Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 03:51:13
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: "Trojstvo" Boga jedinoga ?  (Pročitano 28907 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.16
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: JAS!
a po tebi su to oni koji nece umreti cak ni telesno, dakle bice vecno mladi i fizicki?
ili ce umreti pa onda i vaskrsnuti fizicki ko i Isus?

Nista od onoga sto ja govorim nije "po meni", ja ti objasnjavam sta na temu "Bog" govori biblija.
Prorocanstva govore o vecnosti coveka u krvi i mesu, to isto zna i nauka ali nikada nece imati resenje.
Starenje je uzrok pada proizvodnje atp energije u celiji, kada bi covek mogao da manipulise tu proizvodnju mogao bi da svoj DNK vrati u ono stanje koje je taj DNK imao kada je imao tu proizvodnju energije koja je
prouzrokovala odrastanje.
Fizicka smrt je kraj jedne osobe/jedne duse, i svi koji su umrli se nikada nigde nece "vratiti", posto se tacno zna sta je zivot i kako on funkcionise. Ne postoji zivot coveka van ovog tela i samo ovaj zivot moze da se prenese u vecnost, samo ziv covek moze da postane vecno ziv covek.
Jovan 12:25 " Koji ljubi dušu svoju izgubiće je, a ko mrzi na dušu svoju na ovom svetu, sačuvaće je za život večni. " ( " Ako imas ego umreces, ako znas da ga nemas, preneces ovaj zivot u vecni zivot. " )

Isus je vaskrsnuo u smrtnost u istom telu koje je pre Krsta bilo besmrtno*, da bi danas "spaseni" iz
smrtnosti mogli da predju u besmrtnost*.
*- ne situacija u kojoj je neko neunistiv, nego situacija u kojoj se neko nece unistiti.
Isus je morao da umre/bude materijalno unisten, zato sto.. Jovan 3:16 " Jer Bogu tako omile svet da je i Sina svog Jedinorodnog dao, da nijedan koji Ga veruje ne pogine, nego da ima život večni. "

"hriscanska" religija ne samo sto laze da Isus nije mrtav, nego cak i tvrdi da je on "Gospod Bog"/sam svoj Otac.
Citat: nofx0023
Rec je zvuk koji imam odredjenu frekvenciju, ta frekvencija se sastoji od energije. A znamo da je energija = materija, a materija = energija. To je opste znanje koje se ne zanemaruje.
Rec na papiru ili ova koju gledas na monitoru je zvuk ?!?   Smile
ili ona koja ti se mota po glavi  Smile jel cujes zvukove u svojoj glavi ?
Frekvencija je energija ?!? zasto se zove "frekvencija" a ne energija kao i sve druge ?
Od kakve se energije sastoji rec, boja, oblik, miris, ukus, dodir ?
Kako se meri energija reci ili recimo oblika ?

Da li bi bio ljubazan,(  kao sto si simpatican ) da nam das definiciju znanja, koju ti koristis kada kreiras izjave o znanju, posto mi po tvojim izjavama nije jasno sta to za tebe predstavlja ?
Citat
A sta ako je zena. Smiley
Ovo nije tema tipa "sta bi bilo kad bi bilo?" nego tema koja je bazirana na bibliji u kojoj pise da je Gospod Bog takozvani " Sin Coveciji " ( Matej 24 ) i da je rodjen kao musko dete, Otkrovenje 12:5 " I rodi muško, sina, koji će pasti sve narode s palicom gvozdenom; i dete njeno bi uzeto k Bogu i prestolu njegovom."
Ako se palis na ideju da je Bog - zena, onda je za tebe idealna Wicca dogma.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

My imaginary friend says Hi.

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1878
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
LG G2
Citat
Rec na papiru ili ova koju gledas na monitoru je zvuk ?!?   Smile
ili ona koja ti se mota po glavi  Smile jel cujes zvukove u svojoj glavi ?
Frekvencija je energija ?!? zasto se zove "frekvencija" a ne energija kao i sve druge ?
Od kakve se energije sastoji rec, boja, oblik, miris, ukus, dodir ?
Kako se meri energija reci ili recimo oblika ?

