Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ubistvo Srbina NIJE ubistvo!  (Pročitano 12264 puta)
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Nokia 
da je vlada srbije zapretila kako će ohrid proglasiti nebezbednim za turiste znalo bi se ko je bacio kocku i presuda bi bila daleko ozbiljnija.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Monstrum

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 8918
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 5.0
Beograd 08. 07. 2011

PRESS

Smrskati nekom lobanju nije teŠko ubistvo?!
Pravda za Dejana

Državo, reaguj - Julijana Zubović, majka ubijenog Dejana Novakovića, kaže da je naša država mogla da učini mnogo više kako bi ubice njenog sina odgovarale za teško ubistvo u Makedoniji, a ne za učestvovanje u tuči

Julijana Zubović, majka Dejana Novakovića kojeg je 27. avgusta prošle godine u Ohridu grupa napadača brutalno ubila ispred diskoteke „Kuba libre - Havana", razbivši mu glavu kamenom kockom, kaže da su srpska diplomatija i vrh države mogli da učine mnogo više kako bi ubice njenog sina u Makedoniji odgovarale za teško ubistvo, a ne za učestvovanje u tuči, kako je to skoro prekvalifikovano na sudu.

Julijana kaže za Press da holandski konzul sa prevodiocem pomno prati svako ročište u Makedoniji, s obzirom na to da jedan od prvooptuženih Mitre Kostoski ima državljanstvo i ove zemlje, dok se naš pojavio u sudnici svega dva puta.
Isto kao sa Tatonom

Pravnici tvrde da je brutalno ubistvo Dejana Novakovića veoma slično slučaju Brisa Tatona, koji je na smrt prebijen u Beogradu, nakon čega su, uz ogromnu medijsku pompu i interesovanje stranih diplomata, huligani dobili ukupno 240 godina robije. Među njima su četvorica prvooptuženih, kao i u slučaju Dejana Novakovića, dobili ukupno 140 godina zatvora, dok ubicama iz Ohrida preti pojedinačno od šest meseci do pet godina!

Dejanova majka kaže da su joj Makedonci, nakon što je kovčeg stigao u Srbiju, dali samo bednu pomoć.

- Moj sin je otišao na Ohrid da izabere mesto za letovanje, a vraćen je u mrtvačkom kovčegu! Gradonačelnik Ohrida nam je posle tragedije obećao jednokratnu finansijsku pomoć od 5.000 evra, ali smo do sada u dva navrata dobili samo 3.600. Ova suma nije mogla da nam pokrije ni troškove transporta ni sahrane. Kada sam pre mesec dana makedonskim medijima otkrila da nismo dobili obećanu pomoć, gradonačelnik im je odgovorio „Šta hoće ta porodica Novaković?! Srbi ovde dolaze u pečalbu, a sad još hoće da im i mi dajemo novac?" Ne znam da li su njihovi mediji ovo objavili, ali meni je advokat ovo preneo jer je i sam bio zapanjen ovom izjavom - priča ogorčena Julijana.

Dejanova majka tvrdi da se naš konzul pojavio samo dva puta na suđenju.

- Konzul Srbije prisustvovao je samo jednom pretresu u Osnovnom sudu u Ohridu. Kada je ovaj sud izuzet i slučaj poveren Osnovnom sudu u Prilepu, tamo se pojavio još jednom. Gospođa konzul je prema nama korektna, ali mi od podrške iz kurtoazije nemamo ništa kada se sama država nije zauzela da pravda izađe na videlo! Za razliku od naših, svakom suđenju je prisustvovao konzul Holandije i njegov prevodilac jer je optuženi Mitre Kostoski rođen u Holandiji, dok odbegli Srbin Dragan Đorđević ima njihovo državljanstvo. Sve ovo dovoljno govori da mi nismo imali nikakvu podršku naše države. Posle skandalozne prekvalifikacije optužnice, nije nas zvao niko iz Ministarstva inostranih poslova da nam uputi bar utehu - tužno konstatuje Julijana.
Ministarstvo: Pomno pratimo proces

U Ministarstvu inostranih poslova rekli su za Press da je naša ambasada u Makedoniji od početka uključena u ceo proces.

