Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 12. Sep 2025, 15:36:28
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: U zadarskom devetom krugu  (Pročitano 24420 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1209
Zastava Nediceva Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Nokia 6030
šta je bilo u Škabrnji sjeća li se itko?
Не може се једна Шкабрња упоређивати са етноцидом, геноцидом према српском народу у Хрватској и Републици Српској Крајини.
IP sačuvana
social share
На овоме свету могу да кажем што се дешава то није истина...мислим на овоме свету, што бих нагласио..да...пропаганда, што већина кажу, о овоме..није истина.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5
Citat
Svaka cast generalu Perisicu na hrabrosti i umesnosti u borbi za spsavanje zivota mladica u JNA od ustaskih hordi i bandita koji su hteli da ih pobiju kao pacove samo zato sto su bili tu gde jesu, oduzivali dug otadzbini po zakonu i samo zato bili krivi!! Svaka cast generale na junackom drzanju!!!

Inace bih se slozio sa tobom ali ovde ostaje nesto krajnje nejasno sta je njegov zadatak da sacuva svoje vojnike ?
Zasto ih cuva?
Jel on treba da stiti svoj zivo ti svojih vojnika ili da brani Jugoslaviju ?
Kaze iz Beograda nema naredjenja , znaci sve je nejasno niko mu nije naredio odlazi niti ostani ?
Zasto se nije evakuirao nakon 15 dana od prvog dana pogorsanja ?
Sta su cekali ? Zasto su cekali?
Nejasna mi je sva ta situacija sa JNA u Hrvatskoj jesu li mogli a nisu htjeli zarobiti Tudjmana mogli su a nisu htjeli ugusiti ustanak. Mogli su a nisu htjeli sacuvati Jugoslaviju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
LG Nexus 5
Citat: vozi-misko link=topic=394177. msg6199876#msg6199876 date=1225746847
Citat: BoraBorasS link=topic=394177. msg6198977#msg6198977 date=1225730039
šta je bilo u Škabrnji sjeća li se itko?
Не може се једна Шкабрња упоређивати са етноцидом, геноцидом према српском народу у Хрватској и Републици Српској Крајини.

Naravno!!!
Stoka u Škabrnji je nešto sasvim drugo!!!!

Naravno!!!
Stoka u Škabrnji je nešto sasvim drugo!!!!

Stoka te napravila

Eto sta hrvat kaze hrvatu...ccc Smile

@oluja 51

U ovom krugu si ti najslabija karika. Dovidjenja.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Citat
Svaka cast generalu Perisicu na hrabrosti i umesnosti u borbi za spsavanje zivota mladica u JNA od ustaskih hordi i bandita koji su hteli da ih pobiju kao pacove samo zato sto su bili tu gde jesu, oduzivali dug otadzbini po zakonu i samo zato bili krivi!! Svaka cast generale na junackom drzanju!!!

Inace bih se slozio sa tobom ali ovde ostaje nesto krajnje nejasno sta je njegov zadatak da sacuva svoje vojnike ?
Zasto ih cuva?
Kaze iz Beograda nema naredjenja , znaci sve je nejasno niko mu nije naredio odlazi niti ostani ?
Nejasna mi je sva ta situacija sa JNA u Hrvatskoj jesu li mogli a nisu htjeli zarobiti Tudjmana mogli su a nisu htjeli ugusiti ustanak. Mogli su a nisu htjeli sacuvati Jugoslaviju.
Ima o tome neko da misli u ovoj drzavi
(Nikola Cvorovic,  Balkanski Spijun)
Mogli su nesto al nisu nek su sjebali JNA u Beogradu, nije im vise trebala, kao i bivsa drzava
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 5.01
mob
Nokia 
Ispovest generala Momčila Perišića

Umirali su mi na rukama

Avgust i septembar 1991. godine su bili najteži meseci za pitomce i starešine sva tri školska centra u opkoljenim kasarnama u Zadru. Hrane, municije, vode i svega ostalog bivalo je sve manje, pa je trebalo mnogo hrabrosti, pribranosti i veštine, da se život u takvom okruženju, gde neprijatelj sa svih strana vreba svaki pokret, učini podnošljivim i da se očuva moral i jedinstvo, i ni po koju cenu se ne popusti, i kasarne sa naoružanjem, tehnikom i opremom ne pređu neprijatelju u ruke

