Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 17:59:57
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 43
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Treba li Crkva da se mesa u politiku???  (Pročitano 32940 puta)
Svakodnevni prolaznik

šta to beše mozak, šta to beše mozak

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 482
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
Siemens c 75

Треба ли света Српска Православна Црква да се меша у политику ? 

Ми смо говна, безбожничка гамад која не само што се одвојила од живог тела Христовог наше свет Српске Правослане Цркве, која нас је спасила од турског ножа и очувала народ и државу кроз векове векова амин, него сад и нападамо на ту Цркув јер је последнји стуб на коме лежи Држава. Да видимо шта су уништили:
школство- код мене у школи " ученици " смо што некрену да нас бију, а кад викнем на " ученика " онда ми " педагогица " запрети да су то деца и да моје радно место зависи оид нјих, тешка бре багра за нјих је кукуруз па да клече у ћошак и шиба па по туру. Као дјак сам своју екскурзију платијо тако што нам је школа дала мотике и повела све нас за Баднјевац да вадимо кромпире а ова данашнја деца се јебу по вецеима већ у 8 разреду, у среднјој школи то се дакако професионализује па се снимају клипови и избацујеу на интернет, јелте на дете несмем да виднем јер оно има своја " права ".

војску-  коју су уништили уводјенјем " цивилног војника " јебем ти дегене, и како ће он то мене да брани, па уништили армијски систем и прешли на корпусе, затворили касарне, војне Клубове, јелте то нама нетреба, а за то време Албаници стварају војску, паметан народ они се не залјудјују " лјудским и градјанским правима и слободама ", нјима војсака треба, а да све подсетима да се војска спрема у миру да буде спремна у случајау напада и рата, а јел видите ви неке припреме у Србији, колко смо мигова купили, тенкова, пво система.И молим дегене да сада не крену како нема пара, јер их има и то у изобилју, посланици, министри, заменици, секретари, директори зарадјују милионе на месечном нивоу, па како онда нема пара. И на крају остала само света Српска Православна Црква

цркву - на једној од емисија Б 92, скупила се  " госпда демократска " да дискутују, пустили прилог где неки званичник Цркве износи идеју и позив мајкама које то не желе бити јер желе извршити абортус, да то не чине већ да дете дају Цркви а она ће да преузме комплетну бригу о нјему, одгајанје, васпитанје, школованје, само да се дете не убије, да остане у животу.           Пази сад овамо:

један дебели, брадати, господина из ДС рече следеће проклета му била душа Сотонска: " Мене овај потез Српске Православне Цркве подсећа на фашизам "

јел тај мали задригли није заслужио да му се свака Коска у телу поломи и скрца, битанга, олош, смрад демократски се усудио да свето и живо тело Христово нашу свету Српску Православну Цркву назива фашистичком, сачувај ме боже и саклони, дјубрета проклетог, емисију смо пратили ја и моја мајка, тако да сам имао сатисфакцију да је то чуо још неко у мојој непосредној близини.
А то је само једнба кап у препуној чаши коју су напунили злочинима према нашој светој Српској Православној Цркви, јер нјихова није дошли су овде из разноразних Париза, НЈујорка да у Србији шире " демократске вредности ", дакле педерастију и остале изопачеости, далеко им Бела Кућа.

Да заклјучим

Света Српска Православна Црква нема шта да се меша у политику, она као наш духовни пастир, и наш свети патријарх Павле као заштитник врсте, мора да устане против координираног поколја Срба у коме не учествују само Албанци већ нажалост има и доста Срба, и против ове " демократске власти " која не чини апсолутно ништа да то спречи, осим лепих Јеремијиних говора, а од говора се не живи, јер ако се ово настави остаће без свог стада.

Живела нам мајчица Србијица или Русија све једно и наравно наша света Српска Православна Црква !!  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

In the Beginning was the Command Line

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6758
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
Samsung Galaxy IIs
Citat
војску-  коју су уништили уводјенјем " цивилног војника " јебем ти дегене, и како ће он то мене да брани, па уништили армијски систем и прешли на корпусе, затворили касарне, војне Клубове, јелте то нама нетреба, а за то време Албаници стварају војску, паметан народ они се не залјудјују " лјудским и градјанским правима и слободама ", нјима војсака треба, а да све подсетима да се војска спрема у миру да буде спремна у случајау напада и рата, а јел видите ви неке припреме у Србији, колко смо мигова купили, тенкова, пво система.И молим дегене да сада не крену како нема пара, јер их има и то у изобилју, посланици, министри, заменици, секретари, директори зарадјују милионе на месечном нивоу, па како онда нема пара. И на крају остала само света Српска Православна Црква

Bez moderne vojne tehnike nema vojske a tehike nema bez velikih količina novca.
Čemu služi gomila regruta, ako neće imati priliku da se obučavaju na modernoj opremi...
Potrebne su milijarde eura za vojsku, a toliko ni poslanici nemaju.

