Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Sep 2025, 23:05:46
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: "Trojstvo" Boga jedinoga ?  (Pročitano 28847 puta)
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Dobro i opet pitam ko  su ljudi da odluce bilo sta vezano za bilo sta, pogotovo u ovom regionu
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

ONAJ KOJI JE SPOZNAO SEBE!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
U kom regionu?
IP sačuvana
social share
Могу и мене да убију као ХРИСТОСА,али слободну мисао никада!
КО ГОД ЈЕ СПОЗНАО ОВАЈ СВЕТ ПРОНАШАО ЈЕ ТЕЛО,А КО ГОД ЈЕ ПРОНАШАО ТЕЛО,ЊЕГА ОВАЈ СВЕТ НИЈЕ ДОСТОЈАН!!!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.16
mob
Nokia Luvmya 520
@eyepheelYU

Iteresantno je kako tako lako pricas o nematerijalnom, ko da je to opste znanje, ko da se to uci u osnovnoj skoli.
Pa to i jeste opste znanje koje se zanemaruje. Svako zna da rec ne postoji u materiji, a duh je rec i nista vise.
Citat: decky999
Pitanje ostaje - kako vidis razliku izmedju kreatora i kreacije?
Kreacija ne postoji izvan uma coveka, Kreacija o kojoj se govori u bibliji su ustvari ljudi koji ce preci u vecan zivot. Sve izvan tih ljudi je nebitno, posto samo ti ljudi imaju osecaj svega.
Kreator je jedan muskarac za kojeg niko nikada nece znati da je Bog - Kreator. Znaci svest o postojanju kreatora
ne postoji izvan njegovog uma.
Citat: JAS!
Bog je Ja, Sveti duh sve i svi sto me opkruzuju, Sin nasa medjusebna percepcija i proizvod
hmm?
Bog je vecan i njegovo nije ono sto nije vecno. Sveti Duh je samo tamo gde su oni koji ispunjavaju Boziju Volju koja je prorecena u prorocanstvima, a Sin postoji samo kao Duh Boziji/istina, ako se to moze nazvati "postojanjem" posto nije materijalno.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
U kom regionu?
U verskom to jest religijskom
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

ONAJ KOJI JE SPOZNAO SEBE!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Tu se slažemo,ko su ljudi i crkva pa da proglase nekog svecem?!
IP sačuvana
social share
Могу и мене да убију као ХРИСТОСА,али слободну мисао никада!
КО ГОД ЈЕ СПОЗНАО ОВАЈ СВЕТ ПРОНАШАО ЈЕ ТЕЛО,А КО ГОД ЈЕ ПРОНАШАО ТЕЛО,ЊЕГА ОВАЈ СВЕТ НИЈЕ ДОСТОЈАН!!!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 202
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
10 osnovnih razloga da Isus a.s., nije bog !

Ovo je islamsko gledanje  stvari.

10 - Bog ne mozhe biti rodjen.

Bog se nije mogao pojaviti jer je On oduvjek, ne mozhe se pojaviti iz nechega shto ne postoji. On je oduvjek, niti je rodjen niti je rodio. On je postojao prije svega i prije onoga shto mi nazivamo vremenom. Mi svi znamo da je Isus a.s., bio rodjen, bez oca i to je jedno veliko chudo koje se dogodilo voljom Allaha uzvishenog, bio je u materici svoje majke 9 mjeseci, kao i svaki drugi chovjek. Bog dz.sh. ne mozhe biti rodjen, Isus a.s. je rodjen ! Takve dvije osobe ne mogu biti jedna ! Bog dz.sh. nema pochetka, Isus a.s. je imao pochetak.

9- Ne postoji ni jedna rijech ni u jednoj knjizi ukljuchujuci i Bibliju da je Isus a.s. rekao da je on bog.

Allah dz.sh. je uvjek bio veoma jasan kad je je prichao o sebi . Na primjer u Isayah 46-9 je rekao:" Ja sam Bog i nema nicheg drugog, Ja sam Bog i niko nije kao Ja" ! Ono shto je Isus stalno ponavljao iz starog zavjeta je :" Chuje o Izraelcani, Bog je jedan Bog, i nema drugog osim Njega!" Isus a.s. je takodje bio jasan kad su mu Jevreji rekli:" Ti sebe nazivash bogom!" Rekao je :" To vi kazhete!" Nije rekao :" Jesam !" I nikad to nije rekao nikome ! Zashto bi bog rekao za sebe da nije bog, a po krshcanstvu on je doshao da spasi narod od grijeha ? Jednostavno Isus a.s., nije bog ! Da je Bog doshao u formi chovjeka On bi to jasno rekao da bi i petogodishnjak to razumio, ali nije ! Ne postoji ni jedna jedina rijech koja kazhe da jeste ! ne postoji ni jedna rechenica da je Isus a.s., rekao :" Ja sam bog , pokoravajte se meni!"

8- Biblija kazhe da nikad niko nije vidio Boga ! To je veoma jasno .

