Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Jul 2025, 11:33:05
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: (Ne)savršene majke  (Pročitano 3817 puta)
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

I Templari c'entrano sempre.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows 7
Browser
Chrome 12.0.742.122
Citat
suprug ne sudjeluje dovoljno u obiteljskom životu, nedovoljno novca.

Smučila mi se više ova priča, realno... dosadili su i Bogu i narodu i pticama na drveću i miševima pod trulim oborom. Ovaj gavran kod mene nikad uzbuđeniji i uznemireniji nije bio... gače neke čudne note... nije u d-molu.

Suprug ne "sudjeluje" doboljno u "obiteljskom" životu... kukaš kako nemate novca... a jedini radi? Jel si ti normalna žena, pitam ja tebe? A, pa da... svakako da nisi... čim žališ što imaš vlastitu decu... i što nisi išla na letovanja i napijala se po barovima nego čuvala decu.

Citat
Nije očekivala ništa od škole
Citat
ali bi završila studij i imala kvalitetniji život

Dogovori se sama sa sobom... sestro slatka Smile
« Poslednja izmena: 03. Avg 2011, 01:25:49 od Tepachenko »
IP sačuvana
social share
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Nokia 
Ja ne znam koliko puta, na letovanjima sa drugaricama, smo upoznavali parove sa malom decom na plazama i ne znam koliko puta su nam novepecene majke izjavljivale "blago vama sto nemate dece i obaveza, ja da sam znala sta me ceka, odlagala bih maksimalno, samo uzivajte u vasim omcima/muzevima/slobodi koliko god mozete, a za decu ima vremena"...

ziva istina... sigurno sam to cula od 50 zena do sada u zivotu ... a ni sa jednom od njih nisam bila bliska...

Naprotiv, tako nesto nikad nisam cula od svojih prijatelja, porodice, poznanika... samo od zena koje su valjda imale poriv da se ispovede nekome koga ne znaju ...

Licimurke i lažovke, da im uzmeš decu na jedan dan oči bi ti izgrebale. Uostalom

Tetka je kupila najveceg Kroku aligatora mekanog plisanog koji postoji na planeti  Smile
Slikaj, slikaj, slikaj, slikaj! Smile

Uvili smo ga u papir ... uvijali smo ga sat vremena  Smile  I velike ljubicaste masne smo stavili  Smile

Nismo imali aparat da ga slikamo, ali cemo sutra na rodjendanu  Smile

Ako dete iz familije i njegova radost mogu da ti znače toliko koliko ti tek znači sopstveno dete i njegova radost.

Znam ja vrlo dobro i šta je fizički i šta je mentalni zamor. A često je izvor najvećeg zamora sopstvena prevelika ambicioznost a ne dete. Te žene koje su cele godine radile i brinule o detetu i kući umesto da se dobro odmore otišle su sa malom decom na more. A more znači decu koja su iritirana od sunca, koju ne smeš pustiti ni sekund iz vida jer mogu da se udave, koja su uzbuđena zbog promene sredine i novih doživljaja pa loše spavaju noću. Kad se ide na more s malom decom neophodno je imati nekog ko će malo da uskoči u čuvanje ili ne treba od tog odlaska očekivati zabavu i provod.
« Poslednja izmena: 03. Avg 2011, 02:43:55 od simijon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

I Templari c'entrano sempre.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows 7
Browser
Chrome 12.0.742.122
Uistinu.
IP sačuvana
social share
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

volim mladena i bebana...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
ja vjerujem da je takvo osjecanje nemogucnosti da se nosis sa svojim majcinstvom nesto sto postoji odvajkada, samo sto eto danas...ima se vise prostora i hrabrosti to reci, pa i napraviti neke radikalne poteze, kao sto i znam slucaj gdje je zena ostavila svoje klince suprugu i prosto otisla.

mama moje dobre poznanice je nju i brata blizanca ostavila ocu kada su bili u predskolskom uzrastu i otisla. ne zbog drugog muskarca, nikada se vise nije ni udala, a niti imala neku vezu za koju se uopste i znalo.
imala je dugu i uspjesnu karijeru i cini nam se svima sa strane, da se jedino tu i davala i pronasla sebe.

