Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 49
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Tурска никада неће бити део Европе  (Pročitano 35632 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2485
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Zalazem se za islamsku revoluciju u Turskoj .  Smile   Turska mora naci svoju dusu . Samo ona Turska koja vodi racuna o svojim interesima moze biti pouzdan partner Srbiji . Dok god je Turska americka kucka dotle ce razni Sulejmani i Rasimi ici u Tursku po AMERICKO misljenje .
IP sačuvana
social share
Slaba Engleska - jaka Srbija !

Jaka Rusija - jaka Srbija !

Volimo Francusku , kao sto je ona volela nas !

Nemce moramo naterati da klece !

Najsladje se smije onaj koji prvi puca !
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.17
tinja? pre bih rekao da je kontrolisan pozar.
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ма......

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10661
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.17
mob
Samsung 
Mislim da ovde ljudi mnogo greše. U našem srpskom interesu je da Turska bude u EU. Takođe je to u interesu i Bugara i Grka.

Po meni, mnogo je bolje za nas na Balkanu da imamo "evropsku" Tursku u komšiluku, nego islamsku republiku. Mnogo je bolje da imamo komšinice Turkinje koje se sunčaju u bikiniju i nose mini suknje, nego da imamo zabrađene bule, jer gde su žene zabrađene tamo i muškarci nose "nevidljive" zarove u duhovnom, civilizacijskom i svakom drugom smislu.

Plus toga, tradicionalne veze balkanskih muslimana sa Turskom, mislim da nikom normalnom nije u interesu da uvozimo vehabizam i islamski fanatizam i da se njihove ludačke  ideologije usađuju na našem tlu tj. da se šire među našim lokalnim muslimanima.

Znamo svi da je Turska napravila ogromne korake napred, u zadnjih recimo 25 godina u smislu pokušaja implementacije nekog evropskog "društveno-političko-pravosudnog svetonazora" u sopstveno društvo. U islamu je vrlo teško razdvojiti religiju od države i društva, a Turska je jedina muslimanska zemlja na svetu koja je to dobrim delom uspela.

Naravno, to je još uvek predaleko od modernih zapadnoevropskih standarda, ali mi koji smo im blizu svakako ne želimo da Istanbul po svemu liči na Teheran. Po meni, Srbija i balkanske zemlje baš treba da insistiraju da Turska uđe u EU, jer ulaskom u EU Turska će morati da prihvati, implementira i poštuje određena pravila igre i standarde, plus što će morati da odstupi ili revidira neke svoje tvrde nacionalističke stavove (recimo vezano za Kipar itd.

Kao što rekoh, islamizam i fanatizam još tinjaju u Turskoj, za sada se drže pod kontrolom, ali ako ikada situacija u Turskoj sklizne u radikalizam, prvo ćemo najebati mi na Balkanu. Turcima je daleko Madrid, Pariz ili Brisel, ali su Sofija, Nikozija, Atina i Beograd vrlo blizu, mislite o tome ......

Са овако неодлучном Европом, право решење се неће наћи. По мени не само што их не треба примити, него би требало ударити и један зид преко Тракије, па нек' раде тамо шта хоће.

Твоја идеја ми се чини скроз немогућом. Турска је велика земља, простире се до Ирана и арапских земаља на југу.

Друга је ствар Истанбул, Измир, егејско приморје, Тракија. Твоја идеја је врло примењива на беле Турке (потомке потурчењака са свих страна бившег европског дела отоманског царства), који углавном настањују набројано.

Такви и јесу углавном секуларни и понашају се у складу са западњачким нормама и желе либералније друштво. Па наравно да је и њима јасно ко су и шта су, кад баце поглед на неког правог гаравог Турчина.

Да се бар може од њих нешто друго направити, али Турска је ипак озбиљна држава. Етно-инжењеринг углавном пали код овакве беде као што смо ми, од које свако жели побећи.
« Poslednja izmena: 20. Jan 2010, 00:02:39 od DuKiM57 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
Zastava Добој, Република Српска, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
Srbija ima veoma obimnu poslovnu saradnju sa Turskom, pa mi nije jasno cemu toliko cudjenje u vezi sa srpskim turistima koji odlaze u Tursku?

Poznajem jednog coveka, Srbina koji je sa jednim Turcinom osnovao mesovito preduzece za uvoz juznog voca, onih pistacija, suvih smokvi i slicnih dzidza-bidza koje Turska izvozi. Posao im cveta, a on je prezadovoljan saradnjom sa Turcima i odnosom turskih vlasti prema njegovom biznisu. Kaze da mu se sranje desilo svega nekoliko puta i to svaki put sa ovim nasim nesretnicima, izbeglicama iz Bosne, Sandzaka i sa Kosova koji i tursko gostoprimstvo koriste za svoj privatni antisrpski dzihad. Da, rekao je jos da su turske vlasti tako energicno reagovale i lisile ga smaranja istih da mu se cini da bi ovi manje najebali da su se hteli frajerisati po Beogradu.

