Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 08. Sep 2025, 10:42:30
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Uhapšen Ante Gotovina  (Pročitano 35794 puta)
Hronicar svakodnevice

Easy rider .::Akinnen::.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 658
Zastava Zagreb - JAR
OS
Windows 98
Browser
Mozilla
Ja prvi ne bi isao u Haag da sam optuzen zbog ociglednog nizeg statusa naseg podrucja na karti drzava koje su uspostavile Haski sud. Kad bi Haag osudjivao sve drzavljane ovog svijeta, pocevsi od vlade i vojske SAD-a i GB-a prvenstveno onda bi razmislio. Kad bi zapovjednik plavaca iz srebrenice bio u Hagu jer nije sprijecio pokolj ljudi (nesto slicno sto se hoce Anti natovariti) onda bi i ja dosao i kucao na vrata: "Dobar dan! Ja sam se dosao prijaviti"... zato je Gotovina u bijegu kao i svaki normalan covjek, a Mladic i Karadzic bjeze zato sto svi pa i oni znaju da su krivi. U Numbergu se je sudilo "zlocincima" brzo i efikasno na smrtnu kaznu bili oni krivi ili ne, tako bi i Haag htio, ali ne moze, zato moze izjednacavati krivicu pred svijetom hapsenjem Gotovine i ostale ekipe.

Srebrenica je bila zasticena zona, oni srpski vojnici koji su "oslobodili" Srebrenicu su mogli poduzeti preventivne mjere za Bratunac, a cak i vlastiti pas ce te ugristi ako mu ne das jesti i piti niti to namjeravas u ocigledno vrijeme. Ali 1995 godine kada imamo vec neko vrijeme nekakvu modernu misao i moderno ponasanje odredjena vojska napada zasticenu zonu UN-a zaboga, i vrsi masakr u njemu... normalan covjek to jednostavno ne moze shvatiti. Da je svijet funkcionalan kako se zeli prikazati i da su UN i NATO ono sto bi trebali biti cijela RS i Juga su trebale biti okupirane od stranih zemalja i pod policijskim satom slijedecih 20-tak godina, sa sudjenjima vojnicima i oficirima i smrtnim kaznama.Branitelji Srebrenice su bili skupina koja je skupljena iz vise skupina i takve formacije niti Naser nije mogao kontrolirati zbog ostalih "plemenskih vodja". Po rijecima srpskih vojnika i njihovih nadredjeni Turci su otisli pod zemlju, gotova prica... nisu to bili ljudi nego krvozedni Turci od 14 pa do 70set, 80set godina... Tako isto srbi iz Bratunca nisu ljudi nego cetnici, takav je rat bio, ali ocigledni masakr i gadarije su vidjene na primjeru Srebrenice. UN oprema pod srpskom kontrolom, ubijanje vojnika, civila - katastrofa 20setog stoljeca koju samo najnizi olos na zemlji moze sprovesti kao i ubijanje civila srpske narodnosti koji su platili danak zbog politike dviju genocidnih drzava pod vodstvom sultana Alije i Terminator RS vodstvom.

