Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 01. Jul 2025, 01:25:30
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Tuzba protiv Save Strbca  (Pročitano 8440 puta)
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
SonyEricsson k800i i D820
.
Savo Štrbac je jedan od rjetkih poštenih ljudi iz ondašnjeg političkog života RSK koji se i danas bori za prava Krajišnika u RH a to što ga želite optužiti ovako pokvareno privatnom tužbom samo je znak da vam smeta i da ima dokazekoji bi vam mogli bitno zagorčati život Smile
Onda ne vidim razlog za strah i paniku ...Nek se pojavi na sudu i bit ce oslobodjen "krivih optuzbi" a nama ce zagorcati zivot Smile..

Poznavajući hrvatsko pravosuđe i njihove dokaze... "Rekla je jedna baba da je ona njega vidjela Smile ... ma dajte ali znaš ti to i bez da ti to ja govorim Smile
A gdje,kada i kako ti poznas Hrvatsko pravosudje ????....
Pa isto tako zna pravosudje,rekla jedna baba da je tako u pravosudju...
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Kragujevac za prestonicu!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 463
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Motorola v3
Kao sto vec rekoh po ovoj tei, ja cu koliko sutra podneti tuzbu protiv tacija i ostalih za zlodela, i to ce dobiti veliki publicitet u stampi, ali na kraju je to samo glupavi cin jednog kretena zeljnog publiciteta.
Toliko je vazan i ovaj cin nekog tamo advokata u hrvatskoj. I stvarno ne znam oko cega vi to sad toliko dizete prasinu
IP sačuvana
social share
Idemo u rat da se bijete!
 Neki cete da poginete, a neki cemo i da se vratimo!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 416
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Samsung 
.
Savo Štrbac je jedan od rjetkih poštenih ljudi iz ondašnjeg političkog života RSK koji se i danas bori za prava Krajišnika u RH a to što ga želite optužiti ovako pokvareno privatnom tužbom samo je znak da vam smeta i da ima dokazekoji bi vam mogli bitno zagorčati život Smile
Onda ne vidim razlog za strah i paniku ...Nek se pojavi na sudu i bit ce oslobodjen "krivih optuzbi" a nama ce zagorcati zivot Smile..

Poznavajući hrvatsko pravosuđe i njihove dokaze... "Rekla je jedna baba da je ona njega vidjela Smile ... ma dajte ali znaš ti to i bez da ti to ja govorim Smile

Vjeruj ti meni da ga ja poznam bolje nego što ti to misliš  Smile
IP sačuvana
social share
Sledimo duh naših predaka... 1389 

Kosovo je srce Srbije
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
SonyEricsson k800i i D820
@Lazial,naravno onda odma od toga mozes da kazes kakvo je cijelokupno pravosudje...
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

HR u srcu....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1504
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 8800-N73
.

Vjeruj ti meni da ga ja poznam bolje nego što ti to misliš Smile
Sta su te osudili pa ne valjaju ?????.....U cemu je greska pravosudja (osim korupcije  Smile)..??
IP sačuvana
social share
No Risk NO Fun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4306
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
INTERVJU : Savo Štrbac, direktor Dokumentaciono-informacionog centra "Veritas"

Ničega se ne stidim, niti se plašim prijave

Dražen Matijević poslao prijavu u pet tužilaštva u nadi da će se naći barem jedan nacionalno ostrašćeni sudija koji će da pristane da pokrene postupak protiv mene i da će se tako moje ime naći na Interpolovoj poternici

Savo Štrbac, direktor Dokumentaciono-informacionog centra "VeritasŞ", rekao je da se ne plaši prijave koju je protiv njega županijskim tužilaštvima u Gospiću, Karlovcu, Sisku, Šibeniku i Zadru podneo Dražen Matijević, advokat iz Osijeka, a zbog "krivičnih dela genocida, zločina protiv civilnog stanovništva i zločina protiv ratnih zarobljenika".

- Ako mi je greh što sam svedok u mnogim suđenjima za ratne zločine, kako pred Haškim tribunalom, tako i pred hrvatskim sudovima, i ako mi je greh to što sam saradnik Haškog tribunala u procesima za ratne zločine protiv vojnog vrha Hrvatske, onda sam počašćen prijavom - kaže Štrbac.

