Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ubio oca i sina u nužnoj odbrani!  (Pročitano 3390 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 42.0
Ma to je losa praksa, mozda je covek stvarno moro da puca, necu da ulazim u to. Al u neka srecna vremena, za svako ubistvo si fasovo robiju, samo je "stepen" nevinosti odlucivao o duzini kazne. Mislim da za vreme komunista nisi mogo da prodjes bez "petaka" za ubistvo cak i da si neviniji od device Marije. Termin "ubistvo u samoobdrani" je postojao samo na papiru, u praksi je bilo prakticno nemoguce dokazati da je bila full samoobdrana. Poenta je da takva kaznena politika demotivise ljude da uopste ulaze u bilo kakve rizicne situacije, sa idejom da to mogu sami da rese, sto je u sustini odlicna preventiva.  
Naiso si na budale? Skloni se ili bezi, pa zovi pandure. Ako je vec doceralo cara do duvara, ubi i pomiri se da ces na robiju.
Zato je retko ko i iso naoruzan, jer mu oruzje nije garantovalo bezbednost.  Manje naoruzanih ljudi, manja sansa za ovakve situacije. O nesrecnim slucajevima, tipa dete nadje pistolj i slicno ... da i ne govorimo.

Druže, od svih dobrih stvari koje je stari komunistički sistem u Jugi imao, ti si se uhvatio baš za jednu od najvećih gluposti ikada... i nju predstavio kao nešto fenomenalno.

Nisu ti zakoni koji ne prepoznaju ličnu odbranu i odbranu svojine doneti jer je Tito voleo da ima dobar i fin narod koji rešava sve dijalogom (jer Balkanski narodi su sve samo ne skloni dijalogu, i Tito je to odlično znao). Nego da bi država imala bezgraničnu moć i kontrolu nad narodom i svom imovinom u zemlji. Ne brine političare da li će sutra neko biti izubijan, izboden ili izrešetan, nego kako da se održi vlast i kontrola nad narodom. I zato nema ja, nema moja imovina, nema moja odbrana... nego će sve da bude kako država izdiktira. E zato je to stvoreno.
Ne razmisljas lose, al si poso u pogresnom smeru ... Ne rusi vlast tvoja tandzara za lov fazana, nego obaveza sluzenja vojnog roka, koja je, ubr, jedna od tekovina francuske revolucije, smisljena sa idejom da naoruzani narod moze da se suprotstavi tiraniji.  To se najbolje pokazalo u Rumuniji, kad je vojska stala na stranu pobunjenog naroda, a na stranu Causeskua policija i tajna sluzba.
Otiso si da sluzis vojni rok, i cujes da vlast tamani tvoje roditelje, familiju, komsije .... na cijoj ces strani biti?  Vojska je najveci cuvar demokratije, zato su je posle 5. oktobra odmah i sjebali Smile
Nije rec o resavanju problema dijalogom, nema tu dijaloga kad vidis da je opasno. Nego smo se mi suvise amerikanizovali pa tripujemo da smo bezbedniji ako mozemo izresetamo svakog ko nam je nedozvoljeno zagazio na imanje. Uostalom ti dosta pises na onoj temi o ubistvima u Americi, kud ces boljeg primera da to i ne "fercera" bas najbolje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

I have a joke. Women's rights.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 31126
Zastava Harare
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.86
mob
Samsung GT-S7580
Да ли је само мени овај заплет чудан

Citat
Sudija Aleksandar Teodosić objasnio da je sukob iniciran kada je Milan pozvao telefonom jednu drugaricu da bi dobio broj telefona devojke, koja je prodavala policu za TV. Tada je došlo do verbalnog sukoba sa Stefanom, koji je bio kod nje.