Meni su vaterpolista Srbi opljackali kucu, pobili odredjeni broj u familiji (vojnika, ne civila) i u Bosni i u Hrvatskoj. Cijela familija mi je bila u ustasama u II. sv. ratu, pa opet na mome avataru neces vidjeti U ili ustasku kapu, mogao bi staviti i sliku Bobana ili Francetica, pa opet nisam. Ti imas subaru i kokardu na glavi pa hoces da ti netko prizna tvoj gubitak u tvojoj obitelji. Meni je zao do te mjere dok ti ne vidim avatar, koliko god to zestoko zvucalo. I u ovom ratu su moji bili u Hrvatskoj vojsci, a neki u Armiji BiH pa opet ne zelim velicati ikonografiju zbog drugih ljudi koje bi ona vrijedjala. Budi ti nacionalist, svaka ti cast, zatupljeni pogled na zivot ti moze pomoci u zivotu. Ja volim popricati i druziti se s raznim ljudima, raznih vjere, rase ili nacionalnosti jer zivot je jedan, a ja ga ne zelim provesti izbjegavajuci/mrzeci odredjene osobe jer su se rodili kao srbi na primjer. Samo budala moze tvrditi da su Mladic i Karadzic nevini kad se danas zna ono sto se zna. Optuzme o Gotovini su sve rekla kazala, i usporedjivanje Srebrenice ili Vukovara s Olujom me podsjeca na poslijeratni holokaust na kojeg se zidovi i dan danas izvlace, koji je bio, ali ne zasluzuje da ga se koristi na danasnji nacin. To nije isto, nece biti isto, nije usporedivo niti ce ikada biti. Mi smo branili svoju drzavu i svoj narod, tko je htio biti u hrvatskoj drzavi taj je ostao i dan danas zivi ovdje, tko nije htio put prema RS mu je otvoren, ako zeli mjenjati danasnji standard hrvatske za rs ili srbiju samo izvoli prijatelju. Vjerijem da se 80% ljudi koji su izbjegli za vrijeme proslog rata zeli doci nazad u hrvatsku, dobiti hrvatske papire i dobivati hrvatski novac kuna, prije 15 godina to nisu htjeli.

Zbilja nema smisla bacati ovdje neke lire i dizati ne znam koga na prijestolje i idealizirati neke ljude koji su zlocinci. Ako vec treba traziti zlocinca u Hrvatskoj vojsci za vrijeme Oluje i Bljeska neka se odgovorni javi, a taj je iznad Gotovine koji je ocigledno necije zrtveno janje kao sto je Tihomir Blaskic bio za Bosnu. Blaskic je optuzen za masakr nad muslimanskim stanovnistvom, ali ja ga ne smatram krivim... mogao bi kao neki kriviti njega (ili njega s drugim ljudima) ali covjek je ocigledno nevin, a opet je bio lovina vece zvjerke. Oluja i Bljesak su legitimne policijsko-vojne akcije u cilju sprecavanja neposredne opasnosti za drzavu i spasavanje ljudi u bosni u okruzenju. Svatko je mogao vidjeti da ce doci taj trenutak i zasto je dosao. Po tvojem vaterpolist nacinu razmisljanja koje si ovdje prikazao usporedi ga s odgovorom na Bratunac - Srebrenicom, a oni "normalniji ljudi" ne moraju uzimati ovo u obzir jer su i prije toga shvatili sto zelim reci.

Neke stvari koje su ocigledne, dio srba negiraja kao da ne postoje, ja ne zelim biti takav i negirati neke stvari koje je moja drzava pocinila.  Smile
IP sačuvana
social share
Certamen bikini-suicidus-disci mox coepit?
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput tuum saxum immane mittam.
Burek member since: 05. Okt 2005
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Apple iPhone 6s
Arkanove ubice čuvale Gotovinu
Ozloglašeni hrvatski general omogućio skrivanje svom budućem telohranitelju, kojeg je zvao Gagec, a čitav posao ugovoren u Španiji, tvrdi pouzdani izvor Starta

Ostaci nekad moćnog kriminalnog ganga s Novog Beograda, posle ubistva njihovog kuma Radoslava Trlajića, poznatijeg kao Bata Trlaja, uspeli su ubrzo ponovo da stanu na noge. Naime, kako Start saznaje iz pouzdanih izvora, familija koja je opsluživala Batu Trlaju prestala je da se bavi poslovima u vezi sa švercom heroina i počela da opslužuje bogataše van Srbije.

Osobe iz optužnice za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana, kako tvrde naši dobro obavešteni izvori, bile su tokom prošle godine zaposlene kao telohranitelji hrvatskog generala Anta Gotovine.

