Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: U susret Svetskom prvenstvu  (Pročitano 20200 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

In the shade, therefore, we will fight!

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6523
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
mob
HTC Touch Cruise
Kranjčar: Nije Niko isto što i Dušan

Slučaj "otac i sin u reprezentaciji" nije srpski izum, budući da isti problem muči hrvatsku fudbalsku javnost već nekoliko godina.

Selekciju "kockastih" već dve godine sa klupe predvodi Zlatko Cico Kranjčar, a on je došao pod udar hrvatskih medija, pošto je u tim za Svetsko prvenstvo uvrstio svog sina Niku.

Za razliku od Dušana Petkovića, sin hrvatskog selektora nije napustio pripreme reprezentacije i izvesno je da će igrati na Mundijalu.

"Ne mogu da uporedjujem ta dva slučaja, jer je Niko ostao uz tim. Kod nas nije bilo velikih tenzija po tom pitanju, a sve se brzo stišalo. Niko i ja smo se lako nosili sa tim i nismo imali bilo kakvih problema. Mislim da ni jedan ni drugi nismo to zaslužili", rekao je Cico Kranjčar za "Glas javnosti".

On je dodao da je Dušan Petković stariji od njegovog sina i da je verovatno zbog toga odlučio da napusti tabor plavih.

"Verovatno je procenio da će tako zaštititi ekipu od pritisaka. Medjutim, ja sam još ranije rekao da neće novinari sastavljati ekipu, nego selektor! Tako verujem da Dušan ima kvalitete da se nadje u timu SCG", istakao je Kranjčar.

On tvrdi da plavi mogu da naprave dobar rezultat u Nemačkoj, bez obzira na činjenicu da se nalaze u "grupi smrti".

"Vaša ekipa je odlično vodjena. Medjutim, uspeh na Mundijalu zavisiće od alternativa na klupi kojima raspolaže Petković. Ako smo mi savladali Argentinu i remizirali sa Brazila, zašto to ne biste mogli i vi? Mislim da možete da iskoristite mentalitet ovih naših prostora i iznenadite Argentince i Holandjane", istakao je Kranjčar.

Izvor: MTS-Mondo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6523
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
mob
HTC Touch Cruise
Brazilska reprezentacija najskuplja na svetu

Fudbalska reprezentacija Brazila vredi 410 miliona evra, i to je najskuplji tim u istoriji svetskih prvenstava, procenila je nemačka novinska agencija DPA.

Najvredniji je Ronaldinjo, čija odštetna klauzula glasi na neverovatnih 125 miliona evra. Kaka, sada vezni igrač Milana, vredi 35, a Ronaldo 30 miliona evra.

Prema podacima fudbalskog saveza Brazila, u inostranstvu igra čak 5.000 brazilskih fudbalera.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6523
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
mob
HTC Touch Cruise
Gatuzo ne igra na prva dva meča na SP

Vezni fudbaler italijanske fudbalske reprezentacije Djenaro Gatuzo propustiće, zbog povrede butnog mišića, prva dva meča na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj, objavili su mediji u Rimu.

Gatuzo će, kako tvrde italijanski novinari, sigurno propustiti utakmicu sa Ganom, koja je na programu 12. juna u Hanoveru, a ANSA navodi da neće igrati ni protiv SAD.

"Gatuza ću jedino da menjam na terenu, ne i u ekipi. On će nam se vratiti, nadam se što je pre moguće", izjavio je selektor Italije Marčelo Lipi.

Prvi meč italijanske reprezentacije na Mundijalu propustiće najverovatnije i defanzivci Djanluka Zambrota i Alesandro Nesta, dok je nastup rekovalescenta Frančeska Totija još pod znakom pitanja.

Na šampionatu sveta, koji počinje u petak, Italija igra u F grupi sa selekcijama Češke, Gane i SAD.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6523
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
mob
HTC Touch Cruise
Petković: Piksijeva izjava početak hajke

Nesudjeni učesnik Mundijala u Nemačkoj i famozni broj "23" u selekciji SCG Dušan Petković izjavio je da je početak medijske kampanje protiv njega i selektora bila izjava Dragana Stojkovića Piksija.

"Strašno sam razočaran Piksijevim izjavom, jer je to, praktično, bilo 'zeleno svetlo' za početak medijske kampanje protiv mog oca i mene. Stvarno ne znam koji je razlog za to, a podsetiću da su plavi upravo dok je Stojković bio prvi čovek saveza, doživeli dva najveća šamara protiv Azerbejdžana", rekao je Petković na konferenciji za novinare.