ostala je ona sa njima u kontaktu i dok su bili klinci, ali distancirano, vise sa strane gledala kako rastu...bila je nesto poput mame koja se pojavljuje tu i tamo, odvodi na kolace i kupuje super garderobu.

ovo je u odnosu na taj radikalan i blizak meni slucaj samo javno priznanje  gdje je osoba odlucila da se zrtvuje i da do kraja protrci kroz taj zivotni spalir, a sa istim osjecanjem promasenosti i nesnalazenja. odlucila se da ugusi sve to, sakrije...da ne govori, ne priznaje.

medjutim, jedna cinjenica stoji, a to mogu reci samo zenama, jer jedino one mogu imati ( ili imaju) iskustvo tog osjecaja koji imas kada se u tebi zacne zivot, pa zivi u tebi 9 mjeseci, pa samog odvajanja prilikom porodjaja, pa prvog susreta oci u oci sa onim sto je toliko vremena bio neraskidivi dio tebe, pa sav onaj ne mali period privikavanja na novu osobu u tvom zivotu...to je takva silina raznih osjecanja, koje se smjenjuju poput vrteske, takvom brzinom i silinom...da se gubi i tlo pod nogama...u bukvalnom smislu... Smile

razbije.
i nikada vise nisi isti...u kojem god hocete smislu...neovisno o tome da li ste u ulogu majke skliznuli sa lakocom, ili ste se stidljivo i sporije srodili sa tim, ili ste...kao njih dvije to nosili kao teret i nesnalazenje.

slucaj majke moje poznanice i ova prica...sve to mi je mucno, jer mogu kao mama da pretpostavljam blize nego li neko ko klince nema- koliko je vjerovatno tesko i strasno ovako nesto osjecati...prosto- tuzno mi je...sto nisu imale usud osjecati drugacije.

jer, sasvim sigurno...najvise bi one to voljele.
najvise bi one voljele da je drugacije.
da se osjecaju vezano za klince i porodicu drugacije, jer obije su u brak usle sa zeljom da usrece i sebe i klince i svoje muzeve. dobrovoljno. klinci su zeljeni...produkt su svjesne odluke i zelje.

cinjenica je...niko ih nije tjerao. nije bilo pod moranjem.

tesko za shvatiti mozda, ali to je bilo iskreno priznanje koje je moja prijateljica dobila od svoje majke, kada je ova kao odrasla zena insistirala da majka objasni svoj postupak kada su konacno i otvoreno sjele da razgovaraju.

prosto, gusila se...bila je nesrecna...nije mogla i umjela da bude majka u onom smislu u kojem je to klincima trebalo.
i zao joj je zbog toga, u smislu sto je to tako povrijedilo i obiljezilo i nju i brata i tadasnjeg muza...ali, nije mogla.
ali, ni sekunde vise. tvrdi da bi poludjela da je ostala i da ne postoji nacin na koji je mogla da postupi, a da ne povrijedi nju i njenog brata. ona da glumi osjecaje koje prosto nije imala i nema ni sada prosto nije mogla. a majku mu, pa...kako li se to i radi...moze li se to i ocekivati od nekog?

i onda, shvatis...eeeeeeej, taj osjecaj nemogucnosti da se srodis sa ulogom majke, taj osjecaj promasenosti i nezadovoljstva....pa zamislite kolika je to silina toga kada je jace od materinskog instinkta i nagona biti uz svoje klince? Smile
zamislte, ti klinci nisu mogli da usrece tu majku!?...
prosto...nisu mogli.

pa to mora da je strasno.
i sigurno nije lako to osjecati.
i kada malo bolje razmislite...pa to je ipak samo tuzno.
beskrajno tuzno.

kada je moja prijateljica to tako nekako pocela gledati i sebi objasnjavati prestala je konacno na nju da se ljuti zestoko i da je osudjuje na sve moguce nacine i u svakoj prilici i za sve i svasta u svom zivotu.