- U pitanju je osoba koja je dugo bila u bekstvu i za čije su uspešno skrivanje bili isprozivani mnogi ljudi iz bivše vlade Zorana Đinđića. Kako je došlo do angažmana? Kriminalci s Novog Beograda su oduvek bili bliski osobama koje su osumnjičene za ubistvo Arkana. Od Zorana Uskokovića Skoleta, koji je letovao u Hrvatskoj, do Bata Trlaje koji je tesno sarađivao sa hrvatskom mafijom, govorilo se da Novobeograđani znaju dobre ljude u Hrvatskoj. Njihovim posredstvom obavljeno je niz ubistava u Srbiji i Crnoj Gori, stvarane su lokacije za zaštitu kriminalaca u zalivu Boke.

Osim toga, osumnjičeni za ubistvo premijera Zorana Đinđića Milorad Ulemek Legija bio je blizak kriminalcima s Novog Beograda. Koliko su oni bili moćni, dovoljno govori podatak da je u gomili uhapšenih tokom akcije "Sablja" posle ubistva srpskog premijera, najviše bilo osoba sa novobeogradskog asvalta - kaže naš izvor.

Haški tribunal, potvrđuje naš sagovornik, pozabaviće se i pitanjem gde se sve skrivao general Gotovina i ko mu je pružao pomoć.

- Nije nemoguće da se osoba koja je optužena za ubistvo Arkana na sudu u Hagu pojavi kao zaštićeni svedok. Još se, naime, prikupljaju podaci o putanji skrivanja Gotovine, ali se u slučaju osobe s novobeogradskog ganga zna da je bila bliska Legiji i Bati Trlaji. Gotovina je omogućio skrivanje svog budućeg telohranitelja. Posao je ugovoren na jahti jednog srpskog bogataša u Marbelji u Španiji, gde je svojevremeno Skole imao lanac hotela. Veruje se da je u nekim od tih objekata na po nedelju dana boravio i general Gotovina.

Po navodima onih koji poznaju stanje u srpskom podzemlju, Gotovina je svog telohranitelja oslovljavao sa Gagec. Pričao mu je o svom poznanstvu s Legijom, ali i o tome kako ne veruje svojim Hrvatima.
Ni para,ni lokala

Ante Gotovina je svom telohranitelju Gagecu za mesec dana rada obećao 10.000 evra i lokal u Zagrebu i Beogradu. Gagec je, kako navode naši izvori, dobio samo 5.000 evra. Ništa od lokala. Gotovina je Gagecu obećao i da će biti šef njegovog obezbeđenja.

- Gagec je zbog toga okupio oko sebe ljude iz starog kraja, ali kako general Gotovina nije mogao da im sredi prelazak granice, posao je otpao. Posle neisplaćene dogovorene zarade Gagec je napustio Gotovinu, a njegovo obezbeđenje su preuzeli Hrvati, koji su ga i prodali - kaže naš izvor.
D. V.

Izvor: Start
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Bosanka u zemlji Hrvata

Zodijak
Pol Žena
Poruke 78
Zastava Absurdistan
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ne vredi isti zakljucak, jer je pravo na samoopredelenje demokratsko pravo koje je nasiljem ukinuto, a crtanje i igranje sa granicama i tzv. ustavnim poretkom od strane komunista (znaci nedemokrata) je nasilje samo po sebi...

pa duso moja, reci ti meni, tko je po tebi trebao crtati te (avnojske) granice ? da nije trebao kralj aleksandar nakon sto je zdimio u london? jugoslavenska vojska koja je bila u takvom rasulu da je nakon 12 dana (!) kapitulirala, il su trebali Nedić, Pavelić il ne do bog nam je trebao Staljin prekrajati granice i državu osnivati. ne, to su upravo učinli ljudi koji su je obranili protiv okputaroa, fasista i njihovih kolaboratera - partizani, a među njima najbrojniji komuisti. to u sta su se komunisti vremeno izrodili, je druga prica.

