Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Treba li jedna od ulica u Beogradu nositi ime Josipa Broza Tita?
Treba
36.8%  (25)
Ne treba
57.4%  (39)
Nemam stav
5.9%  (4)
Ukupno glasova: 68
Idi dole
Stranice:
1 ... 23 24 26 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Treba li jedna od ulica u Beogradu nositi ime Josipa Broza Tita?  (Pročitano 24133 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1272
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Opet ću ja,
Josip Broz Tito ništa dobro nije donio srpskom narodu!
Spomenike treba da mu dižu Slovenci,Hrvati,Muslimani,Šiptari i Makedonci!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.0.5
mob
Alcatel 
Izgleda da ima više zainteresovanih, za moju ekzekuciju.  Smile
Obrazuje trojku, pa krenite, to su vam i dedovi radili. Smile

ti bi mogao malo da obratiš pažnju šta pišeš o ljudima o kojima ne znaš aman baš ništa.
To što ovde nemaš istomišljenike, koji su ili mrtvi, ili previše matori, žao mi je, ali to je stvar pogrešnih ubeđenja.

Kada neki o mojim prcima ovde pričaju da su zločinci, to ti nije zasmetalo? A sada mi pretiš iako te lično nisam ni dotakao.Demokratija, ala Draža , za kralja Acu i otadžbinu.

ko ti preti majke ti ?!  niti znam nešto o tebi, čak ni u kojoj zemlji živiš, niti me zanima... ja ti pretim...  Smile

koliko vidim, toliko si ovde nadglasan, da nema nikakve potrebe da tebe neko utišava ili ti kontrira.
Koliko sam nadglasan, od vas pet šest, pa niste valjda vi Srbija. Ajde ljudi uzbiljite se. Šta ja mogu što su vam dedovi učestvovali na pogrešnoj strani, nisu oni ljudi krivi za to. Teško je bilo doneti odluku, vođe su lagale kao i obično. Ja nikoga od vaših dedova nisam nazvao zločincem, jer nisu to ni bili. Ne želim ni vas da vređam, jer su vam razmišljanja zadojena mržnjom. Slepiste od želje za osvetom, a ne rehabilitacijom. nakon rata mnogi su vaši očevi bili i komunsiti, zar ne? Da li su morali , ili iz praktičnih razloga. Dajte ljudi odrastite, nije to vreme bilo tako jednostavno. Trebalo je preživeti svo to ludilo.
Pravi sud o tom vremenu nećemo doneti mi, već možda naši unici, ili praunuci. Za mene je ova tema završena, nemam više ništa novo da kažem, a besmisleno je da se ponavljamo. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4960
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
pa nisu isti oni koji su bili članovi partije i preko svoje volje, i oni drugi, koji su streljali nedužne ljude.
IP sačuvana
social share
NAPUŠTEN PROFIL
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
Zastava Добој, Република Српска, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Koliko sam nadglasan, od vas pet šest, pa niste valjda vi Srbija. Ajde ljudi uzbiljite se. Šta ja mogu što su vam dedovi učestvovali na pogrešnoj strani, nisu oni ljudi krivi za to. Teško je bilo doneti odluku, vođe su lagale kao i obično. Ja nikoga od vaših dedova nisam nazvao zločincem, jer nisu to ni bili. Ne želim ni vas da vređam, jer su vam razmišljanja zadojena mržnjom. Slepiste od želje za osvetom, a ne rehabilitacijom. nakon rata mnogi su vaši očevi bili i komunsiti, zar ne? Da li su morali , ili iz praktičnih razloga. Dajte ljudi odrastite, nije to vreme bilo tako jednostavno. Trebalo je preživeti svo to ludilo.
Pravi sud o tom vremenu nećemo doneti mi, već možda naši unici, ili praunuci. Za mene je ova tema završena, nemam više ništa novo da kažem, a besmisleno je da se ponavljamo. Smile

Ти се изгледа налазиш у неком психо-срању за које само ти знаш како је бити.
Чији су дједови били на погрешној страни или си ти некакав пророк па знаш у којој је војсци мој
дјед учествовао или дјед од некога другог? Smile
Очигледно је да ти никога не вријеђаш осим што их проглашаваш некаквим слијепим малоумницима који желе освету,задојени мржњом (знаш ли ти шта значе ове двије ријечи Smile). Smile
Знаш.............када размислим са тобом нема потребе разговарати нормалним ријечником јер што је за тебе нормалан ријечник за друге је увреда док пиздиш када теби неко каже исту ствар само обрнутим
редослиједом али пошто тема није:"лик звани Перуђи" да наставим са темом уз констатацију да исто бити неће без твога присуства на овој теми како си рекао да је напушташ.