Ja ne znam iz kojeg si ti univerzuma, ali u ovom univerzumu sve je sastavljeno iz energije i materije(materija i jeste vrsta energije).

IP sačuvana
social share
"You, your joys and your sorrows, your memories and your ambitions, your sense of personal identity and free will, are in fact no more than the behavior of a vast assembly of nerve cells and their associated molecules."
--Dr. Francis Crick; Nobel laureate, co-discoverer of the DNA molecule
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.16
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: nofx0023

Ja ne znam iz kojeg si ti univerzuma, ali u ovom univerzumu sve je sastavljeno iz energije i materije(materija i jeste vrsta energije).

Ja sam iz univerzuma u kojem je normalna pojava da se odgovara na pitanja ukoliko se zeli doci do komunikacije, ti na zalost na pitanja ne odgovaras.
Pokusao sam da ti objasnim razliku izmedju materijalnog ( u cega spada i energija od koje je materija i nastala )
i nematerijalnog/duhovnog.
Ista svest shvata i materijalno i nematerijalno.
Ti ne shvatas da ti nisi materijalna nego duhovna dimenzija koja se nalazi u telu tvog oca sa manje uticaja genetike tvoje majke. I to je stvarnost ovog univerzuma.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

ONAJ KOJI JE SPOZNAO SEBE!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Kako je gore tako je i dole!
IP sačuvana
social share
Могу и мене да убију као ХРИСТОСА,али слободну мисао никада!
КО ГОД ЈЕ СПОЗНАО ОВАЈ СВЕТ ПРОНАШАО ЈЕ ТЕЛО,А КО ГОД ЈЕ ПРОНАШАО ТЕЛО,ЊЕГА ОВАЈ СВЕТ НИЈЕ ДОСТОЈАН!!!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.16
mob
Nokia Luvmya 520
Kako je gore tako je i dole!
Sta to uopste znaci i kakve veze ima sa temom ?
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 202
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Citat
Znaci interesuju me argumenti onih koji veruju da to neko "sveto trojstvo" postoji, odakle im ta ideja ?
Mozda si to vec negde objasnio, intersuje se me tvoje misljenje, kad vec nisi za "trojstvo", o tome ko je bio Isus?
Moze li se reci da je poslanik Boga dz.s. ako nije Bog.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.16
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: akan1303
Mozda si to vec negde objasnio, intersuje se me tvoje misljenje, kad vec nisi za "trojstvo", o tome ko je bio Isus?
Moze li se reci da je poslanik Boga dz.s. ako nije Bog.
Nemam misljenje o Isusu, znam sta su prorocanstva rekla o njemu, a On potvrdio.
On je bio otelotvorenje Duha Bozijeg, jedinorodni Sin Boziji, Hrist/Mesija, koji je morao da umre kao "Zrtva Bozija".
Mozes o njemu reci sta god hoces i neces se "ogresiti", po znacaju je bio iznad bilo kog drugog rodjenog coveka.  " I ako ko reče reč na Sina čovečijeg, oprostiće mu se; a koji reče reč na Duha Svetog, neće mu se oprostiti ni na ovom svetu ni na onom. "
Dok je bio ziv, bio je isto( duhom ) sto je i danas njegov Otac,
Jovan 10:30 " Ja i Otac jedno smo. "
"Poslanici Boziji" su proroci koji su prorekli ono sto se desilo, Isus nije bio prorok, On je samo svojim recima, takozvanim 'parabolama' prepricao postojeca prorocanstva iz takozvanog "Starog Zaveta".
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 202
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Citat
Nemam misljenje o Isusu, znam sta su prorocanstva rekla o njemu, a On potvrdio.
On je bio otelotvorenje Duha Bozijeg, jedinorodni Sin Boziji, Hrist/Mesija, koji je morao da umre kao "Zrtva Bozija".
Mozes o njemu reci sta god hoces i neces se "ogresiti", po znacaju je bio iznad bilo kog drugog rodjenog coveka.  " I ako ko reče reč na Sina čovečijeg, oprostiće mu se; a koji reče reč na Duha Svetog, neće mu se oprostiti ni na ovom svetu ni na onom. "
Dok je bio ziv, bio je isto( duhom ) sto je i danas njegov Otac,
Jovan 10:30 " Ja i Otac jedno smo. "
"Poslanici Boziji" su proroci koji su prorekli ono sto se desilo, Isus nije bio prorok, On je samo svojim recima, takozvanim 'parabolama' prepricao postojeca prorocanstva iz takozvanog "Starog Zaveta".