IP sačuvana
social share
First they came for the Jews and I did not speak out because I was not a Jew.
Then they came for the Communists and I did not speak out because I was not a Communist.
Then they came for the trade unionists and I did not speak out because I was not a trade unionist.
Then they came for me and there was no one left to speak out for me.

Martin Niemoeller
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 658
Zastava Zagreb - JAR
OS
Windows 98
Browser
Mozilla
partizani su vec tada bili izrodi, ali to je vec druga prica...
IP sačuvana
social share
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput tuum saxum immane mittam.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

no text

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 134
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson z 600
Ok Asmire, malo ga sad seruckas.....to sto ti je familija ustaska, nije ti niko kriv...to je, brate, za stid i sramotu, kako god okrenes i sa cije god strane pogledas....
Partizani su bili, ono sto su bili...ni andjeli, ali ni djavoli  kako ih sada prikazujete Vi, potomci najgnusnijih koljaca, nad cijim su se zlocinima i Nemci zgrazavali...

Vidis da se cak i Vasa vlada ogradjuje od ustastva....iako mislim , neiskreno......zbog puta u EU !!

Ali, i oni su svesni da je svet gadljiv na naciste i njihove saveznike...i da takvi ne mogu nigde stici !!
IP sačuvana
social share
ma da....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Bosanka u zemlji Hrvata

Zodijak
Pol Žena
Poruke 78
Zastava Absurdistan
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0

shvatit ces da tvojim rijecima ne pridajem veliku vaznost. kao potomak ustasa prozivas partizane izrodom, doveo si raspravu do apsurduma. jedini izrodi i rak rana hrvatskog drustva su upravo bili ustase.

a sto se tice gotovine, zna on bolje nego svi mi zasto je bjezao. gen. stipetic, ademi, markac, cermak - nitko ne bjezi, samo on misli da je jako pametan, da je nevin, pa bjezi. sto impliciras? da ademi za sebe ne misli da je nevin ? ma da, al rasim ademi je bio dovoljno dobar kad se trebalo borit, al da netko za njega uzvikuje "svi mo mi ademi", eh, toliki si frendovi pa nismo, ipak on nije jedan od "nasih". cuj ovo, general pa bjezi. ma... ne budimo djeca.
IP sačuvana
social share
First they came for the Jews and I did not speak out because I was not a Jew.
Then they came for the Communists and I did not speak out because I was not a Communist.
Then they came for the trade unionists and I did not speak out because I was not a trade unionist.
Then they came for me and there was no one left to speak out for me.

Martin Niemoeller
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Yo sere grasun, pero no soy grosero

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1066
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
o bože  Smile

down the drain...
down the fuckin drain

IP sačuvana
social share
***Porteño de ley***
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 658
Zastava Zagreb - JAR
OS
Windows 98
Browser
Mozilla
Nisam glorificirao ustasku idealogiju u nikojem smislu, to sto je moja familija u proslosti vezana uz tu vojsku nema nikakve veze samnom. Ja imam svoje misljenje, a nej misljenje svog djeda i druge familije, razumijete?

Za mene su ustase i partizani ista stvar. Prvi su prodali drzavu i ubijali nevine ljude zbog raznih banalnih razloga, a drugi su radili isto to samo sto nisu prodali drzavu, "kao"... eto zasto su izrodi... dvojicu brace od moje bake su ubili i bacili u jamu dok su bili tek punoljetni, zbog krive uniforme...
partizani nisu bila nevinasca i ja sam toga svjestan, u nikojem slucaju nisam odgovorio na temu imajuci na umu "ustasku povijest familije"... ne zelim da me se napada ovdje zbog bacanja ustastva u prvi plan i slicnih kretenarija. ja dovoljno znam o povijesti da zakljucim tko je bio onakav kakvim smo ga navikli slusati u skolama, a tko nije i povijest moje familije nema nikakve veze s tim, samo uokviruje opcu sliku.

za nekoga tko je odgovoran za krizni put, blajburg, jazovku itd. se ne mogu naci neke druge rijeci nego izrodi, ja takve partizane zovem izrodima, a mislio sam da govorimo o takvim "izrodima", a ne o partizanima o kojima smo ucili u skoli...

sto se mene tice prica ovdje zavrsava, ja sam svoje rekao, a zelim da me se odmakne od idealiziranja ustasa ili partizana, ista je to bagra bila i ostala... u svakima je bilo casnih ljudi, ali onaj necasni dio je sve upropastio za obe frakcije.