Јосип Броз Тито,бравар-шегрт (тадашње вријеме ихаха степен образовања),потенцијални чешљач
свих типова брава,истакнути аустро-угарски каплар,доказан у убијању још у периоду првог свјетског
рата (наравно српских баба,жена и дјеце по Мачви),истакнути робијаш,фалсификатор личних докумената,члан организације која је уз помоћ енглеске обавјештајне службе извела мартовски пуч 41,
особа која није повела борбу док њемачка није напала на Совјетски Савез не заслужује ни да му срби
помињу име а камо ли да своје тргове,улице и шорове називају његовим именом док су градови хвала
богу укинули префикс:"титово или титове".
Наиме,о партизанском покрету сам још као дијете учио да су они били неустрашиви борци против
окупатора и домаћих издајника,саботери њемачких постројења,дизачи пруга,минери и герилци који
су се борили за свој народ,нападали и уништавали непријатеља на сваком педљу вољене нам социјалистичке самоуправне заједнице и да је њихово дјеловање свијетли примјер борбе једног народа.
Е сада сам одрастао,дошао мало и до своје памети и схватио колико су лагали од Ужица па преко
Жикице Јовановића Шпанца,Сремског фронта па до лова на тзв. одметничку четничку банду (мислим
да је 1956 објављено да је и задњи фашистички слуга ликвидиран у шуми).
О убијању обичних сељака,баба,жена и дјеце (ма који број да је у питању вриједан је презира)од стране
српских комуниста,ОЗНА-ша,УДБ-аша,комесара и сваке протуве која је нашла за сходно да некога оквалификује да је непријатељ народа(често мотивисан нечијом имовином,односно својом завишћу) је страшна ствар коју треба износити и износити како би се знало који су то изроди и крвници међу нама уживали бенифиције и глуматали чуваре "тековина" "наших" народа и народности.

Ако ти мислиш да је то нека освета,мржња задојених четничких елемената онда прва реченица
мога поста дефинивно има упориште.

Ку*ац ће ти дјеца ишта сазнати ако ти будеш ћутао а о унуцима да и не говоримо. Smile

IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Safari 5.0.375.55
mob
Nokia 
Citat
Bio je rat pa i da shvatim. Ljudi su bili kivni na tzv saradnike okupatora
Има ствари које ЧОВЕК себи никад не сме да допусти.
Citat
Nksamsj on inace ne zna lepo da prica ali na ovom klipu sto si postavio prica srpski 10x bolje nego prestolonaslednik nam.
па тако је причао у својој 34. години злочиначке владавине...
Што би рекао чика Јова: "хуље лепо зборе, ал нитковски раде"...
 Smile
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 185
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Ima ljudi, naročito starijih, koji jednostavno nisu u stanju da prihvate da su živeli u jednom vremenu laži... To je bilo vreme njihove mladosti, a svakom je vreme mladosti kakvo god bilo, ipak nešto što ostaje u posebnom sećanju....
Njima je teško da priznaju da se nisu pitali, da nisu hteli/smeli da razmišljaju, da su prihvatili da se korumpiraju dobrim životom i odu iz istorije...
Jer ako to vreme u kojem su živeli izložimo kritici, izlažemo kritici i svrhu njihovog postojanja... To su snažni psihološki mehanizmi odbrane. Čovek koji je na zalasku svog života, braneći ono vreme, u stvari ,grčevito brani sebe... Neshvata, da mi ni ne želimo bilo koga da osuđujemo, da mi samo tragamo za istinom... Zašto, pa da nas laž nebi više zavodila u šipražja istorije.

Ima i mladih danas, potomaka onih korumpiranih koji moraju nečim da se opravdaju, na koje su ovi stariju uspeli da preliju deo svoje odbrane... Jer svesni da će umreti, oni morjau da ostave advokate njihovog vremena i posle njih... Ali ovde niko neće ni da im sudi, njih sud, kao i sve, tek čeka posle smrti...

Ima i mladih koji iz mode, a modu kreira globalna elita (zar su oni naklonjeni Srbima) pričaju dobro o onom vremenu, o Titu, o partizanima... Neki od tih mladih i iz proste lenjosti duha prihvataju neki trend...

