Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 08:56:45
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: U-Boat  (Pročitano 27614 puta)
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4011
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 20.0

Nastavak.  Smile

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

u37.gif
(3.84 KB, 230x301)
u92.gif
(3.86 KB, 230x230)
u123.gif
(5.26 KB, 230x230)
u455.gif
(3.89 KB, 230x275)
u957.gif
(3.24 KB, 230x230)
u969.gif
(2.24 KB, 230x310)
u1004.gif
(3.17 KB, 230x291)
u1007.gif
(3.57 KB, 230x230)
u1007b.gif
(4.29 KB, 230x230)
u1008.gif
(1.89 KB, 230x77)
u1020.gif
(6.31 KB, 230x230)
u2332.gif
(2.83 KB, 230x310)
u2522.gif
(2.56 KB, 230x230)
u2527.gif
(3.53 KB, 230x239)
u2538.gif
(5.21 KB, 230x230)
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 20.0
Ujkaalberte neverovatni covece  Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile nemas pojma koliko mi cinisi sto pronalazis ove ambleme. Iako sam i sam hteo "poraditi" na ovoj, za mene , novootkrivenoj oblasti (a i nemacke podmornice uopste), uopste ne stizem. ne stizem i mnoge druge stvari koje sam krenuo da radim a kamoli ovo, i zato ti jedno veliko bravo i hvala   Smile Smile Smile Smile Smile Smile
Ako naidjes na jos nesto sto bi islo ovde, samo postavljaj, izuzetno je interesantno i korisno za sve one koje ovo zanima (istoricare, maketare, za one koji proucavaju podmornice, mornacriu, WWII itd.), a i dobro je da se tema ne ugasi vec da potraje (kazem, ne stizem, ali moracu i sam nesto postaviti cim ugrabim vremena).
 Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4011
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 20.0
Ujkaalberte neverovatni covece  Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile nemas pojma koliko mi cinisi sto pronalazis ove ambleme. Iako sam i sam hteo "poraditi" na ovoj, za mene , novootkrivenoj oblasti (a i nemacke podmornice uopste), uopste ne stizem. ne stizem i mnoge druge stvari koje sam krenuo da radim a kamoli ovo, i zato ti jedno veliko bravo i hvala   Smile Smile Smile Smile Smile Smile
Ako naidjes na jos nesto sto bi islo ovde, samo postavljaj, izuzetno je interesantno i korisno za sve one koje ovo zanima (istoricare, maketare, za one koji proucavaju podmornice, mornacriu, WWII itd.), a i dobro je da se tema ne ugasi vec da potraje (kazem, ne stizem, ali moracu i sam nesto postaviti cim ugrabim vremena).
 Smile Smile

Bice jos toga.  Smile Smile
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4011
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 21.0

Idemo dalje.  Smile

u66.gif
(3.13 KB, 230x291)
u107.gif
(4.36 KB, 230x153)
u233.gif
(3.79 KB, 230x230)
u134.gif
(6.43 KB, 230x230)
u299.gif
(2.69 KB, 230x266)
u320.gif
(3.34 KB, 230x273)
u350.gif
(3.38 KB, 230x282)
u600_bielfeld.gif
(18.34 KB, 230x220)
u613.gif
(4.97 KB, 230x278)
u845.gif
(4.09 KB, 230x230)
u874.gif
(2.02 KB, 230x230)
u975_chemnitz.gif
(26.82 KB, 230x271)
u1008.gif
(2.3 KB, 230x116)
u975b.gif
(4.4 KB, 230x230)
u3006.gif
(2.38 KB, 230x230)
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 21.0
Ludilo, skroz neocekivani oblici  Smile  Smile  Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4011
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 21.0

