Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 28 29 31 32 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ubio trudnu Srpkinju sa 100 uboda nožem!  (Pročitano 45400 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nepoznat -
mob
Samsung 
Turci su mešavina svega i svačega. Prvi osmanliski vladari nisu krili da su potomci Džingisa.
Na svom putešestviju mešali su se sa svima koje su pokoravali.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Chrome 9.0.597.98
mob
Nokia 
Citat
Ja koliko se sjecam biologije, naboranost kore velikog mozga diktira inteligenciju
Smile
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
Gledam i ne verujem.

Tema: Ubio trudnu Srpkinju sa 100 uboda nožem!

A ja samo zelene smajliće vidim. Smiley 1

dosla nervozna bambina i pocela raspravu po rasnoj osnovi.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Nokia krntija
Kolko čitam, ovde provejava mišljenje da su današnji Turci striktno arapski semitski narod... otkud to? To je bre indoevropski narod kao i svaki evropski.

turci su meshavina raznih grupa , s tim da je najveci uticaj turkoidnih naroda iz srednje azije . ima tu i semitske krvi , africhke (crnachke) i evropske (bele) .  sve u svemu , smuti pa prospi , daleko im lepa kuca i nek su shto dalje od srbije  Smile

Turkoidni  Smile  Turkmenski narodi batice

Svakako da je nakon Ataturka i sekularizacije došlo do intezivnijeg mešanja naroda, koje je započeto još i ranije, što je normalno obzirom na multietničku strukturu bivšeg Carstva. Bilo je neizbežno. Ali i pored toga, ogroman broj Turaka čini beli indoevropski narod.

A ovo što sam označio kao boldovano bih okarakterisao kao "mrmotzavijačokoladuufoliju" tvrdnju. Da znaš malo više o osmanskoj istoriji, znao bi na koji način su Osmanlije i vladajuća dinastija gledali, a potom i tretirali ta plemena.
IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
nije to smela tvrdnja , chak je sramota da neko ko ima zvanje psihologa ne zna u kom delu mozga se obavljaju vishe mozdane funkcije  Smile

ako ti je teshko da pratish engleske medicinske nazive na wikipediji , pogledaj ovde :

Kora velikog mozga (cortex cerebri) podijeljena je na polja s određenim funkcijama poput vida, sluha, njuha i osjeta dodira, te upravlja višim funkcijama poput govora, mišljenja i pamćenja. Najvažniji dio mozga koji se odnosi na djelovanje samorazvojnih tehnika je prednji dio kore velikog mozga, frontalni korteks.

http://vijesti.gorila.hr/gorilopedija/lifestyle/obrazovanje_i_psihologija/kora_velikog_mozga
Da si malo pažljivije čitao moje prethodne postove, video bi da sam već pominjala prefrontalni korteks na koji se ti upravo pozivaš.  Smile

(da si makar pomenuo prefrontalni korteks pa da te možda i uzmem za ozbiljno  Smile )

To i dalje nema nikakve veze sa tvojom smelom tvrdnjom da veličina moždane kore (sad odjednom se ograničavaš na prednji deo  Smile ) ima veze sa inteligencijom.

Svakako da je to deo mozga koji nas razlikuje od životinja i koji nam obezbeđuje svest, planiranje, predviđanje posledice na osnovu uzroka i učenje generalno, ali sama njegova veličina je potpuno irelevantna za te procese.  Smile

