Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 14. Nov 2024, 17:24:21
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Treba li Mađarima autonomija?
Da
18.6%  (8)
Ne
81.4%  (35)
Ukupno glasova: 43
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ugari tražu teritorijalnu avtonomiju  (Pročitano 11916 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 68
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ma nemoj da li ti postujes Ustav Srbije, a ova gospoda koju si nabrojao ne krse Ustav kao sto rade izdajnici pout Canka i njemu slicnih.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 190
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
Ma nemoj da li ti postujes Ustav Srbije, a ova gospoda koju si nabrojao ne krse Ustav kao sto rade izdajnici pout Canka i njemu slicnih.
Krše ustav itekako krše.
Nenad Čanak je predložio policijsko redarstvenu akciju na Kosovu i hapšenje Tačija i Sejdiua, a tvoja "gospoda" (koja su se nakrala državnih stanova i koncesije), šta je ta "gospoda" predlagala?
Nemoj da trubiš, Koštunica i radikali su iz ustava izbacili da se napuštanje suvereniteta smatra veleizdajom.
Za veleizdaju se doživotno guli krompir u ćuzi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
Citat
Možda ne bi ti lično ubijao bilo koga, ali Raša_Zemun ili njemu slični (ima ih podosta na ovom forumu, a i šire, u narodu, nažalost) samo tako vide "rešenje" državnih i nacionalnih problema Srbije.

Žao mi je, što moram da se obraćam tebi kao portparolu tih i takvih likova, ali u poslednje vreme svojim stavovima opasno se približavaš tom ideološkom načinu razmišljanja, makar i u mnogo blažoj "mild" varijanti. Smile

Znači, čak ni u staljinističkom režimu ne bi mogao da dokažeš da je štampanje "pasoša" nepostojeće "države Vojvodine" akt separatizma kažnjiv prema Ustavu i zakonima ove zemlje. Dobro, u staljinizmu ne bi morao ništa da dokazuješ, jednostavno sačekaš ponoć, pokupiš onog ko ti se ne sviđa i pošalješ ga na prevaspitavanje u neki sibirski gulag, na neodređeno vreme. Smile

Šalu na stranu, čak i da se složim da Čanak ima separatističke ideje, u demokratskom poretku to nije dovoljno za njegovo kažnjavanje ili sankcionisanje. U demokratiji se ne mogu progoniti ljudi zbog svojih ideja, već samo zbog konkretnih dela potkrepljenih materijalnim dokazima na sudu.

Druga je stvar kad bi Čanak osnovao paravojnu formaciju i krenuo sa oružjem da ostvaruje u praksi svoju ideju. Tad bi mogli da ga stavimo na listu za odstrel, kao legitimnu metu.

Moraš da shvatiš da u Srbiji svako može da ima ideje koje hoće, i zbog toga ti kažem da se protiv takvih ideja možeš uspešno boriti samo superiornijom i konkretnijom idejom.

Tu dolazimo do suštine, moramo mi da se izborimo za članstvo Srbije u EU, pa da srbijanski pasoš bude pasoš sa EU zvezdicama na koricama, pa da vidiš onda kako će građani Vojvodine da se opredele, za Čankovo laprdanje ili za demokratsku, EU Srbiju.

Немој мене са Рашом и радикалима молим те.

Већ сам ти рекао, мислим да постоји правни основ да се странка која штампа пасоше који асоцирају на сецесију забрани... Ако нема молим неког правника да ми појасни...
Остало што се тиче развоја државе већ знаш шта мислим...
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13

Немој мене са Рашом и радикалима молим те.

Већ сам ти рекао, мислим да постоји правни основ да се странка која штампа пасоше који асоцирају на сецесију забрани... Ако нема молим неког правника да ми појасни...
Остало што се тиче развоја државе већ знаш шта мислим...

Naravno, ja sa pomenutima odavno ne ulazim u nikakvu diskusiju, neka piskaraju gluposti do mile volje.

Sa tobom volim da diskutujem jer znam da imaš kvaliteta za pametnu razmenu mišljenja, i zato mi je žao što u poslednje vreme ideš u pogrešnom pravcu, već sam ti rekao da niko ne voli da gubi, ali baš u porazu je potrebna velika mudrost i veština da se izvučeš sa što manjom štetom.

Što se tiče ove teme, da li se slažeš da sudbina Vojvodine, Sandžaka, pa i cele Srbije prvenstveno od nas zavisi i naših poteza, a ne od nekog tamo galamdžije Čanka ili Ugljanina koji imaju po 100-tinak hiljada simpatizera, maksimalno.
IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
Citat
Sa tobom volim da diskutujem jer znam da imaš kvaliteta za pametnu razmenu mišljenja, i zato mi je žao što u poslednje vreme ideš u pogrešnom pravcu, već sam ti rekao da niko ne voli da gubi, ali baš u porazu je potrebna velika mudrost i veština da se izvučeš sa što manjom štetom.

