Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Турци прете ратом Србима и Хрватима на отварању џамије  (Pročitano 2810 puta)
07. Maj 2016, 17:00:30
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
Browser
Chrome 50.0.2661.94
mob
Qtek 小米
Давутоглу: Бањалука се не може никада одвојити од Сарајева нити Сарајево од Мостара

БАЊАЛУКА - Отварење Ферхат-пашине џамије у Бањалуци порука је мира свим народима у Босни и Херцеговини и свим људима у свијету, а Босна и Херцеговина је јединствено биће, једно срце које се не може дијелити, поручио је у суботу у Бањалуци премијер Републике Турске Ахмет Давутоглу. "Данас сам захвалан Богу што сам доживио да с вама дијелим овај историјски дан", рекао је Давутоглу након поздрава упућеног присутнима. Давутоглу се присјетио свог боравка у БиХ од раније "Када сам дошао прије четири године у БиХ за рамазан, рекао сам да када би свијет нестао, а остало само Сарајево свијет би одатле могао бити поново рођен. Тада преводилац није био ни завршио, а домаћини су аплаудирали. Тада сам рекао свом преводиоцу да нема потребе за превођењем када се говори од срца срцу. Дошао сам овдје говорити срцем срцу, и то не само својим срцем него срцима 78 млиона Турака које овдје представљам. Знајте да су срца 78 милиона ваших пртијатеља данас овдје, и не само данас него увијек. Знајте, када неком овдје прокрвари нос, нама крвари жила куцавица. Знајте, када се оштети само камен џамије, код нас се осјети као земљотрес", рекао је Давутоглу. Турски премијер се присјетио догађаја од прије 23 године када је Ферхадија барбарски динамитом срушена, "ту вијест сам примио у Малезији и око себе сам имао студенте из БиХ, и било нам је јако тешко. Касније је тамо у посјети боравио господин Алија Изетбеговић, и заједно смо плакали". "Бити присутан овдје 23 године након тога је једна од највећих части у мом животу, а иако не физички, духовно је присутан и Алија", додао је Давутоглу. Када је 2011. године био у Бањалуци, казао је Давутоглу, изградња Ферхадије је била готово стала "и тада сам као министар вањских псолова издао налог да градња мора бити настављена. Хвала Богу, данас је отварамо. Захваљујем свима који су дорпинијели њеном отварењу". Отварење је из три угла значајно, сматра Давутоглу, а прво је осјећај савјести, свијести. Прије 23 године, они који су минирали џамиију, како је рекао, нису минирали само џамију њего људску савјест, свијест и људскост. Градећи џамију, нагласио је турски премијер, градимо ту свијест. Вјерски лидери присутни у Бањалуци свједоче томе. "Док овдје има џамије, док има езана, глас свијести људске ће из Бањалуке допирати до неба", рекао је Давутоглу. Други значајан аспект отварења Ферхадије, како је казао, "је наша заједничка културна баштина. Нека се зна да сва наша заједничка баштина припада нама свима и заједно ћемо је чувати". Додао је да "нико не треба да преиспитује зашто смо овдје, овдје смо због братства, љепоте. Дошли смо због мултиетничности, због Босне и Херцеговине". "Били смо, сада смо и заувијек остајемо овдје", рекао је турски премијер. У обраћању на свечаном отворењу џамије Ферхадије, Ахмет Давутоглу се осврнуо и на будућност БиХ. "Трећа важна ставка је будућност БиХ. Она је јединствена и са свим њеним народима и конфесијама је једно биће, једно срце. Они који хоће да је дијеле, дијеле једно срце. Бањалука се не може никада одвојити од Сарајева или Сарајево од Мостара. Зато су животе изгубили шехиди у Сребреници и њих се присјећамо данас као и сваке године када се окупљамо у Сребреници. Отворење Ферхадије је порука мира свима, свим народима у БиХ и свијета. Та порука се мора правилно тумачити. Мало је градова у свијету попут Сарајева гдје су тако близу разне богомоље. Можда још у Истанбулу. Ако се очува тај карактер, онда ће се благостање народа очувати. Нека Бог поживи ту љепоту диљем БиХ. Нека Бог да мир свим народима БиХ, да у благостању живе скупа и нека очува јединство Босне и Херцеговине. Нека се никад не понови оно што се десило у БиХ, туга и жалост и нека нам Бог да снаге да лијепе аманете и аманет Алије Изетбеговића очувамо", рекао је Давутоглу.

http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Davutoglu-Banjaluka-se-ne-moze-nikada-odvojiti-od-Sarajeva-niti-Sarajevo-od-Mostara/368555

Давутоглу: Нека никад не утихне езан из Ферхадије
7 мај 2016 Измијењено 11:37 ЦЕСТ
Ако икада дође до сукоба, за разлику од 90-их, иза БиХ ће као планина увијек стајати држава Република Турска.
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/davutoglu-neka-nikad-ne-utihne-ezan-iz-ferhadije
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Linux
Browser
Safari 534.30
mob
LG Frizider
Oni jebu celu Evropu a seksa im ne manjka ni sa Rusijom.

Nema potrebe da se izdvajamo Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows 7
Browser
Chrome 50.0.2661.94
mob
Qtek 小米
In February, 2015, a new Islamgesetz (Islam Law) was passed by the Austrian parliament, illegalizing foreign funding of mosques and paying salaries of imams, and regulating the version of the Koran that may be used in Austria.

https://en.wikipedia.org/wiki/Islam_in_Austria

Austrian Foreign Minister Sebastian Kurz: "We don't want our Muslim community to be dependent on foreign funding".

"Austria will go back 100 years in freedom with its Islam bill," Mr Gormez said, according to Turkey's state-funded Anadolu news agency.

http://www.bbc.com/news/world-europe-31629543

Austria's Muslims fear changes to historic Islam law
http://www.bbc.com/news/world-europe-29814688
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Linux
Browser
Safari 534.30
A gde je pretnja ratom?
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 50.0.2661.94
Ma jebaće im Srbi majku za ovo. Poručivanjem 5 novih serija i otvaranjem 20 novih restorana i ''kulturnih centara''.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 46.0
Нико да напише презиме Ферхад паше - Соколовић.
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Linux
Browser
Safari 534.30
mob
LG Frizider
Turcin prica o unitarizovanoj Bosni uz pohvale Aliji Izetbegovicu.

Jasno da ima prijateljske namere sa nase tacke gledista Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.5
Browser
Safari 601.5.17
mob
I-mate 30 Pro
 Smile Smile Smile

Islamski patuljak...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 45.0
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 46.0
Oni jebu celu Evropu a seksa im ne manjka ni sa Rusijom.

Nema potrebe da se izdvajamo Smile

https://www.youtube.com/watch?v=NRcJpGpETms

IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.