Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Učenici pokrali školske dnevnike i bacilli ih u reku  (Pročitano 10153 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.14
Ne znas gde ce zavrsiti a ti si odgovaran za njega dok je kod tebe na casu, tako da ne smes...
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
CQ Moderator
Jet set burekdzija

Ja sam zvezde.

Zodijak Scorpio
Pol Žena
Poruke 5594
Zastava ...
OS
Windows 7
Browser
Chrome 25.0.1364.152
mob
Qtek 666
Smile

Naravno da mozes da ga izbacis sa casa...
U osnovnoj ne smeš.

Direktori imaju najveći deo krivice, kao i retardirani zakoni, i brižni pedagozi i psiholozi zapadnjački oplemenjeni, ali, više je do direktora, pošto rupu u zakonu uvek možeš da nađeš. Veliki deo je i do prosvetnih savetnika, tj. tih glavnih baja lokalnih ministarstava, npr. u Kruševcu postoji ta neka i jedan neki koji je čak naložio razrednim starešinama da svoj mobilni telefon daju roditeljima, koji ih po ceo dan zovu i za najgore nebuloze. Rekoh, u Sokobanji je bilo mnogo drugačije. Što se Niša tiče, tu postoje elitne škole, gde ovih incidenata nema ni u najavi, a postoje i škole koje podsećaju na te iz američkih filmova. Ja skoro pričala osmacima u komšiluku kako sam se provodila u toj seoskoj školi, misleći da je ovde bolje, kad mi rekoše da su to stalne scene u osnovnoj koju sam ja završila.
IP sačuvana
social share
Ako ništa ne tražiš, ono što ne tražiš, naći će tebe.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

I have a joke. Women's rights.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 31126
Zastava Harare
OS
Windows XP
Browser
Chrome 25.0.1364.152
mob
Samsung GT-S7580

Имају ученици права, али немају права таква да их не можеш смирити и атмосферу довести до нормалног нивоа.. па ви сте, мајку му, описали школе к'о поправне домове..

Btw ne mozes smiriti ucenika koji zna da mu ne mozes nista. Da ga udaris ne smes, da mu se razderes ne smes ni to, da ga izbacis sa casa ni to, tako da ti ostaje da probas da mu kazes da ne radi to sto radi i molis se da te poslusa.

Марко ово је толико безвезе што си написао. Ја мислим да је цела ова дискусија смешна.  Smile Кад треба професорима плате да се повећају, пола форума баца дрвље и камење, ал' сад одједном сви нашли неку причу о професорима, како они јадни ништа не могу. Некако ми се то слабо поклапа.

Екстремни случајеви безобразлука постоје и увек ће постојати и постојали су у свачије време и ретки су. Али професор је и даље професор.

Да се вратим на оно што мислим да је безвезе ово Марково..

Ауторитет и поштовање професора може бити у неким случајевима толико јако да је моја професорка српског кад чита нешто и неко од наставника  упадне на час.. само махне руком као знак да изађе ( једном је била у питању заменица директорке, која се исто повукла к'о и остали) и тај се само повуче.. најнемирнији и дебиластији ђаци су код ње били дивни.. још је знала да прича професорима за најпроблематичније ђаке, како су лепо мирни.. мислим да их је тако увек на неки начин и зезала.. у средњој, сличних професора у још већем броју, не баш толико опасних, она је јединствена..

А онда дођем овде и прочитам како професори никако не успевају да умире ђаке. Па добро, шта ви мислите да треба буздоване да носе у школу да би се они смирили?

Kad sam ja u osnovnoj predlagao da se neki dnevnici ukradu niko nije hteo tako da je ta "ideja" propala.. Smile

Добро бре Поучковићу јес' ти њима казо нешто о ТМТ?  Smile

« Poslednja izmena: 06. Mar 2013, 20:14:59 od Lazar Milic Milic »
IP sačuvana
social share
E ovaj svet je otiso u kurac cim Lazu pitaju kakva je serija  Smile
Pogledaj profil WWW Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.14

Марко ово је толико безвезе што си написао. Ја мислим да је цела ова дискусија смешна.  Smile Кад треба професорима плате да се повећају, пола форума баца дрвље и камење, ал' сад одједном сви нашли неку причу о професорима, како они јадни ништа не могу. Некако ми се то слабо поклапа.