Ako dozvoljavate, hteo bih da, kao musliman kazem ono sa cime se  slazem i ne slazem ovde.
Isus jeste bio duh od Boga ali nikako sin Boziji, a o tome Kuran govori na sledeci nacin:
"171. O sljedbenici Knjige (krscani), ne zastranjujte u svome vjerovanju i o Allahu
govorite samo istinu! Mesih, Isa, sin Merjemin, samo je Allahov poslanik, i
Riječ Njegova koju je Merjemi dostavio, i Duh od Njega; zato vjerujte u
Allaha i Njegove poslanike i ne govorite: "Trojica su!" Prestanite, bolje vam
je! Allah je samo jedan Bog - hvaljen neka je On! - zar On da ima dijete?!
Njegovo je ono što je na nebesima i ono što je na Zemlji, i Allah je dovoljan
kao svjedok"
Muslimani vjeruju, dakle ja vjerujem da Isus nije umro, niti da je uopste bio raspet na krstu, vec je upravo onaj koji ga je izdao, bio zrtva. Dakle Bog dz.s je spsio svog poslanika Isusa tj. Isaa a.s. Ucenje o Isusovom vaskrsnucu se podkrepljuje time da je Isus vidjen tri dana poslije ovih dogadjaja , sto na neki nacin  ide u prilog Kuranskom objasnjivanju cijelog dogadjaja jer Islam uci da Isus uopste nije bio na krstu:
"157. i zbog riječi njihovih: “Mi smo ubili Mesiha, Isaa, sina Merjemina,
Allahova poslanika!” A nisu ga ni ubili ni raspeli, već im se pričinilo. Oni
koji su se o njemu u mišljenju razilazili, oni su sami o tome u sumnji bili; o
tome nisu ništa pouzdano znali, samo su nagađali; a sigurno je da ga nisu
ubili,
* 158. već ga je Allah uzdigao Sebi. - A Allah je silan i mudar"
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Otac je postojao pre nego je stvorio svoj Duh koji je podeljen na Duh Boziji i Sveti Duh.
Duh Boziji i Sveti Duh postoje samo za vreme Kreacije, pre i posle tog perioda Duh Boziji i Sveti Duh
ne postoje.
Ko je izmislio "Sveto Trojstvo" i zasto ?
Gde se u Starom Zavetu za koji je Isus rekao da se do Novog neba i nove Zemlje nece menjati nalazi bilo
sta sto ima bilo kakve veze sa bilo kakvim "trojstvom" ?
Stari Zavet govori samo o Gospodu Bogu kao jedinom Tvorcu, njegov Sin Isus potvrdjuje da sve pripada
njegovom Ocu, a oni koji su izmislili "sveto trojstvo" tvrde da sve pripada Sinu koji ima nekakav
"drugi dolazak".
Znaci interesuju me argumenti onih koji veruju da to neko "sveto trojstvo" postoji, odakle im ta ideja ?
     trojstvo u Bibliji ne postoji.u stvari postoji samo prikaz delovanja satane koji će sebe ubrizgati kao smrtni žalac ljudskom rodu preko palov vavilona gde je prvi put teorija trojstva kao satanske religije i počela.Bog je jedan u Hristu Isusu. stoga apostooii su krštavali u ime jednog Boga i njegovo ime je Isus Hristos Gospod.bez tog imena čovečanstvo nema oprosta greha niti spašenja.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.17
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: akan1303