Другарица.. продавачица полице за ТВ.. шкк  Smile

Што се тиче ослобађања, по мени оке'
Позовеш полицију, два пута пуцаш у ваздух.. и они наставе.. значи било би океј и базуку да употреби
IP sačuvana
social share
E ovaj svet je otiso u kurac cim Lazu pitaju kakva je serija  Smile
Pogledaj profil WWW Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.86
Ne razmisljas lose, al si poso u pogresnom smeru ... Ne rusi vlast tvoja tandzara za lov fazana, nego obaveza sluzenja vojnog roka, koja je, ubr, jedna od tekovina francuske revolucije, smisljena sa idejom da naoruzani narod moze da se suprotstavi tiraniji.  To se najbolje pokazalo u Rumuniji, kad je vojska stala na stranu pobunjenog naroda, a na stranu Causeskua policija i tajna sluzba.
Otiso si da sluzis vojni rok, i cujes da vlast tamani tvoje roditelje, familiju, komsije .... na cijoj ces strani biti?  Vojska je najveci cuvar demokratije, zato su je posle 5. oktobra odmah i sjebali Smile
Nije rec o resavanju problema dijalogom, nema tu dijaloga kad vidis da je opasno. Nego smo se mi suvise amerikanizovali pa tripujemo da smo bezbedniji ako mozemo izresetamo svakog ko nam je nedozvoljeno zagazio na imanje. Uostalom ti dosta pises na onoj temi o ubistvima u Americi, kud ces boljeg primera da to i ne "fercera" bas najbolje.

Za mene bi amerikanizacija bila kada bi se dozvoljavalo nošenje oružja (mislim, i onima koji nisu dokazali da im je zaista potrebno oružje). Amerikanizacija je kada gledaš kundak za automatsku pušku na sajtu za kupovinu uobičajenih stvari. Amerikanizacija je kada pročitaš u komentarima za taj kundak da tip nosi automatsku pušku kad šeta keru noću  kroz mirni gradić od 5.000 ljudi. Dakle sve to kaubojisanje i uvođenje kontrolisanog haosa... to je za mene amerikanizacija.

Za mene nije amerikanizacija kada država dozvoli građanima da na svom posedu imaju oružje i da imaju pravo da tim oružjem odbrane svoj život, svoju porodicu i svoju imovinu. Štaviše, smatram zločinom, sramotom i štetom svaki sistem gde država uskraćuje, ili umanjuje, čoveku pravo na odbranu onoga što njemu pripada. Jer svi znamo da gde god živeo, i kakv god sistem bio, s vremena na vreme dogodiće se situacija gde će jedan čovek biti životno ugrožen i moraće da se brani, a policija, ma koliko dobra bila, neće moći da stigne na vreme da bi ga spasila. To je prosto nemoguće. I dešavaće se situacije kada je odbrana oružjem neophodna.
Kako bi to moglo da funkcioniše i da se zakonski uredi da se ne zloupotrebljava opisao sam ovde Znači niko ne želi kaubojstvo i Divlji zapad nego mogućnost da se u nužnoj potrebi na sopstvenom posedu upotrebljava vatreno oružje za odbranu svog ili života porodice, ili svoje imovine. I to je sve.

Sa ostatkom posta se slažem.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows XP
Browser
Chrome 47.0.2526.73
ja znam momka koji je uhvatio lopova u svojoj kuci i onesposobio ga. posle su policajci lagali inspektora da su ga oni uhvatili jer je ovaj momak mogao da bude kaznjen sto je to uradio lopovu
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.86
dinar i dalje u lakom padu, bacio bombu na ambasadu.
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
panduro poznavaoc... Smile
prijava za nelegalno posjedovanje oruzja ne moze da bude podnesena tuzilastvu
ako je lice koje je posjedovalo vatreno oruzje
posjedovalo dozvolu za posjedovanje vatrenog oruzja

niti moze... da se podnese pomenuta pijava tuziocu
a da se u istrazi ne utvrdi da li je oruzje legalno

dvostuko ubistvo u samoodbrani i nelegalno posjedovanje vatrenog oruzja
to su razlicita djela..

pre bih rekao da je oruzje legalno-ali od njegovog oca
a da ga je on neovlasteno koristio da bi zastitii svoj zivot
pa je zbog toga i bila podiguta optuznica za pomenuto djelo

drugacije izgleda izvjestaj kada se radi o licnom legalnom oruzju

« Poslednja izmena: 04. Dec 2015, 08:09:31 od bobaK_bl »
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 1981
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.73
panduro poznavaoc... Smile
prijava za nelegalno posjedovanje oruzja ne moze da bude podnesena tuzilastvu
ako je lice koje je posjedovalo vatreno oruzje
posjedovalo dozvolu za posjedovanje vatrenog oruzja

niti moze... da se podnese pomenuta pijava tuziou
a da se u istrazi ne utvrdi da li je oruzje legalno

A jel moze onaj slucaj - deda, stric, pokojni teca imao legalno pusku, pa tebi ostala, a ti nikako da odes do policije da prijavis?

