Па ајде да поставимо питање: Зашто Милошевић није одговарао?
Изгубио је власт 5. октобра 2000-те, као што је добро познато. Од јануара до краја марта 2001. је на слободи иако је заокружена власт ДОС-а која је могла да му суди за велеиздају. Уместо тога, они покрећу неки бесмислени поступак око "подстицања на злоупотребу" и хапсе га, мада не знам ко је 'апшен због тога (пре почетка поступка). Касније, на Видовдан, га изручују Хашком суду због онога што је наводно чинио другима, а као последица притиска које су те власти могле неутралисати ако су стварно биле толики "миљеници Запада". То је учињено зарад 100 милиона долара америчке помоћи, која углавном и није била у лови (ништавна свота у поређењу са приходима од приватизације, па и са неким донацијама које су тада стизале). И пет милиона марака које су обећане као приватна награда, а које је добио не зна се ко.
Наравно, постоји и одговорност радикала који су обећавали да ће напустити владу чим страна чизма стане на тле Косова. Онда шатро писарница није радила.
Како није одговарао, па завршио је у Хагу, и на крају рикнуо....мислим да је то довољно.
Ok... odgovornost smo prezvakali jedno 1000 puta, hajde da se vratimo na temu... Da li je clan 51. nestao? Nije...
*!Пошто сам нова овде и ово ми је прва тема,желим прво да: - вас све поздравим!(са малим закашњењем,али никад није касно.....) - проучила сам правила овог форума,па унапред се извињавам ако направим неку грешку,није намерна! - надам се да ћу научити доста од вас,па за почетак,нека ми неко помогне саветом(извињавам се ако негде пише,а нисам обратила пажњу) како могу одједном да дам неколико одговора са једном поруком?*! ... Нисам изашла на Референдум, нити гласала за Устав,из неколико разлога. Са ЛДП нити са било којом од НВО, које су бојкотовале Референдум и потврђивање Устава,немам никакве везе,чак напротив сматрам, да је њихов "лажни" бојкот Устава договорен са овом влашћу управо да би наш народ реаговао по инерцији: "Ако ЛДП и омражене НВО позивају да се не излази на Референдум,баш ћу у инат изаћи"! Овај Устав се морао изгласати! То је моје мишљење.(А да ли је неко мувао око броја изашлих.....) Зашто постављам питање Устава и тамо неког Члана,кад је то питање прошло? Зато што је за мене то било све чудно, нигде професора Уставног права који ће бити спремни јавно да дају неке одговоре на многа питања, брзина којом се морао изгласати, посланици су текст Нацрта Устава имали испред себе само тај дан кад су га усвојили.(Овде се чудим Радикалима,јесу ли искрени били) Није се испоштовала процедура од неколико дана који би били одређени за расправу, а онда нестанак неких(по мени важних) Чланова,мећу којима је и овај овде у теми споменут.
Хтела бих да мало разменимо мишљења о овом Члану Устава(био у прошлом) којег у овом нема.
Пустите,молим вас приче о Слободану Милошевићу,о њему ће Историја рећи оно што треба,о каквој предаји Косова и Метохије причате,зашто би онда било оволике фрке сад,ако је то неко 1999.год.одрадио. Е,па није! Резолуција 1244 смета.
Кога то спремају да буде не кажњен за највеће кривично дело(Издаја Републике Србије,која је злочин према српском народу)....