Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Aktuelne teme: Obavestenja i novosti

Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Trenutak iskrenosti  (Pročitano 14268 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Citat: DJin-djIC
PA ok SAnja.....ali mogu ljudi da postuju..valjda..a pri tome gleda se maticna prica tj u ovome slucaju tvoj post kao nesto za osnovu ..ono od cega se polazi..sa cime treba post imati neke veze...komentarisanje..ali takodje i osvrt na druge postove...pa ako su drugi spomenuli neke stvari..ne vidim zasto ne bi neko to prokometarisao ..bilo + ili - ....

Ja mislim samo da se ne treba vracati na to sto je bilo vec ici dalje...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5190
Bravo sf!
To je i bila poenta mog posta
IP sačuvana
social share
William Boetcher:"Teskoce i borbe koje imamo danas, nisu nista drugo nego cena koju moramo da platimo za pobede koje nas cekaju sutra."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1426
Slazem se ....ne treba se vratjati unazad...mislio sam samo ako se vetj neko osvrnuo...na proslost da nije loshe da i to ja uradim..imao sam nekoliko razloga za to....prvo ..zbog fakt ap browsera nisam ucestvovao u polemikama i postovanjima na forumu te sam mozda sada osetio potrebu da prokomentarishem ono sto ranije nisam mogao...i drugo...ako se vetj ne vratjamo unazad onda bolje da to svi prihvatimo..a ne separatno da pristupimo tome....ionako je moj post u vetjini stvari bio posvetjen pozitivnim stvarima...koje sam doziveo na bureku...a ako je bilo neke kritike ...i to je bilo u cilju sto bolje budutjnosti istoga...slazem se da ne treba da se vratjamo..ali opet i da izvucemo neke zakljucke iz proshlosti....cisto kako bi budutjnost bila ..recimo bolja ..da ne kazem manje problematicna Smiley))....
IP sačuvana
social share
*** DJin-djIC is now known as DJiDJaZ ***
>>>>§¢®MaDaFaKiN†DJiDJaZ®§¢|þ<<<<
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5190
Sto se osecas prozvanim?! Da mi je smetalo rekla bih ti. Samo nisam zelela da predje u objasnjavanje i raspravu, prekinula sam na vreme i to je to...
IP sačuvana
social share
William Boetcher:"Teskoce i borbe koje imamo danas, nisu nista drugo nego cena koju moramo da platimo za pobede koje nas cekaju sutra."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1426
verovatno sto sam postovao na taj nacin..pa zato... ma okii..nema veze...tjutatjemo..netjemo o proslosti...idemo dalje.....
IP sačuvana
social share
*** DJin-djIC is now known as DJiDJaZ ***
>>>>§¢®MaDaFaKiN†DJiDJaZ®§¢|þ<<<<
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 44
Evo i ja malo da pametujem Smiley)) Posto nisam nikada bio na chatu i ne znam sta se desavalo ja cu se samo komentarom osvrnuti na ove postove ovde.
SAnja je pokrenula jednu zanimljivu temu. Ali to je po svojoj sustini unutrasnje razmisljanje i zelja (da se nesto dogodi, ispravi), a ne tema za post. Zato je i osetila (pa i napisala) da ne zeli polemiku i rasprave po tom pitanju.
Ljudi su naravno odgovarali, jer ih zanima sadrzaj poruke.
E sad, sta sam hteo da pametujem?
Prvo, gde god ima vise ljudi i dijaloga (a chat je sjajan primer za to) ima i polemika, koje zbog nervoze sagovornika vrlo lako prerastu u vredjanja i sukobe. Onda se ostali prisutni (sasvim prirodno) podele, ko je za koga, ko je u pravu, itd. Ono sto zelim da istaknem je da su takve pojave NORMALNE i ne mogu se izbeci. Mogu se samo sankcionisati, ali i time ce neko biti nezadovoljan i povredjen.
Drugo, razmisljanja tipa "svi smo ovde isti, svi zelimo jedno, svi se dobro razumemo" itd nisu dobra jer sustinski to nije tacno. Ljudi su po prirodi RAZLICITI i najbolje funkcionisu kad uvazavaju te razlicitosti i koriste ih kao medjusobna dopunjavanja, a ne kao prepreku za komunikaciju.
I trece, koliko sam video forum ima preko 1000 korisnika, a prica o svadji se vrti oko 4-5 aktivnijih na chatu. Nemojte vi o kojima se tu radi opterecivati pricom o losoj atmosferi na BUREKU vecinu onih koji u tome nisu ucestvovali, a iz ovakvih postova mogu steci utisak da je u pitanju raspad sistema i propast foruma.
I jedan dodatak (nesto kao 3a Smiley)) Ako budete zeleli da prevazidjete konflikte, treba da znate kako se to radi. Ima nekoliko sigurnih metoda, a ja vam preporucujem ABREAKCIJU. Ono sto ne treba da radite je to sto neki vec pokusavaju, a to je zataskavanje sukoba i problema! Znate sta se dogodi kad se neko drustvo dogovori da predje preko problema, i da ih vise ne spominje, nego da samo gleda napred? Dogodi se to da losa energija ostane u svima i onda ona eksplodira u nekoj narednoj prilici za svadju. Zato strasti ne treba smirivati zataskavanjem vec analizom i raspravom. Na zalost, ponekad neko mora i da "otpadne" iz drustva da bi ono moglo dalje napred....
Puno srece svadjalicama!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6095
mob
Apple iPhone
All we are saaaaaaaaaaaaaying is give peace a chaaance!!!!!!!!!!!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5190
Opet sad ja;)

