Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Avg 2025, 23:27:51
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: U Beogradu rođene 74 bebe  (Pročitano 15692 puta)
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 19.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Ala ste pesimistički nastrojeni....

Statistika je podložna promenama, zato i jeste statistika (mere vrednosti kroz odredjeno vreme uzetog uzorka). Statistika je upravo i pokazala da se od Nove godine do danas svaki dan radja više beba u odnosu na, dosta dug, prethodni period bele kuge.

I kakvi kinezi, cigani i šiptari, šta lupate...  Smile

A da su bebci zdravi, jesu, potvrdjuju lekari. Iako ta činjenica možda neke ne veseli, srpski gen je postao neverovatno otporan.  Smile
« Poslednja izmena: 08. Mar 2013, 22:46:41 od Arijada »
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.8.2
Browser
Safari 536.26.17
mob
Apple 15
Uglavnom se ne poradjaju u porodilistima Smiley

Sto se tice statistike... Izumiremo.

i?

Ja ne planiram da miniram to. Što nas je manje, to smo kvalitetniji.  Smile

Za zbilju, dati prosečnu platu svakoj ženi, koja nije Ciganka, koja ima troje i više dece, al proveravati (socijalne službe i tako nemaju šta da rade) kako ih neguje. Diskriminacija, jbg, al bi trebalo da upali.

Slazem se po oba pitanja...

Samo mi je malo muka tog povika - sve nas je maaaaanje, a svi koji vicu uglavnom sede i cesu jaja... sto bi rekli...
Izvinjavam se na vulgarnosti Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
CQ Moderator
Jet set burekdzija

Ja sam zvezde.

Zodijak Scorpio
Pol Žena
Poruke 5594
Zastava ...
OS
Windows 7
Browser
Chrome 25.0.1364.152
mob
Qtek 666
Inače imam crnohumornu zaebanciju, pošto mi je najomraženije pitanje na svetu kad će drugo, i u poslednje vreme odgovaram da ja više ne mogu da imam decu i složim tužnu facu. Taj me više nikad ne pita, jedan manje, ja sam zadovoljna.

Lepo je što ste vi ljudi optimistični, to održava vedar duh. Bar na forumu.
IP sačuvana
social share
Ako ništa ne tražiš, ono što ne tražiš, naći će tebe.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 19.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Do bele kuge je dovela sebičnost a sve ostalo su izgovori.

Nekada je bilo i po 9 dece, jedni od drugih nasledjivali gardarobu, obuću, knjige... Današnja žena neće da rodi ako nema stočić za povijanje bebe, kolica za sve vremenske prilike i zagarantovani pampers čim izadje iz porodilišta. Tu su još i ispucale grudi, i, ne daj Bože, ugrožena vagina. Na sve to mali drekavac koji remeti miran, opušteni život, oduzima slobodu a treba ga posle i školovati i izvesti na put. Stvarno strašno, muke su to.  Smile
« Poslednja izmena: 08. Mar 2013, 23:50:36 od Arijada »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 25.0.1364.152
Divna vest   Smile
IP sačuvana
social share
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam

Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

I am a naughty Leonora.

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke 19397
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
mob
Nokia 
Uglavnom se ne poradjaju u porodilistima Smiley

Sto se tice statistike... Izumiremo.

i?

Ja ne planiram da miniram to. Što nas je manje, to smo kvalitetniji.  Smile

Za zbilju, dati prosečnu platu svakoj ženi, koja nije Ciganka, koja ima troje i više dece, al proveravati (socijalne službe i tako nemaju šta da rade) kako ih neguje. Diskriminacija, jbg, al bi trebalo da upali.

Slazem se po oba pitanja...

Samo mi je malo muka tog povika - sve nas je maaaaanje, a svi koji vicu uglavnom sede i cesu jaja... sto bi rekli...
Izvinjavam se na vulgarnosti Smile
A ti Anea sta radis?
IP sačuvana
social share

Never stop showing someone how much they mean to you. 
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.8.2
Browser
Safari 536.26.17
mob
Apple 15
Niti dramim kako nas ima sve manje, niti osudjujem nekoga sto nece da ima decu, niti trcim okolo i govorim kako mi ocajnicki treba seks i koketiram...  Smile

U sva tri slucaja... osobe koje to rade, u principu nista ne rade...
« Poslednja izmena: 09. Mar 2013, 10:39:54 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 1981
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Do bele kuge je dovela sebičnost a sve ostalo su izgovori.

