Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 49
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Tурска никада неће бити део Европе  (Pročitano 35681 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2485
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Nema frke , bice da ti znas nesto sto mi ne znamo , al to vesto krijes .

Dakle , kako je to i kada Evropa proterala Turke iz Evrope ?  Smile   Lako pitanje za tebe .
« Poslednja izmena: 19. Jan 2010, 21:31:03 od Lepi_Bora »
IP sačuvana
social share
Slaba Engleska - jaka Srbija !

Jaka Rusija - jaka Srbija !

Volimo Francusku , kao sto je ona volela nas !

Nemce moramo naterati da klece !

Najsladje se smije onaj koji prvi puca !
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

alitur vitium vivitque tegendo

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17042
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Nokia 3510
Како је то Европа протерала Турке из Европе. Не разумем.

Mali koliko je tebi godina kada neke osnovne stvari iz istorije ne znaš?

To  sam upravo i ja zapazio .  Smile .....  Smile..... i pridruzujem se tvojoj zapitanosti ....

Pitanje isto i za tebe?

Па добро, ајде да научимо нешто. Како је и када Европа протерала Турке из Европе? Ја очигледно нисам био на том часу историје
IP sačuvana
social share
У пороку је слађе: сви порок грде, а сви у њему живе, само што сви крију...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
Zastava Добој, Република Српска, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20

Mali koliko je tebi godina kada neke osnovne stvari iz istorije ne znaš?

To  sam upravo i ja zapazio .  Smile .....  Smile..... i pridruzujem se tvojoj zapitanosti ....

Pitanje isto i za tebe?

Па добро, ајде да научимо нешто. Како је и када Европа протерала Турке из Европе? Ја очигледно нисам био на том часу историје

Придружујем се заинтересованим странама да и ја нешта ново научим.
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3140
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
SonyEricsson k850i
Srbija ima veoma obimnu poslovnu saradnju sa Turskom, pa mi nije jasno cemu toliko cudjenje u vezi sa srpskim turistima koji odlaze u Tursku?

Poznajem jednog coveka, Srbina koji je sa jednim Turcinom osnovao mesovito preduzece za uvoz juznog voca, onih pistacija, suvih smokvi i slicnih dzidza-bidza koje Turska izvozi. Posao im cveta, a on je prezadovoljan saradnjom sa Turcima i odnosom turskih vlasti prema njegovom biznisu. Kaze da mu se sranje desilo svega nekoliko puta i to svaki put sa ovim nasim nesretnicima, izbeglicama iz Bosne, Sandzaka i sa Kosova koji i tursko gostoprimstvo koriste za svoj privatni antisrpski dzihad. Da, rekao je jos da su turske vlasti tako energicno reagovale i lisile ga smaranja istih da mu se cini da bi ovi manje najebali da su se hteli frajerisati po Beogradu.

Inace, licno nisam imao nikakvih problema u Turskoj i uvek sam se tamo osecao kao kod kuce.
IP sačuvana
social share
Sarajevo je jedan od najvećih gradova svijeta, gdje se susreću istok i zapad, staro i novo. Posljednjih nekoliko godina grad je već postojećoj mješavini povijesnih i kulturnih znamenitosti pridodao butik-hotele, uber-trendy barove i gurmanske restorane. Već je jasno da ovaj grad postaje Europska prijestolnica kulture u 2010.

Leonardo je mrtav, Mikelandjela vise nema, Ajnstajn nije vise medju nama... a ni ja se ne osjecam bas najbolje.

"Spasi me bože i secesionista i unitarista...isti mentalni sklop, ista vjersko - ideološka osnova, isti kriminalni nagon...secesionista je unitarista, samo na manjem komadu tla..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3140
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
SonyEricsson k850i
Pozitivne procjene u turskoj ekonomiji

Posted 08.12.2009 13:18:38 UTC
Updated 08.12.2009 13:18:38 UTC

Napredak Turske ekonomije nastavlja se i na međunarodnoj platformi.

Turska, koja je svoju kreditnu notu uvećala za dva stupnja, postala je privlačan centar za strane ulagače.

Naime, Turska se uspjela naći na listi 13 zemalja koje su uspjele uvećati svoj ekonomski rejting.

Turski zavod za statistiku objavio je indeks industrijske proizvodnje za novembar.

Kako pokazuju statistike, industrijska proizvodnja u novembru je uvećana za 13,7% u odnosu na prošli mjesec.

Ako se uporedi sa novembrom protekle godine, onda statistike pokazuju da je proizvodnja uvećana za 6,5%.

http://www.trt.net.tr/International/newsDetail.aspx?HaberKodu=65d391ae-2112-458d-80d9-44101c3eba02
IP sačuvana
social share
Sarajevo je jedan od najvećih gradova svijeta, gdje se susreću istok i zapad, staro i novo. Posljednjih nekoliko godina grad je već postojećoj mješavini povijesnih i kulturnih znamenitosti pridodao butik-hotele, uber-trendy barove i gurmanske restorane. Već je jasno da ovaj grad postaje Europska prijestolnica kulture u 2010.