On je dodao da ga je iznenadila i izjava srpskog trenera Dragoslava Stepanovića, koji je takodje kritikovao Petkovićev izbor.

"Stepanović je rekao da se ne seća perioda kada sam igrao u Bundesligi. Medjutim, znam da je on, dok sam ja nastupao za Volfsburg i Nirnberg, trenirao ekipu nekih naših radnika, gasterbajtera", istakao je fudbaler OFK Beograda.

Petković je ponovio da se u Beograd vratio kako bi zaštitio oca i dobru atmosferu reprezentaciji.

"Ja sam bio spreman da podnesem medijsku kampanju koja je pokrenuta, ali on nije. Pritisak javnosti uticao je na njega i video sam da to nije isti čovek čiji tim je u kvalifikacijama primio samo jedan gol. Zato sam, prvi put u životu, odlučio da stanem u njegovu zaštitu, ne kao selektora, već kao oca", naveo je Petković.

On je rekao da ne može da shvati zašto su pojedini mediji svojim pisanjem krenuli u kampanju "mržnje" prema Petkovićima.

"Mediji su razapeli moga oca, iako prvenstvo još nije ni počelo. Verujem da imam kvalitet za reprezentaciju, a potpuno je nebitno da li je na klupi moj otac ili neko drugi. Danima sam rezmišljao šta da radim, razgovarao sa Kežmanom, Miloševićem i Stankovićem i pokušao da im objasnim svoju odluku", istakao je Petković.

On je dodao da nije ni očekivao da igra na Mundijalu, ali da je bio deo ekipe koja je započela kvalifikacije za Nemačku.

"Bio bih presrećan čak i da sedim sa zastavicom na tribinama. Medjutim, očigledno je to nekim novinama smetalo. Eto sad sam se vratio kući i valjda će svi biti zadovoljni", zaključio je Petković, iznova demantujući navode da se posvadjao sa ocem i da ga nemačke poreske vlasti traže zbog utaje poreza.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple iPhone 3Gs
Raul samouveren

I pored nagoveštaja da neće u biti startnoj postavi španske reprezentacije golgeter Reala Raul uveren je da se to neće dovoditi u pitanje.

Španac je u promenljivoj formi u poslednjih nekoliko godina, sa samo pet golova u poslednjoj sezoni. Dok je Raul varirao Fernando Tores i David Vilja igrali su veoma dobro i nametnuli se Aragonesu kao prvo rešenje u napadu.

Iako je Raul najbolji strelac reprezentacije u istoriji, prvi put u karijeri mu je ugroženo mesto u startnih jedanaest.

"Nisam zabrinut, već veoma smiren, jer znam da imam podršku trenera i drugova, a to je najvažnije", rekao je Raul.

"Tu sam da pomognem nacionalnom timu. Trener zna moje mogućnosti i ja sam tu da branim boje svoje zemje".

Ipak, selektora Aragonesa zanima samo uspeh na turniru.

"Idemo sa mnogo entuzijazma, vere i samopouzdanja. Želimo u istoriju i nećemo se zadovoljiti ničim manjim. Ali jasno nam je da ima još tomova jakih kao naš. Izuzevši Brazil koji je iznad svih, Španija je grupi dobrih timova  i biće veoma izjednačen", rekao je Aragones. 

Prvu utakmicu na turniru Španci igraju sa Ukrajinom 14. juna

Izvor: B92-Sport
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
"Azuri" bez Gatuza na startu?

Italijanski fudbaler Djenaro Gatuzo propustiće prvu utakmicu Azura protiv ekipe Gane zbog povrede butnog mišića.

Još uvek je neizvesno da li će "Lavlje srce" biti spreman za drugu utakmicu Italije u grupi sa selekcijom SAD.

"Gatuzo će propustiti jednu a možda i dve utakmice", rekao je fizioterapeut italijanske reprezentacije Enriko Kastelači za sportski dnevnik "Gezeta delo sport".

Prema njegovim rečima, Gatuzo će pauzirati 15 dana zbog istegnuća mišića, što znači da postoji rizik da će propustiti čak i drugu utakmicu koju Italija igra protiv reprezentacije SAD 17. juna.

