Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Jul 2025, 05:43:52
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
2 3 ... 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Tuzba protiv Save Strbca  (Pročitano 8488 puta)
16. Jun 2007, 15:17:35
Zvezda u usponu

HR u srcu....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1504
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 8800-N73
OSUMNJIČEN ZA RATNE ZLOČINE

Odvjetnik Matijević kazneno prijavio Savu Štrbca
Osječki odvjetnik Dražen Matijević podnio je jučer kaznenu prijavu županijskim državnim odvjetništvima u Gospiću, Karlovcu, Sisku, Šibeniku i Zadru protiv Save Štrbca, nekadašnjeg tajnika 'samoproglašene vlade krajine' zbog kaznenih djela genocida, zločina protiv civilnog stanovništva i zločina protiv ratnih zarobljenika

U današnjoj izjavi za Hinu Matijević ističe kako kaznenu prijavu protiv Save Štrbca podnosi zato što 'nadležna državna odvjetništva u Republici Hrvatskoj nisu do danas pokrenula kazneni postupak protiv prijavljenog Save Štrbca, iako raspolažu s podatcima o njegovoj ulozi u počinjenju ratnih zločina od samog početka rata i srpske okupacije, kao i s podatcima o počinjenju svakog zločina'.

Također tvrdi kako je Savo Štrbac predložen za svjedoka optužbe u sudskom postupku protiv hrvatskih generala Mirka Norca i Rahima Ademija, koji počinje u ponedjeljak na Županijskom sudu u Zagrebu, te kako 'očekuje od nadležnih državnih odvjetništava kojima podnosi prijavu, da poduzmu najhitnije zakonske korake - pokretanje istražnog zahtjeva (protiv Štrbca) i određivanje pritvora'.

'Savo Štrbac se u razdoblju od 1991. do 1995. uključio u oružanu pobunu dijela srpskog pučanstva na području Republike Hrvatske, s ciljem stvaranja 'velike Srbije', preuzevši jedno od vodećih mjesta u vladama tzv. republike srpske krajine, čiji su vođe bili osuđeni ratni zločinci pred sudom u Haagu, Milan Babić i Milan Martić', ističe odvjetnik Matijević.

Navodi i kako je Savo Štrbac, koji živi u Beogradu - po 'naputcima (samoproglašene krajinske) vlade, čiji je bio istaknuti dužnosnik, na čitavom području koje je bilo okupirano, a protezalo se preko dijelova Zadarske, Šibensko-kninske, Ličko-senjske, Karlovačke i Sisačko-moslavačke županije - odgovoran za provođenje prisilnog iseljavanja nesrpskog pučanstva, sustavno ubijanje, posebice Hrvata, pljačkanje, rušenje, te primjenjivanje najrazličitijih oblika zlostavljanja i zastrašivanja'.

Posljedice takvog postupanja srpskih paravojnih postrojba 'bile su više tisuća ubijenih civila i ratnih zarobljenika, te progon nekoliko desetaka tisuća civila', dodao je.

Također podsjeća kako su, uz ostalo, 'počinjena masovna umorstva u Škabrnji, Baćinu, okolici Gospića, Plaškom i drugdje, a isto tako zlostavljani su i ubijani ratni zarobljenici u zatvorima u Glini, Kninu i Petrinji', te tvrdi da je 'Savo Štrbac bio utemeljitelj i organizator zatvora i logora u kojima je ubijano i zlostavljano nesrpsko stanovništvo'.

Odvjetnik Matijević naglašava kako 'policijske uprave na tim odručjima (Republike Hrvatske) imaju razmjerno točne i pouzdane podatke o broju i identitetu osoba ubijenih u tim i drugim mjestima', koja su od 1991. do 1995. bila pod srpskom okupacijom.

Savo Štrbac na početku srpske agresije na Hrvatsku u ljeto 1991. bio je načelnik za obavještajne poslove pri 'ratnom štabu teritorijalne obrane Benkovac', a kasnije je bio višegodišnji tajnik vlade okupacijske tvorevine u Republici Hrvatskoj, tzv. republike srpske krajine.

