Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 ... 47
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Treba li čovječanstvu organizirana religija?  (Pročitano 75017 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 84
Koje je po tebi ovde vecinsko misljenje?
IP sačuvana
social share
Ja hocu svoj deo!
Necete da me prevarite!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 42
NE
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 84
?????
IP sačuvana
social share
Ja hocu svoj deo!
Necete da me prevarite!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11212
Ljudska bica kao takva su veoma slaba....i podosta ranjiva
(mislim na psihu),religija trenutno uspostavlja neku ravnotezu,cak i na globalnom nivou,a da ne pominjem ogroman broj civilizacijskih normi koje su postavljene na bazi religije.Bez organizovane vere bi nastala malo veca ludnica.... Ali bi mozda bilo zabavno,hmmm.....
Malo vise ratova,pljacke,sodomije.....interesting....
Kao da nemam dovoljno...
IP sačuvana
social share
Idemo dalje ...   + cabarnet
                         -  internet
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
mob
Ericsson T65
Religija u principu vise i nije potrebna covecanstvu. Odavno se vec zna da bog ne salje kisu i grmljavinu, da zemljotresi nisu boziji gnev, zna se za sve bolesti odakle poticu, i mnostvo toga sto se u proslosti pripisivalo natprirodnim pojavama. Danas je nova religija novac, sutra ce i novac biti proslost, a pojavice se nesto drugo itd. Jednostavno covecanstvo se krece ka visim nivoima svesti i kada se jednom predje odredjen prag, religija ce se drzati jos kao tradicija i onda ce samo da nestane u vrtlogu vremena!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2771
Gledajuci masu postova na bureku (posebno onu iz crne hronike), meni je tesko da zakljucim da se covecanstvo krece ka visim nivoima svesti. Tehnoloski svakako, ali mentalno i u pogledu ljudske prirode covecanstvo biva sve sebicnije i sve gore, koliko ja vidim...
IP sačuvana
social share
Nije bitno sta imas, bitno je koliko dajes.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
mob
Ericsson T65
Citat
Gledajuci masu postova na bureku (posebno onu iz crne hronike), meni je tesko da zakljucim da se covecanstvo krece ka visim nivoima svesti. Tehnoloski svakako, ali mentalno i u pogledu ljudske prirode covecanstvo biva sve sebicnije i sve gore, koliko ja vidim...

Uvek je bilo crne hronike dok je vek vekova, dok je ljudi na planeti.  Uvek je bilo i ubistava, i silovanja i kradja i svega ostalog. Ali to se nije znalo, kako ces nesto takvo znati  npr. u 16 veku kada nemas medija?? Naprotiv, visu svest predstavlja ne samo tehnoloski napredak nego i mentalni napredak. Mentalni podrazumeva probijanje starih barijera koje su bile dogmatski usadjene u ljudski mozak.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol
Poruke 3
Naravno da covecanstvu treba organizovana religija.I ako ja neuzimam ni jednu religiju ozbiljno, stavise gledam na to kao pricu za decu.Religija je preko potrebna covecanstvu iz prostog razloga sto drustveni zakoni nisu dovoljni za kontrolisanje covecanstva tako da bez religije nema nicega sto bi nametnulo moralne principe.I tako sve se svodi na to, da nase veliko, ponosno i napredno covecanstvo drze na okupu gomila praznoverja ,bajki i tabua.Veoma tuzno.Mozda jednog dana
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1387
Zastava Uvek i svuda
svaki chovek svoju veru nosi u sebi, i ne mora se ici u crkvu svaki dan  da bi se pomolilo bogu ili da se pokaze kako je neko vernik, ali religija kao takva mora da postoji da bi nas podsetila kakvi bi ljudi trebali da budemo,umesto onoga sto jesmo.
IP sačuvana
social share
Ne dam ovo sunca u ocima
Ne dam ovo hleba na dlanu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Krajnje beznadezan

vid' noge, prava transformerska :chuckel:

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 14402
Zastava beograd
religija je obicna propaganda da bi se neobrazovani ljudi drazali pod kontrolom.
potrebna je da bi imali nekog svemocnog naprijatelja da krivimo za sve sto nam se lose desi u zivotu i da bi imali istog takvog prijatelja u koga se mozemo uzdati da ce sve da sredi-samo da mi ne moramo nista da radimo.
religija je savrsena za nezrele ljude koji ne mogu da kontrolisu svoje zivotinjske nagone(ona ih plasi,ali ih uci da ce biti nagradjeni ako slede instrukcije)
ima religija koje dopustaju slobodniji zivot i njihov znacaj je u tome sto svojim sledbenicima pruzaju osecaj pripadnosti,bez da se cimaju+opravdanje za droge i bigamiju.
dakle religija je jedno veliko opravdanje nacina zivota i to je razlog zbog kojeg je ona potrebna,inace nas nicemu ne moze nauciti jer kako da verujes u bilo koju religiju kad ih toliko ima.
u jednoj religiji su neke stvari svete,a u drugoj zabranjene...sve je to obicna sekta...borba za politicku prevlast nad slabim i povodljivim umovima koji su  zeljni idola.
IP sačuvana
social share
u pocetku sam krenuo slabo,a onda sam naglo popustio...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 ... 47
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.