Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Turci su krvnički progonili katoličku crkvu, a ne pravoslavnu!  (Pročitano 47943 puta)
Zvezda u usponu

крв југа - душа истока

Zodijak
Pol
Poruke 1224
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
Vazalitet znaci mnogo vise samostalnosti nego sto "povjesnicar" misli ! Srbi su u Osmanskom carstvu dobili svoj milet a naš jezik i pismo bio je jedan od zvanicbnih u osmanskog dvorskoj kancelariji. Dotle su Hrvati potpuno isčezli iz Istorije i niko ne bi znao da su uopšte postojali da nije propao vatikanski plan stvaranja katoličkog ilirika na srpskoj etničkoj bazi.Onda su kurijalci izvukli iz arhiva davno zaboravljeno ime ranosrednjovjekovnih Hrvata i nametnuli ga katolicima ( Srbima štokavcima) po Iliriku.

Ajde ajde... završio ti je crtić... a onaj retardirani šešeljko trune u ćeliji Smiley
Ti dalmatino za domaći imaš da pročitaš nešto o bugaršticama, Petru Hektoroviću itd. i razmisliš malo o svom porijeklu. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Hektorović je napisao "ribanje i ribarsko prigovaranje" gdje je opisao Srbe u ribarenju i ribarskim svađama.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

крв југа - душа истока

Zodijak
Pol
Poruke 1224
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
Al je pisao da je kad je on odrastao ti ribari sa Hvara pjevali bugarštice o kraljeviću marku "na srpski način pjevali".
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
kako se to pjeva na srpski način?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

крв југа - душа истока

Zodijak
Pol
Poruke 1224
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
http://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%91%D1%83%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%88%D1%82%D0%B8%D1%86%D0%B0
Inače to pjevanje ide tako da bi jedan poveo pjesmu, a ostali ga pratili,u najkraćem.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13

Mislim da bi bilo bolje pitanje kako to da jedan otvoreni antisemit i rasista moze da krasi najvecu novcanicu u drzavi.Ako ne verujete evo link Smile
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/5/5d/Croatian_banknotes_HK.jpg
To samo govori da je ta drzava jedna genocidna tvorevina, i to da ideja hrvatske nacije nije nastala iz ljubavi prema hrvatskoj proslosti ( a nije ni mogla kad je nema ) vec na mrznji prema Srbima.
Moj bold. Inače hrvatska nacija i nije mogla da nastane iz ljubavi prema svojoj ili bilo čojoj prošlosti, jer njihov identitet nije kao naš, i u nekoj hrvatskoj matrici im istorija nešto preterano i ne znači. Nego ti kroz naš srpski aršin pokušavaš da gledaš Hrvate. Oni nisu narod koji preterano drži do istorije, za razliku od nas koji prema tome imamo veliku pasiju. Ovi "Hrvati" koje najčešće srećemo po forumima i koji vole ovakve istorijske rasprave su tipičan srpski mentalitet i pre bi se mogli okarakterisati kao Srbi koji sebe zovu Hrvatima. Inače Hrvatu je posao i služba važniji od istorije, i odatle naš pežorativ "Bečki konjušari". Sudeći po ovom forumu, takvih pravih Hrvata je malo, sve go istoričar ko da ih je pravila neka Srbenda Smile
Inače kad smo kod pežorativa, samo provali za šta te cima neprijatelj, i vrlo brzo ćeš skontati šta ti je identitet. Hrvatu da radi i službuje, zato ćeš ga ti prozivati da je sluga. Tebi je istorija i poreklo od velikog značaj, zato će te on prozivati za poreklo i omalovažavati istoriju. Klasično podjebavanje u kome obe nacije čačkaju tamo gde najviše boli.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

крв југа - душа истока

Zodijak
Pol
Poruke 1224
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
@ Srebrni, sigurno si u pravu. Nisam imao prilike sresti pravog Hrvata (kajkavca), osim nekih priucenih Zagrebcana iz kojih u kafani progovaraju hercegovacki korjeni.Naravno da im mi ne bi smetali da ne vide sebe u tom ogledalu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
problem i je bija što bi hrvati radili a srbi bi gledali i zapovidali.e nema viš tako.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 9605
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
problem i je bija što bi hrvati radili a srbi bi gledali i zapovidali.e nema viš tako.