Ako te ne mrzi nadji tu temu o povecanju plata i nadji sta sam rekao na tu temu. Bezveze pricas iako nemas pojma kako se ko izjasnio o istoj temi.  Smile

Citat
Ауторитет и поштовање професора може бити у неким случајевима толико јако да је моја професорка српског кад чита нешто и неко од наставника  упадне на час.. само махне руком као знак да изађе ( једном је била у питању заменица директорке, која се исто повукла к'о и остали) и тај се само повуче.. најнемирнији и дебиластији ђаци су код ње били дивни.. још је знала да прича професорима за најпроблематичније ђаке, како су лепо мирни.. мислим да их је тако увек на неки начин и зезала.. у средњој, сличних професора у још већем броју, не баш толико опасних, она је јединствена..
Ne kazem da je nemoguce, samo da je otezano u uslovima gde ucenik zna da je iznad tebe. Ne bi trebalo tako da bude, ali avaj, to je jedna od tekovina sa Zapada koju su ovi nasi usvojili tj. da je ucenik iznad. Ne da je jednaki ucesnik u  procesu obrazovanju kao i nastavnik, nego iznad. Kao Beli Medved kome ne mozes nista...
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 31126
Zastava Harare
OS
Windows XP
Browser
Chrome 25.0.1364.152
mob
Samsung GT-S7580
Марко, рекао сам пола форума. Ти спадаш у другу половину. Јесам мало збунио, сори.  Smile

Али знам да је било к'о што сам рекао.. "какви просветари.. ништа на раде, само ладе јајца".. 

« Poslednja izmena: 06. Mar 2013, 20:36:58 od Lazar Milic Milic »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
CQ Moderator
Jet set burekdzija

Ja sam zvezde.

Zodijak Scorpio
Pol Žena
Poruke 5594
Zastava ...
OS
Windows 7
Browser
Chrome 25.0.1364.152
mob
Qtek 666
Lazo, izvini, ali ti mi ličiš na one psihologe koji su mi pričali da profesor mora da nađe način, a nikad mi nisu predložili isti, kad god sam se požalila.
Ne radi se ovde o ektremima, radi se o tome da je cela Srbija na putu da postane ekstrem, a ove priče nisu kuknjava, nego realno stanje. Sa detetom koje je nemirno, možeš svašta, sa detetom koje je nevaspitano i ima podršku svih, roditelja, psihologa, ... ne možeš ništa, osim da ga prebiješ, zalepiš keca ili isteraš sa časa kad je bezobrazno. Ako ništa od toga ne smeš da uradiš, onda je činjenica da ne možeš ništa. Možda ti ideš u školu gde deca poštuju profesore, išla sam i ja, i mene su poštovali u takvim školama, ali, takve škole su manjina danas, to tvrdim.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Citat
А иначе за ово је школа крива.. то јест професори.. ауторитет нула..
Smile

Крива је држава. Образовање нам је катастрофа, а деца имају права ко ендемске врсте на Мадагаскару.
Осамдесетих смо од маторих добијали батине када правимо срања по школи а сада за исту ствар родитељи и професори.
 Лепо кажу психијатри да је ово што држава "штити" децу и меша се у васпитање-веома погубно али нико не слуша.
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
CQ Moderator
Jet set burekdzija

Ja sam zvezde.

Zodijak Scorpio
Pol Žena
Poruke 5594
Zastava ...
OS
Windows 7
Browser
Chrome 25.0.1364.152
mob
Qtek 666
Setih se da je moja drugarica tri sata bila na seminaru skoro, držale neke žene psiholozi iz Kragujevca, kaže 1000 hipotetičkih primera i ništa primenjivo. Ma kraju se iznervirala, digla ruku i pitala ih šta ona da radi kad joj učenik na času ispred devojčica skine gaće. Naravno, nije bilo odgovora, bilo je to nađite načina, zaposlite ga... i drugih nebuloza, ko da on želi da se zaposli. Elem, vratila se staroj dobroj metodi, uvedeš ga u pripremnu prostoriju, pa uzmeš motku i umlatiš govedo. Fora je što roditelji ne smeju da dođu da se žale, pošto je i njih mlatila, pa je se plaše. Prošle godine su joj slali inspekciju, ali je sve dobro prošlo, pošto kad su oni došli niko nije smeo reč da kaže od dece. E, jedino nju i još jednu koja ih je ranije mlatila, poštuju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 31126
Zastava Harare
OS
Windows XP
Browser
Chrome 25.0.1364.152
mob
Samsung GT-S7580
Lazo, izvini, ali ti mi ličiš na one psihologe koji su mi pričali da profesor mora da nađe način, a nikad mi nisu predložili isti, kad god sam se požalila.

