Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 14:03:55
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Procitajte pravilnik foruma! Piraterija je zabranjena i muzicke zelje se ne ispunjavaju!

Idi dole
Stranice:
1 ... 44 45 47 48 ... 59
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: U susret: Eurosong 2011  (Pročitano 71571 puta)
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.65
gambino vam je objasnio i jos jednom potvrdjuje da je jedan od retkih koji ovde zna nesto o muzici

Naravno, po n-ti put se potvrdjuje forumsko pravilo - onaj ko se sa mnom slaze/misli kao i ja, taj ima pojma o cemu govori.  Smile

ajd ne lupaj slave ti,nije tu rec o slaganju ili ne slaganju vec o fundamentalnom poznavanju muzicke forme
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Život je polno prenosiva bolest

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 19322
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.68
mob
HTC Sensation
Juce od svih onih pesama Belgija bila ubedljivo najbolja...a nisu prosli  Smile

Ili se ja ne razumem u muziku...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 9210
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 12.0.742.53
mob
SonyEricsson k 850i
I meni je Belgija bila zanimljiva..

Francuska pobedjuje,onaj francuz operski pevac definitivno ce pokupiti glasove od zirija,a i okolnih zemalja Smile
IP sačuvana
social share
Edit by kokota: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB

Zahtevam da mi se vrati potpis,pa pogledajte druge. Imaju duplo veci potpis! ! !!
Edit by kokota: Regulisana velika slova u potpisu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Jedan je Ilic kapiten!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3722
Zastava Hafnarfjörður, Iceland
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.65
mob
Sagem xg6
A dal' da ne prodje Belorusija?  Smile
IP sačuvana
social share
"Za stolom se vode često razgovori prazni, bledi a teren je pravo mesto da se vidi ko šta vredi." - Dusko Radovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Nokia 
Drugo polufinale...ocekivane zemlje su prosle. Meni je bila najbolja pesma Moldavije, imali su netipicnu muziku i isti takav scenski nastup. Zemlje baltickog bloka su vecinom prosle inace ko bi podrzao Rusiju, to je bilo za ocekivati. I opet moram prokomentarisati pesmu BiH Smiley . Meni njihova nije ni u prvih 5, odradjena cisto u stilu kompozitora i pevaca, nista novo, nista originalno, klasicna balada... Puno vatrometa i spec. efekata na bini kod vecine zemalja, ali takmicenje se ne osvaja vidom vec sluhom tj. pesma je ta koja pobedjuje...
Neko spomenu nas/e nastup/e pa da i to prokomentarisem. Nase pesme, posebno Joksimovic i Serifovic imali su veoma visok kvalitet i nije im nista trebalo vise, nas pristup je bio umetnicki, estetski odradjen, klasika naspram sunda. Zato izgleda jeftino i prazno nasa scenografija, ali ima netipicnu vrednost za danasnje vreme kad bi svi da nesto sljasti, prsti i seva..

Daklem, poznati su svi finalisti i kojim ce redom nastupati.

01 Finland Paradise Oskar - Da Da Dam 
02 Bosnia & Herzegovina  Dino Merlin - Love In Rewind 
03 Denmark  A Friend In London - New Tomorrow 
04 Lithuania  Evelina Sašenko - C'est Ma Vie 
05 Hungary Kati Wolf - What About My Dreams? 
06 Ireland Jedward - Lipstick 
07 Sweden  Eric Saade - Popular 
08 Estonia  Getter Jaani - Rockefeller Street 
09 Greece  Loucas Yiorkas feat. Stereo Mike  - Watch My Dance 
10 Russia  Alexej Vorobjov - Get You 
11 France  Amaury Vassili  - Sognu 
12 Italy  Raphael Gualazzi -  Madness Of Love 
13 Switzerland  Anna Rossinelli - In Love For A While 
14 United Kingdom  Blue - I Can 
15 Moldova  Zdob și Zdub - So Lucky 
16 Germany Lena - Taken By A Stranger 
17 Romania Hotel FM - Change 
18 Austria Nadine Beiler - The Secret Is Love 
19 Azerbaijan  Ell/Nikki - Running Scared 
20 Slovenia  Maja Keuc - No One 
21 Iceland Sjonni's Friends - Coming Home 
22 Spain Lucía Pérez - Que Me Quiten Lo Bailao - They Can't Take The Fun Away From Me 
23 Ukraine Mika Newton - Angel 
24 Serbia Nina - Čaroban 
25 Georgia Eldrine - One More Day 

Napred  Nina !
IP sačuvana
social share
Ni jedan čovek nije ostrvo, sam po sebi celina; svaki je čovek deo Kontinenta, deo zemlje; ako Grudvu zemlje odnese more Evrope je manje, kao da je odnelo neki Rt, kao da je odnelo posed tvojih prijatelja ili tvoj; smrt ma kog čoveka smanjuje mene, jer ja sam obuhvaćen Čovečanstvom.
I stoga nikad ne pitaj za kim zvono zvoni; ono zvoni za tobom...

