Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 30 31 33 34 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ubio trudnu Srpkinju sa 100 uboda nožem!  (Pročitano 45298 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nepoznat -
mob
Samsung 
Ja sam posmatrajući turke na letovanju zaključio da su u načelu nešto tamnije puti i fizički nešto sitniji. Što se ponašanja tiče ima ih svakakvih od onih uglađenih, kulturnih, uljudnih do najgoreg šljama.
Jednom kada sam zalutao sa curom u neku sirotinjsku četvrt lako smo bili primećeni. Naš svetli ten i kosa  su pravili jasnu razliku. Počeli su da nas spopadaju neki propaliteti sa svih strana nudeći nam mobilne telefone,  i šta znam šta još. Jedan momak počeo da mi cima curu za ruku. Nekako se izvukosmo iz gužve, grupa nekih likova nas pratila, ali na sreću brzo nađosmo taksi, koji nas je istina odrao, nije hteo da nas vozi  ispod 20€, ali odvezao na sigurno.
Moj utisak u vezi turaka uopšte, je negativan.
Ipak ne volim da generalizije, trudim se da svakog cenim po njegovim kvalitetima.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13

Ne, nije mi jasno kakve veze oblik lobanje ima sa inteligencijom.

e pa izvini , ja ne mogu da dalje da pojednostavim stvari . ipak je za neshto potrebna i prirodna inteligencija ...

Citat
Ne kažem da nema veze sa tim čime se bavi, već da to čime se on bavi nema veze sa neurologijom i svim naukama koje bi morale biti uključene u jedno takvo istraživanje kakvo je povezanost veličine korteksa sa inteligencijom. Pogledaj malo bolje njegovu biografiju.

zapravo i srednjoshkolac moze da izmeri nekom velichinu mozga a da mu ne razbije glavu  Smile , samo ako ima rendgenski aparat . a ovaj je imao i mnogo vishe opreme na raspolaganju . inteligenciju je merio standardizovanim testovima , kako pishe na onom sajtu .

Citat
I te kako ima veze, ali ne toliko sa inteligencijom koliko sa nepotizmom i korupcijom.

ne - nije cenjeno jer ljudi znaju da im ne mozete mnogo pomoci  Smile . a ne pomazete im jer je vashe znanje zagadjeno raznim politichki-korektnim glupostima koje nemaju veze sa naukom .

to je otprilike kao kad bi automehanichar ubedjivao ljude da je auto proizveden u nemachkoj i onaj proizveden u indiji potpuno jednaki  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
I od lepog Boga ću da vam nađem lek, samo mi obezbedite resurse.  Smile

steta za tebe.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
e pa izvini , ja ne mogu da dalje da pojednostavim stvari . ipak je za neshto potrebna i prirodna inteligencija ...
Oh, sad vređaš i moju inteligenciju?  Smile I pored toga što sam belkinja i čistokrvna Srpkinja... Smile
Cccc... biće da sam te baš načepila.  Smile

inteligenciju je merio standardizovanim testovima , kako pishe na onom sajtu .
Ne piše kojim testovima, to me žarko zanima, ako može podatak, hvala.  Smile

ne - nije cenjeno jer ljudi znaju da im ne mozete mnogo pomoci  Smile . a ne pomazete im jer je vashe znanje zagadjeno raznim politichki-korektnim glupostima koje nemaju veze sa naukom .

to je otprilike kao kad bi automehanichar ubedjivao ljude da je auto proizveden u nemachkoj i onaj proizveden u indiji potpuno jednaki  Smile
E nek' si ti meni rek'o šta si imao.  Smile Sad ću da se razgoropadim na tebe i načisto pošizim...  Smile

Sorry, dude... Moje mišljenje i stavovi slabo šta imaju sa mojom strukom. Opet praviš besmislene generalizacije; šteta, imaš i dobrih rezona ponekad, moram priznati. Ako ćemo već lično...  Smile

Moji stavovi su lično moji i nemaju mnogo veze sa mojim formalnim obrazovanjem. Prilično sam sigurna čak u to da većina psihologa - mojih kolega ne razmišlja kao ja. Šteta, znam  Smile , ali primećujem da su ljudi baš osetljivi kada čačkaš njihovu dogmu čistim i jednostavnim logičnim pitanjima koje im i malo promućurniji sedmogodišnjak može postaviti... Opet ne bi imali odgovore, samo vređanje i sve ono što čovek radi kad vidi da nema kud. Ako, i to je valjda ljudski... Smile
« Poslednja izmena: 02. Mar 2011, 00:46:03 od B@mbin@ »
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 9.0.597.98
mob
HTC One