@Jane Doe
Ja sam svjestan dogadjaja u slucaju Ademi i to mi nije nista novo.

S Gotovine na partizane i ustase...  Smile  Smile  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 658
Zastava Zagreb - JAR
OS
Windows 98
Browser
Mozilla
Evo nakon desetak minuta u krevetu dizem se i krecem ovo pisati jer ste me raspi*dili totalno.  Smile

Zelim razjasniti jos jasnije neke stvari pogotovo vama dvoje-troje clanova iz HR... 

Kao prvo, ocito nitko nije citao moje poruke prije dijela u kojem sam povukao 65 godina staru poveznicu. A i tada, cak i tada niti naj-naj-naj-m-a-n-j-a pomisao nije bila ponositi se s necim sto se je dogodilo prije 65-70 godina, niti pokusati nekoga uvrijediti na taj nacin niti ista slicno. Jednostavno to je cinjenica preko koje ne mogu proci, ja se te cinjenice niti sramim niti dičim s njom... Ja postojim ovdje i sada, postojim kao ja, kao osoba, a ne postojim kao projekcija razmisljanja nekih clanova moje porodice u II. svjetskom ratu. Do dan danas nisam cuo ikoga u obitelji da je nesto od toga spomenuo u nekom negativnom ili pozitivnom smislu osim uobicajenih prici o tim ljudima, naravno svatko da svoje misljenje, ali niti jedno od njih nije cvrsto radikalno odluceno.

Ja brijem da sam se s ustasama poceo odnositi ravnodusno od onda kada sam dosao u novu skolu gdje sam bio "muslić" za neke klince, a taj isti "muslić" je iz familije koja se je kao borila za hrvatsku drzavu, to mi nikad nije bilo jasno  Smile ... naravno to je trajalo kratko vrijeme i samo kod nekih pojedinaca, ali meni dovoljno da pocinjem svijet gledati drukcijim ocima. Zbog te cinjenice me vrijedja etiketiranje kao nekog ustaskog poklonika na ovom forumu na koji sam dosao rasirenih ruku i s identitetom kojeg se ne sramim. Nick je ne postojeci, ime je postojece, nemam se cega sramiti ili skrivati. Odbijao sam do ovog topica o Gotovini ulaziti u neke zesce rasprave o politici jer znam kuda to vodi, svakakva sranja sam vidio i dozivio, u zivotu, na internetu da bi mi bilo stalo do takvih stvari. Ali o slucaju Gotovina zelim dati svoje misljenje.

Sto se tice partizana meni oni ne predstavljaju nista, ama bas nista u zivotu. Doznalo se mnogo toga sto su partizani radili i kako su to radili. Otac od moje kume je bio u partizanima, simpatizira ih cak i danas. On mi nije izrod u nikakvom slucaju, ali oni koji su radili brze sudove, strijeljanja bez sudova, mucili ljude su izrodi, a za vrijeme juge smo na partizane gledali samo jednodimenzionalno, kao hodajuce andjele. Zbog toga svega mi se je to zgadilo. Imam cvrsta misljenja u vezi nekih stvari, a jedna od njih je da ne podnosim komunizam niti komunisticku propagandu, mozda sam i zbog toga stavio crnu etiketu na partizane.