Inace, licno nisam imao nikakvih problema u Turskoj i uvek sam se tamo osecao kao kod kuce.

Јеботе па ти знаш више срба од мене.На свакој теми ископираш неку причу о познанству.
Е баш си србенда Инзко. Smile
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2485
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Zalazem se i za islamsku revoluciju u Egiptu , Pakistanu , Indoneziji , Maroku , Tunisu ... i drugim muslimanskim zemljama . Ovakvo stanje postalo je nepodnosljivo i meni , akamoli postenom muslimanu .  Smile
« Poslednja izmena: 20. Jan 2010, 00:16:07 od Lepi_Bora »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
Zastava Добој, Република Српска, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
Zalazem se i za islamsku revoluciju u Egiptu , Pakistanu , Indoneziji , Maroku , Tunisu ... i drugim muslimanskim zemljama . Ovakvo stanje postalo je nepodnosljivo i meni , akamoli postenom muslimanu .  Smile

Коначно неко ко је за равноправност. Smile
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2485
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7

...Mnogo je bolje da imamo komšinice Turkinje koje se sunčaju u bikiniju i nose mini suknje, nego da imamo zabrađene bule ..

Super bi bilo da Turkinje idu gole po ulici i strartuju slucajne prolaznike .....  Smile ...Ujedno ,  bio bi to najbolji znak da su zreli za EU ....  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Ant.com

Са овако неодлучном Европом, право решење се неће наћи. По мени не само што их не треба примити, него би требало ударити и један зид преко Тракије, па нек' раде тамо шта хоће.

Твоја идеја ми се чини скроз немогућом. Турска је велика земља, простире се до Ирана и арапских земаља на југу.

Друга је ствар Истанбул, Измир, егејско приморје, Тракија. Твоја идеја је врло примењива на беле Турке (потомке потурчењака са свих страна бившег европског дела отоманског царства), који углавном настањују набројано.

Такви и јесу углавном секуларни и понашају се у складу са западњачким нормама и желе либералније друштво. Па наравно да је и њима јасно ко су и шта су, кад баце поглед на неког правог гаравог Турчина.

Да се бар може од њих нешто друго направити, али Турска је ипак озбиљна држава. Етно-инжењеринг углавном пали код овакве беде као што смо ми, од које свако жели побећи.

Jes, ima ih belih, ima i garavih. Ali baš nisam siguran da je moguće sada vratiti istoriju nazad na vreme pre Ataturka. On je utemeljio modernu tursku naciju, teško ćeš ti sada, posle 80 i kusur godina, ubediti nekog belog Turčina da je on nešto drugo u odnosu na onog garavog anadolca.

Pogotovo što taj beli Turčin, ako mora da se izjasni ko je i šta je, teško će da prizna da mu je deda bio Srbin, Grk ili Bugarin. Lakše mu je da se identifikuje sa turskom nacijom, nego sa srpskom ili grčkom. Imamo mi u okruženju takve bele komšije koji negiraju istorijske fakte, nego izmišljaju poturčene bogumile.  Smile

Ali, mislim da je stabilna Turska ipak u našem interesu, nikad se ne zna šta bi moglo da padne na um nekom islamisti fanatiku, ako se dočepa vlasti tamo. Nemoj da zaboraviš da je današnja Turska jedna od najozbiljnijih vojnih sila u Evropi, odlično opremljena najsavremenijim naoružanjem, sa potencijalnom regrutnom i rezervističkom bazom od 25-30 miliona ljudi (tu računam i trećepozivce od 48-54 godina starosti). Toliko ukupno stanovnika nemaju zajedno sve ostale hrišćanske balkanske zemlje.

Bar mi Srbi, poučeni sopstvenom istorijom, ne bi trebalo da se radujemo bujanju ludačkih ideologija u neposrednom komšiluku. Nisam ja siguran da bi nekakav zid u Trakiji zadržao fanatizovane azijatske horde, na kraju krajeva Konstantinopolj je u svoje vreme imao "neprobojne" zidove i bedeme, pa je ipak pao u osmanlijske ruke.   Smile
IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

alitur vitium vivitque tegendo

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17042
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Nokia 3510

yetyou јел' си карнуо некад булу. Јел' истина да им пукотина стоји попреко и да пљуцка из сикиља Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
У пороку је слађе: сви порок грде, а сви у њему живе, само што сви крију...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Tihi protest!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5132
Zastava Majevica
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Ericsson T28
Lepi_Bora, Persona grata, yetyou i ostali koji postavljaju slična glupa pitanja.

Turskoj je u Evropi konačni udrac zadat u Prvom balkanskom ratu to je opšte poznata činjenica i samo intervencija velikih sila je pomogla da sačuva teritoriju u Maloj Aziiji i ono malo dostojanstva.

Ja lično ne bih ni Bošnjake niti Albance u Evropu, jer je to turski produkt, a još manje Turke.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 49
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.