Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Sep 2025, 04:32:05
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Procitajte pravilnik foruma! Piraterija je zabranjena i muzicke zelje se ne ispunjavaju!

Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 59
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: U susret: Eurosong 2011  (Pročitano 71611 puta)
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Nokia 
Bajaga pise za Evroviziju

Ovih dana sve troje iz porodice Kovač vredno rade na svojim kompozicijama, a kao pravu tajnu zasad čuvaju imena izvođača. Po pravilima, interpretatora bira kompozitor u dogovoru sa RTS, a pregovori i licitiranje sa imenima pevača tek predstoje. Kornelije Kovač je u svom stanu, gde ima mini-studio, odabrao numeru koju će ponuditi za “Evrosong”. "Trenutno sam zaista u velikom poslu. Napravio sam prvo jedan interni izbor za pesmu koju ću ponuditi. Imao sam nekoliko starijih kompozicija i par koje sam komponovao nedavno. Mislim da sam konačno prelomio koja će to pesma biti. Sada ću se potruditi da napravim dobar aranžman za nju. Ako bude bilo potrebe da se snime deonice sa orkestrom, odabraću odgovarajući studio za to. Imam veliko iskustvu u poslu aranžera i producenta, tako da ću se truditi da pesma bude upakovana prema najvišim standardima. Ne znam zaista šta rade Kristina i Aleksandra, ali moja pesma će biti muška. Za nju će stihove napisati Bajaga ili Delča. Rokovi za završetak su se primakli. Verujem da ćete uskoro dobiti obaveštenje ko su potencijalni izvođači numera." rekao je raspoloženi Kornelije Kovač.

Kovač nije želeo da komentariše rad svojih ćerki. Ono što je dobro poznato, to je da su i Aleksandra i Kristina dobri tekstopisci, tako da će za svoje numere najverovatnije same napisati i stihove. Prema propozicijama, kompozitori imaju puno pravo da predlože interpretatora za svoje pesme, a ništa ih ne sprečava da to budu i oni sami. Budući da su Kristina i Aleksandra popularne pevačice, mogu da se pojave kao interpretatori svojih pesama.

U medijima je počela licitacija imenima mogućih interpretatora sa kojima su članovi porodice Kovač bliski. Kornelije Kovač je sa pevačima Sašom Vasićem i Zoranom Šandorovim pobeđivao na muzičkim takmičenjima u regionu u poslednjoj deceniji, te ne bi bilo iznenađenje da odabere nekog od njih. Po mnogima, bliska senzibilitetu Aleksandre Kovač je vrsna pevačica Aleksandra Radović, no njenu pesmu bi mogla da otpeva i Maja Marković, sa kojom je Aleksandra sarađivala na njenom debi albumu. Kristina Kovač je sarađivala sa bojs bendom “Peti element”, pevačicama Tanjom Banjanin i Karolinom Gočevom.

izvor Svet
IP sačuvana
social share
Ni jedan čovek nije ostrvo, sam po sebi celina; svaki je čovek deo Kontinenta, deo zemlje; ako Grudvu zemlje odnese more Evrope je manje, kao da je odnelo neki Rt, kao da je odnelo posed tvojih prijatelja ili tvoj; smrt ma kog čoveka smanjuje mene, jer ja sam obuhvaćen Čovečanstvom.
I stoga nikad ne pitaj za kim zvono zvoni; ono zvoni za tobom...

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Nokia 
Ove godine Maltežani su odlučili da u Diseldorf pošalju malo vedrije tonove za razliku od prethodne dve godine. U samom finišu glasanja dve pesme su vodile ’’ljutu’’ bitku: ‘’Finally’’ koju je pevao Richard Edwards  i ‘’One life’’ koju je pevao Glen Vella. Dok su članovi žirija čitali svoje glasove, na prvom mestu su se smenjivala ove dve pesme.

U “foto finišu” pobedu je odneo mlađani Glen Vella pa će samo ‘’jednom u životu’’ pokušati da Maltu odvede u finale 56. takmičenja za najbolju Pesmu Evrovizije 2011.