Dzon 1- 18 navodi da nikad chovjek nije vido Boga . Chak je i Isus a.s., rekao u Dzon 5-37 ".... nikad niste chuli Njegov glas, niti ste vidjeli Njegovo lice. " Ako je on bio bog, zashto je rekao da nikad niko nije vidio Boga ? Ako je bio bog, zashto nije rekao:" Zhelite li da vidite boga, ja sam bog, gledajte me !" Zashto ?

7- Rani krshcani za vrijeme Isa a.s. su i dalje svoje molitve obavljali u Jevrejskim sinagogama, jer Isus a.s., je dodhao da upotpuni stari zavjet.

Isus a.s., nikad nije napravio crkvu, i sam je svoje molitve obavljao u sinagogama. Na isti nachin kao i Musa a.s., Ibrahim a.s. Davud a.s.... Ako se osvrnemo na prve dvije generacije "krshcana" vidjecemo da su oni josh uvjek bili dio "jevreja" koji su slijedili Isa a.s. kao poslanika . Isus a.s., nikad nije zagovarao trojstvo, to je nametnuto poslije trece generacije "krshcana" . Ko je sve to izmislio Je Pavle, koji ga nikad nije niti vidio, niti chuo... niti je ishta uchio od njega. Sve je to on zabrljao iz svije "vizije" koju je nametnuo sljedbenicima Isa a.s. kako bi ih odveo na krivi put jer prije toga, on je taj koji je progonio i ubijao Isaove a.s. sljedbenike , odvodio ih u Rim na pogubljenja. Pishuci spise o "krshcanstvu" najvishe im je shtete nanio i to za vas vijek, time shto ih je zaveo s pravog puta. Da shteta bude vec, neuki krshcani su ga pocheli slijpepo slijediti sve do dana danashnjeg. Tako da se njegova zavjera protiv krshcana jako ostvarila, ne preko njihovog progonjenja i ubijanja. Niko nije uspio jedan narod unishtiti, ali jeste preko Biblije, koju je sklepao i poturio im, a oni neuki prihvatili. Pavle je bio onaj ko ih je najrije nazvao krshcanima i koji im je plasirao trojstvo.

6- Isus a.s., je spavao, jeo, pio i obavljao prirodne potrebe

Bog dz.sh. je savrshenstvo ( niko nije kao On ) ne jede , ne pije i nema potrebe nikakve. Jer ako bi imao potrebu za takvim stvarima onda i nebi bio Bog. Isus a.s., je jeo, pio, spavao, vrshio nuzde on je Poslanik Njegov ! Jer ako je imao potrebu za svim tim stvarima, znachi da je to ono shto ga je odrzhavalo u zhivotu, da nije savrshenstvo. Allah dz.sh je savrshen a Isus a.s., nije bio savrshen, tako da te dvije stvari nikako ne mogu biti jedna ! Isus a.s., se molio . Kad god je imao poteshkoca on se molio ! Govorio bi svojim uchenicima da ga chekaju dok se on moli padajuci chelom na zemlju ! To pokazuje da je on imao potrebu za nekim ko je veci od njega. Ako je Isus a.s., bio bog, zashto se molio i zashto nije govorio drugima da se mole njemu , jer molitve se shalju samo Bogu ? Zashto nije rekao, klanjajte se meni, ja nemam potrebu da se klanjam nikome ? Zato on ne mozhe biti bog.

5- Isus a.s., je tvrdio da Bozhje znanje je vece od njegovog.

Kad je bio upitan o Sudnjem danu rekao je :" Da niko o tome nema znanje osim Njega ( Allaha dz.sh.) !" Ako je on bio bog, on je to trebao da zna !? Ako je trojstvo istina, Bog je Bog, Isus je bog, sveti duh je bog... kako to da jedan zna vishe od drugog ? Kako to da je mnogo shta sakriveno Isusu a.s., ? Lahko, on je bio Bozhji Poslanik, jedan u nizu onih koje je Allah dz.sh. s vremena na vrijeme slao narodu. Recimo , auto je jako dobar primjer trojstva. U njemu mogu biti 3 osobe, ali mogu li biti 3 auta a jedna osoba podijeljena u svaki od njih ? Nemoguce kao i samo trojstvo !

4- Isus a.s. je jasno rekao da on NIJE bog !

Dzon 17-3 ": Ovo je zhivot gdje mogu znati Tebe Jednoga istinitoga Boga i mene Isusa kojeg si Ti poslao( kao poslanika )" Svaki musliman a i ostali  ce primjetiti slichnost u shehadetu Isa a.s. i Muhammeda a.s. ! Bog je jedan a oni su bili samo Njegovi Poslanici a.s.. kad je trebao biti uzdignut , obratio se Magdaleni:" Idem ka mom Bogu i tvom Bogu" Nije rekao :" Idem ka "sebi" ( trojstvo )?!