prosto, prestala je da truje i sebe i nju.
« Poslednja izmena: 03. Avg 2011, 04:03:17 od sesircic »
IP sačuvana
social share
" moja filozofija je jednostavna.                                 
  napuni prazno.
  isprazni puno.
  i pocesi tamo gdje svrbi "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Same rules apply

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 74298
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.18
sesircic je genije  Smile
IP sačuvana
social share
Jeka je moj drug 
And I won't show or feel any pain even though all my armor might rust in the rain!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.50
мајке су савршене...очеви не ваљају Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Nokia 
Šeširčiću uverena sam da svi znamo neki pojedinačni primer žene koja se ni pre braka nije odlikovala materinskim instinktom a ni kao majka se nije pronašla oko svoje dece. Ali isto tako sigurna sam da svi znamo na jedan takav primer sto suprotnih, gde je sve na svetu manje važno od rođenog deteta.

Ja sam imala tetku, rođenu tetku, jednog namćora i skrndelja koji je sebično proživeo svoj život. Sve što je zaradila investirala je u sebe. Bila je jako lepa i šarmantna i imala je više mladića koji su želeli brak sa njom ali ona nije želela. Pravilno je razumela sebe i sreća što nije unesrećila nikog ni sebe ni druge jer bi verovatno kao majka tvoje prijateljice pobegla od muža i deteta. Ipak s vremena na vreme doživljavala je nalete nekog njoj svojstvenog materinskog instinkta. Kad mi se rodio sin kupila mi je na poklon džak od 20 kila deterdženta. Stalno je lamentirala na pitanje kako neke žene, koje su bile tuberkulozne, imaju decu a ona zdrava nema. E sad da je bila vredna pa i nije. Nije ostvarila nikakvu karijeru. Nije zaimala nikakvu vrednost. Nije razvila ni one talente koje je prirodno imala kao što je muzikalnost i sklonost ka stranim jezicima. Ja sam jedina od njene tri sestričine ušla u njen stan, tri puta, sestre ni jednom. Sve u svemu ona je bila žena koja nije ni trebala da bude majka, ali to je kod nje bilo toliko očigledno da nema dileme.

E sa druge strane znam više žena, mojih vršnjakinja, koje su godinama kukale kako im je teško da budu majke. Kukale su otprilike dok im dete ne poraste za polazak u školu. Uz svu tu silnu kuknjavu nekoliko njih su se razvele od muževa i vodile pravi rovovski rat u centru za socijalni rad da zadrže decu kod sebe iako je dodeljena alimentacija smešna u odnosu na stvarne troškove deteta. Pa ipak su ljubav prema detetu, privrženost i radost koju im dete pruža u tom času vrednovale više nego svoju slobodu koju su tako lako mogle da ostvare. Razmišljajući pažljivo o svemu ja sam došla do zaključka da je ceo repertoar kuknjave samo bio pogrešno sročen apel prijateljima da odvoje više vremena da izađu jer je u pitanju bio mentalni zamor od spuštanja na intelektualni nivo malog deteta i potreba da se druže sa zrelim ljudima. 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