"Biću veoma razočaran ukoliko propustim dve utakmice. Nisam sujeveran ali mislim da je neko bacio kletvu na mene. Ipak, ići ću na Svetsko prvenstvo, makar morao da se vežem konopcem za sedište u autobusu", kazao je Gatuzo.

Reprezentacija Italije, koja će večeras stići u svoj sportski kamp u Nemačkoj, već je morala da se odrekne usluga igrača odbrane Djanluke Zambrote koji će, zbog povrede, propustiti prvu utakmicu Grupe E u ponedeljak.

Brojne povrede muče trenera ekipe Marčela Lipija koji još uvek nije siguran da li je zadnji vezni Alesandro Nesta moći da igra u prvoj utakmici zbog obnovljene povrede mišića.

IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
Stojković i Basta čekaju šansu

Posle EP u Portugalu, novo veliko iskušenje za Dušana Bastu i Vladimira Stojkovića je SP u Nemačkoj.

Na prvobitnom spisku Ilije Petkovića, poziv da učestvuje na Mundijalu dobio je i Mirko Vučinić, najbolji napadač mlade reprezentacije, ali je zbog povrede ostao bez šanse da pokaže šta zna.

Dojučerašnji saigrači u Crvenoj zvezdi, Basta i Stojković, izjavili su da su spremni za nastup na najatraktivnijem fudbalskom takmičenju planete.

"Spreman sam i uvek se nadam da ću dobiti priliku da igram, makar i poslednjih 10 minuta utakmice. Uvek je 'A' selekcija na višem nivou od mlade, pošto Mundijal ne može da se poredi sa turnirom u Portugalu. Ovde je mnogo ozbiljnije", rekao je Basta novinarima u hotelu "Vajsenburg" koji je baza reprezentacije SCG u Nemačkoj.

Fudbaler Crvene zvezde je dodao da će najvažnija utakmica "plavih" u grupnoj fazi takmičenja biti protiv Holandije, kojom će SCG otvoriti Mundijal.

"Duel sa Holandijom će biti najbitniji, pošto će biti prvi na Mundijalu, a protivnik je odlična ekipa. Ne bih da prognoziram, ali ako udjemo u meč kako znamo i umemo, sasvim koncetrisano, mislim da ne može da se dogodi za nas nepovoljan rezultat, a ni nerešen ishod ne bi bio loš", rekao je Basta.

Nastup na Svetskom prvenstvu je želja i golmana Stojkovića, koji je izjavio da ukazanu priliku sigurno ne bi propustio.

"Nikada nisam, ni u Zemunu ni u Crvenoj zvezdi, od starta bio prvi golman, već sam se uvek izborio za tako nešto. Ako dobijem šansu, sigurno ću je iskoristiti", rekao je Stojković.

Upitan da proceni koji bi golman na Mundijalu mogao da iskoči iz konkurencije Stojković je rekao: "Mnogo je dobrih golmana na jednom mestu i nikada se ne zna ko će zasijati. Možda bih to mogao da budem i ja."

Reprezentacija SCG će u prvoj fazi takmičenja na Mundijalu igrati u grupi C zajedno sa Argentinom, Holandijom i Obalom Slonovače.

IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
"Plavi" spremni i raspoloženi

Goran Gavrančić: "Mi imamo najbolju odbranu, Holanđani najbolji napad. Nećemo im dozvoliti da to pokažu protiv nas".

Fudbalski savez SCG potvrdio je da će reprezentacija definitivno nastupiti sa 22 igrača na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu, s obzirom da odustajanje Dušana Petkovića nije prouzrokovano povredom, što je uslov FIFA za naknadnu izmenu spiska igrača.

U hotelu "Vajsenburg", sedištu naše reprezentacije tokom boravka na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj, održana je prva zvanična konferencija za novinare, kojoj su prisustvovali i brojni predstavnici stranih medija.

- Nastavljamo pripreme, a već na samom početku jasno smo istakli naše ciljeve i od njih ne odustajemo. Sasvim smo zadovoljni do sada urađenim. Igrači su zdravi, što je najbitnije, a naše ambicije i strast ne posustaju. Nadam se da će naše raspoloženje još rasti, a da će u nedelju, za utakmicu protiv Holandije, biti na najvišem nivou, izjavio je pomoćni trener naše reprezentacije Goran Stevanović.

