Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: STRUJA UBILA DEČAKA Otac uzalud zakopavao sinčića u pesak  (Pročitano 2297 puta)
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 3056
OS
Windows 7
Browser
Chrome 44.0.2403.157
mob
LG G3
Ne pomaže tu ni oživljavanje niti bilo šta kad je udar toliko jak da odbaci unesrećenog tu nažalost samo pop treba.

Meni je u selu komšij poginuo od elketrične kosačice i bio sam prisutan,već se smrkavalo on došao sa posla pa da pokosi dvorište,mi klinci sedeli preko puta i pili pivo.Krenuo da ksoi i ugasi mu se kosačica,kako je sputsio ruku n motor,tako se videlo kako "munja" prolazi kroz njega i rasipa se o zemlju.I samo ga je bacilo metar od kosačice,kad smo pritrčali mi i matorci,jedan lik je pokušao oživljavanje ali bezuspešno.Još je ova što je nastardao bio bos,a trava oko mesta gde je udarilo spaljena kao da si vatru založio.

Postoje pravila kad radiš sa strujom obavezno obuća sa gumenim đonom i ako trebaš da doirneš elektromotor u radu ili generator,čak i kad stane zbog defekta obavezno,ali obavezno dodirukeš spoljnim delom šake i to blago dodiruješ.Nikako unutrašnjim delom kao kad npr hoćeš da uzmeš nešto,jer iako probije dok držiš spolji deo šake ne možeš dodatno da stegneš i još više zatvoriš strujno kolo,ovako sam pecne i odbaci šaku.

Mene je luppila struja preko grla za sijalicu kad sam pametovao da polomljeno grlo odvijem rukom,sreća tu bio deda pored mene pa kad je video šta se dešava odmah izgasio na prekidaču,inače gledam ruku koja sama sve jače steže,iako ja pokušavam da popustim,sreća pa je to kratko bilo,ali opet od tad kad se radi sa strujom pipam samo kad je ugašeno ili kad je spuptena sklopka  Smile
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
to ne mozes znati dok se ne odradi postupak ozivljavanja....
stanje prividne smrti izazvane strujnim udarom
moze da traje i do 5-10 minuta...

iznenadio bi se da znas koliko svakodnevnih  ljudi neumije da pruzi ni osnovnu prvu pomoc...i koliko ljudi izgubi zivot zbog toga....
a ovamo kao sve znaju... Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 44.0.2403.155
Mene je luppila struja preko grla za sijalicu kad sam pametovao da polomljeno grlo odvijem rukom

I meni se nešto slično desilo kad sam menjao sijalicu na nekoj zidnoj lampi koja je mnogo visoko i ne vidi se unutra.  Smile Srećom, uspeo sam posle pola sekunde sam da izvučem ruku.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.10.5
Browser
Safari 600.8.9
mob
Apple 15
I zato postoje ovi novi osiguraci koji "izbace" kada dodje do preopterecenja...

BTW. kada vidim ljude koji kose travu u papucama... sa otvorenim prstima... Pa srecno im bilo, sta da kazem...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 3056
OS
Windows 7
Browser
Chrome 44.0.2403.157
mob
LG G3
Ma većina kuća još uvek nema automatske osigurače  Smile automtaski osigurač čim zašmercuje odmah izbaci,ali oni stari sa licnama izabce tek kad aparat overi ili kad ne daj Bože čovek završi karijeru.

Ovo je bilo na vikendici,sa starim brojilom i osigurači sa licnama,nekim klincima bilo zabavno da gađaju sijalicu pa ko je prvi polomi,i umalo da platim danak neiskustvu i mojoj pameti  Smile

Al u ovom konkretnom slučaju za ovo jadno dete en pomaže ni osigurač,jer sama mašina ili je probila il je imala skrnavo uzemljenje i nikakvu sigurnosnu zaštitu sem prekidača.Zato sad svi noviji prekidči za te mašien imaju dodatne osigurače u sobi koji reaguju i na najmanju promenu.

A i po sleima uglavnom enuki ljudi barataju opasnim mašinama.
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
ljudima je to skupo...a nas narod vjeruje u onu-ma nece mene....
pa kad se desi da ga hoce....onda razvodna kutja od 50 maraka..10 osiguraca 80 maraka...majstor 100 maraka...
i na  platu od 450 maraka...izgleda kao dzaba  Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

ću te patošem

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2882
OS
Windows 7
Browser
Chrome 44.0.2403.157
mob
Nokia 33-10
ljudima je to skupo...a nas narod vjeruje u onu-ma nece mene....
pa kad se desi da ga hoce....onda razvodna kutja od 50 maraka..10 osiguraca 80 maraka...majstor 100 maraka...
i na  platu od 450 maraka...izgleda kao dzaba  Smile

Bezbednost ne sme da bude skupa. Cigare su luksuz, alkohol je luksuz, kola su luksuz, bezbednost je preživljavanje.

Jbt, ja na vikendici imam sklopsku i automatske osigurače  Smile
Nije to neki veliki trošak, a znači dosta. Spašava ljude od strujnog udara i požara.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 3056
OS
Windows 7
Browser
Chrome 44.0.2403.157
mob
LG G3
Meni stoji staro brojilo na vikendici,mada tamo idemo samo za 1 maj i to ej to.Pošto deda napravio vikednicu u najgorem vikend naselju u regionu  Smile  s'kraja 80-ih tu počeli oficiri JNA da dižu vikendice pa i deda mislo da će taj de o da procveta,kad vikend naselje završillo slavno kao JNA,sad moraš da prođeš pored groblja koje se proširilo toliko da je tik uz put,asflata nema 1km do vikendice,bio nekad sam ostala samo uspomena,ulična rasveta ništa,zaraslo sve.

Meni se ne isplatri da ulažem jer je baš na lošem mestu u sred šuem,planovi su bili drugačii ali jbg propala država u kojoj je planirano  Smile

A da i kad je gužva u stanu ili enma gde drugde onda se i tu privodi,a i dajem klučeve ortacima sa istim povodom,tako da se ne siplati da se ulaže  Smile a ne credi ni da se prida jer je lokacija nulča,a objekat vredi duplo više nego što nam nude za njega i za plac  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

ću te patošem

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2882
OS
Windows 7
Browser
Chrome 44.0.2403.157
mob
Nokia 33-10
Ok ako u njoj pališ samo dve sijalice, rešo i eventualno Obodin. Ja tu palim i brusilice, i aparat za varenje i kosilicu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.109 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.