3- Isusu a.s. je nametnuto kroz Jevrejsku tradiciju titula "bozhjeg sina"

Chak i ako uzmemo u obzir krshcanske tvrdje da je on sin od boga ne'uzubillah, trebamo znati da u judaizmu je bio obichaj da se svako ko je imao veliko poshtovanje bio nazvam sinom bozhjim, ili gospodom shto nikako ne znachi da je uistinu bio to ! Krshcani se odmah hvataju za njegovo chudesno rodjenje,a prema jevrejima tad je bilo da sin uzima porijeklo po ocu a ne po majci odtuda su i Isau a.s., poturili da ako nije imao oca onda je Bog njegov otac neuzubillah neuzubillah . Ali, to potezhe josh jednu chinjenicu da su Adem a.s. ( Adam ) i Havva ( Eva ) stvoreni chak i bez majke, nisu imali uopshte roditelje,i njih niko ne uzima za bozhanstva ? Zashto bi Isusa a.s. ko uzimao a ako nishta, imao je majku ?

2- Bog dz.sh. ne prolazi kroz promjene !

Bog dz.sh. je postojao prije ljudi. Stvorio je chovjeka a onda sve ostalo sbog chovjeka, i Sunce, i zhivotinje, i hranu.... i vrijeme kroz koje chovjek mijenja svoje osjecaje i izgled. Allah dz.sh. je savrshen , on ne mijenja osjecaje i izled ! Njemu nije potreba da sebe stvori u obliku chovjeka da bi to osjetio. On je sve to stvorio ! Kad napravimo neshto, tv, dvd... mi znamo kako bi to trebalo da funkcionishe. Nije nam potreba da se transformishemo u to da bi znali shta se tu deshava ! I zato Isus a.s., nije bio niti bog niti sin bozhji !

1- Bog dz.sh.  je jedini  ko se obozhava !

U bilo kojoj religiji, bilo chemu, svako se okrece u molitvi BOGU ! Ako je Isus bio bog, zashto mu se niko nije molio ? Matju 15-18 je rekao totalno drugachije :" Doista cete pocheti mene obozhavati i uchiti dokrinske naredbe pisane od chovjeka" Ne od Boga, ne od Isusa a.s., od chovjeka !(  Znachi uchice izmishljotine o njemu kao bogu, od chovjeka, trojstvo ce uchiti od chovjeka )...dalje kazhe :" Ali obozhavanje koje cete meni pridavati je zaista pogreshno"Zashto me nazivate dobrim, kad je dobro samo JEDNO "? Matju 19: 16-17   U Kur'anu je navedeno da ce Allah upitati Isusa a.s., dali je on naredio nekome da ga obozhava, reci ce ne osim onoga shto si ti meni naredio ! Jer on nije objekt obozhavanja ! Na danu Sudjem Isus a.s., ce reci onima koji su lijechili u njegovo ime, koji su chuda pravili u njegovo ime , koji su obozhavali njega :" Mnogi ce mi reci toga dana Gospode, Gospode  dali smo mi smo poduchavali u tvoje ime ?  U tvoje ime smo istjeivali djavola, u tvoje ime smo radili mnoga chuda ! A ja cu im onda reci:" Ja vas nikad nisam poznavao , bjezhite od mene vi koji ste grijeh i nered pravili !" Matju 7: 22-24
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5,
vidi ovog.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Vidim vidim, ludim od citata vec  Smile
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Simply the cool

Zodijak
Pol
Poruke 190
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6

Kreacija ne postoji izvan uma coveka, Kreacija o kojoj se govori u bibliji su ustvari ljudi koji ce preci u vecan zivot. Sve izvan tih ljudi je nebitno, posto samo ti ljudi imaju osecaj svega.
Kreator je jedan muskarac za kojeg niko nikada nece znati da je Bog - Kreator. Znaci svest o postojanju kreatora
ne postoji izvan njegovog uma.
a po tebi su to oni koji nece umreti cak ni telesno, dakle bice vecno mladi i fizicki?
ili ce umreti pa onda i vaskrsnuti fizicki ko i Isus?
IP sačuvana
social share
sve sto treba da uradis da bi bio srecan je da se odreknes svega
samo tako ce ostati ono sto ima istinsku neunistivu vrednost
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

My imaginary friend says Hi.

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1878
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
LG G2
Citat
Pa to i jeste opste znanje koje se zanemaruje. Svako zna da rec ne postoji u materiji, a duh je rec i nista vise.

Rec je zvuk koji imam odredjenu frekvenciju, ta frekvencija se sastoji od energije. A znamo da je energija = materija, a materija = energija. To je opste znanje koje se ne zanemaruje.

Citat
Kreator je jedan muskarac za kojeg niko nikada nece znati da je Bog - Kreator.
A sta ako je zena. Smiley
IP sačuvana
social share
"You, your joys and your sorrows, your memories and your ambitions, your sense of personal identity and free will, are in fact no more than the behavior of a vast assembly of nerve cells and their associated molecules."
--Dr. Francis Crick; Nobel laureate, co-discoverer of the DNA molecule
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Sep 2025, 23:05:46
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 2.348 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.