pĆelica

Zodijak
Pol Žena
Poruke 49554
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.61
mob
Nokia 
evo opis nekoliko majki i očeva iz mog okruženja kojima skidam kapu:
1)par živi na selu,ona radi u gradu,ima normalan društveni život,ali je posvećena djeci 200% i od samog starta radi sve da ih obezbijedi,što je uspješno i odradila,sad su već svi odrasli. o pažnji i da ne pričam.
2)živjeli su u Prištini,pa posle izbjegli u CG. on ima troje djece i u jednu ruku bio im je i otac i majka,pošto majka jeste bila dobra,ali malo hladna . išao je na sva njihova takmičenja, podsticao ih da se ostvare,pomagao im da isprave ili što lakše pregrme neke njihove greške...sad jedno od njegove djece isto radi sa svojom djecom. ima svoj i te kako zahtjevan posao,ima kad i da izadje.
ide na to da ih nauči što više stvari i da bude sa njima na onaj kvalitetan način
3)ona je sama odgajala dijete,odlučila se na neke drastične mjere jako mlada i izgurala sve. radeći,propustila jeste neke stvari,iako to nije željela,ali je nalazila način da to nadomjesti. prenosila je nenametljivo neke vrijednosti i stavove na dijete,oslobodila ga predrasuda..znači-malo vremena,ali dovoljno stvari za pamćenje.
4)i on i ona su sjajni roditelji. po knjizi su hranili djecu u želji da negdje ne zabrljaju,bili pod pritiskom i sve je to malo smiješno djelovalo,ali...zna se namjera. oboje imaju posao koji zahtijeva posvećenost. i kad nisu imali koga da čuva djecu,bili su kod tetke. danas su povezani,jako. pomažu jedni drugima i prava su porodica,ona se i danas rastrže oko,,sad već oženjenih momaka,ali nije ona teška svekrva,naprotiv. samo voli da im ugodi,da zna kako su. a ona i muž imaju svoj život i lijepo im je.
5)oboje rade u prosvjeti. malo su strogi,ali imaju jasne ciljeve sa djecom. neki su  ih kritikovali što nekad ne popuste,malo razmaze djecu..ali oni samo ne žele debile. djeca pomažu koliko mogu,dobra su k'o leb. slažu se super,nema tu nikakvog tihog terora Smile učinili su da svi koji sa tom djecom provedu više od 2 minuta danima pričaju o njima,jer su divna,pametna,zanimljiva djeca. obožavam ih!  naučili su im se da se raduju i cijene život i sve što on donosi. nema bahatosti.

eto,ovo su sve meni dragi ljudi i znam njihove  priče. na konto teme-milion puta su rekli ili pomislili,sigurno-uff,da mi je  2 dana da se odmorim od svega,da vas ne gledam Smile,ali to je samo priča. umor svakodnevnim obavezama,nekad i pokleknu i  čini im se da nemaju izlaza ili da su promašili temu,ali...ta snaga koju kao dobri roditelji imaju dovoljna je da ih vrati na put. jer oni tu djecu vole više od svega. i ne doživljavaju sebe kao mučenike.
uvijek će biti toliko toga što ćemo propustiti da bi nešto drugo ispalo dobro. samo je bitno da to drugo bude veće i bitnije,jer tako imamo jedno veće dobro naspram propuštanja manjeg dobra,koje je isto bitno. da djeca ne osjete da gube,propuštaju toliko,da ih neko krivi za ko zna šta..ako dijete osjeti da je krivo za nečiji neuspjeh ili neostvarenost time što se rodilo...onda mi je taj ko mu je isti osjećaj stvorio neodgovorni gad. niko te ne tjera da imaš djecu,ali ako odlučiš da ih imaš,onda su ti ona vrsta obaveze ali i prava na koje si ponosan. ma koliko da poludiš na njih nekad,to je normalno.
znam isto i jednu curu koja se rano odvojila od svojih,ganjala karijeru ,ima je,ganjala uspješne,zrele,njoj dorasle muškarce-dobila sirovinu koja je tukla i ismijavala. dobila sa istim ćerkicu sa kojom je sad sama,više je odgajaju njeni,ona kao radi,nema kad. e ona  sigurno to dijete ne želi na pravi način. i to će dijete osjetiti kroz odrastanje.
čega god se  prihvatimo,uvijek će to zahtijevati naše  'prisustvo' . i to da nešto usput propustimo.i onda je samo važno da  idemo sistemom-korak nazad,naprijed dva. ne obrnuto
« Poslednja izmena: 03. Avg 2011, 09:55:41 od Sofija 753 »
IP sačuvana
social share
Najbolje se osjećam među jednostavnim ljudima pred kojima mogu da odbacim svoje oklope, da zaboravim komplekse i opreznost, s kojima mogu da se smijem, da kažem sve što mislim, ne plašeći se da će me pogrešno razumjeti
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

volim mladena i bebana...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
Simijon,

ocigledno je da postoje osobe koje, prosto, nemaju materinskog instinkta ili je on toliko slab i svakako neodgovarajuci u smislu...da se ne moze pruziti ono i onoliko koliko jednoj porodici i klincima treba da bi funkcionisala i bila izvor zadovoljstva i potvrde toj osobi.