Ako dozvoljavate, hteo bih da, kao musliman kazem ono sa cime se  slazem i ne slazem ovde.
Isus jeste bio duh od Boga ali nikako sin Boziji, a o tome Kuran govori na sledeci nacin:
"171. O sljedbenici Knjige (krscani), ne zastranjujte u svome vjerovanju i o Allahu
govorite samo istinu! Mesih, Isa, sin Merjemin, samo je Allahov poslanik, i
Riječ Njegova koju je Merjemi dostavio, i Duh od Njega; zato vjerujte u
Allaha i Njegove poslanike i ne govorite: "Trojica su!" Prestanite, bolje vam
je! Allah je samo jedan Bog - hvaljen neka je On! - zar On da ima dijete?!
Njegovo je ono što je na nebesima i ono što je na Zemlji, i Allah je dovoljan
kao svjedok"
Muslimani vjeruju, dakle ja vjerujem da Isus nije umro, niti da je uopste bio raspet na krstu, vec je upravo onaj koji ga je izdao, bio zrtva. Dakle Bog dz.s je spsio svog poslanika Isusa tj. Isaa a.s. Ucenje o Isusovom vaskrsnucu se podkrepljuje time da je Isus vidjen tri dana poslije ovih dogadjaja , sto na neki nacin  ide u prilog Kuranskom objasnjivanju cijelog dogadjaja jer Islam uci da Isus uopste nije bio na krstu:
"157. i zbog riječi njihovih: “Mi smo ubili Mesiha, Isaa, sina Merjemina,
Allahova poslanika!” A nisu ga ni ubili ni raspeli, već im se pričinilo. Oni
koji su se o njemu u mišljenju razilazili, oni su sami o tome u sumnji bili; o
tome nisu ništa pouzdano znali, samo su nagađali; a sigurno je da ga nisu
ubili,
* 158. već ga je Allah uzdigao Sebi. - A Allah je silan i mudar"

Ova tema nema nikakve veze sa kuranom kao sto niko ko zeli da cita o Isusu Hristu nema sta da trazi u kuranu.
Ono sto ti ili bilo ko drugi veruje nema nikakve veze sa onim sto postoji.
Kada se Isus "koji nije mrtav" pojavi, onda ce to biti istina, do tada izjava da je neko ko je rodjen pre 2000 godina i dalje ziv je laz.
Da li ti to uopste razumes ? Da li razumes razliku izmedju istine/stvarnosti i fantazije ?
Citat: bozjicovek
trojstvo u Bibliji ne postoji.u stvari postoji samo prikaz delovanja satane koji će sebe ubrizgati kao smrtni žalac ljudskom rodu preko palov vavilona gde je prvi put teorija trojstva kao satanske religije i počela.Bog je jedan u Hristu Isusu. stoga apostooii su krštavali u ime jednog Boga i njegovo ime je Isus Hristos Gospod.bez tog imena čovečanstvo nema oprosta greha niti spašenja.
Hrist ili Hristos je grcka rec koja znaci mesija. Mesija je neko koga je Gospod poslao medju ljude kao
svoju zrtvu. Zrtva je bice koje ne nastavlja da zivi posle zrtvovanja posto samo smrt moze nekoga da nacini zrtvom.
Svi koji su coveka koji je imao svog Boga, koji je Bog covekov, Jovan 20:17 " Reče joj Isus: Ne dohvataj se do mene, jer se još ne vratih k Ocu svom; nego idi k braći mojoj, i kaži im: Vraćam se k Ocu svom i Ocu vašem, i Bogu svom i Bogu vašem. " nazivali "Gospodom Bogom" su umrli
sto je suprotno od spasenja.
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 03:51:13
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.