U-153

Tokom svoje sluzbe U-153 ucestvuje u dve patrole. Prva patrola je bila trening misija za uvezbavanje posade, koja je trajala 19 Jul 1941     - 31 May 1942. Na svoju prvu veliku patrolu isplovljava 06.06.1942 iz luke Lorient. Rejon u koji se zaputila bio je Karipsko more, u kojem su Nemacke podmornice imale sve vise uspeh tokom 1942. Prvi brod koji potapa je Anglo-Canadian 25.06.1942.
Tokom ovog napada jedan clan broda gubi zivot dok je 49 prezivelo. Brod potapa na poziciji 25.12N, 55.31W - Grid DP 2655. Dva dana kasnije potapa Americki brod Potlatch. Tokom ovog napada 8 clanova posade gubi zivot doj 47 prezivelo. Brod je prevozio vojni materijal kao sto su kamioni i tenkovi sa Britanske snage u Egiptu. Brod je potopljen na poziciji 19.20N, 53.18W - Grid DP 7951. Uskoro potapa i svoj treci brod Americki Ruth. Tokom ovog napada 35 clanova posade gubi zivot dok je 4 clana prezivelo. Brod je prevozio rudu iz Brazila za Amercku luku Baltimor. Brod je potopljen na poziciji 21.40N, 59.20W - Grid DP 4769.
 Posle ovih uspesnih akcija podmornica nastavlja patrolu prema obali Paname. Tu biva i potopljena na  poziciji 09.46N, 81.29W od Amerckog razaraca  USS Lansdowne. Celokupna posada od 52 clana gubi zivot. Kapetan podmornice je bio Wilfried Reichmann.

Date    Name    Nationality    Tonnage

(GRT)    Fate[4]
25 June 1942    Anglo-Canadian     United Kingdom    5,268    Sunk
27 June 1942    Potlatch     USA    6,085    Sunk
29 June 1942    Ruth     USA    4,833    Sunk
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 21.0
Neverovatno kako su daleko odlazili - Karipsko more  Smile pod nos Amerikancima.
jako interesantno je sve to - coveku prosto dodje da se dublje zainteresira recimo bas za ovu podmornicu i istrazuje sve to do detalja. Verovatno ima tih specijalista u svetu koji to i rade. Tu se proucava sev sto moze a sto je vezano za ovu podmornicu; razni dokumenti zaracenih strana, podaci o potopljenim brodovima i njihova istorija; posade i podmornice i brodova... jako, jako interesantno. Eh, da samo nisam u guzvi kopao bih ja, kao sto sam, na pocetku teme, malo, za one podmornice iz 1939 i s pocetka WWII.

Sjajno Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Karibi su bili jedno vreme aktuelni, Nju Orleans je bila bitna luka tada. Inace, ima par podmornica na dnu a jedna je i izvucena i sluzi kao spomenik
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4011
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 21.0
Karibi su bili jedno vreme aktuelni, Nju Orleans je bila bitna luka tada. Inace, ima par podmornica na dnu a jedna je i izvucena i sluzi kao spomenik

Bas tako, Nju Orleans je bio znacajna luka. U blizini je potopljena podmornica U-166. Nisam siguran da je ona bas izvucena, kao sto si rekao.  Smile
Oko desetak podmornica je potopljeno u Karipskom moru.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4011
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 21.0
 Nastavak.  Smile

u40.gif
(3.09 KB, 230x230)
u40b.gif
(8.44 KB, 230x230)
u84.gif
(3.07 KB, 230x230)
u92.gif
(3.86 KB, 230x230)
u128.gif
(2.63 KB, 230x230)
u242_husum.gif
(33.39 KB, 230x244)
u290.gif
(3.04 KB, 214x310)
u312.gif
(2.91 KB, 230x251)
u313.gif
(3.28 KB, 230x180)
u615.gif
(1.72 KB, 230x60)
u672.gif
(3.42 KB, 230x175)
u999.gif
(2.82 KB, 230x230)
u1303.gif
(4.62 KB, 230x230)
u3008.gif
(5.49 KB, 230x230)
u3008_2.gif
(3.76 KB, 230x200)
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 08:56:45
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.236 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.