Piše Jovan Antonijević

Od četvrtog maja, faktički, kada su desetine hiljada hrvatskih ekstremista divljale gradom proterujući Srbe paleći i uništavajući njihovu imovinu, tražeći da vojska sa Srbima napusti grad i Hrvatsku i preda im u ruke sve čime raspolaže, dani i noći su se opkoljenima činili dugim kao godina. Svaki trenutak je, tih dana, bio opasan po život., a brojna snajperska i mitraljeska gnezda koja su nicala po soliterima, krovovima preduzeća, pa i spomenicima kulture, pretila su da svaku neopreznost i opuštanje kazne smrtonosnim hicem.
  Pukovniku Momčilu Perišiću, komandantu Artiljeriskog školskog centra, bilo je, itekako, jasno da zbog mnogobrojnog modernog naoružanja koje je vojska imala, Hrvati neće odustati od opsade sve dok se ne dokopaju tih moćnih ratnih oruđa i tehnike. Na to su ukazivali i pregovori koji su se između vojnika u okruženju i hrvatskih snaga stalno vodili.

Sukobi

Vrhunac sukoba je bio napad na objekte u naselju Turske kuće, iz kojih su se naoružanjem i municijom snabdevala sva tri školska centra. To je ujedno bio i najžešći napad na vojsku od početka opsade.
  -  Što su jedinice Kninskog korpusa prilazile bliže Zadru, njihov bes prema nama bivao je sve veći. - nastavlja general Perišić. - Provale, pljačke, zlostavljanja Srba koji su ostali u gradu, napadi na kasarne sve žešći. Nije bilo ni jednog vojnog objekta u Zadru koji nije bio granatiran. Gađali su nas oružjem koje su neke naše jedinice, kao Varaždinski korpus, na primer, predali neprijatelju.
  Kod nas, srećom, takvih primera nije bilo. Mi smo bili spremni da se borimo. U prvom redu bile su spremne starešine. Jer da se, recimo, komandant školskog centra PVO u Zadru Trpko Zarakovski predao, umesto što se časno borio, njegov centar bi pao Hrvatima u ruke. Oni bi se dočepali njegovog naoružanja, pa bi onda pao i moj centar, ma kako se mi branili. I obrnuto. Zato nijedna jedinica koja je bila spremna da se bori u ovom ratu, nije mogla biti poražena. A svi oni koji su zamenili teze o praksi i moralu i nisu bili spremni i sposobni za žrtvovanje i prihvatanje lične odgovornosti, nego su u drugima tražili razloge za svoje neuspehe, morali su da dožive poraz. Bez obzira na njihova naknadna objašnjenja da nisu imali jasna naređenja ili da pred sobom, zbog situacije u kojoj se zemlja našla, nisu imali jasan politički i vojni cilj.
  Tokom tih žestokih granatiranja i napada na kasarne izgubili smo četiri vojnika.
  Iz centra nismo mogli nos da pomolimo od snajperista. Vrebali su nas danonoćno. A sve rezerve su nam bile na izmaku. Jeli smo naizmenično ili gulaš ili pasulj. I to iz presečenih boca od koka - kole, čije smo dno koristili kao porciju. Najteže je, ipak, bilo sa vodom. Tih dana smo pili vodu iz kasarskih radijatora, jer drugu nismo imali.
Moj poslednji govor starešinama i pitomcima je bio : imamo hrane za još toliko dana, imamo municije za još toliko meseci. Borićemo se. A ako ne uspemo, poslednji plotun će biti po nama. I dobijem aplauz. Zato sam znao da ćemo pobediti.
Tada nam je pala i prva žrtva. Vojnik pitomac Slobodan Jovanović. Imao je samo osamnaest godina. Pogodio ga je u glavu snajper kada je provirio kroz prozor učionice gde se nalazio. Bilo je to u kasarni " Ante Banina" , koja nosi ime po generalu iz zadarskog podneblja. Otkrili smo ih u kabinama kranova na gradilištu nedaleko od kasarne. Bili su pritajeni iza vreća sa peskom i imali su Centar kao na dlanu. Morali smo da ih uklonimo. Da ne bi stradali civili javili smo našim jedinicama koje smo blagovremeno izveli van okruženja, tačne koordinate gde se nalaze, i one su ih raketama sa velike udaljenosti brzo i precizno eliminisali.
Poginuo je i vojnik  Laslo Gabor iz Malog Iđoša. Pogodilo ga je parče granate. Morali smo da ga sahranimo u kasarni, jer van kasarne nismo mogli zbog jake vatre koja je usledila kada smo to pokušali.
Dva vojnika su, nažalost, poginula od dejstva našeg aviona, koji je preletao iznad kasarne sa zadatkom da dejstvuje na fabriku preko puta odakle su nas žestoko tukli i gde je bio njihov štab.
Jedan je mašući istrčao da ga pozdravi, a drugi je krenuo da podeli drugovima cigarete. Niko nije mogao ni da sanja da će tući po nama. Umirali su mi na rukama, moleći da ih ne isporučujemo u ustašku bolnicu. To su bili teški trenuci. Imali smo u kasarni lekare, ali bez hirurške sale nisu mogli da pomognu. Goran Sinđić je imao dvadeset, a Jovan Vlašković devetnaest godina.
Kasnije sam saznao da je taj avion koji je gađao nas, umesto da raketira ustaški centar, vozio onaj pilot Perišin, koji je s tim istim MIG -om kasnije prebegao Hrvatima. Ja sam ostatke bombe bačene iz njegovog aviona poneo sa sobom i pokazao avijatičarima, ali je tada već gro tih učesnika bio prešao na hrvatsku stranu.