Masnom hvala na tako iscrpnoj analizi nas samih i pokusaju da nam objasni i pojasni sta treba da radimo. E a sad i ono sto si rekao da probleme ne treba izbegavati...
Nisi upucen u sve ono sto se desavalo pa cu ti malo pojasniti... u pravu si kad kazes da su se svadje desavale oko par ljudi, ali te svadje su uticale na ceo forum jer su oni od kojih je sve ovo zavisilo i bez svih njih ovo ne bi bilo to. Znamo mi da smo svi razliciti i da svi imaju drugacija, razlicita misljenja i svadje se nisu desavale oko misljenja nego oko postupaka odredjenih ljudi. U tom periodu jednostavno su svi bili nervozni i negativno naelektrisani.
Donekle ih i razumem jer sam bila u slicnoj situaciji... kraj godine, matura, upis na fax, junski ispitni rok... to je veliki stres i ljudi su dolazili ovde da se istresu i opuste a ono sto su govorili i kako su se ponasali nisu primecivali i nije im bilo bitno jer je dalji celokupni zivot bio mnogo bitniji.
E sad da li smo zataskali. Ja se iskreno nadam da nismo, poenta price i nije bila da se zataska, vec da se ti koji su se svadjali jednostavno izmire, da shvate koliko je sve to beznacajno i koliko sve to utice na nas ostale jer oboje znace mnogo svima nama i forumu i chatu. Verujem da su se svi izmirili i objasnili a ako vec nisu to onda da su zakopali ratnu sekiru, jer koliko sam ja upucena ni jedna svadja nije bila nesto ozbiljna, vise bi bilo da je svako terao mak na konac i da nije hteo da popusti iako je znao da bas nije u pravu...

Bila sam sinoc na chatu, i radovala me je cinjenica sto opet pricam sa ljudima i sto oni medjusobno pricaju. Bilo je kao pre! i raduje me cinjenica da svaki put kad se zakacim na net na bureku ima preko 100 novih postova!!!
Ljudi nastavite samo tako!!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6095
mob
Apple iPhone
Citat
.. preko 100 postova...

u ovo odavno nisam video jer se konektujem po 5 -6 puta na dan ali mi se svidja sto se ipak primecuje da ima vise postovanja nego ranije kad sam cesto daloazio na sajt sa po 3-4 odgovora Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2771
Postovani!

Na burek kanalu nisam bio duze vremena zbog toga sto mi je crkao modem. Na forum dolazim iznimno sada, pre svega zbog brata koji je zamolio za moju pomoc. Stoga sam, uprkos prilicno teskoj finansijskoj situaciji, odvojio nesto novca da dodjem na burek forum koje vise ne mogu da pregledam iz light moda i da izlozim svoj najostriji protest povodom nacina na koji je moj brat, ElRadisa, nedavno postao "zrtveno jagnje".Ujedno, ovo je moja iskrena bratska molba svima vama da se tako nesto vise nikada ne dogodi!

Mada mozete reci da imam samo jednu stranu price, sto vam ne sporim, ja dovoljno poznajem svog brata i dovoljno mu verujem da ne sumnjam u ono sto mi je rekao. Da li covek koji mi je uputio iskreni vapaj za pomoc moze da bude beskrupulozan, podao i surov da slaze? Da li moj brat, koji je poznat po svojoj dobrocudnoj prirodi i po tome da uvek poslusa kada nije u pravu i ispravi gresku, moze da me slaze po jednom tako vaznom pitanju kao sto je burek, kanal na kome smo se sreli, kanal na kome sam nasao svoju davnu izgubljenu lozu Radisica, o cemu sam vam svima pricao kada smo se videli na SF-ovom rodjendanu? Da li on, koji je oduvek bio privrzen svim srcem ovom forumu i kanalu, koji vas je oduvek postovao i voleo, a jednog koji to ne zasluzuje i bratom nazivao, moze da bude neko ko izmislja nesto lose o bilo kome od vas? Da li on, koji se cak i na mene jednom zestoko naljutio kada je smatrao da cinim nepravdu nekima od vas, moze da bude uzrok problema medjuljudskih odnosa za koje sam se i sam uverio da ih pojedinci kvare, zamecu i dovode do besmisla zbog svoje sujete, nezrelosti, ili, u nekim slucajevima, iz ciste licne obesti?