i svakako je po meni blagoslov priznati to sebi i znati da je to nesto u sta ne zelis da se upustas, kao u primjeru tvoje tetke...

ja, zaista, ne poznajem majku koja se nije nasla u materinstvu i potvrdila kroz to ( ako izuzmemo slucaj majke moje prijateljice). neke se nisu snasle u braku, neke brak i zivot sa partnerom dozivljavaju kao nesto sto treba popravljati i sto im je izvor frustracije, ali...klinci...klinci su im izvor radosti i ljubavi gdje uzivaju svom silinom.

nekima od njih su okolnosti takve da im je i materijalno tesko i imaju probleme sa partnerom raznih vrsta i da su i umorne, jer nemaju adekvatnu pomoc i podrsku svoje okoline, ali...ponasaju se i osjecaju kao lavice kada su im potomci u pitanju. u principu, ne moraju to da verbalizuju. to se i vidi i osjeca.

jer, savremena kultura je surova, ako se sebi dozvoli da se razmislja u njenim okvirima.
po njenom diktatu...pa, lako je da se zena osjeca kao trkacki konj.

ja sam bila sokirana kolicinom gluposti i mistifikacije kada sam unazad nekoliko godina u jednom ruzicastom casopisu naisla na naslov koji je opasan, a glasi ovako: " Roditeljstvo ne mora da vam promjeni zivot ako to ne zelite" Smile

molim!?

notorna laz.

roditeljstvo vam neminovno mjenja zivot za 360 stepeni, a i vi se, htjeli to ili ne mjenjate, ukoliko, naravno...u vama proradi arhetipska slika majke...jer, kada se u vama probudi majka...pa logicno je, ocekivano, prirodno i jedino normalno...da vi niste 100% ista osoba kao prije vase bebe.

kao sto ne mozete biti ista osoba poslije bilo kojeg ogromnog zivotnog iskustva, jer ona i jesu tu da nas razoblice, mjenjaju...nadogradjuju, izvlace iz nas cesto i stvari kojih nismo ni bili svjesni da su tu, da ucimo kroz njih...

i to...nije strasno. makar ne nuzno.
tu moze da lezi ogromna ljepota.

mislim, pa kakav je to naslov? Smile

pa ja nisam ista osoba od prije deset godina i mimo svoga klinca...lele i naopako da nisam prosla kroz promjene raznih vrsta i mimo svoje bebe.

pa ja sam osoba kojoj brak padao na pamet nije, nikada nisam- ni kao mladja, uspjela sebe da zamislim na svadbi ( koju na kraju krajeva nisam ni imala, jer sa tim nisam mogla da se sazivim), a veze su mi bile toliko kratke i leprsave, intezivne doduse... da sam u jednom momentu ozbiljno pocela da prihvatam da ja ne mogu da se dugo skrasim sa nekim. nije da mi ta ideja nije bila divna, ali je cinjenica da sam imala fazu...kada to nisam ni umjela ni mogla. a niti mi je bilo potrebno, ocigledno.

otkad su to promjene nuzno strasna i opasna stvar ?
i da li je moguce zivjeti i ne mjenjati se?
na koji nacin, a da je zdrav, mi se mozemo anestezirati?

druga je stvar ne zeljeti potomstvo i znati i osjecati da vam to ne treba. i blago svakom ko to zna, a ne mora ni da proba.
to je posteno, na kraju krajeva.
zaista je posteno.
sto bi tim osobama trebalo zamjeriti?
ogromnu kolicinu iskrenosti prema sebi i svjetu oko sebe?
niposto.

IP sačuvana
social share
" moja filozofija je jednostavna.                                 
  napuni prazno.
  isprazni puno.
  i pocesi tamo gdje svrbi "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Jul 2025, 11:33:05
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.144 sec za 18 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.