Nama nije potrebna laž, nama nije potrebna glorifikacija bilo čega... Ni Monarhije, ni EU, ni komunizma, ni Tita, nama nisu potrebni kultovi, NE...
Nama je potrebna trezvena, sveobuhvatna, naučno zasnovana analiza. ISTINA. Ništa nije ni crno, ni belo. Mi samo treba da vidimo šta je bilo Crno i dal je ostalo bilo šta Belo... Pouka za budućnost.

Peruđi, nisi ti loš, samo neshvataš iskonsku žeđ... Koju ja recimo vidim kod nekih drugih, ti jednostvano tražiš pažnju... A mi nismo tu da bi hranili bilo čiju sujetu i želju za pohvalama, a ti si pametan momak, imaš potencijal... Nego smo tu da bi podelili sa nekim muku... Mi smo žedni Istine. Mi smo u pustinji, sami. Ostavljeni da lutamo, nema ni Mojsija da nas povede. Ili smo ga greškom, nekada, oterali od sebe.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
Zastava Добој, Република Српска, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Суштина је у истини и лажи.
Испред себе држим књигу под називом:"Озренски партизански одред" коју је написао Тодор Вујасиновић,партизански командант тог одреда али ствар није у књизи колико у чињеници да тај одред није дјеловао на подручју одреда како је представљено у књизи.
Озрен је планински вијенац дужине неких 70-так а ширине отприлике исто километара и од првог дана
су на њему вођене одбранбене акције али не од стране тог одреда већ од стране сељана,мјештана и
устаника против усташког терора.
Највећа диверзантска акција у окупираној европи се десила у Добоју када је  дигнут у зрак магацин са муницијом и заузет град те из њега истјеране усташе,домобрани и мала јединица нијемаца и то нису
учинили партизани него устаници а партизани се на Озрену појављују тек 1944 те убијају све команданте
устаника (које дотични Вујасиновић назива домаћим издајницима) те устанике прекрштавају у партизане.
Устаници су читаво вријеме активно рушили пругу Брод-Сарајево и Добој-Тузла те су извршене три
тоталне офанзиве (опкољавањем) на њихове положаје од стране већ тада пристиглих нијемаца и сва
три пута су успјели спасити већину становништва и свој састав.Нису излазили са подручја Озрена па
ми није јасно на основу чега и зашто су након доласка партизана 1944 "коловође" проглашене народним
непријатељима и побијене као и борци који су стали уз њих?
Тај крај је од стране комуниста проглашен четничким леглом и никада није у њега било ништа инвестирано али су зато по селима гдје су биле усташе градили и путеве и школе и водоводе.
Ја знам одговор на то али мене интересује зашто се поједини људи не упитају ко' је то водио ону
СФРЈ и која је сврха била у ликвидацији политичких противника јер овдје није ријеч о колаборационистима,сарадницима њемаца него о борцима који су се борили али нису носили петокраку на челу.
Занимљиво је читати и гледати како друг Тодор дојучерашње саборце 1944 године назива реакцијом,
окупаторском слугом и од почетка гдје их назива устаницима иде ка тенденцији да их претвара у некакве
непријатеље па на крају у дефинитивне непријатеље које треба побити.
Књига је комунистичка јасна као дан али вјероватно рецензија није обратила пажњу на контрадикторности које се појављују на почетку и на крају књиге или су просто рачунали да народ никада неће бити на степену образовања да то види.Ил' се једноставно нису бојали ни бога ни људи па нису ни марили или су и сами били полу-писмени.
Лично нисам са Озрена а у крају гдје је мој дјед постојали су и партизани и четници с тим да четници
нису напуштали своја села и отпор су пружали само усташама јер су чинили злочине,њемци су само
пролазили кроз села и нису дирали као ни партизани који су мога дједа шетали из четника у партизане и
обратно али су партизани након "ослобођења" направили чистку и над тим људима који су само бранили
своја села од усташа,додуше не као у херцеговини,Србији или Црној Гори али јесу довољно за велики
упитник изнад главе.
То је био Титов народноослободилачи покрет а неког Џетјуа из Добоја и баш су нас ослободили од народа за сва времена.
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Safari 5.0.375.55
mob
Nokia 
Citat
партизани се на Озрену појављују тек 1944
до 12. септембра '44. број бољшевика је био тек неколико хиљада уз сву обмане,све лажи...казне над СРБСКИМ народном који их не подржи....
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Citat
партизани се на Озрену појављују тек 1944
до 12. септембра '44. број бољшевика је био тек неколико хиљада уз сву обмане,све лажи...казне над СРБСКИМ народном који их не подржи....

ма какви неколико хиљада...било их је плафон 50
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1272
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Dok druga treba deportovati iz Beograda za njegov Kumrovec!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 23 24 26 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.