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

I Templari c'entrano sempre.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows XP
Browser
Chrome 7.0.517.450
jebote skoro svi na engleskom pevaju
IP sačuvana
social share
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

☐ worth ☑ not worth

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 23430
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Tel.Me Your.Number
Samo Francuska da ne pobedi i ja zadovoljan Smile
Napred  Nina !
Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Nokia 
Da. Kad sam cula da i Rusi pevaju na engleskom Smile , oni koji su bili jedni od retkih koji pevaju na maternjem... Mislila sam da ce BiH prepraviti pesmu ali ostala je na engleskom. Da li kod nas inat, ponos ili nesto trece, tek mi nismo nikad pevali na ''stranjskom'' jeziku...

Inace, svaka zemlja ima izbor na kom ce jeziku pevati, izbor je jedan od 5 zemalja osnivaca i svoj, maternji jezik...

Laser... Smiley
Ti se svidja moja kreativnost? Smile
Da, malo u stilu Nine i njene scenografije Smile
IP sačuvana
social share
Ni jedan čovek nije ostrvo, sam po sebi celina; svaki je čovek deo Kontinenta, deo zemlje; ako Grudvu zemlje odnese more Evrope je manje, kao da je odnelo neki Rt, kao da je odnelo posed tvojih prijatelja ili tvoj; smrt ma kog čoveka smanjuje mene, jer ja sam obuhvaćen Čovečanstvom.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

I Templari c'entrano sempre.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows XP
Browser
Chrome 7.0.517.450
Citat
Inace, svaka zemlja ima izbor na kom ce jeziku pevati, izbor je jedan od 5 zemalja osnivaca i svoj, maternji jezik...

To je glupo... kad moze da ucestvuje ko za koju zemlju zeli zasto ne bi mogao da peva i na kojem jeziku hoce... mislim da su tu tekst i jezik najmanje bitni.
IP sačuvana
social share
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Nokia 
To je glupo... kad moze da ucestvuje ko za koju zemlju zeli zasto ne bi mogao da peva i na kojem jeziku hoce... mislim da su tu tekst i jezik najmanje bitni.

Znas kako, niko u Evropi ne prica svahili, kineski, japanski.... pevas da te bar neko ko gleda i ima mogucnost da glasa razume...

edit
Jezici

Evrovizijska pravila ohrabruju (no ne obavezuju) zemlje da u svoje kompozicije i nastupe uvrste i elemente nacionalne kulture i da pevaju na svom jeziku. Pravilo koje je ranije zahtevalo da učesnici pevaju na jeziku zemlje koju predstavljaju je menjano nekoliko puta tokom godina. Od 1956. do 1965. nije bilo pravila koje je isključivalo izbor jezika na kom se moglo pevati. Međutim, godine 1966. je uvedeno pravilo da pesme moraju biti na jednom zvaničnih jezika zemlje učesnice.

Ograničenje u izboru jezika je trajalo do 1973, kada je ono ukinuto i izvođači su opet mogli da pevaju na jeziku po svom izboru. Nekoliko pobednika je polovinom 1970-tih iskoristilo novodobijenu slobodu, uključujući grupu ABBA 1974. godine.

Godine 1977. EUR je odlučila da ponovo uvede ograničenje o izboru maternjeg jezika, s tim da su Nemačka i Belgija prve godine izuzete, pošto su njihovi nacionalni izbori bili već previše napredovali da bi se menjali.

Godine 1999. pravilo je promenjeno tako da se opet omogućila sloboda izbora. Tako je 2003. godine belgijska grupa Urban trad osvojila drugo mesto pesmom Sanomi na potpuno izmišljenom jeziku.[48] 2005, predstavnici Ukrajine pevali su (u tri minuta) na sedam jezika, 2007. godine, francuski predstavnici pevali su na franglais jeziku, tako da su reči njihove pesme bile nasumično izmešane na francuskom i engleskom jeziku, a letonski duet je 2005. deo pesme izveo i na jeziku znakova. Pesme su pevane i na manjinskim i gotovo zaboravljenim jezicima i dijalektima. Švajcarska pesma je 1989. pevana na retoromanskom jeziku. Francuska je slala pesme na kreolskom, korzikanskom i bretonskom, Austrija na posebnom alpskom, a Litvanija na zapadnolitvanskom dijalektu.

Izvođači najčešće pevaju na engleskom jeziku u nadi da će njihove pesme publika lakše razumeti. Nemali broj izvođača snima zasebnu verziju na maternjem jeziku za tržišno izdanje i englesku verziju za evrovizijski nastup, ili peva deo teksta na maternjem, a deo na engleskom jeziku. Emiteri imaju različite politike po jezičkom pitanju; na primer, danska televizija dopušta kandidatima na nacionalnom finalu pevanje na jziku po izboru, ali od pobednika zahteva prevod na engleski jezik za nastup na Pesmi Evrovizije, dok je u Srbiji i Crnoj Gori 2004. i Makedoniji 2005. publika glasala o tome da li će pesma predstavnica biti prevođena. Pesma Molitva, sa kojom je Srbija pobedila 2007, je bila prva pesma pobednica u celosti pevana na maternjem jeziku od kada je 1999. vraćena mogućnost pevanja na jeziku po izboru (sve pobedničke pesme u međuvremenu bile su u celosti na engleskom jeziku, izuzev Wild dances 2004, koja je imala i delove na ukrajinskom).
Izvor Wiki

Eto ti odgovor zasto engleski.....
« Poslednja izmena: 13. Maj 2011, 17:55:27 od vojvođanka »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 44 45 47 48 ... 59
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 14:03:55
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.075 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.