Sećanja

Kada čovek počne da se seća svega, shvati da je u ratu sve moguće. Jer ja sam, na primer, general koji je pod svojom komandom imao Rasima Delića, koji je bio komandant armije BiH, pa Atifa Dudakovića, komandanta Petog korpusa, koji je sada komandant armije BiH, a kod mene je bio komandant diviziona. Pa Agima Čekua, koji je kod mene bio komandant baterije.
  Ali, tek sedmog oktobra, na Dan artiljerije, kada smo porazili zenge i kada sam uspeo da spasem ranjene i bolesne, osećao sam se kao da sam se ponovo rodio.
  Tog dana, početkom oktobra, bio je poslednji žestoki sukob s naprijateljem. Uz veliki otpor i borbu školskog centra PVO i jedinica koje smo blagovremeno izvukli na prostor pod kontrolom Kninskog korpusa, naterali smo ih da razmišljaju o predaji. Tada su trpeli takve gubitke da su bacali svoje  uniforme i bežali preko, na ostrvo Ugljan. A mnogi su se bacali u more i bežali ka Ugljanu plivajući. Kninski korpus je već stajao na ulazu u grad i među njima je vladala opšta pometnja. Tog trenutka ekstremisti u Zadru bili su spremni da se potpuno predaju. To se, međutim, nije dogodilo. Kninski korpus se zaustavio i nije išao dalje. Ponuđeno im je sklapanje časnog primirja da bi se izbegle dalje žrtve i razaranje grada. Prihvatili su. Po tom dogovoru oni su bili dužni da dozvole miran izlazak iz Zadra svim vojnicima, pitomcima i starešinama, da sa sobom ponesu svu borbenu i neborbenu tehniku, nastavna pomagala i učila, kao i celokupnu materijalnu bazu i ličnu imovinu starešina.
  Iz Zadra smo iselili sve. Nije im ostavljeno ništa, sem golih zidova. Čak ni jedan jedini školski metak. Oni su jednostavno bili poraženii prihvatili su bespogovorno sve naše uslove. Čak su nam njihovi MUP -ovci pomagali u pakovanju stvari, jer za to nismo imali dovoljno ljudi. I sve to bez ijednog incidenta. Ne zato što su promenili mišljenje o nama, već što su znali  da ćemo u slučaju bilo kakve prevare nastaviti s borbom kako smo to umeli tokom predhodnih meseci.
  Kolonu smo formirali tako da svako vozilo tokom prolaska kroz grad bude spremno na odbranu u slučaju iznenadnog napada. Bili smo u punoj borbenoj gotovosti. Vezu sa jedinicama van Zadra imali smo preko hrvatskog repetitora za civilne veze koje su nam bile najsigurnije i koje smo koristili tokom proteklih meseci. Koristili smo ih i tog dana kada smo odlazili, da u slučaju nekog napada obezbedimo podršku naše artiljerije i avijacije.