Citat
цркву - на једној од емисија Б 92, скупила се  " госпда демократска " да дискутују, пустили прилог где неки званичник Цркве износи идеју и позив мајкама које то не желе бити јер желе извршити абортус, да то не чине већ да дете дају Цркви а она ће да преузме комплетну бригу о нјему, одгајанје, васпитанје, школованје, само да се дете не убије, да остане у животу.           Пази сад овамо:

један дебели, брадати, господина из ДС рече следеће проклета му била душа Сотонска: " Мене овај потез Српске Православне Цркве подсећа на фашизам "

Samo jedna reč: Pahomije

Suđenje nikada nije završeno. Predmet je zastareo ... veštački.

« Poslednja izmena: 09. Mar 2009, 23:29:24 od system_V_r4 »
IP sačuvana
social share
Vi mora da ste od baba culi o kuratosti Rusa, cim ih ne vadite iz usta...

Sumnjivo je to...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
Citat
Eto, u ustavu takodje pise i da su crkve i verske zajednice apsolutno odvojene od drzave, odnosno da je Srbija sekularna drzava. Da li sada ustav moze da se zanemari?

da kokota...ali to ne znaci da je crkvenim licima zabranjeno da imaju politicki stav i da ga javno iznose...

iskreno...za mene su veci problem oni koji slepo slusaju crkvena lica a ne ta sama crkvena lica...
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 482
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
Siemens c 75
Citat

Сад си се просро за медалју. Никакве милијарде евра нису потребне да би се землја оспособила за одбрану, и сам то знаш па зато сманји мало, а као друго није тачно да посланици толико немају, па где су управни одбори па путни трошкови, па трошкови смештаја па све то пута ко зна колико, па министри, па заменици, па заменици заменика, са секретари замениковог заменика па све опет пута путни трошкови, тропшкови смештаја, наравно плате, дневнице, презентације значи    н  е      л   у   п   а    ј.

Зрно по зрно погаче каже наш народ, па тако и у војној техници јелте миг по миг = ескадрила, нити мора нити може све одједном али ајмо полако мало по мало.

Проблем је у томе што се овде не купује ни мало, већ се само све затвара, расформира на све стране а за то време Албанци праве војску и може вама да буде смешно али они иду том логиком зрно по зрно а ми сопствено затварамо и трансформишемо. У осталом добро им је и рекао онај пробудјени дупелизац Понош у какво је станју наша војска а како је " врховни командант " одреаговао показало је шта он мисли о тој војсци и за кога ради.
Понавлјам војска се у миру спрема за рат јер касно је да се врше вежбе и припреме кад арат избије у том тренутку војска делује према већ утврдјеним нацртима.  Шта смо ми припремили " цивилног војника ".

А у свету Српску Православну Цркву ми недирај, ако већ немаш осећа огромне захвалности и оданости мајци Цркви која ти је народ 5 векова од Турака чувала и очувала, твоје и моје претке јелте, онда бар немој ни да је нападаш тако безочно, и незнам шта ти то значи Пахомије, јел шта доказано осим да је то још један покушаја рушенја светог живог тела Христовог тј. свете Српске православне Цркве, јер још је она остала на наогам као што је то чинила и кроз векове када нам је била једини заклон и уточиште од крвника који је и данас крвнички нападају, желећи да је сруше а са нјом и Српски народ будући да је она последнји осланац пропале Српске државе. Војске, владе и председника више немамо.

Живела мајчица Србијица или Русија све једно и наравно света Српска Православна Црква!!!  Smile
« Poslednja izmena: 10. Mar 2009, 00:11:19 od sahalin »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 740
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
Nokia 
Prvo moram da se osvrnem na ulogu i upotrebu vojske. Po definiciji oruzane snage sluze za dbranu teritorije a civilna odbrana je ta koja brine o civilima tokom sukoba. Vojska ne ide po kucama i ne brani lica licno, vec je na liniji fronta. Civilna odbrana je ta koja organizuje, okuplja i usmerava civile. U ostalom koce ni se brinuo o deci, starijima, zenama, bolesnima? Vojnici? Za adekvatnu odbranu neophodni su svi akteri ukljucujuci i razne sluzbe bezbednosti koje na zalost vise postoje da prave nego da sprecavaju sukobe.