- Porodici ubijenog Dejana Novakovića pružili smo svu raspoloživu pomoć nakon tragedije, od kontakata sa policijom i tamošnjim vlastima do transporta pokojnika. Konzul je nakon toga bio na svakom ročištu, od prvog do poslednjeg, i samo njegovo prisustvo je signal da je država veoma zainteresovana za ovaj slučaj. Međutim, konzul ne može direktno učestvovati na suđenju, ne može uzimati reč, a tok postupka zavisi samo od pravnog zastupnika Novakovićeve porodice - rekli su nam u ministarstvu.

Dejanova majka najavljuje da će u završnoj reči 12. jula poručiti sudu da se celim postupkom ogrešio o porodicu Novaković.

- Poručiću i sudu i optuženima da bih više volela da vidim svoga sina na optuženičkoj klupi! U tom slučaju bi bio živ i posle izdržane kazne bi se vratio svojoj porodici! Njegove ubice će verovatno završiti na slobodi. Mitre Kostoski je već izjavio: 'Dosta je bilo! Hoću da izađem napolje, dosta sam proveo u pritvoru! ' Pitam se da li on već zna da će biti oslobođen krivice - kaže na kraju razgovora Dejanova majka.
Nije tuča nego linč!

Advokat Miroslav Vasić kaže da između ubistva Dejana Novakovića i Brisa Tatona nema nikakve razlike.

- Ne znam zašto optuženi ne odgovaraju za svirepo ubistvo već za učešće u grupi koja je izvršila nasilje sa smrtnim ishodom kada su ga oni jurili da bi ga linčovali?! Kakva je to tuča kada njih 20 bije jednog čoveka? Pravna konstrukcija slučaja Taton je neverovatna, jer su po njoj svi počinili isto delo i svi izazvali smrt Francuza. Za ubistvo je trebalo da odgovara onaj ko mu je zadao smrtni udarac, dok su ostali trebali da odgovaraju za učestvovanje u tuči. Isti je slučaj i u Ohridu, samo je pitanje koliko se naša država zauzela da pravda bude zadovoljena. Mi smo o Tatonu slušali svakodnevno, dok za ovaj slučaj čitamo samo sporadično - ističe Miroslav Vasić, koji je proteklih godina zastupao nekoliko slučajeva ratnih zločina u Hagu.

Za ovaj brutalni zločin optuženi su, osim Mitre Kostoskog, i Ilčo Jonoski, Đoko Naumoski i državljanin Srbije Dragan Đorđević, koji je trenutno u bekstvu i sudi mu se u odsustvu. Završne reči i izricanje presude zakazani su za 12. jul u Osnovnom sudu u Prilepu.

Koliko košta srpski život?

- Ubicama Dejana Novakovića preti pojedinačna kazna od šest meseci do pet godina zatvora
- Ubica srpskog maturanta Marka Bulatovića u Solunu, grčki policajac Kirjakos Vandulis, dobio je uslovnu kaznu na dve godine i tri meseca zabrane nošenja oružja! Kirjakos je pucao Marku u leđa u oktobru 1998. godine dok je mladić bio na ekskurziji
- Turski državljanin Kandir Ogus Kagan (59) oslobođen je krivice za izazivanje udesa na kružnom putu kod Bubanj potoka 1. oktobra 2010. godine u kojem su poginula dvojica mladića, iako su nakon uviđaja i policija i veštaci utvrdili da je Turčin izazvao tragediju
- Navijačima Partizana za brutalno ubistvo Brisa Tatona 2009. godine sud je podelio 240 godina robije
- Vlada Srbije isplatila je 900.000 dolara odštete vlastima u SAD nakon što je Miladin Kovačević tokom tuče u bostonskom studentskom klubu 4. maja 2008. godine naneo teške telesne povrede Brajanu Štajnhaueru
- Predstavnici SAD pomno su pratili suđenje za ubistvo braće Bitići u Petrovom Selu 1999. godine, koji su kao američki državljani došli na Kosovo da se bore u formacijama OVK. Američki Federalni istražni biro (FBI) čak je učestvovao u istrazi i radio balističko veštačenje.