Ceo Zadar je posmatrao naš odlazak. Ćutali su i gledali. Za njih smo bili srbočetnici kojima nije mesto u njihovoj sredini.
  Za vreme našeg poslednjeg sastanka, dok smo se dogovarali o odlasku iz grada, jedan od članova posmatračke misije Evropske zajednice, koji je prisustvovao ranijim razgovorima između mene i predsednika opštine, tom Livljaninu je u lice otvoreno rekao: "Da ste na vreme poslušali gospodina pukovnika, vojska bi sigurno napustila Zadar, a grad ne bi bio razoren". Predsednik opštine mu na to nije odgovorio. Ćutao je. Jer mnogi sa njihove stane koji su bili  najzaslužniji za sukob sa nama, tada više nisu bili među živima ili su bili smenjeni.
  Iz kasarne sam izašao poslednji. Ne zbog posebne hrabrosti, već zato što sam definitivno znao da su poraženi i da ne smeju da nas diraju.
  Zato sam odlučio da moje vozilo bude poslednje u koloni koja se formirala. I da bude otvoreno. Hteo sam da me vide, a ne da iz Zadra izađem u zatvorenim borbenim kolima.
  U koloni se nalazilo tri hiljade oficira, dve hiljade pitomaca, nekoliko hiljada članova njihovih porodica i na hiljade Zadrana srpske nacionalnosti koji nisu smeli da ostanu u gradu posle našeg odlaska.
  Odlazili smo s nekim pomešanim osećanjem gorčine, razočararnja i zadovoljstva što se posle punih šest meseci zatočeništva i dva meseca neprekidnih borbi, sve najzad završilo. Napuštamo okruženje koje nas mrzi i ne doživljava kao svoje  već naprotiv, kao neprijatelja koga treba uništiti. Bilo kakvo dalje vaspitavanje i školovanje oficira u takvoj sredini, bila bi čista utopija. Školski centri treba da su u gradovima koji vole i cene vojsku, a ne kao u Zadru, gde su nas smatrali okupatorom. Ipak, bili smo srećni što smo uspeli da sve te mlade ljude, takoreći još decu, vratimo kućama, a neprijatelju ne ostavimo ništa ni od naoružanja ni od opreme.
  Kada smo odlazili dan je bio sunčan, mada nas je kasnije tokom puta ka Benkovcu stalno pratila kiša. Zadar je zauvek ostao za nama. Bez želje da se u njega ikada vratimo.
  A što se tiče zadarske presude kojom sam zajedno sa devetnaest mojih oficira artiljeraca u Hrvatskoj osuđen na dvadeset godina zatvora, zbog navodno počinjenog ratnog zločina, tačnije da sam odgovoran za smrt trideset i četiri civila i razaranje grada, evo činjenica koje će umesto mene to bolje objasniti.
  Posrednim gađanjem su sve artiljerijske grupe, koje su bile na daljinama od šest do jedanaest kilometara van okruženja, preciznom vatrom na ciljeve udaljene jedva pedesetak metara od kasarni i vojnih objekata, sprečavale juriš i napad neprijatelja. I pri tome nisu načinili ni jednu jedinu grešku. Jer svaki cilj je bio predhodno otkriven, praćen, analiziran po jačini i važnosti, pa tek onda gađan primerenim kalibrom.
  Pa mi smo samo iz šesnaest projektila 155 milimetara, iz samo jednog oruđa, uništili dve fabrike oružja i minsko - eksplozivnih sredstava u Zadru.
  Ukupno smo gađali i uništili 110 vojnih ciljeva u samom gradu, bez nanošenja gubitaka civilima i rušenja njihovih objekata.
  Artiljerijskim gađanjem iz kasarni, uspešno smo uništavali grupe snajperista, odbijali juriše oklopnih vozila na kasarne, kroz međuprostore zgrada i potpuno presekli njihove puteve dotura  i evakuacije, i to u trajanju  punih pet dana najžešćih borbenih dejstava.
  Besprekornim borbenim ponašanjem na bojištu i maksimalnom zaštitom ljudstva u skloništima i utvrđenim zgradama, imali smo minimalne gubitke. Četiri poginula i dvadeset i šest lakše ranjenih, iako je na svaki naš vojni objekat lansirano preko 2.000 projektila, od tromblonskih  mina do projektila kalibra 128 milimetara. A koliko su streljačke municije ispalili prema nama, nemoguće je utvrditi.
  Ni ja ni moji oficiri ne možemo biti odgovorni što smo u ratu koji su oni započeli bili uspešniji. Niti, pak, možemo snositi odgovornost za njihove sopstvene propuste u obezbeđivanju ljudstva i objekata za vreme napada. Zbog toga su, uostalom, njihovi komandanti svaki čas menjani.
  Zvanična Hrvatska bi trebalo da zna šta se sve u Zadru dešavalo, a ne da njeni predstavnici daju izjave kako sam ja, zbog zadarske presude, jedna od prepreka za normalizaciju odnosa dve zemlje.
  Prava istina je sasvim drukčija. Hrvatska sada napada mene, ne što sam potpredsednik vlade, već što želi da popravi svoj međunarodni rejting pred konačno rešenje granica sa nama. To rade zbog Prevlake, zbog Dunava, zbog naših mesta u njihovom okruženju. Ali pre svega što će čim s nama uspostave normalne odnose, morati da dozvole povratak prognanih Srba iz Hrvatske i vraćanje celokupne njihove imovine. Zato oni neće da imaju posla sa nama. A ne zbog Perišića.
  Uostalom ako njima toliko smeta Momčilo Perišić koji je branio i odbranio legalnu vojsku od njihove paravojske, jer Hrvatska tada nije bila još međunarodna priznata država, kako onda nama ne smeta Stipe Mesić koji je javno obećao da će rasturiti Jugoslaviju i bio veliki faktor  za vreme "Bljeska" i "Oluje" ? Ja na to pitanje nemam odgovor.
  A što se Zadra tiče, ispričao sam kako je bilo. Ne postoje dve istine.                                                   