Zeleo sam da kao burek porodica ostanemo celoviti, da niko iz nje ne ode! Medjutim, nakon svega sto sam doziveo i preziveo, kajem se gorko sto sam nagovarao pojedince da se vrate i zagovarao da u miru zive i druze se sa svima. Kada sam povrh toga saznao da je neko koga nisam odvajao od svog brata tog istog brata nazvao "smradom", za mene tu prestaje mogucnost bilo kakvih porodicnih ili prijateljskih odnosa, sto je princip koji vazi jednako za svakog od vas! Jer nemoguce je imati prisan porodicni odnos sa nekim kome to jednostavno nije prioritet.  I kada se taj pojedinac kasnije vratio na forum i kada sam mislio da je sve u redu- na moju glavu se srucila cela lavina. Tada sam se opet setio da sam nepopravljivi idealista koji svima hoce da ugodi da bi svi bili srecni i po milioniti put sam shvatio da je to - nemoguce! Da ne bi bilo zabune i nagadjanja, mislim na Bedaka kome sam, kao i svakome u zivotu, dao jednaku sansu da mi bude blizak i da sa mnom ostvari najvisi moguci odnos. Nazalost, meni je zao sto moram da kazem da je to jednostavno nemoguce u ovom trenutku posto Bedak ne oseca da gresi i ne trudi se da kao covek i licnost uradi nesto na sebi da bi mogao da ima skladne i harmonicne odnose sa drugima. I, kao i uvek, coveku mozete pomoci samo do one granice do koje on sebi hoce da pomogne. Ukoliko covek ne vidi u cemu gresi, ili nece nista da preduzme da to popravi, u tom slucaju nemate drugi izbor nego da ga pustite da ide svojim putem. I u tom smislu misao "siroko mu polje" je adekvatna, stavise potrebna. Ali, ja ostajem idealista do kraja, pa na tu misao dodajem i: sa nadom da ces nam se vratiti jednog dana kada budes mogao i zeleo da zivis i druzis se u miru i postovanju drugih koji mogu biti gori ili bolji  od tebe, ali su ipak, na kraju svega, ljudi i zene dostojni postovanja i obzirnog  ophodjenja!

Da se vratim na El Radisu, ciji vapaj za moju pomoc me je sokirao, dragi prijatelji, posto ne mogu da shvatim da je do toga uopste doslo: za razliku od mene, moj brat je "cist" Srbin. Preko mene je u srodstvu sa Hrvatima. Koliko god da mu je mila njegova otadzbina koju iskreno voli, moj brat ne ispoljava mrznju prema drugim narodima, naprotiv. To sto je nazvao ustase one koji se jedino tako mogu nazvati, ne vidim da je povod da bude optuzen da je ista licno mislio protiv Lasla, ili bilo kog Hrvata! Hrvati su jedno, a ustase, divljaci i iskompleksirani manijaci u Kranju nisu Hrvati, nego su to sto jesu: divljaci, iskompleksirani manijaci i ustase! Zato, pitam se, kojom logikom se moze izvesti zakljucak da su divljaci, ustase i iskompleksirani manijaci isto sto i nas prijatelj, kum itd. Laslo i kojom logickom metodom se moze doci na ideju i zakljucak da je moj brat napao Lasla na ovom Forumu zato sto je ispravno definisao kov ljudi koji su u Kranju sprecili da nasi vaterpolisti dobiju zlatnu medalju? Lasla i sve Hrvate  ugrozili su oni koji su u Beogradu skidali hrvatski grb i urlali: "Ubij, zakolji, da Hrvat ne postoji!" Takvi nesretnici, koji nisu nista bolji od onih koji su bili u Kranju su ti na koje treba paziti kada hocemo da zastitimo Lasla i Hrvate, a ne moj brat koji u svojoj familiji jednako postuje i voli sve sto je hrvatsko, madjarsko, nemacko, jednom recju nesrpsko!

Kao Vojvodjanim volim svoju Vojvodinu najvise na svetu, ali i pored toga vidim mane moje Vojvodine i mog Zrenjanina. Prevashodna mana je sporost koja ubija u pojam i same stanovnike tog grada (posebno mladju generaciju), usled cega vlada nas dosadni ravnicarski duh koji ubija svaku inicijativu i zbog koje skoro niko u tom mom divnom i voljenom gradu nije uspeo, nego su svi pobegli u Beograd, Novi Sad ili inostranstvo! Druga glavna mana je nas sitnicarski mentalitet, koga se stidim najvise na svetu! Glavna tema razgovora na nasim retkim druzenjima u Zrenjaninu (gde vlada stravicna individualnost i velika otudjenost, pri cemu vise licimo na Madjare i Nemce nego na Srbe, sto kazem ja koji nemam ni kap madjarske ili nemacke krvi) je to ko je kupio mobilni za evro jevtiniji, ko je kupio karticu za mobilni 10 dinara jevtiniju i tome slicno (a zivimo u jednom od najbogatijih gradova u Srbiji!). No, koliko ja poznajem svog brata, a koliko sam verovao da ga i vi poznajete, on veoma mnogo voli Vojvodinu, a njegov komentar o radio stanici i Vojvodini je bio obicna sala. Cudim se da neki od vas, koji ga znate,  mozete da zakljucite da je on na bilo koji nacin vredjao moju i vasu Vojvodinu, ili da ima o njoj derogatorno misljenje! Zapanjujete me necuvenom osetljivoscu na mladog coveka kome biste po godinama mogli i trebalo da budete ucitelji i primer.