Naš Savez je potvrdio da će reprezentacija definitivno nastupiti sa 22 igrača na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu, s obzirom da odustajanje Dušana Petkovića nije prouzrokovano povredom, što je uslov FIFA za naknadnu izmenu spiska igrača.

Kapiten naše reprezentacije Savo Milošević je naglasio da ga veoma raduje veliko zajedništvo u našoj ekipi:

- Prijalo mi je što smo u kvalifikacijama svi zajedno proslavljali golove. Naravno da svakoga dana pričamo o našim mogućnostima, ali je generalni stav svih igrača da neke svoje snove i nade ne delimo sa svima.

Upitan od strane holandskih novinara da proceni konkretno ishod susreta sa "lalama", Milošević je izjavio:
- Realno je da možemo da ostvarimo povoljan rezultat protiv Holanđana.

Goran Gavrančić, član "fantastične četvorke" u našoj odbrani, izneo je svoja očekivanja za meč protiv Holandije:
- Spremamo se za susret sa Holandijom, mi imamo najbolju odbranu u kvalifikacijama, a oni najbolji napad. Želimo da im ne dozvolimo da to ponovo pokažu protiv nas. Susret koji se igra u nedelju svakako će biti dobar test za nas, ali se ne opterećujemo previše protivnikom, već pre svega gledamo našu igru, rekao je Gavrančić.

Za četvrtak od 17 časova zakazan je otvoreni trening naše reprezentacije kome će moći da prisustvuju i navijači.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6523
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
mob
HTC Touch Cruise
SCG definitivno sa 22 igrača na Mundijalu

Reprezentacija Srbije i Crne Gore imaće 22 igrača na predstojećem Svetskom prvenstvu u Nemačkoj, odlučeno je posle sastanka čelnika Fudbalskog saveza SCG sa predstavnicima Svetske fudbalske federacije (FIFA).

Dušan Petković napustio je u utorak, posle priprema u Austriji, reprezentativni tim, zbog optužbi u javnosti na račun njegovog oca, selektora Ilije Petkovića da ga je favorizovao.

"Posle sastanka sa zvaničnicima FIFA odlučeno je da selektor Petković ne zove zamenu za svog sina Dušana", rekao je portparol plavog tima Aleksandar Bošković.

Pravila FIFA jasno govore da je zamena u poslednjim trenucima pred SP moguća samo ako je igrač povredjen, a delegacija FSSCG je na sastanku rekla da to nije slučaj sa Petkovićem juniorom

"Bićemo jedini tim koji će početi SP sa 22, umesto sa 23 igrača, ali to smo prihvatili i vreme je da krenemo dalje. Mislim da je zaključenjem ovog slučaja skinuto breme sa ledja selektora i čitavog tima", rekao je Bošković i pozvao narod u SCG da se okrene fudbalu i predstojećim utakmicama.

Prvi golman plavih Dragoslav Jevrić rekao je da bi svi igrači više voleli da je Dušan ostao.

"Medjutim, to je njegova odluka. On je otišao kući, a mi ćemo nastaviti dalje", naveo je Jevrić.

SCG igra prvi meč na Mundijalu u nedelju sa Holandijom, a slede dueli sa Argentinom i Obalom Slonovače u Grupi C.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6523
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
mob
HTC Touch Cruise
Holandjani: Srećno plavi, ali ne protiv nas

Holandjani su jedna od evropskih nacija "luda" za fudbalom, ali ne propuštaju priliku ni da "pecnu" protivnike kad god mogu. Ipak, mora im se priznati da imaju i smisla za humor.

Tako je ambasada Kraljevine Holandije u SCG objavila svojevrsnu poruku navijačima SCG uoči Svetskog prvenstva u Nemačkoj, na kojem će plavi i "narandžasti" ukrstiti koplja u okviru Grupe C u prvoj fazi takmičenja.

"Ambasada Kraljevine Holandije i holandska zajednica u Srbiji želi nacionalnom fudbalskom timu SCG uspeh u mečevima na SP protiv Argentine i Obale Slonovače", navedeno je u poruci, koja je objavljena u pojedinim beogradskim časopisima.

Poruka je objavljena u narandžastoj pozadini (narandžasto je boja fudbalske reprezentacije Holandije).

Lepo od Holandjana, ali ako misle da smo zaboravili onih 6:1 na Evropskom prvenstvu pre šest godina, varaju se.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.