Sve skupa ne razumijem koliko hype sam napravio s izjavom "partizani su izrodi", pogotovo ako se uzme u obzir ostatak mojih postova na ovom topicu Gotovina. Ja imam razloga reci te stvari, ne govorim ih zbog toga sto sam iz "ustaske familije" (usput budi receno nisam) niti zbog nekog provociranja. Jednostavno sam procitao dovoljno knjiga i dokumenata u zivotu na temu 2. svjetskog rata i opcenito da sam mogao donijeti odlucujucu presudu. Moje razmisljanje nije utjecaj mase, nije projekcija proslosti vec moj osobni pogled na stvar, na koji imam pravo.

-----------

Sto se tice situacije s Ademijem koja je svakom covjeku apsurdna slazem se totalno. Za sve se je demonstriralo, vikalo, psovalo osim za njega; istina nesto sitno je bilo, ali vise reda radi... Ko sto netko rece jer nije "nas"TM i to je to.  Smile

A o bijegu Gotovine sam dosta rekao, zasto mislim zasto je bjezao i sto bi ja napravio, ne zelim ponavljati rijeci koje su vec izrecene.

-----------

Samo sam htio razjasniti neke stvari jer mi se forum zaista svidja i vecina ekipe na njemu je totalno OK, pocevsi od glavnog admina Serbian Fightera koji je pokazao u nekoliko navrata koliko sam na forumu uspio vidjeti da je totalno unbiased razmisljanja i pravedan lik. Uz njega ima dosta ekipe koja je slicnog razmisljanja i to mi se ful svidja. Zao mi je ako sam nekim nepromisljenim izjavama nekoga razocarao ili uvrijedio... istina je totalno drugacija i to zelim razjasniti ovim postom.

Smile svima
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Не веруј жени која лаже

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 13308
Zastava Негде у Србији
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
Asmire, Asmire... pošto vidim da nosiš naočare ( kao i ja uostalom )  Smile sledeći put kada budeš čitao povijest/ istoriju probaj da ih skineš. Izgleda da ti magle pri čitanju činjenica koje ti nisu po volji.
Sigurno je da partizani nisu bili cvećke, ali stavljati u isti kontekst nebrojene jame u Dalmaciji, Lici, Kordunu, Baniji sa Blajburgom...  Smile
Da, jesu ustaše pobijene u Blagburgu nosile ,,pogrešnu'' odoru, ali njih nisu pobili samo zbog pripadnosti hrvatskoj naciji niti samo zbog toga što su nosili pogrešnu uniformu ?!? - oni su pobijeni isključivo zbog toga što su bili z l o č i n c i.
Što se tiče četničkog pokreta u II svetskom ratu... ima tu veeelikih razlika između četnika na teritoriji današnje Uže Srbije = UžaS ( uglavnom se nisu konfrontirali sa Njemcima jer nigde drugde u Evropi, pa čak  ni u NDH nije postojao princip 100 streljanih civila za jednog ubijemog okupatora )  , četnika iz Bosne koji su bili nit'  tamo nit' vamo, četnika sa područja današnje Republike Crne Gore koji su bili mahom ,,koljači'' i četnika Vojvode Momčila Đujiča koji tebe                         ( pretpostavljam )  najviše zanimaju i najviše pogađaju.
Oni su delovali na prostorima Dalmacije, Hercegovine i Stare Hercegovine ( delovi danjašnje CG ) i nastali su kao vojna formacija isključivo radi zaštite Srpskog življa od ustaškog terora.
...
A ako već  pominješ zločine u Srebrenici i pokušavaš da zanemariš pobijene Srbe u Bratuncu pod izgovorom da je Srebrenica bila zaštiđena zaona UN probaj se malo podsetiti nisu li to isto bile ( zaštiđene zone UN ) zapadna Slavonija pre Bljeska, a ostatak RSK pre Oluje.

IP sačuvana
social share
,, Све су жене ( по мало ) вештице  '' - Душко Дугоушко  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 08. Sep 2025, 10:42:30
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.079 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.