Моја професорка физике каже да двадесет година није уписала ђака у напомену. Радила је у истој школи, са својим разредним, који јој је рекао после неких напомена, на почетку каријере, како је напомена доказ да професор није у стању да одржи час. Ја верујем да се ни ти ниси поставила у почетку како треба. Не кажем да ђаци нису криви, али су и ти психолози донекле у праву ( да, подсећам на њих  Smile ).

Који су начини да смириш дечицу? Немам појма, али сам сигуран да у учионици ти мораш бити главна. Да сам професор, за то бих се борио на све могуће начине. Апси бре, како знаш на Конквистадору да посмирујеш децу? Мени је то идеалан пример како би све требало да функционише у просвети. Буквално тако.

Ђаци међусобно причају о свему, тако да кад даш изненадан контролни тест, због приче на часу једном одељењу, усере се још три, четри одељења којима ти предајеш.

Колико знам, професор има право да сваки час усмено и писмено провери децу? Завалиш им питања да се изгубе кад виде онај тест. Позовеш родитеље на разговор, покажеш оцене, причаш о детету како се понаша на часу. Нису ни ђаци толико имуни, а није да родитеље баш брига шта им деца раде у школи, ако ништа, то сам сигуран да је тако. Не помаже ништа? Уписујеш сваки час једно по једно, док сви не подобијају тројке из владања. Даље, причаш са свим могућим у школи, изоставиш присхологе и остале за које знаш да нећеш добити подршку. Шта је с оним наставничким већима? Има ли то још?

Моји наставници су умели некад и да напусте час, упишу у напомену да је немогуће одржати час.. скроз погрешно.. ђаци ти померају дупе и они то виде.. још им буде драго..

Исто тако, обарање ученика је ефективно. Проблем у свим наставницима и професорима је тај што свима поклањају оцене.

Мало је зајебано што разредне старешине углавном оправдају часове и оне опомене, али не може ни то довека.

Углавном, најлакше је када сви радници у школи сарађују. Мада може и без тога, теже.

Добар начин решавања приче на часу, три корака.. упишеш у напомену, питаш и избациш.. Ја не знам каква су то правила, али у основној су избацивали, дође некад директорка да каже како ученик не може бити напољу, али то наставника не занима. Тако да то правило нико није ни поштовао. Баш се сећам да постоји и оно правило за „бонусе“ у школи, то га брате јесу пресрали, како у току једног полугодишта имаш право да пре часа затражиш од професора тај бонус и он те као неће питати. Ни то нико није хтео да поштује, оправдавам то. Ал' побеже ја од теме.

Не знам колико година радиш у школи, надам се не дуго.

Код нас у граду, пример најгоре школе у којој неко може предавати јесте техничка. Пред све професорком оплео да игра, јебе му се. Мада у овом шупу има превише коњина.

« Poslednja izmena: 07. Mar 2013, 00:17:46 od Lazar Milic Milic »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
CQ Moderator
Jet set burekdzija

Ja sam zvezde.

Zodijak Scorpio
Pol Žena
Poruke 5594
Zastava ...
OS
Windows 7
Browser
Chrome 25.0.1364.152
mob
Qtek 666
Ja ne znam kojim jezikom ja pišem.
Ne smeš da upišeš dete u napomenu.
Ne smeš da ga upišeš i izbaciš sa časa.
Ne smeš da ga pitaš van časa za ocenjivanje.
Ne smeš da daš iznenadni test NIKAD.
Ne smeš da povisiš glas.

Sve ovo što si naveo, ne smeš. Na nastavničkim većima nas upozore da ako smanjimo ocenu iz vladanja nekom detetu, automatski navlačimo masu dokonih psihologa iz ministarstva, a to je tek j... u mozak, kad oni počnu da ti posećuju časove.

Sve vreme govorim da ti autoriteti rade to što se ne sme, i zato su autoriteti. Novim profesorima to nije dozvoljeno.
Na kvizu održavam red zato što smem da banujem, i zato što me ljudi poštuju. Upravo to treba uvesti u školu, kazne i poštovanje.

I ja ne predajem nigde, radila sam više puta u različitim školama kao zamena, ne više od mesec, dva godišnje, zato i znam kakva je situacija u  školama u zemlji.
« Poslednja izmena: 07. Mar 2013, 08:17:58 od apstrahovana »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.