Sto se crkve tice, mislim da se kroz istoriju pokazalo da kada je crkva bila dominantna sukobi su bili mnogo cesci. Verski sukobi su dosta dramaticni (primer nasih devedesetih) i stoga mislim da crkvu i veru treba staviti sa strane i ne mesati sa svetovnim poslovima. Pokazalo se da je recimo ekonomija (primer EU) dosta jaka da spreci sukobe (u EU nema sukoba vec 60 godina). Nemam nista protiv bilo cijeg misljenja, i sam sam vernik, ali ipak treba postaviti odredjene granice.
« Poslednja izmena: 10. Mar 2009, 00:16:53 od agent »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

In the Beginning was the Command Line

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6758
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
Samsung Galaxy IIs
Citat

Сад си се просро за медалју. Никакве милијарде евра нису потребне да би се землја оспособила за одбрану, и сам то знаш па зато сманји мало, а као друго није тачно да посланици толико немају, па где су управни одбори па путни трошкови, па трошкови смештаја па све то пута ко зна колико, па министри, па заменици, па заменици заменика, са секретари замениковог заменика па све опет пута путни трошкови, тропшкови смештаја, наравно плате, дневнице, презентације значи    н  е      л   у   п   а    ј.

Зрно по зрно погаче каже наш народ, па тако и у војној техници јелте миг по миг = ескадрила, нити мора нити може све одједном али ајмо полако мало по мало.

Проблем је у томе што се овде не купује ни мало, већ се само све затвара, расформира на све стране а за то време Албанци праве војску и може вама да буде смешно али они иду том логиком зрно по зрно а ми сопствено затварамо и трансформишемо. У осталом добро им је и рекао онај пробудјени дупелизац Понош у какво је станју наша војска а како је " врховни командант " одреаговао показало је шта он мисли о тој војсци и за кога ради.
Понавлјам војска се у миру спрема за рат јер касно је да се врше вежбе и припреме кад арат избије у том тренутку војска делује према већ утврдјеним нацртима.  Шта смо ми припремили " цивилног војника ".

А у свету Српску Православну Цркву ми недирај, ако већ немаш осећа огромне захвалности и оданости мајци Цркви која ти је народ 5 векова од Турака чувала и очувала, твоје и моје претке јелте, онда бар немој ни да је нападаш тако безочно, и незнам шта ти то значи Пахомије, јел шта доказано осим да је то још један покушаја рушенја светог живог тела Христовог тј. свете Српске православне Цркве, јер још је она остала на наогам као што је то чинила и кроз векове када нам је била једини заклон и уточиште од крвника који је и данас крвнички нападају, желећи да је сруше а са нјом и Српски народ будући да је она последнји осланац пропале Српске државе. Војске, владе и председника више немамо.

Живела мајчица Србијица или Русија све једно и наравно света Српска Православна Црква!!!  Smile

Pogledaj malo  statistike, koliko zemlje EU izdvajaju za vojsku i razmisli još jednom, koliki je taj novac.
Mi nemamo privredu koja može da stvori taj novac.

Te crkve o kojoj pričaš, odavno već nema, a ni tih ljudi. Popovi i sveštenici danas žive na "visokoj nozi",
tek da znaš.

Takođe informiši se malo bolje o suđenju koje sam u prethodnom postu pomenuo. Pahomije nije
oslobođen, nego se predmet razvlačio po sudovima i "zastareo je".
« Poslednja izmena: 10. Mar 2009, 00:19:12 od system_V_r4 »
IP sačuvana
social share
Vi mora da ste od baba culi o kuratosti Rusa, cim ih ne vadite iz usta...

Sumnjivo je to...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
Citat
Pahomije nije
oslobođen, nego se predmet razvlačio po sudovima i "zastareo je".

ne seri...pahomije jeste oslobodjen zbog zastarelosti predmeta...po zakonu Smile

ne zelim da ispadne da branim doticnog crnomantijasa ali cinjenice su cinjenice...ne izvrci ih...lose ti to ide Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 482
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
Siemens c 75
Citat
Pogledaj malo  statistike, koliko zemlje EU izdvajaju za vojsku i razmisli još jednom, koliki je taj novac.
Mi nemamo privredu koja može da stvori taj novac.

