Prvo da se izvinim za moj jadni srpski, ali nije mi maternji, stig'o ja samo do petog padeza. :) Video sam da se tu prica o pravopisu, pa da se unapred izvinim. :) Da mi Tralalalala ne zameri, ocekujem njegovo tumacenje.
E, sad... znam da mogu da dobijem natalnu kartu na Internetu i da postoje sajtove gde se daju neka opsta tumacenja, ali bi ja zamolio Tralalalala ako moze i ako bude imao vremena da mi protumaci moju kartu.
Koja su pitanja koja me interesuju? Pa, naravno, ljubav, posao (kariera) i ona opste afinitete koje imam kao osoba. Na zivotnoj sam prekretnici, pa mislim da ja i horoskop jedan od nacini da donesem neke odluke (naravno, nece da bude predudni elemenat, ali zeleo bi da uzmem u obzir i astrologiju).
Unapred hvala.
Fajlovi prikačeni uz poruku(kliknite na slike za punu veličinu)
@bnk Cetiri planete u Djevici,pojacavaju osobine ovog znaka.Rodjeni u Djevici su racionalni,oštroumni,imaju dobru moć zapažanja,,veoma su analitični,intuitivni,njihova dominantna planeta je Merkur.Temperament im je izuzetno složen i zatvoren. Djevice uvjek pažljivo ispituju,analiziraju,kritikuju i proučavaju situaciju do naj sitnijih detalja.Snalažljivi su u svakoj situaciji. Podanici ovog znaka,zahvaljujuci svojoj otvorenosti i posebnom izgledu koji zraci .One su blistavih oratosrskih sposobnosti i razuma.Djevice pod vladajucom planetom Merkurom,koji je Bog trgovaca i lopova,su vrlo inteligentni analitičari,koji imaju mentalnu kartoteku svega sto vide i znaju,istancana čula ukusa i vida ,njuha i sluha. Djevica je rodjeni kritičar,ona je detaljisat i perfekcionista. Podznak ti ej u Raku. Parapsihološke karakteristike Raka: od samog rodjenja počinje da osjeća okolinu i da o njoj razmišlja.Ima istančan osjećaj za ljude sa kojima dolazi u kontakt,pa odmah zna koliko je ko prema njima iskren i sposoban za pravo prijateljstvo i ljubav.Zbog uticaja Mjeseca izuzetno su mocni medijumi,jer ovu planetu povezujemo sa nesvjesnim,intuicijom,magijom, i sl stvarima. Mjesec-duhovna strana licnosti u Vagi. Vagom vlada planeta Venera,koja joj daje umjerenost,ljepotu,ljubav i praved- nost,privlacnost za sve sto je lijepo i prefinjeno,kao i zelju da zivi u harmoniji sa sobom i drugima. Znaci imas karakteristike Djevice,Vage i Raka. Vladar tvoje prve kuce-Mjesec nasao se na dan rodjenja u cetvrtoj kuci,doma,pa si jako vezan za dom i porodicu.Tesko bi se odlucio za zivot u inostranstvu.Ali je moguce da ces raditi za neku stranu firmu,radno mjesto ce ti biti moderno.Neces podnositi autoritete na poslu.Imas briljantnu intuiciju i brzo shvatas sustinu problema,sto ce ti pomagati u poslu.Potrebna ti je sloboda u odlucivanju da bi mogao djelovati. Dobro bi bilo da radis u zdravstvu,jer je vladar desete-Neptun otisao u sestu kucu,posla,pozitivno aspektovan od mnogih planeta. Obzirom da imas Jupiter planetu srece u desetoj kuci,ne brini za uspjeh,on je jos u pozitivnom aspektu sa vladarom tvoje desete kuce,najveceg uspjeha-Neptunom. Vladar kuce finansija-Sunce je takoodje u dobrim aspektima i sa vladarom kuce uspjeha i sa vladarom kuce posla. Znaci ukratko uspjeces u zivotu i imaces novca.
Jos samo jedno pitanje: kako devici idu poslovi koji su povezani sa umetnoscu i knjizevnosti? Ovakva postavljenost planeta na mojoj natalnoj karti, dali nagovestava ista o afinitetima kad su ta podrucja u pitanju? Znam da previse trazim i da tu ima i drugih koji cekaju tumacenja, ali bio bih ti veoma zahvalan ako mi ista kazes u vezi posla/profesije, jer sad se trebam odluciti, pa mi to malo tesko ide (pomoc astrologije bila bi mi dobrodosla).
Naravno, interesuje me i ljubav, ma da si mi vec nesto rekla na jednom drugom topic-u. ;)
Jos jedanput hvala na tumacenju!
« Poslednja izmena: 03. Maj 2006, 01:28:36 od bnk »
@bnk Zbog Mjeseca u Vagi privlaci te sve sto je u vezi sa umjetnoscu, a posto je Mjesec u cetvrtoj kuci,ako bi to bila likovna umjetnost,mogao/la bi da imas mozda i atelje u svom domu.
Peti st Jarca,gdje se nalazi tvoj Neptun vladar MC povezan je sa culom sluha i muzikom,pa bi po tome to mogla biti prije muzicka umjetnost nego likovna MC tacka vrhunca zivota na 22 st Riba,ovaj st ponovo povezan sa muzikom i umjetnoscu Venera ti je na 5 st Djevice,to je kazu stepen Sekspirovog AC,pa ti vidi.... Merkur na 11 st Djevice,ti se nalazi fiksna zvijezda nekretnica Zosma,koja daje sposobnost i interes za astroloski rad....
Hvala jos jedanput. Al' sam dosadaaaaan. :) Pitanje (opet ja): sta je AC i MC? Cisto da bi mogao razumeti skracenice i da shvatim jel to ja cu biti k'o Sekspira il' sasvim suprotno.
andjela pizelly, pa ti si genije! Hvala, hvala i hvaaala! Ne znam kakod a ti se zahvalim za sve ovo. Ako dobijes nekou ideju, samo reci. :)
« Poslednja izmena: 04. Maj 2006, 21:47:30 od bnk »