Nemačka kompanija BMW Alpina će na ovogodišnjem Salon automobila u Njujorku publici pokazati i model B7 Bi-Turbo Allrad, odnosno već poznati B7 Bi-Turbo ali sa pogonom na sva četiri točka.
Alpina je za B7 Bi-Turbo iskoristila 4,4 litarski V8 motor iz serije 7, ali je snaga ovog agregata povećana na 507KS i 700 Nm obrtnog momenta.
BMW Alpina nije saopštio performanse svoje "sedmice" sa 4x4 pogonom, pa ovde podsećanje da Alpini B7Bi-Turbo sa zadnjim pogonom od 0-100 km/h treba 4,7 sekunde a da je maksimalna brzina elektronski ograničena na 280 km/h.
Sem jačeg motora, Alpina B7 Bi-Turbo Allrad raspolaže i aero body paketom (prednji spojler, spojler na poklopcu prtljažnika), modifikovanim ogibljenjem i kočionim sistemom, kao i setom karakterističnih Alpina točkova. U ponudi će biti verzije sa standardnim kao i produženim međuosovinskim rastojanjem.
Napisah u postu u kojem sam postavio fotke opreme koja mi je stigla... Evro kuka mi treba zbog nosaca za bicikle koji mi je takodje stigao. Zato sam i rekao da ce kuka sacekati moj sledeci odmor (leto) jer je za bajs u februaru bilo rano.
A ovako bi to trebalo da izgleda kada se namontira...
Jel ovo sve celina, i samo se izbushi i ugradi ili kako? Lepo, svetli!
Jeste, jedno svetlo je celina i ima 5 led dioda u 5 zasebnih lezista. Na slici izgleda kao linija, medjutim uzivo je mnogo lepse i jace. Cim upalim auto (dam kontakt) ona se pale, a cim upalim farove - gase se. Nije ih frka ugraditi a odluku da ih stavim sam doneo zato sto su mi savrseno legle u plastike na kojima su i maglenke. Uz minimalno "secenje i busenje" brzo su montirane i dobro izgledaju.
Ovaj levi zvuchnik ti malo vuche na sredinu.... Hahahaha, znam prichu...
Da, moralo je tako. Rezervni tocak mora da stoji tu gde jeste jer mi je rezervoar za plin smesten na njegovom mestu. Samim tim kada se tacna sa zvucnicima spusti (kada se zatvori gepek), magnet levog zvucnika tacno udara u tocak pa je morao da zavrsi malo udesno.
« Poslednja izmena: 26. Mar 2010, 21:53:46 od bockoyogi »
Da vam ja nesto kazem,auto se ne budzi,1 dan dan,nego 1,2,3,5,7..itd.godina,i u njega se ubacuje sve sto novo izadje,ali se mora voditi racuna,da se ne nabudzi,da bude kiceraj ili soba,nego nesto srednje,ja znam dosta ortaka,koji se bave tuning staylingom,pa sam preko njih poceo i ja,znam sve oko toga,ako vam treba nesto pitajte,ali morae znati jedno,da tuning stayling,nije bacanje para,nego jedno veliko okupljanje i druzenje,na skupovim mi pricamo o nasim ljubimcima,ima jedan lik,nabudzio je opel calibru,lik ju je sredio pravo,sve sam rucni rad i unikat,tako da znate,da tuning and stayling,nije bacanje para,kao sto neki misle...pozdrav!
I da dodam da nije bitno ni godiste ni marka ni model automobila ako covek ima ukusa i zna da lepo sredi kola edit:naravno i para
p.s.Postavicu ja slike drugarove(lakijeve) suze(kadeta) kad se zavrsi sa radovima.Opet je poceo sa sredjivanjem,ali ovog puta jos konkretnije i brutalnije
« Poslednja izmena: 26. Mar 2010, 22:49:06 od vostezmaj »
Da vam ja nesto kazem,auto se ne budzi,1 dan dan,nego 1,2,3,5,7..itd.godina,i u njega se ubacuje sve sto novo izadje,ali se mora voditi racuna,da se ne nabudzi,da bude kiceraj ili soba,nego nesto srednje,ja znam dosta ortaka,koji se bave tuning staylingom,pa sam preko njih poceo i ja,znam sve oko toga,ako vam treba nesto pitajte,ali morae znati jedno,da tuning stayling,nije bacanje para,nego jedno veliko okupljanje i druzenje,na skupovim mi pricamo o nasim ljubimcima,ima jedan lik,nabudzio je opel calibru,lik ju je sredio pravo,sve sam rucni rad i unikat,tako da znate,da tuning and stayling,nije bacanje para,kao sto neki misle...pozdrav!
Jeste,40 godina treba sređivati auto,ajde ne lupetaj,ako imaš pare to ide brzo,ako nemaš,nemoj ni da se cimaš,to je poenta,pogledaj kako je bocko to odradio,šta mu treba naručio,montirao i vozi.
"Bogu hvala vek i po proživeh u zdravlju i radu,slutim da mi je vreme umirati,te ove reči govorim u pero prijatelju advokatu Miliću,jer u vas deco sve zajedno nemam ni malo poverenja.Žao mi je što ste moji a ne deca nekog mog neprijatelja.Ko je vas poznavao,ni pakao mu neće teško pasti. Što se tiče moje imovine,aaa to vas najviše zanima,mogu vam saopštiti sledeće:Sve što imam ostavljam samom sebi."
Brabus u svojoj ponudi ima i doterani Mercedes E Cabrio koji je, poput E klase Coupe, doživeo vizuelne promene, kao i pojačanje više motora iz njegove palete.
Ni izgled Brabusovog E Cabrioleta nije mnogo izmenjen, pa novost predstavljaju agresivnije stlizovani prednji branik sa LED svetlima, modifikovani zadnji branik sa četiri završetka novog izduvnog sistema i set atraktivnijih alu točkova od 17, 18 i 19 inča (uskoro i 20 inča).
Što se motora tiče, 5,5 litarskom V8 motoru u E klasi E500 je zapremina sa standardnih 5,5 povećana na 6,1 litara, a snaga na 340kW/462KS i 615 Nm obrtnog momenta. Dovoljno za sprint do stotke za 4,7 sekunde i najveću brzinu od 300 km/h.
U ponudi su takođe i slabije verzije, odnosno pojačani motori i u modelima E250 CDI BlueEFFICIENCY, E350 CDI BlueEFFICIENCY, E250 CGI BlueEFFICIENCY i E350 CGI.
Sem navedenog, Brabus je za E klasu Cabriolet pripremio i pojačni kočioni sistem (diskovi od 360 mm), doterano sportsko ogibljenje (niže za 30 mm) i unapređeni enterijer (Brabus sportski volan, karbon fiber, Mastik koža, alkantara, nove boje, detalji od nerđajućeg čelika...).
Jeste,40 godina treba sređivati auto,ajde ne lupetaj,ako imaš pare to ide brzo,ako nemaš,nemoj ni da se cimaš,to je poenta,pogledaj kako je bocko to odradio,šta mu treba naručio,montirao i vozi. Smile
jeste ali meni licno je zanimljivije i bolje kad stekam kintu pa onda uzmem felne, pa stekam posle jos neko vreme pa tamnim stakla pa jos 5-6 meseci pa body npr. branici. A ne sve odjednom i posle godinu dana auto ti dosadi, a ti da ga prodas niko ti nece dati novac koji si ulozio tako odjednom.