Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Avg 2025, 18:36:14
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Turci okreću leđa EU  (Pročitano 46579 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2137
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
SonyEricsson 
Naslov teme je: "Turci okreću ledja EU"
Moj post: "Super"
IP sačuvana
social share
If electricity comes from electrons, does morality come from morons?
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63
mob
Nokia 
Citat
Potpuno je jasno da Turci nisu u Hungariju došli da Hungarima donesu cvijeće  , dočim činjenice koje sam naveo stoje ,  Hungari su preživeli 150 god turske vlasti  , turci nisu ni 5 god Austrijske , a ti sad počni da navodiš primere kako su Turci tu i tu ubili tog i tog Hungara , ja ću onda kako su Hungari ubili tatko i tako tog hungara  , ili Austrijanci opet koliko su ubili Hungara ........koliko je ono Hungarski ugušenih pokušaja protiv Austrije bilo , pa Frankopan- Zrinski u Hrvatskoj , pa Matija Gubec , paaaa........   

Dečko ti nisi objektivan pa stim nisi ni intersantan sagovornik , jer takvih kao ti milion  , ali onih koji mogu realno pogledati stvari nažalost jako malo , jaaaaaaaaaaakoooo .
Šta tu nije realno?
Hungari su preživeli 150 godina, Srbi 450 godina pod Turaka, jer su bili na svome...Zašto bi Turci preživeli  još 150 ili 450 godina na tuđe?
Šta su Turci dobro i lepo doneli Srbiji ili Mađarskoj?
Mađari su još nekako prošli, ali Srbija je pun turcizma.
Pogledaj šta su Turci uradili od Srbije:
-Srpski kraljevi do okupacije umirali prirodnom smrću...posle okupacije umrli u atentatima.
-Zapad je do okupacije Srbiju smatrao kao evropsku državu...posle i tokom okupacije Srbija je postala (skoro bliski) istok.
-Ima još ali post bi bio predugačak

Nisi realan jer otvoreno LAŽEŠ  , srpski kraljevi pre okupacie umirali prirodnom smrću , od kada se to "sino ubojstvo"  i i " ocoubojstvo" naziva prirodna smrt ,  Smile , Hungari na svom  , pa oni su se doselili tu odakle su i turci došli jado , opet namerno skrivaš istinu , kao i srbi sa karpata  , svako je negde odnekle došo , samo svako izmisli neki datum ili vijek odkada u skladu sa njegovim potrebama počinje brojanje , a prije se nevaži , pa srbi su doselili u meziju  , sa izgraženim gradovima a ne u pustinju jado , zato je i historijsko pitanje vrlo relativno kao što je i historijsko pravo vrlo relativno , svako je hteo da pokuri slabijeg od sebe , turci , srbi ili austrijanci , svi su osvajali što se osvojiti dalo , jedino se turci donekle razlikuju samo u tome da posle njihova povlačenja sa neke teritoriju domicilno stanovništvo je ostalo da postoji , što se za civilizovane europejce ne bi reklo , pa ti hoćeš biti veći katolik od pape , svaki ozbiljan europski historičar se slaže sa ovom mojom konstatcijom  , ti bi da budeš veći farncuz od francuza .  Smile

IP sačuvana
social share
Ovde će stajati vaša reklama za samo 10 KM !
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
Nokia 
ja se dobro sećam Turske od pre 30 godina. Po glavnim ulicama patrole vojnika naoružanih puškama. Ispred svake banke, na svakom važnijem ćošku, kod svake državne institucije puške. A kad zađeš u uske ulice totalni srednji vek. Amali koji nose po 25 kila robe na glavi i za kojima gegaju dve bule. Gde on obe njegove bule za njim. Nemaju kuću, ne mogu da ostanu kod svekra kad muž nije tu.

U toj Turskoj postojala je jasna svest i želja da se ide prema savremenom svetu. Postojala je i vrlo agresivna opozicija koja je palila ustanove i sukobljavala se na ulicama sa vojskom.

Mnogo je EU uradila da pomogne Turskoj. Finansiran je razvoj turizma u Maloj Aziji, podignuta su letovališta, brane i veštačka jezera da bi se obezbedila voda, drumovi i aerodromi. Investirali su u medicinu, tehnologiju, proizvodnju pamuka, citrusa i raznih rezervnih delova. Sve to je EU uradila da približi Tursku sebi. A šta je dobila za uzvrat? Pobedu radikalizma i provokacije Grčke.

