dužnosti, i tvrde da je u sudnici pre dva dana otvoreno pokazao da radi u interesu Tribunala!

To za Kurir kaže Miloš Šaljić, advokat porodice Mladić. On naglašava da je veoma ljut zbog odnosa Aleksića prema generalu, ali i celokupnog njegovog nastupa na prvom pojavljivanju u Hagu.
- Veoma se loše poneo! To je veoma nepovoljno po Mladića. Nije advokat smeo da tvrdi da Ratko razume optužnicu! Kako on to može da govori u tuđe ime, ako Mladić kaže da je jako bolestan, da mu je loše i da je nije razumeo - izrevoltirano će Šaljić. On dodaje da je zaključak svih iz njegove okoline, a naročito porodice Mladić, da je Aleksić „očito bio u službi Tribunala“.
- On sad dolazi u Beograd i navodno hoće da se vidi s nama i objasni to svoje ponašanje. Nema šta da objašnjava! Ni porodica ni ja ne želimo da ga vidimo niti slušamo, jer se bezobrazno poneo. Darko i Bosa su i ljuti i razočarani zbog toga - priča Šaljić.

Darko Mladić ne želi još da komentariše dešavanja u sudnici. Biće, kako kaže, reči o svemu uskoro.
- Bilo nam je jako teško da gledamo oca u sudnici kako svom snagom, iako teško bolestan, pokušava da se bori sam sa svima.
Srpski advokati uglavnom izbegavaju da pod imenom komentarišu Aleksićev nastup. Tako Ljubiša Živadinović, branilac Nebojše Pavkovića, kratko poručuje da „bi se uzdržao od komentara“. Đorđe Kalanj, koji je zastupao optužene za pomaganje i skrivanje Mladića, takođe ima zamerke.
- Ono njegovo pokazivanje rukom, odmahivanje, nije mi se dopalo. To je pokazalo nesaglasje između njega i njegovog branjenika, što ne bi trebalo - kaže Kalanj.
Advokat Aleksić juče nije odgovarao na naše pozive.

Mladić: Brzo ćete me vratiti u kovčegu, borim se sa rakom

Posle čitanja sižea optužnice, Mladić je na zatvorenoj devetnaestominutnoj sednici izneo svoje zdravstvene probleme. On je tada rekao sudijama da je imao tri šloga i tešku borbu s rakom. Advokat Šaljić ponavlja da je Mladićevo zdravstveno stanje loše.
- Non-stop priča da neće još dugo, da će umreti u Hagu. To govori i sudijama tamo. Kaže im da će ga odande brzo vratiti u Srbiju u kovčegu - rekao je Šaljić.

Nikog nije našao kod kuće

Mladić je juče pokušao da se javi porodici telefonom, ali nikog nije našao kod kuće.
- Zvao ih je ujutru, ali bili su izašli. Onda je zvao i mene, ali ni mene nije dobio - kaže nam advokat Miloš Šaljić.
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 276 277 279 280 ... 407
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Avg 2025, 21:31:12
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.074 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.