Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: U susret Svetskom prvenstvu  (Pročitano 20376 puta)
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
Toti igrao 70 minuta za "Azure"

Italijanski fudbalski reprezentativac Frančesko Toti nastavio je da se oporavlja od operacije noge, a u nedelju je odigrao 70 minuta protiv lokalnog amaterskog tima. To je Italiji bila prva provera sa netakmičarskim timom od kada se reprezentacija prošle nedelje okupila na pripremama za Svetsko prvenstvo u Nemačkoj.

Ekipa svaki dan trenira, ali na igrače poseban uticaj ima skandal sa nameštanjem utakmica, koji ovih dana potresa italijanski fudbal.

Nekoliko igrača iz reprezentacije umešano je u aferu, a selektor Marčelo Lipi ispitan je kao svedok u vezi sa tvrdnjama da je na njega vršen pritisak da u tim izabere neke igrače.

Totijevo zdravstveno stanje je najveća sportska briga Italije.

Kreator igre Rome morao je da se operiše pošto je u februaru slomio nogu u prvenstvenom meču. Posle toga je izašao na teren samo na kratko u poslednje dve utakmice šampionata.

U utakmici sa Sestezeom Toti je često upošljavao igrače, a u poslednjem minutu postigao je gol svojim prepoznatljivim lob udarcem.

Italija je pobedila sa 10:0, a Alberto Đilardino postigao je pet golova. Pomogli su mu Vinčenco Jakinta sa dva gola i Mauro Kamoranezi i Marko Materaci sa po jednim.

"Azuri" su odigrali još jednu trening utakmicu, u kojoj su pobedili četrvtoligaša San Điminijano takođe sa 10:0. Luka Toni postigao je četiri gola, Filipo Inzagi tri, Alesandro del Pjero dva i Simone Perota jedan.

Tu utakmicu sa povredama su završili defanzivci Đanluka Zambrota i Alesandro Nesta. Zambrota je povredio levi butni mišić i u ponedeljak je imao preglede, dok su lekari procenili da je Nestina povreda lakše prirode.

Lipi je posle timu dao 24 sata slobodno, tako da igrači mogu da odu kući i glasaju na lokalnim izborima. On je rekao i da će pauza dobro doći svima da odmore um od skandala.

Ekipa se u ponedeljak okupila u trening kampu "Koverčano", a slede utakmice sa dve reprezentacije koje će učestvovati na Svetskom prvenstvu. U sredu u Ženevi “Azuri” igraju sa Švajcarskom, a u petak u Lozani sa Ukrajinom.

Izvor: B92-Sport
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
Poraz Ekvadora od Makedonije

Fudbalska reprezentacija Ekvadora izgubila je u nedelju od Makedonije rezultatom 2:1, u prijateljskoj utakmici.

Meč je odigran u predgrađu Madrida, u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo, koje će se od 9. juna do 9. jula održati u Nemačkoj.

Pored razočravajućeg poraza u poslednjoj pripremnoj utakmici pred početak Mundijala selektora Ekvadora Luisa Fernandesa Suaresa mogla bi da zabrine i povreda jedinog strelca na duelu sa Makedonijom Karlosa Tenorija.

Tenorio je u 19. minutu doveo Ekvador u vođstvo, ali su Makedonci posle velike greške indisponiranog protivničkog golman Edvina Viljafuertea izjednačili preko Gorana Maznova.

Ekvador je u drugom poluvremenu ostao bez Tenorija, koji je sa terena iznešen na nosilima, a osam minuta pre kraja utakmice Igor Mitreski je sa penala, dosuđenog zbog prekršaja nad Acom Stojkovim, doneo pobedu Makedoniji.

Ekvador je u poslednjih devet utakmica pobedio samo jednom. Tim će u prvoj fazi takmičenja na Mundijalu igrati u grupi A zajedno sa reprezentacijama Nemačke, Poljske i Kostarike.

IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
Ronaldo: Nisam debeo, nemate pojma

Brazilski fudbalski reprezentativac Ronaldo izjavio je da je neznanje uzrok stalne priče o njegovoj telesnoj težini.

On je optužio novinare da se ponašaju kao da nemaju o čemu da pišu. Napadač Real Madrida nije imao dobro sezonu u klubu - stalno su ga mučile lakše povrede, a bilo je nagoveštaja da gubi bitku sa prekomernom težinom. "To me uopšte ne dotiče. Mislim da se sve to svodi na neznanje. Pa, šta je to debljina", rekao je on, gladedajući u pravcu grupe radio reportera, koji su bili na ivici smeha.