Ali, naravno, posle epic fail-a sa pozivanjem na frenloogiju vidiš da ti ponestaje argumenata pa se prebacuješ na lični nivo, tj. suptilno me vređaš kao psihologa (što ti i ne ide baš od ruke  Smile ). Kao što rekoh, možeš ti i daleko bolje od ovoga. Wink

~~~~~~~~~~~~

Dakle, tvrdite i verujete u nešto kao blesavi, a kada vas neko pita da to obrazložite ili potkrepite činjenicama koje se ne zasnivaju na dogmi ili praznoverju, onda mrtvo more i lično vređanje. Krasan li nam je superiorni srpski gen!  Smile
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
ово што бф прича је практично недоказиво ... што не значи да није истинито. Далеко лакше би било доказати обрнуто ... скупити довољно изузетака да сруше претпоставку. Елем ... је л' то доказао неко?  Smile

Него мени је запало нешто за око кад кликнух на ... нове поруке ... а оно ме баци на 25-6 страну.

Citat
Kakvi su to kriterijumi po kojima se može meriti superiornost jedne rase?

Dakle... ti kriterijumi... izvinite ako uznemiravam vašu ideološku ušuškanost, ali... postoji nešto što se zove kulturna uslovljenost. Ako jedni kriterijumi važe za jednu rasu, oni za neku drugu mogu biti potpuno irelevantni.

Na primer, mi belci jako volimo da nam se meri IQ i onda se tom (inače prilično irelevantnom brojkom, ali da ne širim priču) ''činjenicom'' jako dičimo i ponosimo i koristimo je kao univerzalni argument... za sve... od izbora kace za kupus do upravljanja državom...   Odakle vam onda ideja da je taj isti kriterijum presudan za jednog pripadnika crnog plemena u Africi, kojem je možda smisao života u tome da ulovi divlju životinju (ili da od iste pobegne   ), što mu donosi prestiž i socijalnu moć u plemenu? Njemu su naši (odnosno, zapadni) IQ testovi potpuno nepoznati i tom slučaju ne predstavljaju nikakav relevantan podatak.

Da li mislite da je život jednog Kineza i jednog Indijanca blizak do te mere da ih obuhvata jedan te isti kriterijum?
I koliko je to sve relativno, zasnovano i na realnim antroloploškim razlikama kao što su telesna građa, boja kože, lice, itd. da kroji jedan potpuni apsurd, da ne kažem bulšit.

ОК културна условљеност блабла ... све то стоји. Али бре боде очи ово поређење западњака који се зајебавају са тестовима интелигенције и црнаца којима је преокупација бежање од или трчање за флором и фауном. Поготово као аргументом за непостојање супериорнијих раса.
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13

To i dalje nema nikakve veze sa tvojom smelom tvrdnjom da veličina moždane kore (sad odjednom se ograničavaš na prednji deo  Smile ) ima veze sa inteligencijom.

ne , inteligencija nastaje sama od sebe  Smile . ja se pitam zashto ne bi vinske mushice bile najinteligentnija bica na planeti .  Smile

ako je gustina neurona po jedinici mase priblizno ista kod svih ljudi , sasvim je jasno da ce ih vishe imati oni koji imaju vecu kolichinu mozga  Smile . uostalom :

http://www.news-medical.net/news/2005/06/19/11121.aspx

Ali i pored toga, ogroman broj Turaka čini beli indoevropski narod.

ma jeste  Smile u najboljem sluchaju , to su rasni meshanci sa visokim procentom bele krvi . medjutim , dovoljan je letimichan progled na prosechnog turchina da se vidi da od tog "ogromnog" broja nema nishta .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Nokia krntija
batice, nema ja šta da ti pričam, idi u Tursku na letovanje ili još bolje proputuj je pa se sam uveri, a ako nećeš onda kucaj na guglu turkish people i idi na images  Smile
« Poslednja izmena: 01. Mar 2011, 23:50:30 od bookee »
IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
u zabludi si buki. u nasim starim pesmama se pominje "crni arapine" za turcina.
osim toga bio sam nekoliko puta u turskoj.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Али бре боде очи ово поређење западњака који се зајебавају са тестовима интелигенције и црнаца којима је преокупација бежање од или трчање за флором и фауном. Поготово као аргументом за непостојање супериорнијих раса.
Primer je potpuno plastičan kako bih što bolje dočarala različitost njihovih kultura. Nemoj mi se hvatati za reč.
Nismo još stigli do agrumenata, zapeli smo kod definisanja superiornosti, molim te da pratiš fabulu radnje.  Smile

ja se pitam zashto ne bi vinske mushice bile najinteligentnija bica na planeti .  Smile
Brkaš babe i žabe (crnce i belce?  Smile ). Nisam govorila o razlici u građi kore velikog mozga između mušice, šimpanze i koze, već o razlikama (koje naučno nisu potvrđene) između različtih rasa ljudi; dakle, u okviru iste vrste; osim ako ne smatraš da su ljudi druge rase zapravo drugačije vrste... Čini mi se kao tvoj logičan sledeći argument, obzirom kako si počeo.  Smile

Konačno i referenca, aleee!  Smile
Jes' da je iz 2005. godine i da je istraživanje radio krajnje nekompetentan lik (koji nema veze sa neurologijom, umem i ja da guglam), ali nećemo cepidlačiti.  Smile

Iako ne piše kako su odredili inteligenciju (kako su je definisali i kojim testom merili - što je ustvari ključno), niti išta piše o samoj metodologiji, a da ne pričamo tek o tome kako je izuzetno problematično danas uopšte definisati inteligenciju.

Na mojim studijama na kojima smo koristili nešto svežiju literaturu nema takvog podatka.  Smile
« Poslednja izmena: 02. Mar 2011, 00:00:29 od B@mbin@ »
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 28 29 31 32 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 6.354 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.