Matijević tvrdi da raspolaže podacima o vašoj ulozi "u činjenju ratnih zločina od samog početka rata" i napada vas da ste "od 1991. do 1995. bili uključeni u oružanu pobunu dela srpskog stanovništva na području Hrvatske"?
- Advokat koji je podneo prijavu raspitivao se mnogo o mom životu i u prijavi posebno naglašava da sam bio sekretar Republike Srpske Krajine, što je bilo jedno od čelnih mesta. Ipak, morao bi da zna da sam sekretar te vlade postao u aprilu 1993. godine, a da su sve loše stvari koje su se dogodile Hrvatima u Krajini dogodile tokom 1991. i početkom 1992. godine, pre dolaska trupa Unprofora. Posle toga je Krajina postala, iako ne međunarodno priznata država, priznati međunarodni subjekt.

To znači da se ne plašite da stvarno postoje neki podaci koji mogu biti iskorišćeni protiv vas?
- Još od jeseni 1990. godine, kad sam se uključio u odbranu Srba koji su progonjeni po etničkoj osnovi, sve što sam radio, bilo u Komisiji za razmenu zarobljenika, bilo kao sekretar vlade Republike Srpske Krajine, dostupno je javnosti. Zbog svih dokaza koje sam dostavio Haškom tribunalu, sve službe u Hrvatskoj su protiv mene i već dugo čačkaju moju biografiju, posebno od 1999. godine, kada su intenzivnije počeli da se ispituju ratni zločini. O mom radu se razgovaralo u Saboru, u svim državnim institucijama Hrvatske, u medijima... Međutim, ništa nisu pronašli. Jednostavno, u mojoj biografiji nema ničeg čega bih se stideo i zbog čega bih se plašio.

KO JE ŠTA RADIO

Da li planirate da se branite pred hrvatskim sudovima ako protiv vas podignu optužnicu?
- Prijavu može da podnese bilo ko. Ovo je običan pamflet. Nema odbrane protiv ovoga, niti se treba braniti. O meni se sve zna, šta sam i gde radio, ali moram da pitam kolegu koji je podigao optužnicu šta je on radio tokom rata. On je trenutno advokat Branimira Glavaša, ali koliko sam čuo, bio je i Glavašev savetnik tokom rata, pa me zanima koliko je on veze imao sa zločinima koji su počinjeni nad Srbima. A bilo je mnogo zločina koji ne bi trebalo da se dešavaju bilo gde u svetu, a kamoli u jednoj evropskoj zemlji. Na primer, zarobljeni Srbi su terani da piju kiselinu iz akumulatora. Da li je moj kolega imao ikakvih udela u tima zločinima? Hajde da vidimo ko je šta radio!

Ipak, advokat Matijević je podneo prijavu protiv vas u pet županijskih tužilaštva?
- Sličnih prijava bilo je mnogo. Ovo nije ni prva, a verovatno ni poslednja. Jedina razlika je što je sada moj kolega Dražen Matijević poslao prijavu u pet tužilaštva u nadi da će se naći barem jedan nacionalno ostrašćeni sudija koji će da pristane da pokrene postupak protiv mene i da će se tako moje ime naći na Interpolovoj poternici. Protiv Srba je podignuto mnogo sličnih optužnica. Poruka ovih prijava je jednostavna - ko ne prestane da govori o zločinima hrvatskih trupa nad Srbima i ne prizna da je Hrvatska najdemokratskija zemlja na svetu - u opasnosti je.

U Hrvatskoj su vas i ranije napadali zbog toga što ste učestvovali u Vladi Republike Srpske Krajine?
- Još jedan moj kolega Čedo Prodanović iz Hrvatske je ranije rekao da je moja velika mrlja to što sam živeo Republici Srpskoj Krajini u kojoj je bilo zločina nad Hrvatima. Ali, kolika je onda mrlja onih koji su živeli u Hrvatskoj u kojoj je bilo mnogo zločina nad Srbima. Tokom rata sam u Komisiji za razmenu zarobljenika spasao živote mnogih, a žao mi je što ih nisam spasao još više. To što se dešavalo nije bio moj rat, ali jeste moj narod bio u ratu. Kada je sve počelo, morao sam da pobegnem iz Zadra, kao i mnogi jer su naši životi su bili u opasnosti. Došao sam kod svojih i rešio sam da ostanem u Hrvatskoj i borim se na jedini način koji znam, a to je kao advokat, pošto sam imao mnogo iskustva kao advokat i sudija. Iako sam bio iskusan strelac, samo sam jednom tokom celog rata gađao iz puške i to je bilo na takmičenju na kome sam pobedio. Nemam čega da se stidim, niti se bilo čega plašim.