Iskreno uvek sam se čudila toj naivnoj ubeđenosti Nemaca da u licemernoj Turskoj mogu da nađu saveznika. Sad je jasno da će dobiti Turkistan u Nemačkoj  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63
mob
Nokia 
ja se dobro sećam Turske od pre 30 godina. Po glavnim ulicama patrole vojnika naoružanih puškama. Ispred svake banke, na svakom važnijem ćošku, kod svake državne institucije puške. A kad zađeš u uske ulice totalni srednji vek. Amali koji nose po 25 kila robe na glavi i za kojima gegaju dve bule. Gde on obe njegove bule za njim. Nemaju kuću, ne mogu da ostanu kod svekra kad muž nije tu.

U toj Turskoj postojala je jasna svest i želja da se ide prema savremenom svetu. Postojala je i vrlo agresivna opozicija koja je palila ustanove i sukobljavala se na ulicama sa vojskom.

Mnogo je EU uradila da pomogne Turskoj. Finansiran je razvoj turizma u Maloj Aziji, podignuta su letovališta, brane i veštačka jezera da bi se obezbedila voda, drumovi i aerodromi. Investirali su u medicinu, tehnologiju, proizvodnju pamuka, citrusa i raznih rezervnih delova. Sve to je EU uradila da približi Tursku sebi. A šta je dobila za uzvrat? Pobedu radikalizma i provokacije Grčke.

Iskreno uvek sam se čudila toj naivnoj ubeđenosti Nemaca da u licemernoj Turskoj mogu da nađu saveznika. Sad je jasno da će dobitki Turkistan u Nemačkoj  Smile

Uvažena gospođo , posle ovako kvalitetnog posta ja doista nesmem ,  a niti osećam potrebu da napišem išta više na ovoj temi , svaka čast i bravo !!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Svabe i drugi na zapadu su "pomagali" Tursku u vezi investicija i naravno, profita, prodaje licenci, oruzja kao i da se posluze jeftinom radnom snagom. Ujedno je tu naravno i zelja da da zemlja ostane stabilna NATO clanica. Inace im nije na kraj pameti da prime Tursku u EU, ali ce im i dalje obecavati sve i svasta samo da tamo ostane stabilna vlast. Mislim, ko ce natovariti sebi probleme sa napola pismenom nacijom, korumpiranoscu, 100 miliona muslimana, Kurde i njihove probleme i jos gomilu toga. Ekonomija funkcionise izmedju EU i Turske i obe strane ce nastaviti da rade na tome jer imaju jako dobar profit, vojno im se interesi podudaraj i to je to. Sada sto oni imaju par "evropskih" ljudi koji eto tako mlate praznu slamu u Turskoj, to je za sminku. Kohl je bio najveci protivnik ulaska Turske u EU dok je bio kancelara njegov sin je ozenio Turkinju i imaju uticajne prijatelje u Turskoj sto znaci trgovina i saradnja da, ulazak u EU ne.
Inace, to sa branama i vodom je isto cisti profit. Jednostavno presuju recice i potoke seljacima koji su se stotinama godina sluzili istim za navodnjavanje, sada kad naprave brane, nudi im se voda da je kupe. Kako nemaju novca, prisiljeni su da prodaju zemlju jer ne mogu da je navodnjavaju, zemlju kupuje kompanija koja prodaje vodu a seljaci odlaze u gradove da se snalaze.
« Poslednja izmena: 28. Dec 2010, 19:43:15 od Maradic »
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2137
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
SonyEricsson 
Citat
Nisi realan jer otvoreno LAŽEŠ  , srpski kraljevi pre okupacie umirali prirodnom smrću , od kada se to "sino ubojstvo"  i i " ocoubojstvo" naziva prirodna smrt ,  Smile , Hungari na svom  , pa oni su se doselili tu odakle su i turci došli jado , opet namerno skrivaš istinu , kao i srbi sa karpata  , svako je negde odnekle došo , samo svako izmisli neki datum ili vijek odkada u skladu sa njegovim potrebama počinje brojanje , a prije se nevaži , pa srbi su doselili u meziju  , sa izgraženim gradovima a ne u pustinju jado , zato je i historijsko pitanje vrlo relativno kao što je i historijsko pravo vrlo relativno , svako je hteo da pokuri slabijeg od sebe , turci , srbi ili austrijanci , svi su osvajali što se osvojiti dalo , jedino se turci donekle razlikuju samo u tome da posle njihova povlačenja sa neke teritoriju domicilno stanovništvo je ostalo da postoji , što se za civilizovane europejce ne bi reklo , pa ti hoćeš biti veći katolik od pape , svaki ozbiljan europski historičar se slaže sa ovom mojom konstatcijom  , ti bi da budeš veći farncuz od francuza .
Ti si ovom postom opravdao NATO bombardovanje, napad Nemačke i Mađarske na Jugoslaviju/Srbiju, i napad Austrougarske na Srbiju, jer ništa nije normalnije nego "svako je hteo da pokuri slabijeg od sebe".
Samo mi reci jedno:
Da li ti želiš da se na Balkanu ili u Srbiji vrati Turski uticaj?
Koliko bi to bilo bolji od uticaja EU(ili ako hoćemo po starom: nemačko-austrijski-mađarski uticaj)?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63
mob
Nokia 
Opet namerno ili ne izvrćeš moje reči i stavlj mi u usta nešto što nisam rekao , rekao sam da je u to doba bilo sasvim normalno da jači pokuša da osvoji slabijeg ( mada niti danas nije puno drugačije) pa samo nekoliko godina prije kosovske bitke  Srbija je osvojila pola balkana za vrijeme Dušana , jel to exkluzivno pravo samo Srbije , samo sam konstatovao tu činjenicu , apsolutno nigde nisam naveo da sam za to , naprotiv ako si čitao ( ako nisi pročitaj) tekst na link koji sam postavio kao i intervju Gula koji je dao za euronews onda shavtaš da sam apsolutno protiv bilo kakvog " uticaja" , ja sam inače europski federalista , uprkos stotinama mana koja današnja EU ima , dobro koje je donela je pak puno veće , glavno je da se više ne koljemo svakih 50 godina u nekakvim ratovima , nego naprotiv saradnja , ukidanje granica , ima li šta lepše nego kad upalim svoju Hondu Vigor  i bez garnica , carina i zajebancije do Španije a preko francuske i Italije i nazad .