Leonardo je mrtav, Mikelandjela vise nema, Ajnstajn nije vise medju nama... a ni ja se ne osjecam bas najbolje.

"Spasi me bože i secesionista i unitarista...isti mentalni sklop, ista vjersko - ideološka osnova, isti kriminalni nagon...secesionista je unitarista, samo na manjem komadu tla..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ма......

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10661
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.17
mob
Samsung 
Srbija ima veoma obimnu poslovnu saradnju sa Turskom, pa mi nije jasno cemu toliko cudjenje u vezi sa srpskim turistima koji odlaze u Tursku?

Poznajem jednog coveka, Srbina koji je sa jednim Turcinom osnovao mesovito preduzece za uvoz juznog voca, onih pistacija, suvih smokvi i slicnih dzidza-bidza koje Turska izvozi. Posao im cveta, a on je prezadovoljan saradnjom sa Turcima i odnosom turskih vlasti prema njegovom biznisu. Kaze da mu se sranje desilo svega nekoliko puta i to svaki put sa ovim nasim nesretnicima, izbeglicama iz Bosne, Sandzaka i sa Kosova koji i tursko gostoprimstvo koriste za svoj privatni antisrpski dzihad. Da, rekao je jos da su turske vlasti tako energicno reagovale i lisile ga smaranja istih da mu se cini da bi ovi manje najebali da su se hteli frajerisati po Beogradu.

Inace, licno nisam imao nikakvih problema u Turskoj i uvek sam se tamo osecao kao kod kuce.

То што два лика воде неки послић не значи ништа. Свака њему част, али овде се говори о државама, дугорочним интересима.

Турска се баш и не показује као пријатељ Србије. Њима је циљ да створе довољно моћну државу, како би остваривали своје интересе овде.

Зна се колико су ти интереси у супротности са нашим. Зна се и није нимало чудно да Турска има најбоље односе са Албанијом, Македонијом, БиХ, док су односи са Србијом, Грчком и Бугарском далеко слабији.

Дакле окрени-обрни нама је Турска непријатељска држава. Нешто попут Федерације. Smile Само што с Турском не можемо да нађемо (јер немамо) ништа заједничко, док сте ви сами изабрали да нам будете противници. Smile
« Poslednja izmena: 19. Jan 2010, 23:34:10 od DuKiM57 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
je li , Inzko, a kako vi obrezani nosite bokserice ? Zar vam se ne lepe dlačice na glavi*u ?!  Smile
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
A od kuda ti to , da nisi i ti obrezan  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3140
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
SonyEricsson k850i
Izvještaj: Bugarska bi mogla blokirati članstvo Turske u EU

06/01/2010

Uprkos upozorenju da bi zahtjevi za kompenzaciju mogli uticati na odnose, Sofija traži od Ankare da isplati više milijardi eura prije nego dobije zeleno svjetlo za članstvo u EU.

(Zaman - 06/01/10; CNN Turk, Reuters, The Sofia Echo, Sega, Zaman - 05/01/10; Euobserver, Dnevnik - 04/01/10)
photo

Bugarski ministar bez portfelja Bozhidar Dimitrov. [Getty Images]

Turski ministar vanjskih poslova Ahmet Davutoglu je u utorak (5. januar) upozorio da bi navodne namjere Sofije da traži kompenzaciju za lica iseljena početkom 20. stoljeća mogle naškoditi bilateralnim odnosima.

"Nastavak prijateljstva između Bugarske i Turske u interesu je obiju zemalja. Bilo bi od velike koristi ako bi se izbjegle izjave koje bi naškodile tom prijateljstvu," izjavio je Davutoglu na zajedničkoj pres-konferenciji sa svojim gostujućim brazilskim kolegom Celsom Amorimom.

Davutoglu je to rekao u odgovoru bugarskom ministru bez portfelja nadležnom za Bugare u inostranstvu Bozhidaru Dimitrovu, koji je izjavio kako Sofija namjerava tražiti kompenzaciju od oko 14 milijardi eura za imovinu svojih građana koji su bili primorani napustiti Tursku 1913. godine.

"Turska je sigurno u stanju isplatiti taj iznos, napokon, ona predstavlja 16. po veličini ekonomsku silu svijeta", izjavio je Dimitrov sofijskom dnevniku 24 Chasa u intervjuu objavljenom u nedjelju, prenosi EUobserver. "Jedan od tri uslova za punopravno članstvo Turske u EU je rješavanje problema nekretnina tračkih izbjeglica."