Nakon oslobađanja okupiranih hrvatskih područja i njihova vraćanja u ustavno-pravni poredak Republike Hrvatske, 1995., izbjegao je iz Hrvatske.

Štrbac je direktor srpskog Informacijsko dokumentacijskog centra 'Veritas' u Beogradu, te prema pisanju medija, aktivni suradnik Tužiteljstva Haaškoga suda koji je odigrao veliku ulogu u pripremanju optužnica protiv hrvatskih generala pred Haaškim sudom.

Također prema pisanju medija, Savo Štrbac je na temelju Zakona o oprostu bio aboliran za oružanu pobunu protiv Republike Hrvatske.

Hina
subota, 16.6.2007.

IP sačuvana
social share
No Risk NO Fun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
mob
Apple Iphone 5
A Patrijarha Pavla niste optuzili?
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

HR u srcu....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1504
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 8800-N73
Zasto bi njega netko trebao optuzit ????
IP sačuvana
social share
No Risk NO Fun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
mob
Apple Iphone 5
Za genocid, zlocine protiv covecnosti, proterivanje...ako sam nesto zaboravio podseti me
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

HR u srcu....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1504
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 8800-N73
Mislio sam da si ozbiljan  Smile...
IP sačuvana
social share
No Risk NO Fun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
mob
Apple Iphone 5
U svakom slucaju sam ozbiljniji od vasih pravosudnih vlasti. No nebitno ionako vam Srbija nikoga nece izruciti. A vi se i dalje igrajte "pravde".
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5054
Zastava http://forum.burek.co.yu/Themes/default/images/flags/cs.png
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ne valja im Štrbac jer stalno upozorava na ovakve stvari:

U PETRINJI EKSHUMIRANI POSMRTNI OSTACI 160 SRBA UBIJENIH U OLUJI  !!!

Na pravoslavnom groblju Sveti Nikola u Petrinji, posle tri nedelje je završena ekshumacija posmrtnih ostaka 160 Srba ubijenih u hrvatskoj akciji Oluja 1995. godine.

Ekshumaciju su obavili timovi komisija za nestala lica Vlada Hrvatske i Srbije u prisustvu predstavnika Haškog tribunala.

U grobnici je pronađen veliki broj ličnih dokumenata ali će stradali biti identifikovani posle DNK analize.

RTS
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
SonyEricsson k800i i D820
Ne nije on da nevalja nego ce doci sam pred sud pa neka prvo prica kako je i sta on radio u ratu pa cemo pricati o zrtvama Srpske nacionalnosti...

IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Tihi protest!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5132
Zastava Majevica
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
Ericsson T28
Ja mislim da hrvatsko pravosuđe funkcioniše po sistemu, hajd da vidimo koga ćemo danas da optužimo nije bitno kriv ili ne važno je zaraditi dnevnicu! a ovo Patrijeh Pavle, dobar štos, ali me ne bi iznenadilo da ga optuže! Izmislili bi oni nešto!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Kragujevac za prestonicu!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 463
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Motorola v3
Ova vest koju je neko kopirao ovde jeste u principu kao kad bi neki srpski advokat izjavio kako je podigao optuznicu protiv stipe mesic ili tako nesto. To se redovno objavljuje u srpskoj stampi, tako da je ovaj clanak toliko beznacajan i glup, da ne razumem uopste zasto bi ga neko postavio ovde. o iskopavanjima neobelezenih gfrobova i srba i hrvata i u hrvatskoj i u srbiji postoji mnogo vesti i clanaka i mislim da je to dobro.. istina je uvek dobra, bez obzira na to koliko je bolna.ali ovo ovde je cista glupost...
IP sačuvana
social share
Idemo u rat da se bijete!
 Neki cete da poginete, a neki cemo i da se vratimo!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 ... 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Jul 2025, 05:43:52
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.047 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.