moralles vlasi su socijalna kategorija, ljudi koji plaćaju porez po dimu (kući), a ne po glavi, drugo pročitao si neki Alićev priručnik za noviju historiju bošnjaštva i lupaš gluposti. Nadji nekog bošnjanina, koji se malo bavio istoriografskom literaturom na ovu temu, pa ga pošalji na podforum istorija, tvojim postovima je mjesto u oftopk carstvu, idi tamo i uživaj...
morales Srbine ! kako su turci mogli da dodju do katolika kada smo mi branili da ne dodju? vlasi nikada nisu ziveli u bosni. u bosni su ziveli samo Srbi! kao i dan danas. ataturk je hteo da mu mi pravoslavni Srbi prodamo nasu bracu islamske vrro ispovesti da brane tursku od kurda (koji su opet poreklom iz prastarog Srbskog plemena.)
E banujte ovog morallesa poceo vec da iritira :evil: :evil: :evil:
posto vidim da je bosnjak pitam se od kad njegova narodnost postoji... Oh gle! Nepostoje ni 50 godina, a Srbi postoje 1000 godina zato nek ide malo da uci istoriju a ne da dodje ovde da provocira
Kada bi ga banovali ko bi nas uveseljavao :D Dok se on nije pojavio na podforumu istorija se ništa značajno nije dešavalo. Naš drugar ga je učinio interesantnim i zato glasam da ostane. Pored njega ćemo se prosvetliti i najzad saznati pravu istinu o tome da mi nismo Srbi, već popravoslavljeni Bošnjaci i da Srbije ustvari nikada nije ni bilo već je to bilo Istočno Bosansko carstvo :mrgreen:
upravo tako. nego moralese sta su srbi? :-k jel su to popravoslavljeni turci ili popravoslavljeni bogumili? :-k
ne diram ja srbe nigdje u svojoj temi, čak se iz ove teme vidi da su imali povlašten položaj kod turskog okupatora...ja samo kažem da je srba bio jako mali broj u bosni, većina stanovnika bosne u srednjem vjeku bili su krstjani, posebna vjerksa zajednica u ono doba, ne znam ni sam kako su tu svoju vjeru ispovjedali, a čuli ste za crkvu bosansku...poslije ih je većina prešla na katoličanstvo, a dolskom turaka i na islam...
kriptonit, ako ćemo reć za vlahe da je to socijalan pojam, onda isto tako mozemo posmatrat i pojam srbin, postoje autori koji zastupaju i tu tezu, ja sam negdje to okačio ali izbrisaše, beogradka politika je to 1988 godine objavila...jos zelim reci da postoje dokazi da su ti vlasi bili posebna etnička grupa i da su oni romani, a ne slaveni...
i jos nesto ne sporim nit negiram postojanje srba istocno od drine jer negdje sam ovdje pročitao od nekog forumaša srbi i srpska drzava se sirila na istok ;)
Pa idi uzmi knjigu iz istorije i citaj malo. Ocigledno tvoje jedino obrazovanje su neki internet sajtovi sumljive sadrzine :chuckel: :chuckel: :chuckel:
Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.
Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.