"Ljudi o tome tako dugo već pričaju da ja to sada prihvatam kao šalu", dodao je Ronaldo.

Prema njegovim rečima, niko nikada nije izneo tačne brojeve ili procenat masti. "Jednostavno, sve se svodi na neznanje, nedostatak preciznih informacija i na to što nemaju o čemu drugo da pričaju".

Ronaldo, koji ima 29 godina, nije odigrao takmičarsku utakmicu od 8. aprila, kada se povredio u remiju Reala sa Sosijedadom. Tada je povredio butni mišić desne noge.

On sada bez ikakvih problema trenira sa selekcijom Brazila, a prema njegovim rečima, potrebno je samo da uđe u formu za utakmice.

"Za mene je ovo kao priprema pred sezonu. Vraćam se na teren posle povrede, nisam igrao mesec i po dana. Veoma sam srećan što nastavljam da radim svoj posao", izjavio je on.

Ronaldo, koji će se u Nemačkoj četvrti put u karijeri naći na SP, na prošlom Mundijalu postigao je osam golova, a Brazil je osvojio petu titulu šampiona. Na SP 1998. godine dao je četiri gola.

Za predstojeće SP, on je, ipak, odbio da prognozira koliko će golova postići.

"Veoma je teško tako nešto prognozirati. Osnovni cilj je kolektivni trijumf... pomoći Brazilu da osvoji šestu titulu. Moj lični uspeh ide iza toga", rekao je on.

"U svakom slučaju, ako dajem golove, pomažem Brazilu da osvoji titulu", izjavio je Ronaldo, čija su dva pogotka odlučila finalni meč 2002. u Jokohami.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
Nemci pobedili Luksemburg

Fudbalska reprezentacija Nemačke pobedila je Luksemburg rezultatom 7:0, u pripremnom meču za Svetsko prvenstvo.

Po dva gola postigli su Miroslav Kloze, Lukas Podolski i Oliver Nuvil, a drugi gol na meču dao je Torsten Frings. U ubedljivoj pobedi Nemci su imali dva jedanaesterca. Loša vest za Jirgena Klinsmana je povreda Roberta Huta, koji je iščašio članak.

Selektor Jirgen Klinsman rekao je da će igrač Čelsija preći detaljne pregled kada se ekipa vrati u Švajcarsku, u kojoj se priprema za Svetsko prvenstvo koje počinje 9. juna.

Huta je na poluvremenu zamenio član Hanovera 96 Per Mertezaker. Kapiten Nemačke Mihael Balak takođe ima problema sa člankom, zbog čega je propustio meč sa Luksemburgom.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
Češka: Problemi sa Rosickim

Fudbalski reprezentativac Češke Tomaš Rosicki propustiće u utorak prijateljsku utakmicu sa Kostarikom, zbog povrede butnog mišića.

Rosicki, koji je prošle sedmice potpisao ugovor sa Arsenalom vredan osam miliona funti, u nedelju nije trenirao sa saigračima, zbog povrede koju je zadobio u prijateljskom meču sa Saudijskom Arabijom u petak. Kako je saopštio Fudbalski savez Češke, Rosicki je u nedelju bio na terapiji. On će, iako neće igrati, putovati sa timom u Jablonec, gde će se igrati utakmica sa Kostarikom.

Povreda Rosickog nova je briga na listi selektora Karela Bruknera, koji ne može da računa na Vladimira Šmicera. Šmicer je prošle nedelje obnovio povredu noge, pa možda neće ni igrati na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj, koje počinje 9. juna.

Uz to, napadač Jan Koler (prvi na donjoj slici) još se nije potpuno vratio u formu, pošto je propustio nekoliko meseci zbog operacije kolena, a isti problem ima i njegov partner iz napada Vratislav Lokvenc.

"Voleli bismo da barem jedno poluvreme sa Kostarikom odigramo sa prvim timom, ali nećemo to učiniti ako je rizično", rekao je Brukner.

Posle utakmice sa Kostarikom, Česi će igrati i prijateljsku utakmicu sa Trinidadom i Tobagom, što će biti njihova poslednja provera pre početka SP.

Na Mundijalu u Nemačkoj, Češka prvi meč igra 12. juna sa SAD, a slede im dueli sa Italijom i Ganom.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple iPhone 3Gs
Golman Kolumbije kao Dragan Pantelić!

Nešto stariji ljubitelji fudbala u Srbiji sećaju se gola koji je nekadašnji golman Radničkog iz Niša i reprezentacije ex-YU Dragan Pantelić svojevremeno postigao protiv mostarskog Veleža kada je degažirao loptu i savladao svog kolegu sa suprotne strane Envera Marića.

