Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: u svedskoj 18-godishnji regruti voze leoparda 2-jku ...  (Pročitano 11204 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Ucestvovao je covek koji je radio na razvoju tenka, ali bf je veci strucnjak i od njega
ne kazem da sam veci struchnjak ,ali ne moze da se ponasha prema nama po principu :vi ste glupi,nemate pojma,ja sam struchnjak ,ja to znam - a da ne pokaze svoje znanje u praksi .

to me podseca na onu prichu m-70 je najbolja pushka na svetu ,nema nikakve veze sa ak-47 i.t.d.  pa brate ,nismo ni mi pasli travu Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
Izvini ali on se uopste nije tako ponasao, naprotiv, ti si taj koji se ponasa prepotentno, ne bih ti inace zamerio.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.8
Pa Ivancic je dosta puta pokazao svoje znanje u praksi. Pogledaj na Srpskom Oklopu, tamo se moze naci mnogo priloga od istog. Mozda tenk M 84 nije najbolji na svijetu ali ga se ipak ne moze toliko vuci po blatu. Mozemo pricati da Yugo nije bio najbolje auto ali taj tenk ipak nije bio na nivou Yuga. Uostalom, to je bio najveci domet sto su ga bivse republike mogle dostici, i to nije bilo niamlo lose u svjetskim okvirima.
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Aries
Pol
Poruke 133
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
PS

Prezivam se Ivanovic. Samo vas citam.  Za sada.

Pozdrav
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.8
PS

Prezivam se Ivanovic. Samo vas citam.  Za sada.

Pozdrav
Uf, znam ali na brzinu sam napisao.
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
izvinjavam se ako sam se ponashao prepotentno,ali:

- da li je m-84a bio bolji tenk od m1a1 abramsa 1991. nazalost nije.
- da li je m-84a bio bolji od t-72m i m1 . jeste -ali ,to su izvozne verzije sa osiromashenim suv i za njih je isporuchivana municija sa chelichnim penetratorima .
- da li je m-84a bio bolji od t-72b . nije - bili su tu negde ,t-72b je imao bolji oklop,m-84a jachi motor.oba su imala suv koji omogucava gadjanje iz pokreta i nocnu borbu,ali oba zaostaju po tom pitanju za zapadnim tenkovima.
-da li je m-84ab1 bolji od t-90s .nije - opet je nash tenk brzi ali je ruski bolje oklopljen Smile.da li imaju moderne suv? imaju ,ali im je top opet slaba tachka ,a i oklop im je slabiji od zapadnih tenkova,pa tako zapadni tenkovi mogu da ih unishte sa vece daljine nego oni njih ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
Citat

Мислим да је човек више пута поновио и објаснио да то није истина (знаш оно проценат погодака у мету, турбине итд.)
Ја му верујем јер је реалан и објективан и јер зна можда највише на нашим просторима о томе!
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.8
Moja primjedba je, da se M 84 vise niti proizvodi, niti usavrsava i tako je svako poredjenje sa suvremenim tenkovima isuvisno. Tehnika napreduje, elekrtonika isto tako a sada pisemo 2007, vec skoro 20 godina od kada je zavrsen projekat M 84 sa modifikacijama. "Vihor" bi se mogao porediti sa danasnjim "Abramsom" ali posto nije dogurao dalje od projekta i makete, sve se zasniva na spekulacijama.
IP sačuvana
social share

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Citat

Мислим да је човек више пута поновио и објаснио да то није истина (знаш оно проценат погодака у мету, турбине итд.)
Ја му верујем јер је реалан и објективан и јер зна можда највише на нашим просторима о томе!

mislim da je vishe puta objashnjavano da m-84 ne moze da probije prednji oklop abramsa sa vishe od 500 m (nazalost to je tako i danas jer iako su razvijeni novi projektili i oklop na abramsu je uvecan  Smile ). s druge strane abrams lako probija oklop svih derivata t-72 na daljinama i preko 2 km (izuzimajuci one opremljene sa kontakt-5 ,o chemu postoje kontradiktorni podaci )
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Aries
Pol
Poruke 133
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
Fino vas je citati. Ima puno drugih stvari koje su bitne, a koje jos niste spomenuli. Jedna od njih se zove raspolozivost.  Da ne bih ulazilo u neke matematicke racunice i pretpostavke, iz iskustva znam, jer puno sam puta drzao nastavu o tenku M84, najbolje se to moze objasniti na primjerima.

Tenk M84 red. br. 21316 Bio je sest puta bio pogodjen zoljom. Pet puta zolja usla u kupolu i napravila unutra dar-mar. Sve popravke izuzev jedna gdje je zolja prosla kroz lezaj kupole trajale oko 5 dana. Za ovu popravku gdje je zolja prosla kroz lezaj kupole trebalo mi je oko deset dana.  Tenk raspoloziv citav rat izuzev manje od dva mjeseca.

Odrzavanje tenkova u Kuvajtu.

150 tenkova M84 odrzava (odrzavalo) 12 majstora. Ili 0,08 po tenku. Abramsa odrzavaju 4 majstora po jednom tenku. Bili smo zajedno jedno vrijeme u 15 brigadi kuvajtske vojske. Za mali kvar  motora ( turbine) ista se vadi i salje u Ameriku.  Motor naseg tenka pojedini majstori rastave u radionici i sastave ponovo. Doduse bilo je malo takvih majstora. Jedan od njih je Danko Martinovic sa kojim sam otisao zajedno u Pustinjsku oluju i koji je jos u Kuvajtu. Sad radi za americku vojsku. Bilo ih je jos nekoliko takvih, ali malo.

Kad sam 1996 dosao ponovo u Kuvajt u radionici me docekalo  7 ili 8  neisparavnih ziroblokova. U svakom zirobloku imaju tri identicna ziroskopa. I za dva dana sam popravio 5 ziroblokova.
Ziroblokovi od Abramsa se mogu popravljati iskljucivo u fabrici gdje se prave u Americi.

U toku rata smo usavrsili mjenjanje topovske cijevi tako da je ekipa iz moje radionice pred kraj rata mjenjala topovsku cijev za jedan radni dan. Od ujutro do navece.
Nisansku spravu DNNS-2 mjenjali smo za manje od sat, a ugradjivali smo i DNNS-1 na mjesto DNNS-2. Ovo se zove kompatibilnost, ali necemo sad o tome. A i mogli bi. Za vrijeme Zalivskog rata puno dijelova sa kojima smo popravljali M84 skidali smo sa unistenih T55 ili T59. Kompatibilno.

Pogodak u ceonu plocu bilo kojeg tenka od bilo kojeg zrna M84 garantovano nanosi takva ostecenja na tenku i posadi da je daljna upotreba tenka neizvjesna. Posada je izbacena iz upotrebe na nekoliko mjeseci, a i tenk je pretrpio znatna ostecenja.

Bocna silueta M84 je 2,5 kvadratnih metara manja od bocne siluete Abramsa. Ja sa 2 kilometra sa M84 sigurno pogadjam pola kvadratnog metra iz prvog zrna. I to iz bilo kojeg uslova gadjanja. Cilj pokretan ili stoji. Moj tenk pokretan ili stoji. Kretanje paralelno sa metom ili prema meti.

Ode na pivu. Dolazim za pola sata.

Smile

Vlado
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.075 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.