Posto nemam puno vremena u full modu, pa necu moci da odgovorim na bilo koju vasu repliku, mada nece biti ni svrhe da o tome pricam buduci da vec predosecam seriju poruka samoopravdanja i skidanja odgovornosti i prebacivanja lopte, napisacu jos neka moja zapazanja. To cinim sa velikom tugom, pre svega zato sto sam svestan da sta god da ucinim, uvek postoji realna sansa da ce biti pojedinaca koji ce to zlonamerno docekati i tumaciti, a s druge strane bojim se da nece doprineti nicem konstruktivnom. Posto bilo sta sto uradim nece valjati - da cutim ne da mi savest zato sto ste mi je bio povredjen najmladji brat, a da govorim opet ce se neko naci uvredjen i pogodjen - onda bolje da kazem ono sto moram, pa ce barem meni biti mirna savest pred mojom Familijom, mada sam se iskreno ponadao da ste i svi ono sto pise na kanalu "burek porodica"! Nazalost, sto vreme dalje odmice sve vise shvatam da je to "burek porodica" samo lepa zelja i ideal Gazde foruma Smiley), ili nekoliko nas pojedinaca koji smo skloni porodicnim odnosima!

Ono sto me je posebno uznemirilo bilo je kada mi je brat saopstio da je dosao na kanal, toliko voljeni kanal na kome sam ja otkrio da on postoji i da je jednom prilikom docekan komentarom tipa: evo, pokusavamo da se posvadjamo i ne uspeva nam, pa je dobro da si dosao da nas posvadjas... Nadam se iskreno da je to bila samo obicna neslana sala, ali ruzna je to sala!Ko god da je rekao ili pomislio nesto tako zaista bi morao da se zamisli nad samim sobom. El Radisa je najverovatnije najmladji clan ovog foruma, odani buregdzija koji je mnogo vremena, novca i energije potrosio boraveci na kanalu i forumima i trudeci se da ga unapredi. Ako nam je iko privrzen iskreno, to je on!!! Niko nije glasnije jaukao na ovom forumu od njega zbog toga sto nije dosao na rodjendan SF-a gde ste se nalazili neki od vas, sto imate kao pisani dokaz i na ovom forumu. Kako mozete da se ponasate hladno, osorno i nepravedno prema tom coveku? Pa kada ste vec nasli pogresnu osobu da optuzite za lose odnose, dopusticete da cujete i poneku istinu o nama samima, a potom slobodno nastavite da trazite krivce u drugima - na cast vam bilo!

Na ovom forumu primarni deo clanova je jezgro okupljeno oko SF-a. Ti ljudi su njegovi bliski saradnici, postovaoci, prijatelji i rodjaci. Drugi deo cine oni koji su bliski ideji Foruma a ne samom SF-u. Neki od nas, u tu grupu ubrajam i sebe, osecaju bliskost i sa "Gazdom" (slihtam ti se malo u sali, Ivane, ne zameri) i sa idejom Burek Foruma! Ljudi koji su SF-u bliski uglavnom vode Forum i kanal. Koliko sam ja mogao da ocenim, vecina pojedinaca koji su mu bliski su divni ljudi, tihi, mirni, povuceni, pravi prijatelji. Ma bio sam potpuno odusevljen i srecan sto sam ih upoznao na rodjendanu SF-a. I tim pre sam se radovao sto cu vas sve opet videti u avgustu, ali ovoga puta kompletno, to jest u drustvu mog voljenog brata koji je svojim mladim godinama svedocanstvo da burek osvaja kako nas starije, tako i mlade ljude na pragu zrelosti. Te pojedince, tihe i smirene, okupljene privrzenoscu SF-u, nikada necete cuti da dizu buku, da prave skandale, da se svadjaju sa drugima, a ponajmanje da vredjaju. Jednog od njih smatrate za "smaraca", dragi moji, ali to je zakljucak koji moze samo da me rastuzi. Medjutim, neki od ljudi koji su bliski SF-u, ili koji su mu bili bliski, izgleda da ne umeju da miruju, nego iz neke svoje licne sujete i samopromocije se bore za prevlast na na forumu i jednostavno ne znam sa kojim ciljem zamecu konfuziju, haos i prepirke. Moj brat za to nije ni kriv ni odgovoran. Neki, izgleda, stupaju u saveze i koalicije protiv drugih kako ih vetar i pritisak u vazduhu nose (da ne kazem kako ih nosi neko ludilo), pa onda promene savez i odu u savez sa drugima, pa tako krecu razni unutrasnji ratovi i razdori! Mi mozda imamo aspiraciju da budemo burek porodica, ali su neki na delu pokazali da strancarenja, politicarenja i licne sujete ih onemogucuju da postanu porodica sa drugima! To, nazalost ili na srecu, znaci da ce samo neki pojedinci na bureku postati prava porodica, ali burek u celini to nema sanse da postane dokle god postoje takve tendencije. Ona prica oko nesretnih opova, koja je, ne znam zasto, ponovo aktuelizovana, dobra je ilustracija do koje mere ide sujeta i prepucavanja. Cak i onda kada sam povukao svoj glas protiv oduzimanja opova, i dalje se spominje moje ime vezano za tu pricu. Ljudi dragi, ja jesam za red i poredak, koji mora da vlada u svakoj grupi ljudi. Ja jesam odan SF-u kao sefu foruma i kanala, i svima vama koji ga vodite, ali zahtevam i uvek sam zahtevao da sve, pa i uvodjenje reda i poretka bude ucinjeno sistematski, korektno prema svima, uz duzna razjasnjenja, a ne naglo, kampanjski i na nacin koji moze nekoga da uvredi i povredi! Ja ne znam dokle cu kao papagaj da pominjem jedu te istu pricu!?????