S. Dž. Stanković

Press
IP sačuvana
social share
Sta da radim sutra?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Црвене сијају звезде, само једној гаси се сјај...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42971
Zastava Краљево
OS
Windows 7
Browser
Chrome 11.0.696.68
Ja mislim da mi Srbi treba da organizujemo neku teroristicku organizaciju tipa Al Kaide i da idemo po svetu (citaj zapadu) i miniramo trzne centre i ostalo, da nas zivot ima smisla i da bude od neke koristi kad vec ga niko ne ceni, kad uzme taj zivot kao on da je stvorio. Eto mislim da mi kao ljudi nize rase i vrste, nacije, i ostalog treba tako nekako da se organizujemo.  Da nasi zivoti imaju smisla!
IP sačuvana
social share
Како ти се звао отац? -Хусеин. Његов отац? -Кемал. Чији је Кемал? -Шефкин. Даље? -Шефик Ибров, Ибро Рушидов, Рушид Екрем, Муслија, Адем и Алија! Даље? -Нема даље! -Нема даље, последњи је Алија! Ко је родио Алију? -Одкуд знам, опет неки Хусеин, Кемал! -Није. -Него ко? -Њега су родили Цвјета и Спасоје Југовић. А ако кренеш назад сретаћеш само оваква имена: Вељко, Милош, Душан, Видак, Војак...

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 12.0.742.112
mob
Nokia krntija
 Smile
IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7726
Zastava Banja Luka
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.50
Tuzno, ali istinito. Samo sto mi Srbi imamo obicaj da uvijek zauzmemo stav "nize vrste" pa mislimo da su svi protiv nas. Ovaj novinar je u to sve unio previse emocija, a u zakonu nema emocija nego ako pise da je trava crvena, onda je crvena. Ne branim nikoga, ali hajde neka neko ko misli da je ovo nekakva urota dokaze ko je zadao smrtni udarac pokojnom. Slazem se da treba vrsiti pritisak na pravosudje ako postoji osnovana sumnja u presudu, ali sta ako se na tim snimcima stvarno ne moze razaznati ko je "najvise kriv"? Pokojnikova majka kaze da je gledala snimak, pa zasto ona ne kaze ko je Dejana udario betonskom kockom koja mu je sigurno zadala smrtonosni udarac? Jos jednom: ne branim nikog, nisam protiv nikog, zao mi je zbog Dejanove smrti, ali mora da postoji i druga strana price koju je ovaj novinar bez istrazivanja ocrnio.

Kada neko tuce Francuza tada se zna ko je odgovoran i tada se dobiju maksimalne kasne.
Kad neko tuce Srbina to je bila bezazlena tuca u kojoj je jadnik slucajno stradao.Najbolje da se zaboravi to sto prije pa da svi normalno zive...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 263
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.50
@Milanrs: posto si mene citirao, cini mi se da mislis kako ja mislim da krivce ne treba pronaci i kazniti. Ne, suprotno, ja samo kazem da se na tim snimkama mozda stvarno ne moze 100% razaznati ko je "najvise kriv". Nista vise! I ja zelim da krivce stigne kazna, ali treba znati da to ne znaci da ako ih je tesko pronaci da odmah treba reci "ovo je urota, prevara..."
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Same rules apply

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 74298
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.18
Citat
pa ne mogu njih deset sad dobiti po 20 godina zatvora ... to je dvesta godina jbt..

па може...у србији су добили 240 Smile   али је убијен француз

a jbg , oni su na cijeni
Smile jebiga
IP sačuvana
social share
Jeka je moj drug 
And I won't show or feel any pain even though all my armor might rust in the rain!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Nokia 
@Milanrs: posto si mene citirao, cini mi se da mislis kako ja mislim da krivce ne treba pronaci i kazniti. Ne, suprotno, ja samo kazem da se na tim snimkama mozda stvarno ne moze 100% razaznati ko je "najvise kriv". Nista vise! I ja zelim da krivce stigne kazna, ali treba znati da to ne znaci da ako ih je tesko pronaci da odmah treba reci "ovo je urota, prevara..."

Da su svima zapretili 4-7 godina za ubistvo bez predumišljaja ne bi dugo trebalo da se sazna ko je momku razmrskao lobanju. Da je vlada Srbije bila zainteresovana i zapretila kampanjom protiv Ohrida kao turističke destinacije
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Chrome 12.0.742.112
Nista, bojkot ajvara pa nek se slikaju  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1661
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.18
mob
Motorola 
Takvih pajsera sto su ubili ovog decka ima puno,najvise dolaze do izrazaja po diskotekama,kaficima,bazenima i slicnim mestima gde mogu da se kurce. Sljam najobicniji,sitni i teski kriminalci,dileri,olos kojima muda porastu samo kad su u grupi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.