Nekada je bilo i po 9 dece, jedni od drugih nasledjivali gardarobu, obuću, knjige... Današnja žena neće da rodi ako nema stočić za povijanje bebe, kolica za sve vremenske prilike i zagarantovani pampers čim izadje iz porodilišta. Tu su još i ispucale grudi, i, ne daj Bože, ugrožena vagina. Na sve to mali drekavac koji remeti miran, opušteni život, oduzima slobodu a treba ga posle i školovati i izvesti na put. Stvarno strašno, muke su to.  Smile

U selu odakle su moji, bilo je dosta porodica sa 8+ djece, uključujući i ćaletovu.
Srpsko selo, da se razumijemo.
Svi oni svoje djetinjstvo pamte kao bosonogo - nije bilo dovoljno ni odjeće, ni obuće, ljeti su tabanali bosi, zimi nekad nije bilo dovoljno opanaka - pa bi onda ćale odveo prvu grupu djece do škole, pokupio njihove opanke, pa bi se vratio kući da dovede i drugu grupu. Nekad bi ih nosio na ledjima do škole, jer su imali samo vunene čarape na nogama.
U školi bi sjedili samo u vunenim čarapama, a za užinu bi gulili komad suvog hljeba - Bosna je to, nema svinja, pa nema ni masti ko u Vojvodini da se maže.

Ne pamte da su se ikad prejeli, a koliko su noći zanoćili gladni ili gledajući roditelje koji preskaču obrok ili dva, da bi oni imali šta jesti.
Spavalo se po troje - četvero u krevetu. Niti je bilo krevata, niti je bilo drva da se kuća ugrije.

Većina njih je, tek kao odrastao čovjek shvatila koliko su se njihovi roditelji naradili i namučili oko njih, ali i dalje su vajkali što nisu našli makar malo vremena i snage da se i njima, malo više posvete.

Iako su jako vezani za svoju porodicu, braću i sestre, niko od svih tih ljudi, a to je preko pedeset njih, nije nastavio tradiciju. Maksimalan broj djece je 3, ali većina je imala samo jedno ili dvoje, upravo zato, da im djeca ne bi imala takvo djetinjstvo.

E sad, ako ti misliš da je imati 9-oro djece super stvar, ja ti toplo preporučujem da probaš u praksi.

Ono što bi trebalo da znaš je da medicinska struka ne preporučuje rađanje više od četvero djece, jer se smatra da više trudnoća jako loše utiče na zdravlje žene, jer žena nije kotilica, nego živ čovjek sa svojim pravima, željama i potrebama.
IP sačuvana
social share
'If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe." - Carl Sagan

I may be lazy, unmotivated and arrogant, but at least I'm good at it.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 19.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Tužna priča, nema šta. Kao i mnoge u to vreme.

Citat
E sad, ako ti misliš da je imati 9-oro djece super stvar, ja ti toplo preporučujem da probaš u praksi.

Nisam pisala da treba radjati po devetoro dece (ko može, alal mu vera) već da su svi bili zdravi i pravi bez Nike patika, modernih mobilnih telefona i svega što prati tu vrstu civilizacijskog ludila.

Citat
Ono što bi trebalo da znaš je da medicinska struka ne preporučuje rađanje više od četvero djece, jer se smatra da više trudnoća jako loše utiče na zdravlje žene, jer žena nije kotilica, nego živ čovjek sa svojim pravima, željama i potrebama.

Prvi put čujem ovako nešto. Nisam nešto primetila da "kotilice" (kakav izraz....) lošije izgledaju od onih koje isključivo udovoljavaju svojim pravima, željama i potrebama.  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 24.0.1312.57
Sa troje cu biti zadovoljan Smile

Inace na nivou Srbije u svim manjim gradovima su porazni podaci o broju novorodjene dece.
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Avg 2025, 23:27:51
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.