E isto to u utorak je uradio kolumbijski golman Luis Enrike Martines u prijateljskom meču protiv Poljske, čijim je golom Kolumbija pobedila 2:1.

Kada je Martines postigao, u najmanju ruku neobičan gol, poljski golman i čuvar mreže engleskog Vest Bromvič Albiona Tomaš Kuščak samo je sagnuo glavu - ne samo zbog blama, već pre svega zato što je tim sam sebe udaljio od drsa sa brojem 1 na Mundijalu.

"Čini mi se da Kuščak može da zaboravi na nastup na Mundijalu", sarkastično je prokomentarisao komentator meča, nekadašnji napadač Porta Gregor Mjecarski.

Kolumbija je povela u 20. minutu golom Elkina Murilja (lopta se odbila od njega posle udarca Fredija Gvarina), a počasni gol Poljaci, učesnici Mundijala, postigli su u poslednjem minutu.

Širom sveta u utorak se igraju još neke prijateljske utakmice.

U duelu dva učesnika predstojećeg Mundijala Češka je pobedila Kostariku 1:0, golom Vratislava Lokvenca u 82. minutu.

Izvor: MTS-Mondo
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Krajnje beznadezan

...jednom, davno, negde daleko...

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 11837
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 5110
Petkoviću, vrati sina kući!
Ne pamti se da je neki selektor naše fudbalske reprezentacije ikada imao podršku kao što je to bio slučaj sa Ilijom Petkovićem do prekjuče. Dugo je vojvoda Petko odolevao svim bočnim vetrovima kada je u pitanju izbor igrača, imao je za svaku svoju odluku kompletnu fudbalsku javnosti iza sebe jer niko nije hteo ulogu rušitelja atmosfere, dželata ambicija najbolje selekcije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Međutim, kada je umesto povređenog Mirka Vučinića uručio poziv za Svetsko prvenstvo sinu Dušanu, na njega se obrušila lavina nezadovoljstva. Selektor, opet, ne haje mnogo za glas naroda. Iz okoline Klagenfurta, sa završnih priprema plavih za Mondijal, kratko je poručio:

- Uvek sam govorio da mi ovo Svetsko prvenstvo igramo zbog naroda. Narod je taj koji ima pravo na svoja razmišljanja. Izvinjavam se svima, ali ja moram da postupam po svojoj savesti i onome što mislim da je najbolje za naš tim.

Dragan Stojković, bivši predsednik FSSCG, sada prvi čovek Crvene zvezde, bio je zgranut postupkom Ilije Petkovića.

- Nikada se nisam mešao, niti ću se mešati u posao trenera i selektora. Međutim, odluku Ilije Petkovića mogu prokomentarisati samo jednom rečju - skandal - zanemeo je nakratko Piksi, a zatim dodao:

- Žao mi je što će mnogi igrači koji su zaslužili da odu na Mondijal, ostati kod kuće. Takvih fudbalera ima mnogo. Odluka Ilije Petkovića je prevršila svaku meru - razočaran je Stojković.

Milovan Đorić, fudbalski stručnjak, hteo je da ostane po strani u ovom slučaju.

- Ne želim da komentarišem ovaj Petkov potez. Dok sam bio selektor, pokušao sam da podmladim tim i pao sam na tom ispitu. Ja radim u Savezu i deo sam tog tima. Petković i ja smo drugari, generacija, i ne želim da dajem nikakav komentar.

Marko Pantelić, napadač Herte, veruje da selektor zna šta radi.

- Kao i posle prvog objavljivanja spiska i sad mogu da kažem samo da mi je žao što se posle uspešne sezone u Herti nisam našao u reprezentaciji. Ipak, to je izbor selektora Petkovića. On odgovara za rezultate i najbolje zna ko mu je potreban na Mondijalu u Nemačkoj. To što je pozvao sina, ne mora ništa da znači. Ostaje mi samo da poželim našim momcima sreću na Svetskom prvenstvu i verujem da mogu da nas obraduju i da zauzmu jedno od prva dva mesta u grupi. Naša reprezentacija se već dugo kotira kao jedna od kvalitetnijih u svetu i mislim da je vreme da to potvrde baš u Nemačkoj.

Veljko Paunović, kreator igre Hetafea, nije očekivao svoje ime na spisku za Nemačku pod rednim brojem 23.

