Ne znam sta bih ti rekao. Da Kostinom ocu nije dozvoljeno da drzi oruzje u kuci nista se od ovoga ne bi dogodilo.
Догодило би се, пре или касније. Мали је био обучаван, отац му је био ментол, и при томе што више истражујем, све ми се више чини да ту има много више ствари него што се види на прво око. Сувише добро одрађен посао за једног клинца. Оружје није криво за то што се десило, већ недостатак истог. У САД, пуцњаве су увек на местима где не сме и не може да си носи оружје, а кад год је био случај да налете на неког са легалним ношењем, сваки напад је заустављен.
Као што сам рекао, ово је било само да се разоржа народ, да би СНС батинаши и после мигранти, имали лакши посао.
Pa zar je teško oduzeti oruže jednom ili dvojici pandura ako to pokuša grupa odlučnih ljudi a ovi to ne očekuju? Stanovništvo odlučno na otpor se ne može zaustaviti. Grupa organiziranih ubedjenih revolucionara može da napravi čudo od pokolja čak i ako u početku akcije nema vatreno oružje. Ali mi nemamo ubedjenja
Da ne ulazim sad u moralne kvalitete pomenutog Vladike Nikolaja, ali zamislimo na trenutak da neki roditelji ubijene dece nisu pravoslavci, mislim ko je pitao roditelje da se koriste slike njihove dece za ovakve stvari.
Mozda su namere ikonopisca bile iskrene, ne sumnjam da jesu, ali morao je bar da pita za dopustenje.
Осудили родитеље на мегаломанске казне. Подсјетише ме на Понтија Пилата не зато што је жртвовао Исуса да би умирио народ (имали су Кецмановићи за шта да одговарају) него више по том симболичном чину прања руку. Не ради се само о државној власти. Опрали смо руке као друштво од Рибникара и сада живот треба да се настави као да такве трагедије никада није ни било. Јер ето свалили смо све гријехе на три "монструма", шта више можемо?
« Poslednja izmena: 30. Dec 2024, 17:19:26 od Magic Master »