Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ucenici cacanske skole kolektivno na pricescu  (Pročitano 21563 puta)
Jet set burekdzija

Бранилац државе

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9228
OS
Windows
Browser
Mozilla 11.0
Препоштени Станислав спомену индоктринацију. А да ли је била индоктринација кад сам ја морао да носим црвену мараму, плаву капицу и изговарам "данас када постајем пионир..."?
Видиш Станиславе...ти си исто екстремиста као и они који би у школе на сваки метар поставили иконе и крстове. Нема разлике између њих и тебе Smile
Да имам сина и да школа нешто овако приреди ја му не би дозволио да иде. Мислим да деца у том периоду немају капацитет да сами доносе одлуке. Да је у питању средња школа онда би одлучио сам,
Свакако је велика Ђинђићева грешка била што је дозволио увођење веронауке и грађанског васпитања у школе. Школа јесте васпитна институција тако да нема потребе за посебним предметом који би се тиме бавио као што и у сваком месту има верски објекат где деца, чији то родитељи желе, могу да се упознају и уче о вери.
IP sačuvana
social share
"Једном су ми пустили Балашевића. Од тада сам у бесповрат изгубио пословну способност."

Неки лик са Твитера  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 33.0.1750.146
mob
Samsung SGH-E590
Srbija je zemlja Srba i ostalih naroda. Isto tako je i zemlja Pravoslavlja i ostalih religija. Mozete vi da pricate sta hocete, ali je cinjenica da na grbu Srbije stoji krst, himna Srbije je posvecena hriscanskom Bogu, veliki broj hriscanskih praznika su i drzavni praznici, srpske skole slave Pravoslavnog sveca itd.
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 27.0
mob
LG Nexus 5
Kaze u tekstu da od 2001 ovo predstavlja uobicajenu praksu. Savetujem diplomiranim agnosticima i ateistima po profesiji da organizuju masovne demonstracije u cacku u cilju sprecavanja terora nad decom.

Sod mene u firmi imam nekoliko kolega koji su bas vernici, u smislu da poste svaki petak, postili su veliki post, pricescuju se itd. Sa nekima igram i fudbal i nikada nisam od njih cuo kako su neki drugi, koji veruju u neke druge bogove ili oni koji ne veruju budale i klosari sa nedostatkom inteligencije.

Sa druge strane, ima masa ateista i novokomponovanih fensi agnostika koji koriste svaku mogucu priliku da dokazu kako su ljudi koji slave ili odlaze u crkvu teski smradovi, neinteligentni ljudi, pretezno iz ruralnih srpskih zapizdina, koji imaju crno ispod noktiju zbog kopanja na njivi, itd. Jedan se ubi da mi dokaze koliko je vernicima svest pomucena i zamracena.

Imam slavu, krsten sam po svojoj volji, slusam ateist rap i lamb of god, upraznjavam seks za vreme posta, pijem alkohol, pusim, psujem, jedem masno, ne znam oce nas napamet, imam ikonicu u novcaniku i naravno, ovo na vitrini:

I pored svega toga, jos nisam sreo nekog vernika u okruzenju koji me lozi da prihvatim nesto svevisnje dok jos nije kasno ali zato srpskih ateista oko mene na pretek, koji se ubise da mi dokazu kako su karpaco, mojito, plodovi vapiana i integralni hleb neuporedivo bolji od mesa, slanine, domaceg kajmaka i mleka. Moje licno misljenje je da su bar ti ateisti i agnostici iz mog okruzenja tesko isfrustrirane osobe koje jednostavno imaju potrebu da dokazu svetu kako su oni pametniji od "onih tamo".

Sacuvaj me Boze od brkatih zena, srpskih ateista, srpskih agnostika, poturcenih Srba (jer su gori od originalnih muslimana), Borisa Tadica, izbavi me od kusnje kurvi i sukobljavanja sa separatistickim manjinama i podari mi mesa, rakije i ostale tradicionalne srpske kuhinje, a mi cemo pevati himnu Srbije "Boze pravde" svim srcem, kulturno diskriminisuci te iste ateiste i agnostike.

Odreknite se svezih vesti, ateisti i agnostici, sinovi sotone.