Ceo Balkan treba integrisati u EU i srušiti sve granice , što se Turske tiče ako uđe u EU super , jer i ona ima šta da ponudi u svakom smislu , ako ne opet treba održavati dobre odnose jer je to od velike koristi za obije strane .

Opet ponavljam previše je ljudi mentalno zarobljeno u srednji vijek  , nažalost !
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2137
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
SonyEricsson 
Ok...neka ostanemo u tome...da ne bude da sam ja kao manjina čuvam interese Srbije  Smile
Mada će mi stav biti ists: i dalje smatram da Turska nema šta da traži u EU...bez obzira da li su u prošlosti došli ovde sa cvećem ili kopljama.
Oni, ma koliko bi trudili, nisu deo Evropske kulture i civilizacije...možda nismo ni mi, ali ipak smo mnogo bliži.
I ne znam šta oni imaju da ponude Evropi sem jeftine radne snage, letovanje i Kurda...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63
mob
Nokia 
Mi jesmo dio Europe sviđalo se nekom to ili ne , to je prosto činjenica  , zato i treba da budemo dio EU je u svakom pogledu prirodno tu najviše pripadamo , svako traganje za majčicom Rusijom ili sestrom Turskom je budalaština , što se tiče kulture i civilizacije tiče  , vidim da nekako sa punim plućima govoriš o EU kulturi omalovažavajući druge , iskreno ja ću uvjek da dam prednosti EU vrijednostima zato što su one moje i normalno je da svakom najbolje paše ono njegovo , međutim govoriti sa visine o EU kulturi i  ponižavati ostale je vrlo bizarno  , zato jer to jednostavno nije istina , pre svega dominantna EU religija Hrišćanstvo je Azijska ,  kad smo toliko bili kulturni što primismo vjeru od porobljenih Židova a ne nametnusmo im našu superiornu kulturu i vjeru ?

Inače šta su to Bugari imali da ponude Europi  ?   Mislim da je ovo pitanjce malo prevazilazi tvoje kapacitete ?

« Poslednja izmena: 28. Dec 2010, 23:40:52 od konankos »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2137
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
SonyEricsson 
Nisam omaložavao nikoga, samo sam rekao da Turci nisu deo evropske kulture. Možda je hrišćanstvo iz Azije, ali to je produkt Jevreja koji nemaju nikakvu vezu sa islamom.
Otkad postoji monoteizam, Evropa je hrišćanska, a Mala-Azija i Bliski-Istok su islamska...dva apsolutno različita kultura i civilizacija.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Avg 2025, 18:36:14
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.