Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 17. Sep 2025, 18:41:27
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: U zatvor sa 84 godine!  (Pročitano 750 puta)
17. Sep 2014, 09:37:42
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
Browser
Mozilla Firefox 31.0
mob
Sony xperia
 U zatvor sa 84 godine!

Mićo Kozarac kaznu za saobraćajni prekršaj „plaća“ zatvorom. Iz protesta odlučio da „odleži“ pet dana, ali bez hrane i vode

Mićo Kozarac u dopisništvu

- IMAM pune 84 godine i nikada nisam napravio bilo kakav, pa ni saobraćajni prekršaj, a sad ću zbog prelaska Bulevara oslobođenja u blizini mog stana otići na pet dana u zatvor - ogorčen je Mićo Kozarac, Novosađanin, koji je nedavno dobio pravosnažnu presudu na osnovu koje mu za prelazak saobraćajnice na mestu gde to nije dozvoljeno, kako je utvrdila policija, sleduje zatvorska kazna.

Kozarca je, naime, policajac 10. novembra prošle godine fotografisao prilikom prelaska Bulevara oslobođenja i hteo da mu odmah naplati kaznu. Kozarac je to odbio, jer je smatrao da je saobraćajnicu prešao na više od 100 metara od obeleženog pešačkog prelaza, a to, po njemu, zakon dozvoljava.

- Siguran sam, i nakdandno sam proverio, da sam Bulevar prešao na oko 140 metara od označenog prelaza, pošto sam to učinio pored saobraćajnog znaka, pa sam udaljenost lako izračunao - kaže Kozarac. - Policajac, koji me je zaustavio, tvrdio je drugačije, da je to manje od 100 metara, tako da ja zapisnik na licu mesta nisam potpisao i odbio sam da platim kaznu.

Slučaj je posle Rešenja Policijske uprave u Novom Sadu o kazni od 5.000 dinara, a zatim i posle žalbe Kozarca, stigao i u Prekršajni apelacioni sud.

- Sud je potvrdio rešenje policije i odbacio moju žalbu, ne uvaživši argumente koje sam izneo - kaže Kozarac. - U policiji su mi kasnije rekli kako je koleginica napravila grešku, ali meni kao čoveku, koji je puno toga pretrpeo u životu i do svoje 84. godine nije platio kaznu, čak, ni kao vozač, zasmetalo je to što sam osetio da mi se policajac podsmeva, a potom me je zabolelo i to što su u policiji i sudu uvažili samo njegov stav, bez saslušanja koleginice, koja je mogla da posvedoči o tome šta se desilo. Praktično, imali smo njegove fotografije i njegovu reč protiv moje reči, i sud je tome jednostrano poverovao.

Pogođen takvim epilogom, naš sagovornik je odlučio da kaznu ne plati, već da kao vid protesta, i to u svojim poznim godinama, umesto toga ode u zatvor.

- Ne želim da plaćam kaznu za prekršaj, koji nisam počinio - odlučan je Kozarac. - U 84. godini života po prvi put ću otići u zatvor. Pre osam dana primio sam sudsko rešenje i sada mi preostaje samo da čekam, kada će me pozvati na izdržavanje kazne. Kao dodatni vid protesta odlučio sam da u zatvoru, za tih pet dana, ne uzimam ni hranu, niti vodu, već da uzimam samo lekove.

NAJČEŠĆE PLAĆAJU

U PREKRŠAJNOM sudu u Novom Sadu od početka godine do kraja juna doneto je 7.105 rešenja, kojima se izrečena novčana kazna usled neplaćanja zamenjuje kaznom zatvora. Kako navode u sudu, svakih 1.000 dinara novčane kazne se zamenjuje u jedan dan zatvora.

Od ukupnog broja donetih rešenja, na izdržavanje kazne upućeno je 188 lica, dok 80 odsto od preostalog broja rešenja o zameni novčanih kazni u kaznu zatvora nije moglo da se uruči poštom.

Preuzeto sa ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows 7
Browser
Chrome 37.0.2062.120
Па да, за убиство наногица (боже мој, није раније осуђиван), a за саобраћајни прекршај је затвор реална опција. Јесте да је чича крив и да се инати, али стоји да није једнак приступ проблему.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Бранилац државе

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9228
OS
Windows
Browser
Chrome 37.0.2062.120
Citat
Praktično, imali smo njegove fotografije i njegovu reč protiv moje reči, i sud je tome jednostrano poverovao.

Значи, деда за 84 године живота није сконтао да кад се тиче прекршаја полицајчева реч увек више вреди? Smile

Има овде на форуму новосађана...баш ме интересује да ли у Булевару ослобођења има део где је дужина између два пешачка прелаза већа од 100 метара.
IP sačuvana
social share
"Једном су ми пустили Балашевића. Од тада сам у бесповрат изгубио пословну способност."

Неки лик са Твитера  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 19906
Zastava Šabac , Srbija
OS
Windows 7
Browser
Chrome 37.0.2062.120
mob
Sony 
Sigurno ima, i po oko 250-300m između pešačkih
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 4310
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 31.0
Ma treba ga isamarati sto prelazi taj bulevar van pesackog, i jos se zeza. Treba ih sve isamarati. Od z stanice, ima jedan na pocetku, onda kod lutrije drugi, kod one aleksandar grdosije, pa 150 metara dalje kod pijace, pa ima pesacki bez semafora, pa kod paba novi semafor, pa ponovo ima jedan kod stadiona, pa ponovo kod merkatora. Posle pijace ima na svakih 100 metara, ovi blize z stanici su na 250 metara.

To je 100% prelazio tu kod dacmana negde jer tu je ta duza deonica (250-300 metara) bez semafora a ima radnjica i sa jedne i sa druge strane. Tu i kod pijace stalno pecaju pesake.
« Poslednja izmena: 17. Sep 2014, 19:21:40 od telep »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 9210
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 37.0.2062.120
mob
SonyEricsson k 850i
Mislim da dnevno makar hiljadu ljudi predje van pesackog na Bulevaru.. Da li ce svi oni u zatvor  Smile
« Poslednja izmena: 17. Sep 2014, 19:25:35 od shke crew »
IP sačuvana
social share
Edit by kokota: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB

Zahtevam da mi se vrati potpis,pa pogledajte druge. Imaju duplo veci potpis! ! !!
Edit by kokota: Regulisana velika slova u potpisu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 4310
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 31.0
Hoce, svi do jednog.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 9210
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 37.0.2062.120
mob
SonyEricsson k 850i
Pametno.. Ti ljudi su opasni i ne trebaju slobodno da setaju ulicama..
IP sačuvana
social share
Edit by kokota: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB

Zahtevam da mi se vrati potpis,pa pogledajte druge. Imaju duplo veci potpis! ! !!
Edit by kokota: Regulisana velika slova u potpisu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 19906
Zastava Šabac , Srbija
OS
Windows 7
Browser
Chrome 37.0.2062.120
mob
Sony 
Najveći promet države Srbije i grada Novog Sada..  Smile
Možda je i prelazio gore bliže železničkoj, čini mi se da ni tamo nema pešačkog između 2 semafora.. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Nisam mudar, samo tiho pricam

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava
OS
Windows
Browser
Opera 12.17
mob
Nokia 6220
Nemam pojma da li je u pravu za to rastojanje ili nije, ali mi se definitivno kenja od penzionera koji prelaze ulicu gde im se cefne   Smile
IP sačuvana
social share
Баш још једна бенефиција тренирања у јавности, поред очитих бенефиција по физичко здравље, је управо развијање курцобоље за мишљење других...
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 17. Sep 2025, 18:41:27
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: zatvor

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.