Smile Smile Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2834
OS
Windows XP
Browser
Chrome 9.0.597.98
mob
Nokia 
Niko ne spori razlike među rasama koje su realne i antropološki utvrđene.
Ja sporim superiornost jedne rase nad drugom, odnosno favorizovanje.
Ako ne mozes da prihvatis taj izraz superiornost jer mozes onda da prihvatis da svaka rasa dobije onoliko koliko zasluzuje u skladu sa tom svojom razlicitoscu za koju kazes da je ocigledna.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Nokia krntija
daj da vbidim te osmanlijske izvore  Smile

Batice, preporučio bih ti literaturu od Halila Inaldžika i to dve knjige pogotovo "The Ottoman Empire: Conquest, Organization and Economy " i "An Economic and Social History of the Ottoman Empire, 1300-1914", od Stenforda Šoa inače uz Inaldžika najpoznatijeg istoričara koji se bavio Otomanskim carstvom, možeš šta oćeš, preporučio bih ti "Between Old and New: The Ottoman Empire under Sultan Selim III. 1789-1807", a možeš i njegovu čuvenu "History of the Ottoman Empire and Modern Turkey" u 2 toma. U ovim knjigama su sabrani mnogi osmanski izvori uz naravno neizbežno viđenje autora koji važe za eminetne stručnjake po ovom pitanju. Takođe preporučujem publikacije Rosice Gradeve, preporučio bih ti "The Activities of a Kadi court in 18. century" i "Ortodox Christians in the Kadi courts: The Practise of the Sheriat court, 17. century" objavljeno u knjizi "Islamic law and Society" broj 4 iz 1997. godine čisto da vidiš iz priloženih izvora, što je i gospođa Radeva na kraju lepo uočila i zaključila, politiku i tretman Osmanlija prema nemuslimanima i Arapima, konkretno u ovom slučaju na kadijskim sudovima, ali na osnovu toga može dosta da se zaključi.

Mogu te uputim na još neke zanimljive rasprave ako si zainteresovan.

Onda imaš jednu narativnu istoriju od Kolina Imbera jednostavnog naziva The Ottoman empire 1300 - 1650 i jedan zgodan priručnik od Donalda Koterta od storinak strana "The Ottoman Empire 1700 - 1922" i nažalost samo sam njega uspeo da ti pronađem, po ovo ostalo ćeš morati u bibiloteke

http://catdir.loc.gov/catdir/samples/cam032/99053406.pdf

Da, takođe da ne zaboravim... obavezno Aleksandra Fotića i od njega "Između zakona i njegove primene". Ja sam samo iskopirao taj deo koji se tako zove, a on je deo dela "Privatni život na tlu srpskih zemalja u osvit modernog doba"

http://filozofskifakultetbeograd.academia.edu/AleksandarFotic/Books/332568/Privatni_zivot_na_tlu_srpskih_zemalja_u_osvit_modernog_doba_Private_Life_in_Serbian_Lands_at_the_Dawn_of_Modern_Era_ed._by_Aleksandar_Fotic_Belgrade_Clio_2005
« Poslednja izmena: 02. Mar 2011, 00:58:06 od bookee »
IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Ako ne mozes da prihvatis taj izraz superiornost jer mozes onda da prihvatis da svaka rasa dobije onoliko koliko zasluzuje u skladu sa tom svojom razlicitoscu za koju kazes da je ocigledna.

Zaslužuje? Kako, moliću?
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2834
OS
Windows XP
Browser
Chrome 9.0.597.98
mob
Nokia 

Zaslužuje? Kako, moliću?
Nisi me razumela, a i ja sam se pogresno izrazio. Da svako ima svoje mesto u svetu i drustvu u skladu sa svojim potrebama koje su uslovljene njegovom razlicitoscu.

Ajde da uradimo jedan mali test. Treba odrediti koji je pas superiorniji

a)

b)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Violence solves everything!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7616
Zastava Niš
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Samsung XYZ1004
Da zaista...koje je politicki korektno (a kakvo drugo  Smile ) objasnjenje zbog cega su crnci vazda bili robovi belcima, a nikad obrnuto (ili u bas retkim slucajevima)?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 30 31 33 34 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.05 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.