- Ne bih mogao da kažem da li je Dušan Petković zaslužio poziv ili nije. Jedino što mi je nelogično jeste da se centarfor menja defanzivcem. Što se mene lično tiče, nisam očekivao poziv. Kada me selektor pri objavljivanju spiska nije uvrstio ni među rezerve, znao sam da neću dobiti poziv bilo ko da se povredi. Drago mi je što u javnosti postoji mišljenje da sam zaslužio poziv, ali bi bilo još lepše da sam se našao u Nemačkoj. Želeo sam da igram za reprezentaciju jer mislim da sam mogao da pomognem.

Dejan - Rambo Petković, fudbaler Fluminenzea, davno se oprostio od najdražeg dresa.

- Jedino što mogu da kažem jeste da nemam komentar. Ja sam odavno prestao da se nadam pozivu. Mislim da je žalosno što se sve ovako desilo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
Ukrajinci sa ženama od polufinala

Fudbalskim reprezentativcima Ukrajine obećano je da će moći da provedu određeno vreme sa svojim suprugama, ako uspeju da se plasiraju u polufinale Svetskog prvenstva u Nemačkoj. Upitan da li će dozvoliti svojim igračima da se viđaju sa ženama i devojkama tokom SP, selektor Ukrajine Oleg Blohin je rekao: "Lično ću poslati svoje igrače da se vide sa svojim suprugama, ukoliko dođemo do polufinala".

"One kojima se ne bude išlo, lično ću odvući kod njihovih žena. Možete me držati za reč", rekao je Blokin ruskom dnevniku Sport Ekspres.

Ukrajina će na SP, koje počinje 9. juna, igrati u Grupi H sa Španijom, Tunisom i Saudijskom Arabijom.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
Zambrota propušta početak SP

Odbrambeni fudbaler Đanluka Zambrota najverovatnije će propustiti prvu utakmicu Italije na SPu Nemačkoj, zbog povrede leve noge.

Italijani 12. juna igraju sa Ganom, u prvom kolu Grupe E na SP. Lekar reprezentacije Italije Enriko Kastelači izjavio je da Zambrota neće moći da igra 15-20 dana, što znači da bi mogao da propusti i drugu utakmicu, 17. juna sa SAD. Poslednji meč u grupi, Italijani igraju 22. juna sa Češkom.

Spoljni igrač Zambrota povredio je butni mišić na nezvaničnoj trening utakmici protiv jedne amaterske ekipe u nedelju.

Kako je saopšteno, iako neće igrati, on će putovati sa timom na dve prijateljske utakmice, koje će Italijani igrati u Švajcarskoj ove nedelje.

Zambrota u postavi Italije obično počinje na poziciji levog beka, iako je u poslednje vreme igrao i na desnoj strani. U nekoliko poslednjih zvaničnih utakmica, Fabio Groso je počinjao na levom beku, a Zambrota na desnom.

Moguće zamene za Zambrotu su Masimo Odo iz Lacija i Kristijan Zakardo iz Palerma.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
Stop za huligane od 30. maja

Oko 3.300 engleskih najvijača koji su na spisku poznatih huligana moraće da preda policiji svoje pasoše, pošto je od utorka za njih stupila na snagu zabrana putovanja. Vlasti žele da spreče huligane da putuju na Svetsko prvenstvo u Nemačkoj, koje počinje 9. juna. Zabrana putovanja za policiji poznate huligane uvedena je posle Evropskog prvenstva 2000. godine, kada su engleski navijači u Belgiji pravili velike probleme.

Svih 3.300 huligana će morati da preda pasoše do ponoći 30. maja, a moraće i da se javljaju lokalnim policijskim stanicama svakog dana kada Engleska bude igrala na SP. Ukoliko to ne urade, mogli bi da provedu šest meseci u zatvoru uz novčanu kaznu.

Britansko ministarstvo policije saopštilo je da izvanredno sarađuje sa nemačkim kolegama i da su obe strane uverene da će sprečiti bilo kakav ozbiljan problem sa navijačima.

Mundijal 1998. godine u Francuskoj, poslednji održan u Evropi, obeležili su brojni incidenti. Na EP 2000. godine u Belgiji i Holandiji, čak 1.000 engleskih huligana je uhapšeno.

Za razliku od tih turnira, SP 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji prošlo je skoro bez ijednog problema. EP 2004. godine u Portugalu takođe nisu obeležili problemi sa navijačima, iako je oko 50 ljudi uhapšeno u jednom turističkom gradiću, nekoliko stotina kilometara udaljenom od mesta gde je Engleska igrala.

Mnogi navijači tvrde da je ključ mirnog turnira ponašanje i pristup policije, što je u Japanu dokazano. Policija u Portugalu, pošto je zatražila savet od britanskih kolega, bila je fer, ali stroga, a Nemci sada kažu da će na takav način i oni pristupiti navijačima.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.