Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ucenici cacanske skole kolektivno na pricescu  (Pročitano 21576 puta)
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 33.0.1750.117
Ti si uvek bio majstor da omasis citavu poentu. Po Ustavu, Zakonu o...., u skole je uvedena Veronauka. I sta cemo sad?  Smile

Па зар нисам рекао да смо банана држава у којој Устав и закони не вреде ни пишљива боба... Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1113
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 27.0
Преко Титових пионира до колективног причешћа...из једне индоктринације у другу... Smile

Битна разлика, ми смо практично били присиљени да будемо у пионирима, а такође сам трпео исмејавања у школи због слављења Славе. Комунистичка пропаганда у разним облицима је постојала скоро у свим предметима. Дакле, тако је било у "стара добра времена".

Колико видим из првобитног поста, ова деца иду добровољно и својом вољом на причешће.

А што они приватно не оду и не причесте се... Smile

За причешћивање имаш цркву тако да школа нема ама баш никакве везе са тим...

Читај текст:

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/447672/Svi-ucenici-cacanske-skole-sutra-na-pricesti

Citat
http://Čačak - Oko 300 mališana OŠ "Đeneral Marko Đ. Katanić" u Bresnici kod Čačka pričestiće se sutra u ovdašnjoj crkvi, izjavila je danas Tanjugu direktorka ove ustanove Mira Dragutinović.
Само опуштено...

Smile
« Poslednja izmena: 07. Mar 2014, 23:39:26 od ganderoleg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 33.0.1750.117
Битна разлика, ми смо практично били присиљени да будемо у пионирима, а такође сам трпео исмејавања у школи због слављења Славе. Комунистичка пропаганда у разним облицима је постојала скоро у свим предметима. Дакле, тако је било у "стара добра времена".

Колико видим из првобитног поста, ова деца иду добровољно и својом вољом на причешће.

Па и ја кад сам ишао у школу ко год је рекао да не слави славу или да није крштен гледали су га ко да су шугави...шта ћемо сада?  Smile

А колико иду својом вољом и како то иде најбоље је одговорила Анеа.

Ne odlaze privatno jer se u tom slucaju nikada ne bi pricestili...

А што они приватно не оду и не причесте се... Smile

За причешћивање имаш цркву тако да школа нема ама баш никакве везе са тим...

Читај текст:

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/447672/Svi-ucenici-cacanske-skole-sutra-na-pricesti

Citat
http://Čačak - Oko 300 mališana OŠ "Đeneral Marko Đ. Katanić" u Bresnici kod Čačka pričestiće se sutra u ovdašnjoj crkvi, izjavila je danas Tanjugu direktorka ove ustanove Mira Dragutinović.
Само опуштено...

Smile

Па наравно да ће се сам чин причешћиња бити у цркви... Smile

Организација школе, после доручак у школи и скраћени часови у школи...на то сам мислио.  Smile

« Poslednja izmena: 07. Mar 2014, 23:52:14 od YuWarez »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 27.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Ti si uvek bio majstor da omasis citavu poentu. Po Ustavu, Zakonu o...., u skole je uvedena Veronauka. I sta cemo sad?  Smile

Па зар нисам рекао да смо банана држава у којој Устав и закони не вреде ни пишљива боба... Smile

Ne kapiram ja tu tvoju obavestenost o Ustavu i Zakonu.

Ja samo znam da je Veronauka uvedena u skole, i ne vidim smisla tvojim komentarima.

IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1113
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 27.0
Па и ја кад сам ишао у школу ко год је рекао да не слави славу или да није недај боже крштен гледали су га ко да су шугави...шта ћемо сада?

Можда са том разликом што ја заиста говорим истину.  Smile

Додуше ти који су мене зезали у доба СФРЈ су после распада исте постали велики "верници", да би сад ваљда поново постали неверници. Важно је бити у тренду.

А колико иду својом вољом и како то иде најбоље је одговорила Анеа.

Не занима ме Анеа и њена тумачења, већ шта пише у тексту.

Па наравно да ће се сам чин причешћиња бити у цркви... Smile

Проблем је што си се нешто љутио зашто се не причешћују у цркви, када они управо то раде.

Организација школе, после доручак у школи и скраћени часови у школи...на то сам мислио.

Нигде нисам у тексту прочитао да школа то организује, а скраћивање часова може да се тумачи само као излажење у сусрет деци.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 33.0.1750.117

Можда са том разликом што ја заиста говорим истину.  Smile

А ја као лажем? Smile

Ајд добро ваљда ти боље знаш који си ишао у школу за време Тита како је сада него ја... Smile

Додуше ти који су мене зезали у доба СФРЈ су после распада исте постали велики "верници", да би сад ваљда поново постали неверници. Важно је бити у тренду.