Ja sam, ako se pazljivo cita sta sam napisao, napadao sistem, ne ljude, ja sam isto tako zbog opova napao sistem na koji je to necasno uradjenoi u tome sam uvek govorio "mi", misleci na celu burek porodicu! Ali kada sam to pokusao da objasnim Sanjici, sacekao me je komentar: kazes "mi"a mislis na mene! I kako ja posle takvog komentara mogu da ostanem normalan, kada me neko glat optuzi da ga mrzim bez razloga, a ja lepo objasnjavam u cemu je problem??? I zasto, na kraju krajeva? Zasto ne poslusate malo Cara Dusana Silnog, pa i mene u nekim stvarima? Mi nismo najmudriji na svetu, ali imamo barem dovoljno godina da neke stvari mozemo da sagledamo sire i da vas posavetujemo da budu bolje?! Niko od nas nije savrsen, ali valjda treba da radimo na tome da ne dopustimo da licna sujeta osujeti stvaranje burek porodice, ako nam je do iste stalo? Zasto me stavljate pred izbor da moram da biram izmedju brata i foruma, kao sto ste me nekada naterivali da biram izmedju Bedaka i Sanjice svojim stavovima i ponasanjem?! Shvatite, bre, ljudi, da ja necu da biram izmedju ovoga i onoga. Mene ne zanimaju licne sujete i opovi, mene zanima mir, red, harmonija i pravda medju clanovima burek porodice. Ako to ne mozemo da ostvarimo, dzaba nam svaka prica o burek porodici i sve plemenite aspiracije SF-a!

Prica o opovima je dobar model da pokaze svu snagu ludila koje nastaje oko beznacajnih stvari zbog licne sujete i nepopustljivosti pojedinaca koji, kada im se ukaze gde su pogresili, krenu da se dure i besne, sto jednako vazi u ovom slucaju i za Bedaka i za Sanjicu i za sve eventualne koji su "promasili temu" oko opova. Ugledajte se na mog brata Loverboya koji je iz potpuno ispravnih razloga hteo nekada opa. Zasto niko ne spominje taj primer? Jer je izgleda nekima poslednja rupa na svirali da iskreno pomazu, a prva da se promovisu kao nesto vazno. Ako smo svi jednaki, onda smo svi jednako vazni, i opovi i popovi, i neopovi, i najstariji i najmladji! Ja cu prvi da se menjam kada ne valjam i prvi cu napraviti radikalan zaokret, ali isto, ili makar slicno ocekujem od svih vas. Bedak to nije razumeo i nije bio na to spreman. Rekao mi je da nisam normalan. Nije shvatio da on mora da se menja kao covek da bi bio uspesan clan porodice i da bi druge tako tretirao. Ni Sanjica to, izgleda mi, nije shvatila. Koliko je Bedak smarao o napustanju, toliko je i ona smarala o napustanju! I bojim se da pola vas, ljudi dragi, ne shvata da bez promena koje svi mi moramo da cinimo u zivotu, mi nemamo sanse da opstanemo. Neko mora da bude glavni, to se slazem, ali to ne znaci da oni koji nesto vode su nepogresivi i da im se ne moze nista reci, ili, ako im se uputi konstruktivna kritika, oni krecu da napadaju, napustaju i tome slicno. Pri tome ne mislim na Bedaka. Mislim da je dobro sto je sada napustio forum, ako ga je napustio, jer jednostavno se bojim da dokle god bude prisutan sa svojim nepromenljivim stavom, nema sanse da se integirse u siru zajednicu. A isto to mislim i za svakog od nas. Menjajte se, ljudi, dok je vreme!