Što se tiče ove teme, da li se slažeš da sudbina Vojvodine, Sandžaka, pa i cele Srbije prvenstveno od nas zavisi i naših poteza, a ne od nekog tamo galamdžije Čanka ili Ugljanina koji imaju po 100-tinak hiljada simpatizera, maksimalno.

Знаш како, ја док нисам на власти реагујем онако како реагује обичан човек. Искрено и срцем... Може ми се још увек  Smile
Друга је прича кад си власт...

Мислим да судбина Србије не зависи од нас обичног народа... Јер да зависи ја бих био за децентрализацију Србије, изградио бих нову џамију у Београду и мањинама бих дао сва права која имају у просечним државама ЕУ...

Мене највише брине разједињеност народа коју промовишу неке партије... Сматрам да око најбитнијих ствари народ МОРА да буде уједињен...
То сматрам темељом државе. Зато ми драмосери као што је Чанак упадају у очи...
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

De profundis clamavi ad te,Domine!

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2727
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Citat
Јер да зависи ја бих био за децентрализацију Србије, изградио бих нову џамију у Београду и мањинама бих дао сва права која имају у просечним државама ЕУ...
А зар они то већ немају? Зар им није довољно дато?
IP sačuvana
social share

Православна вера наша;она је богатство наше,она род,она венац,она похвала.Нећемо те се одрећи љубљено Православље,нећемо те издати веро од отаца нам предана,нећемо одступити од тебе мајко побожности.У теби смо рођени и у теби живимо.У теби ћемо се и упокојити а ако време позове и хиљаду пута за тебе ћемо умрети.
               (блажени Јосиф Вријеније)

Non praevalebunt, non praevalebunt portaе inferni!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
Citat

Не разумеш. То би била основа државе и њеног опхођења према верским и националним мањинама...
Не кажем да нечега од тога већ нема...

Србија није децентрализована рецимо!
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
Citat
Јер да зависи ја бих био за децентрализацију Србије, изградио бих нову џамију у Београду и мањинама бих дао сва права која имају у просечним државама ЕУ...

Dato im je dosta, ali nikad nije dovoljno. Legitimne su težnje manjinskih zajednica da traže što više nadležnosti i samouprave. To ne može niko da im zameri.

Zamisli da si ti Srbin u Mađarskoj. Naravno da bi kao pripadnik manjinske zajednice težio da imaš što veću autonomiju, makar i personalnu tj. ti bi tražio za sebe isto što traže Mađari u Srbiji.

Stvar je u tome koliko je država (političari) vešta da optimalno izađe u susret manjinskim zahtevima, a da pritom sačuva svoj integritet i kontrolu nad teritorijom, kao i da zaštiti sve ostale svoje građane, nemađare u ovom konkretnom slučaju.

Знаш како, ја док нисам на власти реагујем онако како реагује обичан човек. Искрено и срцем... Може ми се још увек  Smile
Друга је прича кад си власт...

Мислим да судбина Србије не зависи од нас обичног народа... Јер да зависи ја бих био за децентрализацију Србије, изградио бих нову џамију у Београду и мањинама бих дао сва права која имају у просечним државама ЕУ...

Мене највише брине разједињеност народа коју промовишу неке партије... Сматрам да око најбитнијих ствари народ МОРА да буде уједињен...
То сматрам темељом државе. Зато ми драмосери као што је Чанак упадају у очи...

Možda nisam dobro shvatio ovo oko vlasti, ako se odnosi na mene lično, jedinu "vlast" imam na gradilištu, gde jurim ove moje građevince da više rade, a manje odmaraju tj. pijuckaju pivo ispred lokalne prodavnice.  Smile

Što se tiče naroda, tačno je da sudbina zemlje zavisi od najuticajnijih političara, koji kreiraju političke stavove naroda, tako da u konačnici ipak narod, na izborima, presuđuje o sudbini društva i države u celini.

Drugo je pitanje zašto mi imamo političare kakve imamo, ali i takvi političari su iznikli iz naroda, pa može da se kaže "kakav narod, takvi i političari".

Moje mišljenje je da sve dok u Srbiji bude presudan glas "naroda" (u smislu politički neprofilisane mase) neće biti dobro. Tek kad od naroda postanu građani (u zapadno-demokratskom smislu) onda ćemo moći da Srbiju postavimo na realne i održive temelje, a tada će nam i politička "elita" biti mnogo kvalitetnija nego danas.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2990
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
mob
Samsung Galaxy S9+
Citat
To što ti kažeš je možda tačno, ali ja nisam čuo ni šiptare ni Mađare da govore da su nezadovoljni ekonomskim statusom, nego se njihova priča svodila i svodi na to da oni nemaju građanska prava, ne mogu da se školuju na maternjim jezicima, nemaju svoje medije itd. Eto, primer, šipci na jugu Srbije traže povlačenje srpske vojske i policije, kao, boje se za svoju bezbednost. Nisam ih čuo da kažu, e mi hoćemo da se pripojimo Kosovi zato što je tamo bolji život. Isto tako i Mađari, hoće personalnu autonomiju, kao da u Vojvodini ne žive i druge manjine.

