Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ubuntu 10.10 boot problem - stvarno hitno!  (Pročitano 537 puta)
20. Maj 2011, 20:58:08
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.68
mob
HTC One
Prvo da se izvinim zbog "hitno"u naslovu, znam da se svi na svakom forumu jeze od toga, ali stvarno jeste hitno.

Najvaznije pitanje (drhtim cekajuci odgovor, bukvalno) - kada se nakon instalacije Ubuntua instalira Windows 7 (nisam znao, ali sam video da nemam visestruki boot vec idem direktno u 7-icu, i nadjoh na netu sta je caka), da li se posle povracaja Ubuntua/reinstalacije Grub-a vracaju podaci sacuvani na Ubuntu-u?

Hitno mi je zato sto sam iz Ubuntua povukao 18gb sa stare 7-ice, a medju tim stvarima je i pola devojcinog master rada kao i gomila literature. Ako se to ne vraca, ja sam gotov covek. Smile

Dodatno me zbunjuje manager, koji pokazuje da su particije na kojima je bio Ubuntu tu ali prazne, 100 free. :huh: To su 1. i 3. particija po redu.

Molim za odgovor, uz nadu da podaci ostaju, pa onda mogu da pitam za dalje korake, posto sam duduk za ovo. Coda (koji par dana vec nije na forumu) me je sproveo kroz instalaciju Ubuntua, naucio sam da radim na njemu ali je ovo vec za mene spansko selo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Citat
da li se posle povracaja Ubuntua/reinstalacije Grub-a vracaju podaci sacuvani na Ubuntu-u?

Покрени са цедеја лајв Убунту он ти не зависи од груба, видеће се све партиције, прекопирај 18 гига назад у 7-ицу и тек онда гази Убунту и јебавај се са грубом.

никакав проблем ти ово није.  Smile
« Poslednja izmena: 20. Maj 2011, 21:43:42 od 3maj001 »
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Linux
Browser
Chrome 10.0.648.204
mob
HTC One
Mislio sam da nije nikakav veliki problem, ali sam onda citao da ako je instaliran preko wubija, onda je ubacen na Win a ne posebne particije i nema vracanja podataka.

E sad, ono sto je cudno - jeste preko wubija (preko usb-a a ne LiveCD), ali je sreca bila da je prilikom instalacije nekako napravio svoje particije.

Usao sam sa usb-a, preko opcije Try Ubuntu, video sve fajlove i foldere, ali ovima koje sam prebacio sa win-a nisam mogao da pristupim, nisam imao svoju dozvolu.  Smile

Srecom, ima neverovatno ljubaznih i usluznih ljudi na Linux RS forumu, pomogao mi je lik preko Irca... sve odradjeno, grub reinstaliran, vraceno sve u predjasnje stanje, i sve fercera besprekorno.

A vec sam se o'ladio.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.043 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.