Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: u svedskoj 18-godishnji regruti voze leoparda 2-jku ...  (Pročitano 11097 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
da vam objasnim kako se vrshi gadjanje iz leoparda 2 :

-nishan je potpuno stabilisan .to znachi da slika koju nishandzija vidi ne podrhtava kad se tenk krece,prelazi preko rovova i.t.d.
- nishandzija okrece nishan prema cilju i prati ga konchanicom (u stvari nije konchanica vec malo drugachiji oblik,ali nebitno). on samo treba da drzi konchanicu na cilju par sekundi da balistichki kompjuter izrachuna ugaonu brzinu pomeranja kupole...
- u isto vreme dok drzi konchanicu na cilju on pritiska dugme laserskog daljinometra koji odredjuje daljinu automatski
- nakon ovog bal.kompjuter sam rachuna preticanje,pomera cev (automatski) i nishandzija samo puca ...

ovo je osnovni nachin rada koji se u borbi primenjuje u 90% sluchajeva (postoji mogucnost i ruchnog ubacivanja daljine,pa i manuelnog nestabilisanog nishanjenja,ali to se radi samo kad je tenk oshtecen). sve vojske koje imaju leoparda imaju i simulatore na kojima regruti izvedu 1000-de simuliranih gadjanja pre bojevog. sistem je toliko pojednostavljen da vishe lichi na video-igru nego na ratovanje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
to i dalje ne daje prednost regrutu sa 6 meseci obuke nad profesionalcem sa godinama svakodnevnog rada na datom orudju.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
prednost ima onaj ko ima brze reflekse - a to je obichno onaj ko je mladji. ako profesionalac nema ratno iskustvo (kao shto vecina profesionalaca nema) ,posle par meseci uvezbavanja obojica su na istom. inache ,treba reci da su vecina profesionalaca u americhkoj vojsci ljudi od 19,20 godina - niko ne provede ceo zivot u vojsci osim ako nije oficir ili neki dobro placeni specijalista ....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 898
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.10
Bf, pokusavas da objasnis nesto o cemu jako malo znas. Nisi ni svestan sta sve treba uraditi da bi se tenk pripremio za gadjanje. Bez dobro uradjene pripreme celog sistema nema pogotka. Priprema za ukljucivanje sistema, nulovanje sistema, rektifikacija...
Koga ovo zanima (konkretno za M-84) neka potrazi casopis "Novi Glasnik" broj 3, Jul/Avgust 1993. god. Tu se govori samo o pripremi tenka za gadjanje, a samo gadjanje je posebna prica.
« Poslednja izmena: 08. Mar 2007, 14:45:55 od 211 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
Slusaj coveka, on je to prosao, za razliku od nas
« Poslednja izmena: 08. Mar 2007, 15:46:01 od ramon23 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Па ако је служио војску у последњих 15 година, тешко да је ишта битно научио, осим да се на стражи не спава.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 898
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.10
Па ако је служио војску у последњих 15 година, тешко да је ишта битно научио, осим да се на стражи не спава.

Ako si mislio na mene, evo odgovora:
Vojsku sam sluzio 95/96. Prva dva meseca u centru za obuku vozaca borbenih vozila VP 2908 Vrsac, ostalih deset meseci u 211. oklopnoj brigadi VP 6592 Nis. Konkretno VES 11418 (vozac tenka M-84). Bio sam u onoj manjini koja je htela da nauci o tenku sto vise. U to vreme, u brigadi je bilo vise vojnika po ugovoru nego redovne vojske. Disciplina je bila na visokom nivou u odnosu na pojedine kasarne u Nisu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Aries
Pol
Poruke 133
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
Nema tenka M84 i T72 u SFRJ u koji nisam usao. Sve i jedan sam popravljao. Neke vise puta. Ratovao sam sa ovim tenkovima. Na svim ratistima. Gdje je bio tenk bio sam i ja. Skolovanje je skolovanje. ali iskustvo je iskustvo.   Jedan moj prijatelj, ministar u Vladi RS, pametan covjek rekao mi je davno:  Vlado, ako si sa dvadeset godina komunista, to je u redu. Ali ako si sa pedeset godina komunista onda si budala. To je ono sto se zove iskustvo. To se ne moze nauciti. To se stice. Gledam svog sina koji ima 24 godine. Zelen ko zelena trava. Kaze mi moja žena: Pusti ga. Naučiće se. Ima vremena.

Da su mi one godine, a ova pamet.

PS Upustvo za rukovanje tenkom M84, dio oko gadjanja,  sam ja pisao tako da ne moram da citam Novi glasnik.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 898
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.10
Ovo za Novi Glasnik sam napiso jer nemam nista drugo kod sebe. Teks je potpisao potpukovnik Krsta Grujovic, za kojeg znam da ti nemas najbolje misljenje. Verovatno je dosta stvari (ako ne i sve) prepisao iz uputstva koje si ti pisao. Nemam skener da to postavim ovde, ne zbog tebe nego zbog ljudi koji tvrde da je biti dobar tenkista prosto ko pasulj.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.8
Ovo za Novi Glasnik sam napiso jer nemam nista drugo kod sebe. Teks je potpisao potpukovnik Krsta Grujovic, za kojeg znam da ti nemas najbolje misljenje. Verovatno je dosta stvari (ako ne i sve) prepisao iz uputstva koje si ti pisao. Nemam skener da to postavim ovde, ne zbog tebe nego zbog ljudi koji tvrde da je biti dobar tenkista prosto ko pasulj.
Ma, ima ono dugme, pise "destroy" i sve je ko u video igricama.
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.047 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.