A Čanak je posebna priča, on hoće da bude gazda u Vojvodini, da se on pita za sve. Zato je, po meni, najbolji koncept decentralizacija, po okruzima, jer se tako najbolje mogu ostvariti interesi malih sredina, u smislu boljeg standarda i uslova života. Kada bi, recimo, Srem ili Šumadija, imali svoje izvorne prihode, i ovlašćenje da upravljaju njima, mnogo brže bi se razvijali, jer bolje poznaju svoje potrebe nego vlada u BG-u

Kada bude jaka drzava onda nece moci svaka budala da trazi sta hoce.To je poenta.Srbija je izmucena ratovima i sankcijama Miliosevica i posle toga 8 godina pljacke DOS-a.I Nemacka ne znam dal bi izdrzala 18 godina pljacke,rusenja i....

Citat
A izvini, logičaru , šta nema smisla niti logike? Mađari su većina u severnom delu Bačke i Banata, i već je Pastor krenuo da traži personalnu autonomiju. Što se drugog dela tvog odgovora tiče, ja to stalno napominjem-

Velika je razlika sta neko trazi i sta neko moze dobiti.Kod mene u kvartu na svakom zidu pise Liman drzava pa sumljam da ce moj kvart biti nekad drzava.Eto i to traze mladi ljudi odcepljenje jednog dela Novog Sada od drzave Srbije.Da su malo organizovaniji i da imaju tv stanicu da ih objavi verovatno bi na bureku bila tema o tome.  Smile

Citat
! Ovde kada to pokušaš, to je kršenje ljudskih prava, odmah ti za vrat skoče brojen NGO(koje samo u Srbiji dobijaju toliko prostora u medijima), i pljuju po državi čiji su građani. Ne znam šta ti nije bilo jasno u mom prethodnom postu, i šta ti je bilo smešno i nelogično?

Opet kazem to je zato sto smo jadni,slabi i neorganizvani.Da smo jaka organizovana drzava ne bi neka Natasa Kandic mogla da izadje na TV i da se cela drzava plasi sta ce ona reci.Koga boli k... sta neka curka koju placaju ima da kaze.U Srbiji su inteligentni ljudi u zapecku a budale i moroni vise po ceo dan na TV stanici.Nije problem Canka samo sam on nego zato sto se novine i TV utrkuju ko ce pre da objavi sta ima da objavi dokoni kreten Canak

Citat
Prvo pročitaj ustav Srbije. Ovaj sadašnji, i onaj Miloševićev iz '90, i onaj Kardeljev iz 74. U svim tim ustavima autonomija određenih delova Srbije je dozvoljena i zajamčena, prema tome kad neka "budala" na TV traži autonomiju ili traži preispitivanje nadležnosti autonomnih organa vlasti, on time ne krši ustav.

Problem u Srbiji je uvek bio jer svako na svoj nacin tumaci ustav.  Smile Ako imaju prava po ustavu sto onda ne dobiju tek tako to sto traze....  Smile

Citat
Uz jedan amandman. Zakone donosi skupština a sprovodi vlada. Predsednik ne sprovodi zakone, on samo može da odbije zakon u celini. Tako da za sprovođenje zakona treba obratiti se ministarstvu unutrašnjih poslova koje pokreće postupak, tužilaštvu koje ga priprema i sudstvu koje ga sprovodi.

Hvala uciteljice na casu  Smile Smile Svaka cast na obavestenju  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
nema  vise s tobom price prebicu te lice imam iza sebe vojsku Srbija mi klice na mobilnom telefonu obrisi njen broj ako zelim da postedim bedni zivot tvoj.ej riki martine brate shvati me dobices batine

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13

Problem u Srbiji je uvek bio jer svako na svoj nacin tumaci ustav.  Smile Ako imaju prava po ustavu sto onda ne dobiju tek tako to sto traze....  Smile

Zato što je Ustav načelan pravni akt. Detalno razrađen i definisan pravni akt o nadležnostima i obavezama autonomnih subjekta se donosi u formi posebnog zakona, npr. zakon o teritorijalnoj organizaciji Rep. Srbije ili zakon o lokalnoj samoupravi itd.

Znači, u ustavu piše da je autonomija pojedinih delova Srbije (ne samo Vojvodine) dozvoljena, a o modalitetima i nadležnostima tih autonomija ne piše skoro ništa, što znači da to tek treba da se ispregovara i usvoji u formi zakona.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 14. Nov 2024, 17:24:21
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.143 sec za 18 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.