Ниси прочитао пост, нисам рекао нити би икад рекао да све што нам треба можемо купити за месец дана, кажем да новца има и то свака будала може да види, када се сваког дана потроши по 10 милона динара на " парламентарне расправе " које не воде апсолутно ничему, а где је све оно набројано у мом ранијем посту кој ниси прочитао плус милионске месечне плате директора јавних предузећа и питај бога шта све не .

Кад све то лепо сабереш па додаш на оно чиме војска располаже долазиш до више него фантастичне суме за, не самоопоравак него експлозију војне моћи. Али стока проклета више воли да краде и то јавно испред наших очију па онда никоме поред нјих лезилебовића и нерадника не остане ништа.А народ ко стадо оваца пуста да их шишају док поново не узме говнјиву мотку у руке па не потера багру, која је војску и уништила, није нико раније до нјих самих увео " цивилног војника ", није нико други раније до нјих самих прешо са Армијског система на корпусни, није нико други раније до нјих самих уништио толико наоружанја и то у присуству САД амбасадора, да се покаже да наша војсак добија " демократска обличја "  п   р   о   к   л   е   т  н  и  ц   и.

Може се , може се само да се крене. А шта смо купили од 2000, па ми нашој војној индустрији у мом родном КГ недамо да продаје своју робу  б  а  г  р  а    и     о  л  о ш. Платиће за то једног дана, па ћеш да видиш како се све може само кад се хоће, јер ови очигледно неће.

Сваког дана у мом селу које је на жалост постало градска зона идем у Цркву која је одма до моје школе где радим као Кореограф. Тако да сваког дана ту видим цркву о којој сам ти у посту причао. Свештеник бојан помже и село и Цркву и мој КУД који је више пута дочекивао Владику Шумадијског и низ других владика и црквених великодостојника, Црква има прелеп летнјиковац који су мештани направили и прелепу извор-фонтану. Од Епархијског управног одбора сам више пута добијао финансијска средства неопходна за рад КУД-а као и од оца Бојана. Тако да опет лупеташ, оди чешће у цркву, биће ти све много јасније.

Живела нам мајчица Србијица или Русија све једно !!!  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
Sto se crkve tice, mislim da se kroz istoriju pokazalo da kada je crkva bila dominantna sukobi su bili mnogo cesci. Verski sukobi su dosta dramaticni (primer nasih devedesetih) i stoga mislim da crkvu i veru treba staviti sa strane i ne mesati sa svetovnim poslovima. Pokazalo se da je recimo ekonomija (primer EU) dosta jaka da spreci sukobe (u EU nema sukoba vec 60 godina). Nemam nista protiv bilo cijeg misljenja, i sam sam vernik, ali ipak treba postaviti odredjene granice.

Другар ЕУ је дан-данас у рату  Smile Ко је у Ираку ако не Шпанци Французи Немци...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
Citat
Naši sveštenici su se hrabro borili za slobodu svog naroda. Koristili su svoje zanimanje da se kreću slobodno kroz parohiju i obavljaju neophodne komunikacije za pkret otpora. Da li je i to mešanje crkve u državu neprihvatljivo. Država je uvukla ruku u džep crkve, kako se tada ne setiše da je država odvjena od crkve.

Nije moguće tako simplificirano posmatrati crkvu, ona je prevelika struktura sa ogromnim prostorom u društvu. Nju ne čine neki izdvojeni pojedinci nego ravnopravni građani.

@simijon

šta da ti kažem - na konkursu za PR-a crkve bi sigurno prošla. Naši mnogi sveštenici su bili protiv okupatora, kao recimo patrijarh koji je došao nakon patrijrha varnave, ali varnava je recimo bio sramota za crkvu. A crkvu svakako čine istaknuti pojedinci - pogotovo nakon onog pisma vezanog za statut vojvodine jasno je da su neki mitropoliti crkvu uzurpirali

@sahalin
ja kada sam držao učenicima predavanje o toleranciji nisam imao tih problema jer sam uspeo da ih zainteresujem i svi su me slušali - stvar je u tome da to može svako samo malo rada i pripreme pred predavanje je potrebno
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 43
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 17:59:57
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.