Па зашто тако, када то нема везе са истином, ви сте исфрустрирани без разлога... јесте, Срба је било дупло више него вас и у Краљевини и у ДФЈ, ФНРЈ, СФРЈ, били су конститутивни народ на простору Хрватске, наш монарх је био на престолу... па шта!?
Јесмо вам ми криви што немате слободарског духа у себи, што су Срби ослободили ове просторе од окупатора...
Сви су радили, нико вас није тлачио, примера ради индустрија је била јача у Загребу него у Београду, класична подметачина хрватске пропаганде да се дође до "неовисне државе", оно што никад имали нисте... Нико није подривао ваш идентитет, за разлику од вас који сте масовно покатоличавали српско становништво последња три века...
Сами сте изабрали да говорите српским језиком, јбг код нас се родио ум и реформатор кога и ви прихватисте, а по њему данас пљујете... Па већи су Словенци Хрвати од вас! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 106
Zastava Zadar, Dalmacija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10;ME

Mislim da bi bilo bolje pitanje kako to da jedan otvoreni antisemit i rasista moze da krasi najvecu novcanicu u drzavi.Ako ne verujete evo link Smile
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/5/5d/Croatian_banknotes_HK.jpg
To samo govori da je ta drzava jedna genocidna tvorevina, i to da ideja hrvatske nacije nije nastala iz ljubavi prema hrvatskoj proslosti ( a nije ni mogla kad je nema ) vec na mrznji prema Srbima.
Moj bold. Inače hrvatska nacija i nije mogla da nastane iz ljubavi prema svojoj ili bilo čojoj prošlosti, jer njihov identitet nije kao naš, i u nekoj hrvatskoj matrici im istorija nešto preterano i ne znači. Nego ti kroz naš srpski aršin pokušavaš da gledaš Hrvate. Oni nisu narod koji preterano drži do istorije, za razliku od nas koji prema tome imamo veliku pasiju. Ovi "Hrvati" koje najčešće srećemo po forumima i koji vole ovakve istorijske rasprave su tipičan srpski mentalitet i pre bi se mogli okarakterisati kao Srbi koji sebe zovu Hrvatima. Inače Hrvatu je posao i služba važniji od istorije, i odatle naš pežorativ "Bečki konjušari". Sudeći po ovom forumu, takvih pravih Hrvata je malo, sve go istoričar ko da ih je pravila neka Srbenda Smile
Inače kad smo kod pežorativa, samo provali za šta te cima neprijatelj, i vrlo brzo ćeš skontati šta ti je identitet. Hrvatu da radi i službuje, zato ćeš ga ti prozivati da je sluga. Tebi je istorija i poreklo od velikog značaj, zato će te on prozivati za poreklo i omalovažavati istoriju. Klasično podjebavanje u kome obe nacije čačkaju tamo gde najviše boli.

Gle, stoji to donekle, ali ja sam temperamentniji jer Dalmatinci jesu temperamentni na ovaj naš mediteranski način, to zna valjda i svaka ptica na grani ex-yugoslavije  Smile, a to o cemu ti pričaš, radi se o Hrvatima gore sa sjevera, zagorci, medjimurci, podravci itd...

U svakome pogledu oni su glede mentaliteta drukciji od Dalmatinaca, pa i ne samo glede mentaliteta, tu je i kultura, onako laički objasnjeno, ti sjeverni Hrvati stoljećima su pod utjecajem Austrije i Madjarske, pa sigurno da je to utjecalo i na mentalitet, dok su Dalmatinci stoljećima, tj. tisućama godina pod utjecajem Italije i talijanskog mentaliteta, ili ako hoćeš, "Štimunga" kako mi kazemo tu u Dalmaciji...

Sad pomjesaš taj talijanski utjecaj sa ovim našim "ludim" dalmatinsko/dinaridskim genima i dobijes ubojit spoj lol, a ja sam čisti mix izmedju dalmatinca i talijana, tako da me možete malo skužat, (razumit moje ispade nekada lol).

Ali to nema nikakve veze sa sličnosti sa Srbima jer po toj filozofiji su i Sicilijanci kao Srbi jer su temperamentni, brane svoju povijest itd... Slično jest pod, kako vi kazete: "uslovom" neke svadje itd, ali totalno drugog kalupa ako me kužiš  Smile

Ja nemam ništa protiv srpskog temperamenta i vašeg ponosa na neke vaše istorijske junačine, sve dok se to ne dodiriva sa nekim krojenjima mapa po prostoru ex-yu...

Ali da mi niste zanimljivi, ne bi ja došao tu na ovaj forum, a sigurno da se nisam došao nadmetat na relaciji ustaša/četnik. Poštujem ja vas Srbe, jedino što vam ne poštujem jest ona narodnjačka i turbo-folk glazba sto dolazi iz Srbije, ali ja jako dobro znam da to ne slusaju svi Srbi i da je nekad u bivsoj jugi, Srpska rock scena bila nesto nevjerovatno a i danas da je underground glazba u Beogradu super  Smile

Pozdrav iz Zadra

IP sačuvana
social share
Daniel
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.048 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.