Po meni, vec vidjeno i nista woow..
IP sačuvana
social share
Ni jedan čovek nije ostrvo, sam po sebi celina; svaki je čovek deo Kontinenta, deo zemlje; ako Grudvu zemlje odnese more Evrope je manje, kao da je odnelo neki Rt, kao da je odnelo posed tvojih prijatelja ili tvoj; smrt ma kog čoveka smanjuje mene, jer ja sam obuhvaćen Čovečanstvom.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Nokia 
Island, nacionalno finale

Sinoćno finale počelo je izvođenjem islandske pesme “Eitt Lag Enn” iz 1990. godine, ali u potpuno drugačijem aranžmanu.

Nakon kratkog uvoda i pozdrava dvaju muških voditelja, od kojih je jedan Paul Oscar, predstavnik Islanda 1997. i velika zvezda na ostrvu, počelo je predstavljanje i izvođenje pesama.

1. Haraldur Reynisson je svoju pesmu izveo sasvim korektno, može se reći čak vrlo dobro. Scenskog nastupa nije bilo, a uz njegovu pesmu teško je i zamisliti bilo koga drugog na sceni osim samog pevača sa gitarom, pratećim vokalom i članovima benda. Lagana i umirujuća pop pesma sa ponavljajućim refrenom je previše bleda da bi ostavila neki značajniji utisak.
   2. Erna Hrönn Ólafsdóttir se na sceni pojavila u beloj dugoj haljini. Moćna, snažna balada potkovana fantastičnim Erninim glasom zvuči više nego odlično. Jedan od pobednika – vrlo moguće!
   3. Yohanna je otpevala svoju pesmu kao što se i očekivalo. Snažan i u isto vreme nežan glas krasi njenu moćnu baladu. Pesma je veoma slična Erninoj, i teško da se čovek može opredeliti koja je bolja. Pobednik ponovo – vrlo moguće!
   4. Matthías Matthíasson & Erla Björg Káradóttir su imali efektan scenski nastup, uz mnogo svetlosnih efekata. Ženski vokal u pozadini je na momente “ublažavao” pesmu.
   5. Jógvan Hansen je izveo pesmu koja u mnogome podseća na ono što radi Coldplay ili Robbie Williams. Ovo je bio prilično samouveren nastup i vokalno veoma dobro izvedeno.
   6. Magni Ásgeirsson ima pesmu tipičnog pop zvuka. Vokalno je i on zvučao veoma dobro, a posebno osmišljenog scenskog nastupa nije bilo. Ipak, Magnijev stajlnig je bio veoma dobar.
   7. Sigurjónovi prijatelji su izveli pesmu koja se po svemu izdvaja od svega što smo do sada čuli. Mešavina pop zvuka sa swingom i charlstonom s početka prošlog veka. Momci su veoma dobro vokalno zvučali, a pozitivna atmosfera koju pesma nosi u sebi je više nego upečatljiva. Ukoliko ovo pobedi, sasvim sigurno neće biti iznenađenje

Nakon izvođenja svih pesama, usledila je kratka pauza. Glasanje je počelo, a tokom vremena za glasanje nekoliko puta su emitovane rekapitulacije večerašnjih pesama.

Voditelji su na kraju prozvali dvoje koji su dobili najviše glasova. Magni Ásgeirsson i Sigurjón’s friends bili su ti srećnici. Pošto su oboje izašli na scenu, primili čestitke i cveće, voditelji su proglasili i pobednika.

Sigurjón’s friends i pesma “Aftur heim” predstavljaće Island na Pesmi Evrovizije u Diseldorfu.

Nije nesto...
« Poslednja izmena: 14. Feb 2011, 12:06:45 od vojvođanka »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Nokia 
Belgija: Witloof Bay u Diseldorf

....
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Nokia 
Norveška: Stella Mwangi donosi Afriku u Diseldorf

I ovo je Norveska Smile ...
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Nokia 
Finska: Paradise Oskar putuje u Diseldorf

Za malo da se uspavam uz ovo Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Nokia 
Irska: Jedward i “Lipstick” u Diseldorf