Meni je veoma zao sto sam pokusao da posredujem u tom specificnom sporu oko opova, a to sam ucinio nadajuci se da cu svojim nepristrasnim stavom da doprinesem harmoniji onoga sto sam nekada verovao da vam je svima bio cilj - porodice! Ali taj slucaj i ovo sto se desavalo ElRadisi samo me je dodatno uverilo da sam bio veliki idealista po pitanju porodice. Ja sam vas prihvatio kao porodicu, ali u toj porodici, po mojim merilima, nema mesta za nepostovanje i za nedostatak nekih osnovnih nacela i principa koji moraju da vladaju u jednoj porodici. A kada toga nema, ne zavaravajte se, onda tu nema ni porodice. Zalim sto sam bio pogresno shvacen oko tih glupih strudli (zelim da na nos izadju svima onima koji misle da su nesto pametniji zbog njih). Tih dana sam, poput mog brata, iskusio kako izgleda kada covek iz dobrih namera postane zrtva svojih dobrih namera i zlonamernih tumacenja. Najgore od svega je kada u nekome nadjete univerzalnog krivca za sve svoje nedace, a u ljudskoj prirodi je retko sta tako strasno i nezrelo kao sto je nalaziti krivca samo u drugome. Da skratim pricu, kajem se jos jednom duboko sto sam iz dobrih namera pokusao da doprinesem harmonizaciji odnosa, pomirenju i prastanju u vreme price oko opova i sto sam umesto onoga sto sam zeleo da postignem svojevremeno dobio etiketu navodnog krivca za probleme na bureku.  Na kraju krajeva, ako je vec i do nacionalnog ponosa, pitam se kakvi smo mi to Srbi. Juce sam navodni krivac bio ja, potom El Radisa...

Tragicna uloga mene i mog brata bila je samo u tome sto smo pokusali da volimo sve ljude jednako na ovom kanalu, nazivajuci vas dragim prijateljima i bracom i ne svrstavajuci se ni u jedan klan! I to se tako pogresno tumaci da ja nemam reci! Neki od vas izgleda misle da ako nemaju 100-centnu podrsku za sebe, da to znaci da su mu drugi neprijatelji. Sta je vama, ljudi dragi? Ako smo porodica, onda cemo sve greske koje pocinimo da zajedno popravljamo. Mi to mozemo, ako hocemo. Nema tu mesta za sujetu i licna prepucavanja. Dokle vise???

Ko je sledeci krivac, porodico? Primirje koje smo sada stvorili trajace verovatno do sledece krize, tacnije dok nekome opet ne proradi licna sujeta za nesto i dok ne pocne nova runda optuzbi i ratova. Ja u svemu tome nikada vise necu ucestvovati.  Zarekao sam se posle onoga oko opova da nikada vise ja necu da posredujem i da pokusam da od vas pravim pravu poroodicu.  Jer ja sam stvorio sebi porodicu snova, kakva mi na bureku nismo i nikada necemo biti bez radikalnih promena licnih stavova i odnosa! Zarekao sam se tada, posle tog fijaska, da nikada vise necete me videti u ulozi mirotvorca medju drugima. Mozete samo da dobijete save od mene kako da nesto resite, ali da ja pokusavam dobrom voljom da posredujem na fer nacin prema svima i da na kraju budem okarakterisan kao glavni uzrok krivice za probleme, taj film se vise nece gledati. Pa vas molim da me i iz price o opovima iskljucite, jer za mene je to davno prosla prica.

Savetovao sam svom bratu da u okolnostima vasih buducih svadja najbolje da on i oni koji su moji rodjaci na forumu i kanalu ostanu van toga, da se  ne bi potresali nepravdom i da nasi skladni porodicni odnosi ne bi trpeli zbog licnih interesa nekih pojedinaca koji izgleda zive od toga da se prepiru i nadmudruju. U jednoj pravoj porodici, clanovi porodice SLUZE drugima a ne nadmudruju se sa njima, a narocito su tu za one najmladje i najslabije! Gde ste vi u tome, braco Srbi i sestre Srpkinje i svi dragi ljudi dobre volje??? Gde smo mi u svemu tome, aman, ljudi? Bojim se, a daj Boze da gresim, da bi neki medju nama gazili i preko leseva da bi ostvarili neki svoj licni, sujetni, mali, ovozemaljski cilj. To je u krajnjoj liniji njihova stvar, ali ovim postom zelim da nam skrenem paznju na to da je ucinjena grdna nepravda prema jednom od najodanijih Buregdzija. On je ujedno i najmladji brat koga imam, pa biste mogli da se zapitate vi koji ste stariji koliko je casno, posteno i buregzijski uciniti takvu nepravdu najmladjem clanu jedne porodice, ili "porodice", mladom coveku, Srbinu? Treba da se stidimo sami pred sobom za takvo zlodelo, Srbi i Srpkinje i svi ostali!

