Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 ... 34
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Tužba za "pola Mađar – pola ustaša"  (Pročitano 37621 puta)
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.68
mob
Nokia 
Hhaha jaooo kakvi niski udarci  Smile
Svi smo mi od negde naseljeni  Smile
Da konsultujermo Istoricare ko zna sta bi nam rekli,sad i Deretic.
Kolonizacija je odradjena onako je receno,naseljeni su ljudi i iz Hercegovine u Vojvodinu..pa?

Ne,negozato sto ih je Vojvodina najvise podsecala na mesta gdesu ziveli ...i jer je najlepsa, sa najlepsim ulicama i selima i gradovima...i jerje sve ostalo tuga i jad  Smile

IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Nokia ispo iz modu
Ја то једноставно кажем. Коме се не свиђа Војводина у оквиру Србије нека се носи у пичку материну у своје Лике, Романије, Херцеговине... па нека тамо тражи независност својих вукојебина, а не да нас одваја од Србије.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
Kako li je nekom Hercegovcu Vojvodina slicna rodnom kraju Smile Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.68
mob
Nokia 
Ја то једноставно кажем. Коме се не свиђа Војводина у оквиру Србије нека се носи у пичку материну у своје Лике, Романије, Херцеговине... па нека тамо тражи независност својих вукојебина, а не да нас одваја од Србије.  Smile

Hhahahahahahaha
Znas svce bi to bilo lepo da to moze tako. Medjutim...i ti iz vukojebine, i ja posto je strelica na mene upucena, ulazemo u ovo podrucje, zivimo ovde, ovde placamo porez i doprinose i ovde ostvarujemo pravo na plate i penzije. I nece da moze da nas neko salje nazad, neka nam prvo isplate ono sto smo ovde utrosili  Smile
O da.... Smile
I zasto bi mene neko stalno terao negde?

Orf ja sam to mislila na mene , jer su krenuli pickarski da vredjaju, sve muskarcine a niko nema muda da mi se licno obrati.  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
HTC Wildfire S
Citat
Па највећи заговорник те политике, Ненад Чанак је пореклом из Лике.

Znam.   Smile
I ja isto.  Smile
Moji poreklom. Trbuhom za kruhom i te fore. Smile

Ja sam za to ili da Vojvodina ostane u okviru Srbije ili da se lepo poravna ceo Balkan i dodeli Japancima, ako se smiluju da ga uzmu.  Smile
(moram priznati da sam više za ovo drugo Smile )

Doduše ja sam sad i BeograDŽanin pa ono...  Smile  možda ne bi trebalo da se mešam.    Smile
« Poslednja izmena: 15. Maj 2011, 11:23:23 od WhiteGoa »
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Nokia ispo iz modu
Ја то једноставно кажем. Коме се не свиђа Војводина у оквиру Србије нека се носи у пичку материну у своје Лике, Романије, Херцеговине... па нека тамо тражи независност својих вукојебина, а не да нас одваја од Србије.  Smile

Hhahahahahahaha
Znas svce bi to bilo lepo da to moze tako. Medjutim...i ti iz vukojebine, i ja posto je strelica na mene upucena, ulazemo u ovo podrucje, zivimo ovde, ovde placamo porez i doprinose i ovde ostvarujemo pravo na plate i penzije. I nece da moze da nas neko salje nazad, neka nam prvo isplate ono sto smo ovde utrosili  Smile
O da.... Smile
I zasto bi mene neko stalno terao negde?

Orf ja sam to mislila na mene , jer su krenuli pickarski da vredjaju, sve muskarcine a niko nema muda da mi se licno obrati.  Smile

Ма логика то је одлична отприлике као и познавање историје, обзиром на тврдњу да је Војводина била независна држава у оквиру аустроугарске монархије.