I ovo je vec vidjeno....
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows XP
Browser
Chrome 9.0.597.98
gde si vojvodjanka batice,nema te nigde,kad ce da zalivamo bastu :Dnijesam znao da si postala stručnjak ya ove eurovizije Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Nokia 
Tu sam sez  Smile
Baste....nije mesto bas za takav razgovor, nadam se da ce tolerisati ovo Smiley . Plastenik pun rasada, krastavci, salata, tikvice, paradajz, paprika, karfiol....samo malo da otopli i krece sezona, rasadjivanje po plastenicima i bastama. Zanimljiv i privlacan posao, za onog ko to voli. Postala strucnjak... Smile

@tema

Za Poljsku Magdalena Tul – Jestem

Malo brzag ritma...
« Poslednja izmena: 15. Feb 2011, 00:35:59 od vojvođanka »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Nokia 
Биографије - Извођачи

Познати јавности у различитој мери, извођачи овогодишњег српског избора за представника на "Песми Евровизије" 2011. године имају угледне професионалне биографије. Учешће у овогодишњој евровизијској трци, која је практично почела данас и завршава се 26. фебруара, ће свима, без обзира на коначан исход, означити ново поглавље у каријери.

Биографије такмичара на националном избору за Песму Евровизије 2011:

Извођач: Даница Радојчић Нина
Назив песме: "Чаробан"
Музика и текст: Кристина Ковач
Аранжман: Кристина Ковач/Анте Гело

Даница Радојичић Нина рођена је 1989. године у Београду. Ова млада уметница је још у детињству испољила таленат за музику. Од шесте године ученица је ниже музичке школе, завршава одсек клавира и соло певања. Наредних година, паралелно са  гимназијом, похађа средњу музичку школу. Гимназију завршава као ђак генерације, а данас је одличан студент III године Фармацеутског факултета. Почеци каријере као вокалног извођача, а касније и као кантаутора, Нина везује за Дечији културни центар и такмичења 'Златна сирена'. Три пута је освојила прво место и једном специјалну награду. На 'ФЕДЕМУС-у' је неколико пута освојила прве награде за интерпретацију и композицију.

Од 2003. године Нина се такмичи на домаћим музичким фестивалима на којима, такође, осваја  награде. Следе учешћа и на фестивалима у региону: Рожаје, Бања Лука и др. Од наступа у иностранству, са посебним задовољством издваја учешће на фестивалу 'Coventry Peace Month' у Енглеској, као и фестивал "Сребрна Јантра" у Бугарској где је освојила прву награду за интерпретацију.
Воли да слуша групу "Muse", "Duffy" и друге представнике поп и алтернативне музике.
Фебруара 2010. године Нина оснива бенд 'Legal Sex Department'. У улози фронтмена добро је позната познаваоцима прилика београдске клупске сцене.

Извођач - Група „Бриз"
Назив песме: „Ринг, ринг, ринг"
Композиција: Корнелије-Бата Ковач
Текст и аранжман: Александар Ераковић, Дамјан Дашић  и Марко Ћалић

Пре пет година оформљен је састав под називом „The Bestbeat" са идејом да пред публику уживо донесе музику популарне ливерпулске четворке-групе „Битлси". Бенд је наступао у свим бившим републикама и гостовао у бројним телевизијским и радио емисијама. Паралелно са свирањем песама и данас популарних „Битлса" родила се жеља за извођењем ауторских композиција. Тако је настао „Бриз"- Breeze. Први сингл за песму „Ухвати зрак" појавио се у мају 2010. године и за кратко време се нашао на врховима телевизијских и радио топ-листа. Успех првог сингла поновила је, пар месеци касније, композиција „Кад љубав одлази", недавно проглашена хитом године емисије „Дискомер" радија "Студио Б". Група је снимила и 12 композиција на српском и енглеском језику које ће публика имати прилику да чује у наредним месецима.

Жеља бенда је да ствара музику која нема јасно временско одређење која је могла да настане и пре педесет година, а настаје и данас.

Групу „Бриз" чине: Александар Ераковић (гитара и бас), Радован Спасојевић (гитара и глас), Марко Ћалић (бас и глас) Дамјан Дашић (бубањ и глас), Никола Дунђеровић (гитара и глас).