Извор: Таблоид
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Monstrum

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 8918
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Nikola kod vas u Hrvatskoj je i dalje komunizam kroz politiku Mesica.
Sve sto pisete vi iz hrvatske o visepartiskom sistemu je glupost. Jedino sto ste pokazali to je da ste i dalje komunisticka zemlja samo "samostalna". Tudjman je bio komunista, Mesic je bio komunista. I tacka.
« Poslednja izmena: 14. Nov 2008, 21:23:44 od Promaseni »
IP sačuvana
social share
Sta da radim sutra?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
Zastava Zagreb - Republika Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
I kod nas se tako prica, kvartovska spreha  Smile
IP sačuvana
social share
Duh Sekire: Ја да сам се питао сада би у Загребу биле рекламе на ћирилици, и још бисте се извињавали што нисте имали више да вам узмемо - link
Reply by nikola34: @x#%§!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Monstrum

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 8918
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Kakav komunizam o cemu tebra pricas  Smile
Da li je Stipe Mesic bio komunista?
O tome ti pricam....

Imate istu ideologiju kao pre trideset godina...mislim ideologe i vlast....
« Poslednja izmena: 14. Nov 2008, 22:05:05 od Promaseni »
IP sačuvana
social share
Sta da radim sutra?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Pa normalno da u postsocijalistickoj zemlji je skoro sav kadar bio clan partije. Kao i oficiri, sudije itd. Ako oces nesto, upises se u partiju, nije islo drugacije
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 926
Zastava Vanuatu, međ' šljivama
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.18
mob
Nokia 3720c
Citat

Zasto ih cuva?

Upravo u tome i jeste nesreca nas Srba. Sto se nase rukovodstvo igralo rata, tj. prodalo je i izdalo zemlju zarad sopstvenih guzica. Kao sto rece Perisic, kada su onom liku naredili da ukljuci telefon, ili onom drugom pogodili stan i kad je dupe zaigralo stiskavac, nisu Hrvati vise onako osorno napadali. Isto tako rece da su se generali u Beogradu setali u paradnim uniformama. To i jeste sva nesreca. Da su sravnili pola Splita kada se onaj brkati kreten popeo na tenk i poceo da davi bespomocno 18-ogodisnje dete ( i to bratka Makednoceta, a ako je iko napakostio Hrvatima to su Makedonci  Smile ) drukcija bi se pesma pevala.

Ista stvar vazi i za Slovence. Da ih je JNA pokosila u startu- kao sto je imala mogucnosti, ali ne i odobrenje, ostali ne bi smeli ni da prdnu. Dzabe im nemacke i americke sluzbe.

Ali mi smo se igrali rata, kreni-stani i tu igru igubili. Mada na ovim nasim porostorima, malo malo pa bude revansa.
IP sačuvana
social share
Mene sve rane moga roda bole,
I moja duša s njim pati i grca.

Neću da budem Švabo, u životu i u kinu

Naše će sjene hodati po Beču, lutati po dvoru, plašeći gospodu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 12. Sep 2025, 15:36:28
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.