Можеш ти да одеш у Немачку рецимо, уложиш своје милионе у Баварску па пробај да тражиш независност? Кога бре боли она ствар што си ти уложила своје паре? Шта ми остали улажемо туђе паре па ћеш ти да нас одвајаш од Србије? Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.68
mob
Nokia 
Sta tvoja logika je kao bolja? Ti koji neces da priznas da se od 1918 godine bunimo i da nam ne odgovara da budemo krava muzara?
Mozes ti da se trsis do prekosutra bato, Vojvodina je bila ekonomski nezavisna regija u Austrougarskoj, jedna od 11 isto tako nezavisnioh regija. Porsperitetna i jaka. Zato je i plavala 25% poreza u Jugoslaviji  Smile
Poreska zahvatanja bila su najvisa u Vojvodini.
" Značajno je da je Vojvodina bila srazmerno znatno više oporezovana od Slovenije i Hrvatske - što znači da je ovaj diskriminatorski sistem bio prvenstveno uperen protiv nje.Naplata ovih drastičnih poreza obezbeđena je zaposedanjem administracije u Vojvodini činovnicima iz Srbije."

Vidim da ne znas nista o Vojvodini pa rekoh sebi nije lepo da te ostavim u neznanju  Smile
" Usled ekonomskog iscrpljivanja i političkog zapostavljanja Vojvodine, tridesetih godina različite političke partije grupišu se na programu autonomije Vojvodine i zaštite njenih interesa (Vojvođanski front). Značaj ovoga je i taj što se politički subjektivitet Vojvodine prvi put shvata i zahteva kao potreba svih njenih stanovnika a ne samo nekih naroda i to iz demokratskih ekonomskih i kulturnih razloga.
- Dominaciju Srbije u staroj Jugoslaviji potvrđuje i ovo: od 1918-1937. bilo je 656 ministara od kojih Srba iz Srbije 393 (61%) - na 23% stanovnika, Hrvata 137 (17%) na 23% stanovnika, Slovenaca 49 (8%) na 9% stanovnika, itd."

Dakle zastita nasin interesa , nista vise.
Mani se ti separacije i ostalih sranja. Ko zna sa koje cuke si ti dosao ,ko to moze da proveri?  Smile

S obzirom na to da je kolonizovano preko "225.000 ljudi iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, sa Kosova, pretežno Srba (71%), iz boračkih porodica. Njima je dodeljeno 235.000 ha zemlje. "

Ko zna ko si ti, i odakle si i zasto se toliko upires protiv  Smile

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.68
mob
Nokia krntija
Citat
A ako ne želiš da živiš u takvom sistemu, onda ne želiš da živiš u državi.

Ne moze ovako drga bookee. Ne moze. Mi imamo pravo , da izglasamo svoju nezavisnost, jwer je nasa situacija vrlo specificna.
Vojvodini je bespravno oduzeta autonomija,to svi znamo i svima nam je jasno.

Da vaspodsetim, Vojvodina je pre ulaska uKraljevinu bila prosperitetna zemlja u koju se ulagalo i koja je cvetala. Oduvek je bila zajednica nekoliko naroda.

"VOJVODINA U OKVIRU SRBIJE I JUGOSLAVIJE 1918-1991.

Izgubljeno mesto u redosledu razvijenosti - Vojvodina je pri ulasku u Jugoslaviju 1918. bila, sa Slovenijom, ekonomski najrazvijenije područje - ispred Hrvatske i znatno više od drugih područja. Nakon 7 decenija Vojvodina je po stepenu ekonomskog razvoja daleko iza Slovenije, čak i znatno iza Hrvatske. O svojoj ekonomskoj sudbini u Jugoslaviji različita je nepobitna činjenica: Vojvodina je jedino područje u Jugoslaviji koje je izgubilo svoj relativni položaj u redosledu po nivou ekonomske razvijenosti.
Ovo je postignuto vanekonomskim merama, prekomernim oporezivanjem, prelivanjem dohotka iz poljoprivrede, dislokacijom industrijskih objekata, nasilnom izmenom etničkog sastava stanovništva i dr."