Ne branim, samo kazem da u zemlji u kojoj se imanja vode na pokojne pradjedove, ocekivati da ce neko da pozuri da prevede pusku na sebe je malo preambiciozno.
Na kraju krajeva, kuca je od oca, sin je puca, otac ce da kaze da je puska njegova i kraj.
IP sačuvana
social share
'If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe." - Carl Sagan

I may be lazy, unmotivated and arrogant, but at least I'm good at it.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
moze...

nebranim ni ja..niti krivim ovog malog...
samo nije bilo potrebe da im puca u glavu i grudi...
da su i nastradali koristili vatreno oruzje - nista ne bih rekao...

dvostruko ubistvo je dvostko ubistvo...i pocinioc ne smije da prodje bar bez simbolicne kazne
ovakve oslobadjajuce presude daju 'krila' ljudima ...pa mnogi postaju laki na obaracu

i to je to

« Poslednja izmena: 04. Dec 2015, 08:26:10 od bobaK_bl »
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 37.0
mob
HTC One
Ma to je losa praksa, mozda je covek stvarno moro da puca, necu da ulazim u to. Al u neka srecna vremena, za svako ubistvo si fasovo robiju, samo je "stepen" nevinosti odlucivao o duzini kazne. Mislim da za vreme komunista nisi mogo da prodjes bez "petaka" za ubistvo cak i da si neviniji od device Marije. Termin "ubistvo u samoobdrani" je postojao samo na papiru, u praksi je bilo prakticno nemoguce dokazati da je bila full samoobdrana. Poenta je da takva kaznena politika demotivise ljude da uopste ulaze u bilo kakve rizicne situacije, sa idejom da to mogu sami da rese, sto je u sustini odlicna preventiva.  
Naiso si na budale? Skloni se ili bezi, pa zovi pandure. Ako je vec doceralo cara do duvara, ubi i pomiri se da ces na robiju.
Zato je retko ko i iso naoruzan, jer mu oruzje nije garantovalo bezbednost.  Manje naoruzanih ljudi, manja sansa za ovakve situacije. O nesrecnim slucajevima, tipa dete nadje pistolj i slicno ... da i ne govorimo.

To je najdebilnija preventiva koja postoji. Apsolutno sam za americki nacin preventive - krocio si mi u stan/kucu i popio si metak. Sta ces ti u mojoj kuci/stanu?

Covek ne treba da strahuje u svoja cetiri zida, ispod svog krova, iza svoje ograde... nema ni jednog jedinog opravdanja, izgovora ili razloga da se te budale nadju na tvom posedu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.86
Šta se dešava s onim čovekom što je ubio provalnika u sopstvenoj kući... Saško li beše? Podigoše li optužnicu?
Tek poceo pretres...

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/604238/Ubio-naoruzanog-provalnika-Vodio-me-je-instinkt-da-zastitim-porodicu

Inace, i ne treba da odgovara. Sta ima ko da te bije na ulici a kad pobegnes dodje ti kuci, bije oca i vadi noz na tebe. Ili da ti neka narkomancina upada u stan. Takvi zasluzuju da budu upucani. Mada eto, po nasem pravosudnom sistemu to jeste prekoracenje nuzne odbrane. Jer je ovaj trebao da kaze "Sacekaj samo da ostavim pusku i uzmem noz da bi bila nuzna odbrana". Ili npr Sasko da gata da li narkomancina ima nesto kod sebe kada mu je upao u stan .  Smile Smile Smile
« Poslednja izmena: 04. Dec 2015, 10:52:14 od marko 284 »
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.071 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.