И ти који су били пионири сада децу шаљу на колективно причешће...ментални склоп се није пуно променио... Smile

Проблем је што си се нешто љутио зашто се не причешћују у цркви, када они управо то раде.

Ма ја сам зато да се причешћују у цркви да школа нема везе са тим и да поп даје изјаву како му се 300 малишана причестило а не директорка школе.  Smile

Организација школе, после доручак у школи и скраћени часови у школи...на то сам мислио.

Нигде нисам у тексту прочитао да школа то организује, а скраћивање часова може да се тумачи само као излажење у сусрет деци.

Ајде мало размисли...ако школа не организује који је фактор да директорка основне школе даје изјаву о колективном причешћу и још да има скраћене часове и доручак у школи после причешћа...

Ајде добро размисли... Smile
« Poslednja izmena: 08. Mar 2014, 00:13:15 od YuWarez »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1113
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 27.0
И ти који су били пионири сада децу шаљу на колективно причешће...ментални склоп се није пуно променио... Smile

Па нигде не пише да неко децу шаље негде у тексту. Али што се тиче менталног склопа, ту се слажем.

Ма ја сам зато да се причешћују у цркви да школа нема везе са тим и да поп даје изјаву како му се 300 малишана причестило а не директорка школе.

Па шта ако директорка даје изјаву?

Ајде мало размисли...ако школа не организује који је фактор да директорка основне школе даје изјаву о колективном причешћу и још да има скраћене часове и доручак у школи после причешћа...

То су све твоја тумачења која прилагођаваш својим триповима. Дакле, нигде се експлицитно не каже да све ово организује школа, да би ти почео са моралном паником.

Али, чак и да си све у праву и да су твоја тумачења тачна, не знам какве све то има везе са уставом и кршењем закона? Ти бркаш секуларну државу са атеистичком државом. Немачка је секуларна држава, па има верску наставу, плус још државно регулисани верски порез.

http://en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_Germany

http://en.wikipedia.org/wiki/Church_tax

Зато ти рекох, опусти се.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 33.0.1750.146
mob
Samsung SGH-E590
Ateizam je najgora religija...
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 33.0.1750.117

Па шта ако директорка даје изјаву?

Па ако је школа организовала онда директорка даје изјаву ако је црква организовала онда даје поп ваљда... Smile

То су све твоја тумачења која прилагођаваш својим триповима. Дакле, нигде се експлицитно не каже да све ово организује школа, да би ти почео са моралном паником.

То се може рећи и за тебе...твоја тумачења и прилагођаваш својим триповима... Smile

Али када даје изјаву директорка школе, школа има скраћене часове због тога, доручак после причешћа и још директорка школе каже да им је то традиција од 2001...деца се мењају али увек је иста школа била од 2001. тако да ћу узети себи мало слободе да закључим да организује школа.  Smile

Али, чак и да си све у праву и да су твоја тумачења тачна, не знам какве све то има везе са уставом и кршењем закона? Ти бркаш секуларну државу са атеистичком државом. Немачка је секуларна држава, па има верску наставу, плус још државно регулисани верски порез.

http://en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_Germany

http://en.wikipedia.org/wiki/Church_tax

Зато ти рекох, опусти се.  Smile

То је већ веронаука...а и да би се увела веронаука мораш имати алтернативу која је углавном етика или филозофија...као што се код нас бира између веронауке и грађанског васпитања.

А тај црквени порез углавном у државама које имају државну цркву...скандинавским...тако да ту праксу не бих назвао секуларном.

Исто тако...

Citat
The German constitution guarantees freedom of religion,but there is not a complete separation of church and state in Germany.

http://en.wikipedia.org/wiki/Separation_of_church_and_state#Germany
« Poslednja izmena: 08. Mar 2014, 01:02:36 od YuWarez »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1113
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 27.0
Па ако је школа организовала онда директорка даје изјаву ако је црква организовала онда даје поп ваљда... Smile

Опет нека твоја лична тумачења... Smile

тако да ћу узети себи мало слободе да закључим да организује школа.

Узимај себи слободе колико хоћеш, ово је слободан форум.   Smile

[b]А тај црквени порез углавном у државама које имају државну цркву[/b]...скандинавским...тако да ту праксу не бих назвао секуларном.

Нетачно, погледај поново линк који сам поставио.

Исто тако...

Ево нешто и за тебе:

http://en.wikipedia.org/wiki/Religious_education

Шта је "раздвајање цркве и државе" је ствар тумачења.

http://en.wikipedia.org/wiki/Secular_state

На један начин су то тумачили комунисти, на други начин се тумачи у другим земљама. Једно је секуларни систем у Француској, друго у Швајцарској или Немачкој, треће у Италији а четврто у Кини. Наравно, ти наводиш воду на воденицу која одговара теби и твојим убеђењима.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.