Moj licni stav povodom opa je bio i ostao isti, javan i jasan. Nije mi potreban. Ja na burek dolazim kao brat i kao prijatelj i da komuniciram sa vama, da vas volim, podrzavam, tesim, pomazem, hrabrim, slusam, savetujem i da vam placem na ramenu kada mi je tesko, a ima i razloga da mi bude tesko zbog mnogo toga u zivotu, ali ja iskreno verujem da zajednistvo i bratstvo mogu sve da rese i da ublaze coveku i bol i tugu i svaki gubitak! Ko u to duboko ne veruje, taj nikada u bureku nece videti porodicu, nego poligon za licnu promociju, manipulaciju i sve ostalo. Tu epizodu ste, verujem, vec svi odgledali na bureku. Mislim da je bilo dosta! Neka idu svi koji hoce da idu, a mi drugi da se osvestimo dok nije kasno.

Ja NE zelim da propadne burek forum!!!! NE i sto puta NE! Na njemu ima dovoljno kvalitetnih ljudi. Na njemu sam sreo svog brata! Na njemu ste vi koji ste pomagali u zivotu mojoj braci! Ne dam da bude unisten burek, jer je postao deo mog zivota! Besan sam na samu pomisao da je neko rekao da je burek propao! I mada su neki od vas mislili da bih ga ja prvi rusio - grdno ste pogresili i bolje vam je da se odmah i neodlozno pokajete od takvog strasno zakljucka! Sad sam tek odlucan da  se burek ne srusi. Ali upamtite i to da se principi moraju postovati, jer ako ih nema nece biti nicega! Sasha1 ce se uvek boriti za burek ideju principijelnim stavom! A sto se tice opa, Ime, hvala ti na tvojoj dobroti i davnoj sugestiji: ti si sugerisao da ja dobijem opa i ti si to predlagao, u cemu te je moj najmladji brat podrzavao. Ali, uz svo to lepo postovanje i obzir sa vase strane, ja sam svestan realnosti, Ime i mada bih sve ucinio za svog brata, moj stav je ostao nepromenjen. Hvala ti na poverenju, Ime, to je meni vrednije od svih opova ovoga sveta. cbbj-u nisu potrebni opovi. Njemu su potrebna braca i prijatelji i potrebno mu je da u ocima i glasu svog najmladjeg brata oseti radost sto dolazi na burek, a ne da dobije ocajnicki apel za pomoc zato sto oseca da je napadnut sa svih strana!

Ocekujem i nadam se da ce moj protest protiv nepravde da vas konacno gane u srce. Ja znam da on nece promeniti neke ljude, sklone pretnji da ce otici i svadjama, ali ako ovaj moj post ne pobudi neciju savest, onda je sve uzaludno. Ako smo ikada imali aspiraciju da postanemo porodica, onda cemo morati mnogo vise da poradimo sami na sebi, dragi moji, da bismo to i postali. Jednu porodicu krase drukcije vrline od onoga sto se vidi i cuje na kanalu i forumu. Samo tim vrlinama jedna porodica moze postati prava porodica, a ne skupina ljudi licnog interesa koji se uzajamno bore da zadovolje svoju sujetu i pobede "one druge", ili se utrkuju ko ce vise da se uslihta SF-u da bi bio bolji od drugih. Ja veoma cenim i volim Ivana, u to nemoj da je neko posumnjao, ali sam mu rekao otvoreno i iskreno u prisustvu mnogih od vas da to ne podrazumeva gazenje po principima. Ako neko, poput Djindjica, daje konstruktivne kritike, to ne znaci da mrzi bilo koga ili da zeli nekome da naudi. Mislim da je vreme da se vec jednom razluci konstruktivna kritika od onoga sto smo neki od nas doziveli od Bedaka koji, nazalost, cak i kada je u pravu, ne ume da kritikuje nego vredja!

U jednoj porodici vladaju harmonija i sklad, bratstvo i prastanje... neki od vas, bojim se, nisu za porodicu takvog tipa, osim u slucaju da sto pre promenite stav prema drugim ljudima! Ono sto medjutim molim ja kao stariji brat El Radise, brata do koga mi je stalo i koga neizmerno volim, za koga sam vezan je da od njega nikada vise ne napravite "crnu ovcu" i zrtveno jagnje koje ce biti klano na oltaru licnih obracuna i borbi. Jednom ste to ucinili od mene, pogresno misleci da ja stupam u savez sa nekim protiv ostalih, ali ja sam vam to oprostio jer svi u zivotu gresimo, ja prvi. Ne idem ja u savez ni sa kim. Ja hocu porodicu i na tome radim. Svoju vec imam, a vama cu pomoci da od bureka to napravimo, ako vam je do toga stalo! No, i kada ucinite meni nepravdu, ili ja vama, ja sam vam po  godinama ravan, ako ne po iskustvu. Postedimo barem najmladjeg nepravednog ludila, ako ni zbog cega drugoga a ono zato sto vecina vas ovde vise ne bi trebalo da su deca. El Radisa, ako je po godinama i dete u odnosu na nas, divno je dete kakvo se samo moze pozeleti za brata. Ako vama nije stalo da imate brata kao sto je on, meni jeste!