Sofija bi mogla blokirati članstvo Turske u EU ukoliko ona to ne plati, izvještava EUobsever u ponedjeljak.

U oktobru 1925. potpisan je Angorski sporazum, koji se odnosi na prava imigranata iz dviju zemalja. Bugarski parlament ratificirao ga je u maju 1926, ali on nikad nije proveden.

Veselin Ninov iz pres-ureda bugarske vlade izjavio je za EUobserver da prema tom sporazumu iz 1925. turska vlada mora dati kompenzaciju za nepokretnu imovinu bugarskih izbjeglica. Zapažajući da je to pitanje "više historijske nego političke prirode", on je potvrdio da bi njegova zemlja mogla odista pribjeći svom pravu članice EU da blokira napredak u pristupanju svoje južne susjede ukoliko se to pitanje ne riješi.

"Takva mogućnost postoji," izjavio je Ninov za EUobserver. "Ali to je samo jedan od mnogih drugih uslova za podršku Bugarske članstvu Turske. Ima i pitanja vezanih za energetske i vodoprivredne projekte."

Pitanje prava bugarskih izbjeglica iz Trakije također je spomenuto u rezoluciji Evropskog parlamenta (EP) od 21. maja 2008. godine.

Zakonodavno tijelo EU saopćilo je kako od Turske očekuje "da se uzdrži od bilo kakvih prijetnji susjednim zemljama i da riješi sve otvorene sporove mirnim putem, u skladu s Poveljom UN-a, drugim relevantnim međunarodnim konvencijama i bilateralnim sporazumima i obavezama; ono posebno turske vlasti poziva da jačaju, u duhu dobrosusjedskih odnosa, dijalog s Grčkom (npr. po pitanju egejskog kontinentalnog grebena) i Bugarskom (npr. po pitanju imovinskih prava bugarskih izbjeglica iz Trakije), u cilju rješavanja svih otvorenih bilateralnih pitanja".

Kasnije te godine je pokrenut projekat usmjeren na imovinu bugarskih izbjeglica iz Trakije, čijih nasljednika ima oko 800.000. Međutim, mnogi od njih nemaju knjižne izvatke niti druge zakonske dokaze o nepokretnoj imovini svoje rodbine.

Sad na tom sporu radi zajednička bugarsko-turska međuvladina radna grupa, a očekuje se da će to pitanje biti jedna stavka na dnevnom redu razgovora tokom predstojeće posjete Ankari bugarskog premijera Boyka Borisova.

http://www.setimes.com/cocoon/setimes/xhtml/bs/features/setimes/features/2010/01/06/feature-01

ovo bi moli i mi od srbije zatjevat  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Ant.com
Mislim da ovde ljudi mnogo greše. U našem srpskom interesu je da Turska bude u EU. Takođe je to u interesu i Bugara i Grka.

Po meni, mnogo je bolje za nas na Balkanu da imamo "evropsku" Tursku u komšiluku, nego islamsku republiku. Mnogo je bolje da imamo komšinice Turkinje koje se sunčaju u bikiniju i nose mini suknje, nego da imamo zabrađene bule, jer gde su žene zabrađene tamo i muškarci nose "nevidljive" zarove u duhovnom, civilizacijskom i svakom drugom smislu.

Plus toga, tradicionalne veze balkanskih muslimana sa Turskom, mislim da nikom normalnom nije u interesu da uvozimo vehabizam i islamski fanatizam i da se njihove ludačke  ideologije usađuju na našem tlu tj. da se šire među našim lokalnim muslimanima.

Znamo svi da je Turska napravila ogromne korake napred, u zadnjih recimo 25 godina u smislu pokušaja implementacije nekog evropskog "društveno-političko-pravosudnog svetonazora" u sopstveno društvo. U islamu je vrlo teško razdvojiti religiju od države i društva, a Turska je jedina muslimanska zemlja na svetu koja je to dobrim delom uspela.

Naravno, to je još uvek predaleko od modernih zapadnoevropskih standarda, ali mi koji smo im blizu svakako ne želimo da Istanbul po svemu liči na Teheran. Po meni, Srbija i balkanske zemlje baš treba da insistiraju da Turska uđe u EU, jer ulaskom u EU Turska će morati da prihvati, implementira i poštuje određena pravila igre i standarde, plus što će morati da odstupi ili revidira neke svoje tvrde nacionalističke stavove (recimo vezano za Kipar itd.

Kao što rekoh, islamizam i fanatizam još tinjaju u Turskoj, za sada se drže pod kontrolom, ali ako ikada situacija u Turskoj sklizne u radikalizam, prvo ćemo najebati mi na Balkanu. Turcima je daleko Madrid, Pariz ili Brisel, ali su Sofija, Nikozija, Atina i Beograd vrlo blizu, mislite o tome ......
IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 49
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.