Кратке биографије чланова групе:

Александар Ераковић - гитара и глас
Главни вокал и оснивач популарног састава из деведесетих година, групе "Вампири", са којом је снимио шест студијских албума и музику за култни филм "Ми нисмо анђели". Последњих година води је студио "Рама-Лама".

Радован Спасојевић - гитара и глас
Некада је наступао као "one-man show" по београдским клубовима, а пре пет година постао је соло гитариста The Beatles Tribute бенда - "The Bestbeat". Ради као сниматељ звука за потребе синхронизације цртаних филмова.

Марко Ћалић - бас гитара и глас
Растао слушајући плоче снимљене много пре него што је рођен. Увек је у бендовима у којима је свирао био најмлађи, па му је припала улога басисте. Често је ангажован као студијски музичар.

Дамјан Дашић - бубањ и глас
Последњих осам година свирао у групи "E-Play". Као дизајнер звука ради на снимањима музике, реклама, цртаних филмова и позоришних представа.

Никола Дунђеровић - гитара и глас
Заљубљеник у концерте, и музику '60. и '70. година. Наступао је као гитариста групе "Розе Позе". Једнако воли и "Битлсе" и "Стонсе".

Извођач - Александра Ковач
Назив песме: „Идемо даље"
Композиција: Александра Ковач
Текст: Споменка Ковач
Аранжман: Александар Филиповић, Роман Горшек, Александра Ковач

Александра  Ковач - певачица, композитор, аранжер, текстописац и продуцент, рођена је 1972. године у Београду. Заједно са млађом сестром Кристином, Александра је певала пратеће вокале Беби Дол која је представљала СФР Југославију на "Песми Евровизије" 1991. године у Риму. Почела је да компонује, свира клавијатуре и изводи своју музику када јој је било 15 година. У то време, она и њена млађа сестра Кристина, оснивају дуо под називом К2 и потписују свој први уговор са менаџмент компанијом из Лондона, где у следећих  пет година раде са многим великим именима светске музичке индустрије као што су - Дерек Брамбле (композитор и продуцент из САД, радио за Витни Хјустон, Анастасију, Нона Гаје), композиторски дуо Род Арџент - Питер Ван Хук из Велике Британије (композитори и продуценти за Џенесис, Фил Колинс, Танита Тикарам) и свирају енглеску турнеју са Ерол Брауном (група Хот Шоколејт).

Године 1995. сестре Ковач се враћају у Београд и компонују, аранжирају, продуцирају и изводе своје музичке албуме "К2"  и "Мало Соула" који се продају у рекордним тиражима и долазе на место број 1 свих домаћих топ-листа. После успешне промоције албума и мини-турнеје, 1998. године, "К2" се враћа у Београд и група прекида рад.

Александра одлучује да настави са својом каријером, али овога пута не само као извођач и композитор, већ и као аранжер и продуцент.

Крајем 1999. упознаје продуцента и музичара Романа Горшека (члан рок састава "Плејбој") и са њим оснива музичку продукцију под именом "РАпродукција" која успешно ствара све до данас.

У то време Александра добија позив да ради са многобројним извођачима хрватске и босанске музичке сцене. Неки од извођача којима је Александра писала песме су Нина Бадрић, Ивана Киндл, Жак Худек, Дин, Северина, Горан Каран, Борис Новковић, Весна Писаровић, Санди Ценов и други.

Након пар година паузе, 2006. године, Александри излази први соло албум, под називом "Мед и млеко". Овај албум је проглашен најпродаванијим албумом 2006. и 2007. године и Александра Ковач улази у историју као прва особа са територије Србије која добија регионалну МТВ награду, на додели ЕМА у Копенхагену 2006. године. Са албумом "У мојој соби", Александра постиже велики успех на просторима ex-YU.

У 2009. години отвара и школу певања "Београдски Глас" и тиме даје шансу деци и људима да уче о певању и музици од врхунских педагога и солиста.

Награђивани је аутор музике за позориште, ТВ и рекламе.

Поред музичке каријере, Александра се бави и друштвено корисним радом - као подршка у многим кампањама ангажована је од стране државних институција и невладиних организација.

Izvor rts

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 59
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Sep 2025, 04:32:05
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.