Glas javnosti
IP sačuvana
social share
"A great many people think that they are thinking when they are merely rearranging their prejudices."  William James
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2395
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
ma savo je jedan običan pizdek koji je vlastitu slobodu kupio pristajući na bezuvjetnu suradnju sa haškim sudom, najobičnija kukavica i jazavac isto ko i naš vrli predsjednik mesić zvani transkript
IP sačuvana
social share
...snaga udarca mi varira...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4306
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Сви политичари су пиздеци...  Smile

П.С. Што добро - пиздек... Баш опако, а не звучи (бар мени) превише увредљиво... дај још неку...  Smile Smile
IP sačuvana
social share
"A great many people think that they are thinking when they are merely rearranging their prejudices."  William James
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 583
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
A,šta ćemo sa ovim hrvatskim zločinima !?!

ako se dokaže nekome krivnja osuditi na dugotrajan zatvor
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 2610
Ekshumirane žrtve "Oluje"

Zagreb, Beograd -- Otkrivena tela 160 osoba u zajedničkoj grobnici na groblju u Petrinji, potvrdio za B92 predsednik komisije za nestale Veljko Odalović.

Među 160 žrtava ima i civila i vojnika, kao i više od 30 žena. Nakon iskopavanja su sa posmtrnih ostataka uzeti uzorci kostiju koji će poslužiti za identifikaciju žrtava. Radi se o najvećoj poznatoj zajedničkoj grobnici na području Banije i Korduna, u kojoj se nalaze tela Srba ubijenih za vreme hrvatske vojne akcije "Oluje", izvedene u avgustu 1995. godine.

"Zavisno od kvaliteta uzorka zavisiće mnogo toga. Oni se u laboratoriji upoređuju sa krvi porodica nestalih i kada dođe do poklapanja uzoraka, onda se sa 99,9 odsto tvrdi da se radi o traženoj osobi", kaže predsednik Komisije za nestala lica Veljko Odalović.

Predsednik Dokumentaciono-informativnog centra "Veritas" Savo Štrbac tvrdi da je Hrvatska odugovlačila sa iskopavanjem tela iz ove grobnice. Grobnica u Petrinji nastala je 1995. godine, kada su hrvatske snage "čistile teren" posle ratnih dejstava, kako bi se, nakon stvaranja političkih prilika, posmrtni ostaci identifikovali i poslali porodicama.

"Hrvati su izvrsili asanaciju terena i posle 'Bljeska' i 'Oluje' pokopali oko 1200 žrtava, ali onda su zastali. Nikako da dođu te političke prilike, realne okolnosti, kada bi se trebali ekshumirati te žrtve", kaže Štrbac.

Odalović dodaje da je saradnja sa Hrvatskom komisijom za nestale konačno dala rezultate i nada se da će se ispitati i preostalih desetak lokacija na tom području u kojima se očekuje da će se pronaći više od 500 tela.

"Od jeseni ćemo dogovoriti detalje sa Hrvatima. Ima u Petrinji, Dvoru, Selištu,... Mi ćemo brzo otići u izviđanje, dogovoriti prioritete", kaže Odalović.

Iako je ekshumacija tela u Petrinji obavljena na zahtev Haškog tribunala, taj sud nije podigao nijednu optužnicu za zločine nad srbima u "Oluji" na području Banije i Korduna, takozvanog sektora Sever, kao ni za zločine tokom "Bljeska" u Zapadnoj Slavoniji.

Savo Štrbac kaže da to može učiniti hrvatsko pravosuđe, ali i srpsko Tužilaštvo za ratne zločine. 
17. jun 2007. | 15:41 | Izvor: B92 
========================================================================
Mozda zbog ovakvih dokaza smeta Savo Strbac i onda hoce po svaku cenu damu sude samo da ne bi isplivavali zlocini Hrvata.
Pa ljudi "Hrvati su najveci mirovnjaci. Oni nikad nisu cinili zlocine -pogotovu protiv Srba"   Smile Smile
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 01. Jul 2025, 01:25:30
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.