Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Trudnica u Kruševcu umrla pred porođaj  (Pročitano 2829 puta)
27. Jul 2012, 10:48:39
Veteran foruma
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
Browser
Opera 12.00
Vesna Ilić (29) umrla je u devetom mesecu trudnoće u kruševačkom Zdravstvenom centru zbog pucanja krvnog suda u slezini. Ona je u bolnicu primljena dan ranije sa jakim bolovima, gušeći se, a umesto da je detaljno pregledaju, lekari su je pripremali za porođaj. Zbog unutrašnjeg krvarenja i beba u njenom stomaku se ugušila.

Lekari su stalno govorili da je sve u redu: Jovan Milić, suprug preminule Vesne

U porodici Milić kažu da će podneti tužbu ako obdukcija pokaže da je Vesna preminula zbog greške lekara.

- Dva dana pre nego što je umrla išli smo na redovni ultrazvuk, a termin za porođaj joj je bio za 10 dana. Tad je sve bilo u redu. Naredno veče počelo je da je boli ispod grudi, nije mogla da diše, a ruke su joj bile vruće.

Pozvali smo Hitnu pomoć i lekarka je shvatila da se Vesna ne porađa, već da se radi o drugom problemu, pa su je prevezli do bolnice - priča Jovan Milić, Vesnin suprug sa kojoj ima dete od dve godine.

Pokojna Vesna Milić na venčanju

Primio ih je dežurni ginekolog koji je posle ultrazvuka rekao da je sve u redu i smestio Vesnu u sobu, napominjući da se porođaj očekuje.

- Dali su joj lekove za smirenje, ona se malo smirila, a gušenja su prestala. Više puta smo se čuli telefonom i stalno mi je govorila “meni nije dobro”. Zvao sam i bolnicu, ali su me oni svaki put uveravali da je Vesna dobro - kaže Jovan.

Kada se ujutro pojavio u bolnici, tek posle dva sata su mu rekli da je Vesna preminula.

- Od šoka nisam znao gde sam, a oni su me ispitivali da li je Vesnu neko udario u stomak i da li smo imali udes. Vrhunac svega bila je konstatacija da je uzrok leukemija. Kada sam im objasnio da su sve analize bile dobre i da nema tragova udaraca, onda su rekli da ne znaju zbog čega je umrla - kaže Jovan.

Bilo je problema i oko obdukcije, jer su lekari pokušali porodicu da odvrate od toga. Posredstvom policije obdukcija je urađena, a rezultati se očekuju za par sedmica. U Zdravstvenom centru nisu hteli da komentarišu ovaj slučaj.

Još jedna "bolnička smrt"

Primedbe na rad kruševačkih lekara ima i porodica pokojnog Grubana Stojkovića (58). “Počeo je da poboljeva u septembru, ali su rekli da ima pesak u bubregu. U martu je bio sedam dana u bolnici jer je imao gnojnu ranu na leđima. Gubio je na težini, loše se osećao, ali su lekari tvrdili da je sve u redu. Platili smo za skener kod privatnika i svi su tvrdili da je sve u redu. Preminuo je 14. juna. Par sati pre smrti, lekari su konstatovali da su rak debelog creva i jetre metastazirali”, pričaju Marta i Ratka Stojković.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Otaku koji jede burek kod Trpkovica

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 23325
Zastava Usa
OS
Windows 7
Browser
Chrome 20.0.1132.57
mob
Sony 
Srašno. A za lekare... to je stara vest, ali se ništa ne radi po tom pitanju. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.00
Inspekcija u Kruševačkoj bolnici zbog smrti trudnice

Inspekcija Ministarstva zdravlja otišla je juče u kontrolu u Zdravstveni centar u Kruševcu da bi utvrdila činjenice oko smrti Vesne Ilić (29) koja je preminula u devetom mesecu trudnoće.

Vesna Ilić

Rezultati kontrole koju će obaviti inspekcija i da li je bilo propusta koji su doveli do toga da trudnica i njena beba preminu u bolnici neposredno pred porođaj biće saopšteni naknadno.

Kako je “Blic” pisao, Vesna Ilić preminula je pošto je dovedena u bolnicu sa jakim bolovima u leđima. Porodica tvrdi da su joj lekari dali lekove za smirenje i pripremali za porođaj, a nisu obavili preglede kojima bi otkrili da je Vesni Ilić pukao krvni sud slezine, zbog čega su i ona i beba preminule.

Prema navodima porodice Vesne Ilić, lekari su ih sve vreme uveravali kako je ona dobro i da će sve biti u redu.

Pored porodice Ilić, primedbe na rad lekara kruševačke bolnice imaju i u porodici Grubana Stojkovića, koji je preminuo od tumora, a mesecima niko nije mogao da utvrdi o čemu se radi.

U kruševačkom Zdravstvenom centru nisu želeli da se oglašavaju.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 20.0.1132.57
Lopuze mamu im jebem... Ako im ne das pare gledaju te ko psa.
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

kimi, from d rezistens

Zodijak
Pol
Poruke 2559
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0.1
Tuga. Juče sam sa koleginicama pričala o ovom slučaju. Moje mišljenje je da je ti lekari pregledaju devet meseci i snimaju abdomen i ništa nisu videli. ali kada se žena još javi sa tegobama i problemima morali su da pokušaju da joj pomognu i da se zainteresuju za njen slučaj... ne znam - ostajem bez teksta
IP sačuvana
social share
не вреди будали објашњавати да је будала
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16345
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
Nokia 
Дешава се.
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

I Am My Own Savior!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 8650
Zastava Vrčin
OS
Windows XP
Browser
Chrome 20.0.1132.57
mob
Alcatel One Touch
I posle se pitaju zašto bela kuga vlada u Srbiji. Smile
Pa i ja bih se plašio da imam decu u ovoj prokletoj zemlji! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Same rules apply

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 74298
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
steta bila je lepa zena
IP sačuvana
social share
Jeka je moj drug 
And I won't show or feel any pain even though all my armor might rust in the rain!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5437
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 20.0.1132.57
mob
Nokia zvrr
Dosta ljekara zaboravlja činjenicu da je za postavljanje dijagnoze od velikog značaja i anamneza-same tegobe koje pacijent opisuje. Ako se pacijent žali da mu nije dobro, da osjeća gušenje...to zahtijeva detaljne analize.. Vjerovatno nije na ultrazvuku obraćena pažnja na organe porodilje nego samo na stanje bebe... Ako je već imala unutrašnje krvarenje to se moglo vidjeti na ultrazvuku, ili pomoću osnovne analize krvi. Još su je i sedirali te time maskirali simptome... Sve u svemu, tuga.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.124 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.