Podrzavam dobrovoljnu akciju djaka iz Cacka sa zeljom da ovo postane tradicija u celoj Srbiji. (uzoj i siroj)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 33.0.1750.146
mob
Samsung SGH-E590
Citat
I pored svega toga, jos nisam sreo nekog vernika u okruzenju koji me lozi da prihvatim nesto svevisnje dok jos nije kasno ali zato srpskih ateista oko mene na pretek, koji se ubise da mi dokazu kako su karpaco, mojito, plodovi vapiana i integralni hleb neuporedivo bolji od mesa, slanine, domaceg kajmaka i mleka. Moje licno misljenje je da su bar ti ateisti i agnostici iz mog okruzenja tesko isfrustrirane osobe koje jednostavno imaju potrebu da dokazu svetu kako su oni pametniji od "onih tamo".
Eto objasni covek...
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Бранилац државе

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9228
OS
Windows
Browser
Mozilla 11.0
Srbija je zemlja Srba i ostalih naroda. Isto tako je i zemlja Pravoslavlja i ostalih religija. Mozete vi da pricate sta hocete, ali je cinjenica da na grbu Srbije stoji krst, himna Srbije je posvecena hriscanskom Bogu, veliki broj hriscanskih praznika su i drzavni praznici, srpske skole slave Pravoslavnog sveca itd.

Србија није земља православља већ земља у којој већина практикује православну веру. Србија је република у којој је црква одвојена од државе. Школа је државна институција и у њој не би требало практиковати веру и верско учење. Ако ти је до тога да су држава и црква једно онда се мораш преселити у Иран.
« Poslednja izmena: 08. Mar 2014, 15:05:26 od Мргец »
IP sačuvana
social share
"Једном су ми пустили Балашевића. Од тада сам у бесповрат изгубио пословну способност."

Неки лик са Твитера  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 33.0.1750.146
mob
Samsung SGH-E590
Citat
Србија је република у којој је црква одвојена од државе.
Crkva da, vera definitivno ne. Mozes ti da odvojis crkvu od drzave, ali ne i da potiskujes verovanje vecine(tj. mozes u komunizmu) i zbog toga, u skladu sa verovanjem i tradicijom, Republika Srbija i dalje u svim svojim obelezjima koristi pravoslavne simbole, proslavlja pravoslavne praznike i tako dalje, da se ne ponavljam.
Poenta odvajanja drzave od crkve je u tome da se vera vecine ne namece ostalim stanovnicima, a to se sigurno ne radi u Srbiji.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 33.0.1750.117

Опет нека твоја лична тумачења... Smile

Као што су твоја лична тумачења да школа нема везе с тим.  Smile

[b]А тај црквени порез углавном у државама које имају државну цркву[/b]...скандинавским...тако да ту праксу не бих назвао секуларном.

Нетачно, погледај поново линк који сам поставио.

http://en.wikipedia.org/wiki/Church_tax

Спомиње се Финска, Данска, Шведска, Исланд...односно скоро све скандинавске земље... Smile

Шта је "раздвајање цркве и државе" је ствар тумачења.

http://en.wikipedia.org/wiki/Secular_state

Изгледа да је и секуларна држава ствар тумачења...по теби је Немачка секуларнa држава док је остали не сврставају у секуларне државе... Smile

На један начин су то тумачили комунисти, на други начин се тумачи у другим земљама. Једно је секуларни систем у Француској, друго у Швајцарској или Немачкој, треће у Италији а четврто у Кини. Наравно, ти наводиш воду на воденицу која одговара теби и твојим убеђењима.

Као и што ти наводиш воду на воденицу која одговара теби и твојим убеђењима као у случају Немачке.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.16
mob
Apple 15
Citat
а такође сам трпео исмејавања у школи због слављења Славе.

Smile

To je posledica sredine u kojoj zivis.
Ja sam odrasla u Hrvatskoj.
Svi su znali da mi je deda prota.
I redovno sam pitala svoje drugare iz skole (Hrvate) kad im je slava.

I bilo mi je ponudjeno da idem na pravoslavnu veronauku...

I tako...

Mada, razlika je u tome sto me niko nikada nije terao da idem u crkvu.. ili da se pricescujem... jer sam naucena da je to stvar slobodnog izbora.
Od tog istog dede. Wink
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 33.0.1750.146
mob
Samsung SGH-E590
Citat
Mada, razlika je u tome sto me niko nikada nije terao da idem u crkvu.. ili da se pricescujem... jer sam naucena da je to stvar slobodnog izbora.
Niko te ni sad ne tera... Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50169
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 27.0
mob
Samsung Galaxy S24
Изгледа да су они који изражавају непријатељство према религији и цркви настањени претежно сјеверније од Саве и Дунава. Било би их занимљиво видјети како крећу са "завођењем реда" и мало јужније. У Републици Српској вјеронаука је обавезан предмет који се оцјењује, чија оцјена улази у просјек. Да није тако овде не би било ни једног Србина. И тако размишља 99% Срба у РС. Чик овде неко нек проба да уводи грађанско.  Smile
« Poslednja izmena: 08. Mar 2014, 21:52:47 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.