Ja do ove godine nisam znao da imam svog brata medju vama. Nisam znao ni to da imam dosta dobrih prijatelja medju vama i postovalaca (to sam otkrio proslog meseca na rodjendanu SF- gde sam se zaprepastio kolicinom postovanja prema mojoj licnosti). Nisam ocekivao da me iko mrzi, ali nisam ocekivao ni da sam tako prihvacen medju vama. Ja zato iskreno molim sve one kojima je stalo da mi zagorcavaju takvo lepo iskustvo, neka idu negde drugde u neko drugo drustvo gde ce ispoljavati svoja ludovanja i neodgovorna zezanja (postoji normalno zezanje, postoji neodgovorno zezanje!).

Najzad, ako je suditi po nasoj tradicionalnoj srpskoj casti, najmladji su se uvek tretirali sa postovanjem i posebnom zastitom, kao oni koji nose na sebi buducnost naseg naroda. Mi stariji treba da ih poducavamo dobrim primerom i to vas molim da ucinite od sada pa nadalje na opstu radost.

Makar mi niko od vas to neverovao, meni je stalo da burek bude porodica i da opstane. Ali ja ne mogu da gradim porodicu sa bilo kim cija je licna sujeta jaca od bilo kog interesa zajednice i koji ce podrediti sve svojoj licnoj promociji. Ivanov primer nesebicnosti, kao i primer Cara Dusana Silnog, su i moji uzori. I svestan sam da svi oni koji ne dele sa mnom ili da nama te uzore jednostavno nece moci da opstanu na bureku, barem ne kao porodica!

Sve sto sam u zivotu hteo ja kao covek, i evo kazem to licno i otvoreno, i ovo sto cu reci je nesto toliko licno da licnije ne moze biti i sto ne govorim cesto i svima... sve sto sam IKADA HTEO U ZIVOTU bilo je da imam porodicu, da budem brat mnoge brace i sestara i da isto tako imam mnogu bracu i sestre! Ja sam i bez vas ostvario taj svoj cilj, u cemu mi je dobrim delom pomoglo i to sto sam dosao na burek kanal. Ja cu, koliko je do mene, raditi na opstanku bureka, ali ne ocekujte da cutke gledam i pratim bilo koju nepravdu i ne ocekujte da se svrstavam u bilo koji blok i grupicu koji mogu da nastanu na ovom forumu ili kanalu. Svi mi mozemo da budemo samo jedna evenutalna grupa: postovalaca ideje Bureka i njenog idejnog tvorca i svi mi imamo obavezu da se pokorimo Killeru i SF-u i moderatorima, jer takva je funkcija koju oni obavljaju. A mi smo tu da im pomognemo savetima i konstruktivnim kritikama! Mi smo tu da ih slusamo u onome sto kazu i da to sledimo kada nesto odluce, jer to je jedini nacin da pravila budu postovana i da svi opstanemo kao neka zajednica. Lojalnost onima koji vode kanal i forum bice najbolji nacin da svi opstanemo i da budemo srecni i zadovoljni. Isto tako, njihova naklonost nama i sluzenje nama, za sta su tu, ne znaci da su diktatori i da ne cuju nas glas kada nesto imamo da im saopstimo. I ako se sve to bude odvijalo u atmosferi poverenja, videcete da ce sve biti u redu. Nas je problem, izgleda, sto niko nikome ne veruje i sto se svako od svakoga brani, kao da smo crni neprijatelji jedni drugima!?

SF-a jednako volim i postujem kao svakog od vas, nemam nameru da se utrkujem sa bilo kim po tom pitanju da li cu mu ja biti drazi od ostalih. Svoje Ime, Killera, mnogo volim i postujem i nikada necu znati cime sam zasluzio njegovu naklonost i dobro ophodjenje prema meni od samog pocetka. Njih kao njih volim i postujem, cak i kada cu biti prema njima konstruktivno kritican. Ali neka niko ne pomisli ni za trenutak da konstruktivna kritika znaci da mrzim te ljude, ili da rovarim protiv njih. Daleko bilo. Stavise, javno vam pred svima kazem da imaju moju podrsku i da cu ih postovati i slediti njihovo vodjstvo dokle god su takvi kakvi jesu. U slucaju da postanu korumpirani, ludi ili ne znam sta, nemam nameru da sledim takav primer.

Sto se tice foruma i kanala, Burek mi je postao drag, mada bih ukinuo bolestine i druge neke gadosti, pre svega iz obzira prema zdravlju nase nacije. U zivotu sam svima dao jednaku sansu da mi budu bliski i obrnuto i to se nece promeniti. Molim vas samo jedno, da mi najmladjeg brata ne sekirate i da ga postedite ruznih nepravdi. Ako pogresi negde, ispravite ga, ali nemojte da pravite od njega ruglo, da ga izolujete i da ga drazite da navodno zamece svadje na forumu i kanalu. Na stranu to sto smo vecina nas ovde Srbi, zapitajte se kakvi smo pre svega ljudi i dokle cemo traziti krivce u drugima a da ne vidimo sebe?

Prilicno zabrinut i pomalo rezigniran,
cbbj
Sasha1
IP sačuvana
social share
Nije bitno sta imas, bitno je koliko dajes.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.