Znaci...stara dobra srpska posla...daj datu najrazvijeniju oblast isisam i iskoristim sve sto ona ima a da nista ne ulozim.Adotle cu da se derem na sav glas :"Vojvodina je Srbija" Smile Smile Smile

Znaci sramota....

Jos jedna vrlo bitna stvar. Mi koji ne zivimo u okviru Beogradskog pasaluka je sasvim jasno da Beograd kupi za sebe , jer ce na kraju svojom politikom Boris i ostala zgadija ustupiti Vojvodinu nekome, znamo kome.
I to je jasno kao dan . Ova sadanja politika nekome odgovara.Zataskava i sakriva ispod tepiha. Onog momenta kad zafali para odrecice se i ove regije. Videcete da ce biti tako  Smile

Zato treba podhitno resavati nase pitanje, dok je jos u okviru Srbije.

Pa ti si onda separatista. I to je takođe jasno kao dan. Tačnije, to je stadijum koji prethodi secesiji. Eto već pominješ referendum, koristiš frazu "dok je još u okviru Srbije". To je naznaka separatizma.

Tebe očigledno nije briga i za Beograd, i za Kragujevac, i za Niš i za Vranje i za Valjevo i bilo koji drugi deo zemlje niti stanovništvo koje tu živi.

Rekoh još u onom tamo postu, Vojvodina je tražila od Nemaca i Mađara autonomiju. Od Nemaca i Mađara. Da ponovim još jednom... od Nemaca i Mađara.

Za svaki slučaj još jednom... Nemaca i Mađara.

Logično je da jedna manja etnička grupacija želi dozu suvereniteta među većom drugom etničkom grupacijom. Nelogično je kada jedna etnička grupacija, koja se svojevoljno priključila svojoj matici, traži dozu suvereniteta od iste.

Bacam paru na sto da se Rajačić, Šupljikac i Stratimirović prevrću u grobu.

Takođe rekoh, ako Vojvodina smatra da se od njih otima previše para, da to što se otima završava u džepovima pojedinaca, da se u nju ne ulaže dovoljno, može da protestuje. Može da štrajkuje. Može da odbije da daje pare. Može da traži reviziju. Može verovatno još svašta, postoji dosta elegantnijih načina da se taj problem reši... ali Vojvodina traži najširu autonomiju... i to ne od Nemaca i Mađara.
« Poslednja izmena: 15. Maj 2011, 11:26:39 od bookee »
IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Question everything.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 5329
Zastava Beograd
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
Nije strašno što su ovi pevali pesmu, fudbaleri su takvi, navijači još gori, strašno je što su se ovi drugi osetili toliko prozvanim i što čitava stvar dobija na značaju kao da je neko izvršio genocid nad Vojvođanima.

Najbolje bi bilo da se Vojvođani prvo među sobom dogovore šta žele, pošto nemaju jedinstven stav, pa da nam kažu. Što se mene tiče, nemam ništa protiv bilo koje odluke, ako ćete da se cepate, samo napred, srećan put. Smile
A vi, braćo vojvođanski Srbi, živećete u multinacionalnoj državi sa trećinom nac. manjina i trećinom Vojvođanera. Sviđalo se svima nama, ili ne, to će se dogoditi.
IP sačuvana
social share
Deus ex machina.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.68
mob
Nokia 
Ne bookee ja sam procitala samo ovo
Citat
Pa ti si onda separatista. I to je takođe jasno kao dan.

Odakle ti to?
Ako sam ja polotickog stava da je Vojvodina ekonomski nezavisna ja sam separatista?
Ne nisam, i necu tako da razgovaram.

Pominjem bookee u smislu da opominjem da se pitanje ne ostavi nereseno, da se ne zatvaraju oci pred problemom...samo ce nas sve snaci ista situacija kao sa Kosovom .
« Poslednja izmena: 15. Maj 2011, 11:30:13 od sandra80 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 ... 34
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.